Kajian Enjin WP

wp-engine-ulasan


Web Hosting Terbaik 2019Hosting WordPress Terurus Terbaik Sekiranya anda mencari hosting WordPress terurus, satu nama yang mungkin anda akan dengar ialah WP Engine. Banyak pemilik laman WordPress yang serius bergantung pada WP Engine untuk menjadi hos laman web peribadi, perniagaan, dan perusahaan mereka. Adakah bernilai membelanjakan lebih banyak wang untuk hosting terurus? Sekiranya anda mencari yang jujur Ulasan Mesin WP, berikut adalah ulasan saya mengenai WP Engine dan pengalaman saya sendiri dengan menggunakan hosting yang dikendalikan mereka untuk laman WordPress saya.

Apa yang Anda Dapatkan dengan WP Engine

Pada awal tinjauan saya, saya perlu menunjukkan bahawa semasa anda membeli hosting di WP Engine, anda mendapat rancangan hosting WordPress yang dikendalikan secara murni. Tidak seperti kebanyakan rancangan hosting web yang merangkumi nama domain, akaun e-mel, dan lain-lain, WP Engine memberi tumpuan untuk menyediakan hosting WordPress secara eksklusif — yang menjadikannya sesuai untuk laman WordPress yang ada yang memerlukan penyelesaian hosting yang dikendalikan sepenuhnya dengan sokongan pakar, atau untuk pemilik laman web yang memerlukan rancangan hosting WordPress perusahaan. Ini tidak bermaksud bahawa anda tidak boleh mula menggunakan WP Engine untuk laman web pertama anda. Tetapi pastikan domain dan e-mel anda tersedia dari sumber lain.

Mendaftar dengan WP Engine

Apabila anda mendaftar dengan WP Engine, anda boleh memilih lokasi pusat data anda (Amerika Syarikat, United Kingdom, Jepun).
WP Engine Pilih Pusat Data

Setelah memasukkan maklumat dan mendaftar, saya menerima e-mel selamat datang.
E-mel Selamat Datang WP Engine

Dan, walaupun WP Engine menyatakan bahawa mungkin memerlukan masa sehingga 24 jam untuk penyiapan akaun anda selesai, saya menerima e-mel Penyiapan Penyediaan Akaun saya hampir seketika!
Notis Pembuatan Laman Web WP Engine

Memindahkan Tapak Sedia Ada ke Mesin WP

Untuk memindahkan laman WordPress yang ada ke WP Engine, anda mengikuti Senarai Semak Migrasi mereka. Anda akan diminta untuk mulai mengikuti proses tersebut ketika Anda mengklik butang Pengaktifan dalam e-mel Penyediaan Akaun.
Senarai Semak Penghijrahan Mesin WP

Senarai Semak Penghijrahan

Berikut adalah ringkasan langkah-langkah Senarai Semak Penghijrahan:
1. Sediakan akses SFTP anda.
2. Masukkan nama domain laman web anda sekarang.
3. Sandarkan laman web anda di host web semasa anda.
4. Periksa untuk memastikan anda tidak menjalankan plugin yang tidak dibenarkan oleh WP Engine.
5. Pastikan Core, Plugin, dan Tema WordPress anda terkini.
6. Eksport pangkalan data MySQL anda dari hos web sebelumnya.
7. Muat turun folder kandungan wp.
8. Import pangkalan data ke WP Engine.
9. Import folder kandungan wp anda ke dalam WP Engine menggunakan klien SFTP seperti FileZilla. (Mereka mengesyorkan menggunakan versi zip dan kemudian anda mengklik butang untuk memberitahu sokongan untuk menyelesaikan prosesnya.)
10. Pratonton laman web anda di WP Engine untuk memastikan semuanya betul.
11. Segerakkan laman web anda — anda hanya perlu melakukan langkah ini sekiranya kandungan tertentu tidak dialihkan.
12. Konfigurasikan DNS. Ini adalah satu lagi langkah yang mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan. Kerana WP Engine tidak menggunakan nameserver, prosesnya mungkin berbeza daripada yang anda lakukan pada masa lalu. Saya cadangkan anda menghubungi sokongan melalui sembang langsung dan minta mereka menjalani proses ini dengan anda.
13. Benarkan DNS Menyebarkan
14. Anda boleh menetapkan pengalihan URL dan domain secara pilihan.

