Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WordPress webhelyről

how-to-backup-your-wordpress-site


A legjobb támadás a jó védelem. És a webhely biztonsága esetén a legjobb védelem az, ha adatainak megfelelő biztonsági másolatát készítjük. Mivel a WordPress manapság a legnépszerűbb webhely-platform, nem meglepő, hogy a WordPress-webhelyeket gyakran támadják. Itt található néhány tipp a WordPress-webhely biztonsági másolatának készítéséhez és a védelem biztosításához.

WordPress biztonsági mentési bővítmények

A WordPress-webhely biztonsági mentésének legegyszerűbb módja egy plugin és külső szolgáltatás használata a biztonsági mentések készítéséhez. Én személy szerint nem használom ezt a módszert. Itt van azonban a két legnépszerűbb WordPress biztonsági mentési plugin.

BackupBuddy– lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentések ütemezését és az adatok tárolását az oldalon kívül.

A WordPress biztonsági mentése a Dropboxba– Biztonsági másolatot készít és tárolja a WordPress webhelyet a Dropbox fiókjában.

Noha az ilyen plugin-biztonsági mentési megoldások kényelmesek, ők több pénzt is fizethetnek.

Kézi biztonsági mentés

Annak ellenére, amire gondolhat, a WordPress webhely kézi biztonsági mentése valójában nem olyan nehéz, és nem igényel túl sok időt. Webhelyemnél inkább csak manuálisan készítek biztonsági másolatot. A folyamat könnyű, és a saját biztonsági másolatok készítéséhez semmilyen extra költség szükséges.

A WordPress webhely kézi biztonsági mentése alapvetően két lépésből áll: Az adatbázis, valamint a WordPress konfigurációs és tartalomfájlok biztonsági mentése. A következő módon végezheti el saját WordPress biztonsági mentését a cPanel használatával. Mindig azt javaslom, hogy vegyen részt egy cPanel internetes gazdagépen, hacsak nem választ egy drágább prémium kezelt WordPress tárhely-tervet. A legtöbb esetben a cPanel a preferált host interfész.

A MySQL adatbázis biztonsági mentése
cpanel-phpmyadmin
Az adatbázis biztonsági mentéséhez a phpMyAdmin programot használja.

Ha nem tudja, melyik adatbázist használja a WordPress-webhely, megnézheti a wp-config.php fájlt. Görgesse át a fájlt, amíg meg nem jelenik az adatbázis-meghatározó utasítás, amely így néz ki:
wordpress-adatbázis neve

Miután megszerezte az adatbázis nevét, indítsa el a phpMyAdmin szoftvert, és válassza ki az adatbázist. Válassza ki az összes táblát, majd kattintson a képernyő tetején található Exportálás gombra. Ezután kattintson az Egyedi lehetőségre az Exportálási módszer alatt.
export-wordpress-adatbázis

Az Objektumkészítési beállítások alatt kattintson a DROP TABLE hozzáadása jelölőnégyzetre, hogy megakadályozza a hibák előfordulását, ha visszaállítja az adatbázist, és léteznek ugyanolyan nevű táblák.
mentési-wordpress-adatbázis

Ezután csak kattintson a Go gombra az adatbázis exportálásához és letöltéséhez.

A WordPress fájlok biztonsági mentése
cpanel-file-manager
A következő lépés a WordPress konfigurációs fájljainak és más tartalmainak (képek, beépülő modulok, stb.) Biztonsági mentése. Használhatja az FTP-t vagy a File Manager-t a cPanelben. Személy szerint jobban szeretem a File Manager-t.

Ha a WordPress-t egy alkönyvtárba telepítette, akkor csak átmásolhatja és letöltheti az almappát. Ha azonban a WordPress-t telepítette a gyökérkönyvtárba, a biztonsági másolathoz szükséges fájlok általában a public_html könyvtárban vannak. A tartalom így néz ki:
mentési ezek-wordpress-fájlok

Biztonsági másolatot szeretne készíteni az összes .php fájlról és az összes mappáról. Ha a fájlok nagyok, akkor tömörítheti azokat zip-archívumba, majd letöltheti a számítógépére.

A kiegészítő biztonsági mentés érdekében másolja át az adatbázisát és a WordPress fájlokat egy külső adathordozóra a biztonságos megőrzés érdekében.

Webtárhely biztonsági mentések

a2-hosting SiteGround

Végül, a hozzáadott biztonság vagy biztonsági mentés utolsó sorában a webtárhely-tervnek tartalmaznia kell a WordPress webhelyeinek megfelelő biztonsági mentési és visszaállítási szolgáltatását. Korábban írtam egy cikket arról, hogy az internetes házigazdáknak vannak a legjobb biztonsági mentési és visszaállítási funkciók, ezért ebben a pillanatban nem fogok mélyebben bemélyedni (a cikk végén található linkre kattintva megtekintheti a részleteket).

Csak emlékeztetőként: ne hagyatkozzon kizárólag a webes hostra a webhelyeinek biztonsági másolatában. Mindig végezzen saját adatmentést manuálisan vagy külön biztonsági mentési szolgáltatáson keresztül annak biztosítása érdekében, hogy a WordPress webhelyén mindig legyen érvényes példány a visszaállításhoz.

Egyelőre csak tudatom velük, hogy véleményem szerint az adatmentés és visszaállítás két legjobb webtárhely-terve a SiteGround és az A2 Hosting. Nem csak kiváló adatmentést nyújtanak, hanem a WordPress számára a legjobb hosting cégek is. Az A2 Hosting olyan WordPress környezetet biztosít, amely a sebesség és a biztonság szempontjából optimalizált. A SiteGround kezelt WordPress tárhely szolgáltatásokat kínál nagyon elfogadható áron. És mindkét vállalat ügyfélszolgálata nagyszerű.

Kattintson ide, hogy megtekintse a Webtárhely biztonsági mentési útmutatóját

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map