Walaupun menggunakan kaedah Senarai Semak Migrasi untuk memindahkan laman web ke WP Engine agak jelas, terdapat beberapa masalah kecil. Pertama, agak membingungkan kerana blok tugas pertama di Senarai Semak Migrasi menyenaraikan tiga langkah (iaitu 1/3 tugas selesai, dll.). Walau bagaimanapun, hanya ada dua tugas kotak pilihan yang tersedia.

Kami juga ingin melihat prosesnya diperkemas sedikit lagi. Contohnya, setelah menyalin folder kandungan wp anda yang telah zip ke WP Engine, anda harus mengklik butang untuk memberitahu Sokongan untuk menyelesaikan proses. Kali pertama saya cuba melakukan ini, tidak ada yang berlaku — tidak pasti apa masalahnya. Kemudian, saya kembali dan mencuba butang notifikasi sekali lagi dan kali ini ia berfungsi. Saya dengan senang hati mengatakan bahawa prosesnya mengambil masa kurang dari lima minit untuk diselesaikan. Jurutera Sokongan Jason segera menjawab dengan respons terperinci (lihat di bawah).
Sokongan Penghijrahan Enjin WP

Walaupun terdapat masalah di atas, kaedah Senarai Semak Penghijrahan Mesin WP untuk memindahkan laman web anda masih merupakan kaedah yang berkesan untuk memindahkan laman web WordPress anda. Dengan beberapa rancangan hosting WordPress yang dikendalikan lain, saya menghadapi banyak kesukaran untuk memindahkan laman web saya ke host baru. Sebenarnya dengan satu rancangan hosting yang dikendalikan, saya tidak pernah dapat memindahkan laman web saya. Tidak ada masalah seperti WP Engine.

Tema dan Pemalam WordPress

Walaupun sebahagian besar plugin dan tema WordPress dapat digunakan dengan laman web anda di WP Engine, perlu diketahui bahawa ada beberapa yang sekarang dibenarkan kerana kemungkinan konflik dengan teknologi milik mereka. Sebagai contoh, kerana WP Engine menggunakan Teknologi EverCache mereka sendiri untuk peningkatan kelajuan. Oleh itu, plugin caching tidak diizinkan untuk mengelakkan konflik dan prestasi yang tidak optimum.

Nasib baik dalam kes saya, satu-satunya plugin yang menjadi masalah ialah plugin Hello Dolly yang telah dipasang secara lalai di laman web lama saya. Saya sebenarnya tidak menyedari bahawa pemalam ini ada kerana tidak diaktifkan. Setelah memindahkan laman web saya ke WP Engine, saya diberitahu dengan cepat melalui e-mel mengenai pemalam yang tidak dibenarkan.

Pada dasarnya, e-mel mengatakan bahawa anda mempunyai 7 hari sebelum pemalam yang tidak dibenarkan akan dipadamkan secara automatik. Selama ini, anda boleh terus memadam plugin anda sendiri dan mencari alternatif. Oleh kerana saya tidak peduli dengan plugin Hello, saya terus menghapusnya. Keesokan harinya, saya menerima e-mel yang mengucapkan terima kasih atas tindakan pantas saya.

Tema StudioPress Percuma

tema studio percuma
Sekarang WP Engine telah memperoleh StudioPress, salah satu faedah terbesar untuk mendapatkan salah satu rancangan hosting WordPress mereka yang dikendalikan adalah penyertaan tema StudioPress percuma berdasarkan Genesis Framework. Klik di sini untuk melihat senarai tema yang disertakan. Tema StudioPress adalah beberapa tema WordPress berkod paling cekap yang ada. Dan, yang terbaik ialah anda masih boleh menggunakan tema walaupun anda memutuskan kemudian untuk memindahkan laman web anda ke hos yang lain.

Antaramuka Papan Pemuka Mesin WP

Walaupun WP Engine menggunakan antara muka panel kawalan yang lebih berasaskan teks, ia sangat intuitif dan mudah digunakan. Mereka bahkan telah memasukkan beberapa tinjauan audio animasi pada topik tertentu. Mengklik pada tab Pemasangan dari menu atas membolehkan anda mengakses fungsi yang berkaitan dengan pemasangan laman web anda.
Pemasangan Papan Pemuka WP Engine

Pilihan Peraturan Pengalihan pada menu bar sisi kiri sangat sesuai kerana ia membolehkan anda menentukan pengalihan domain tanpa perlu membuat perubahan pada fail htaccess anda. Anda juga boleh mengakses phpMyAdmin dan kawasan Pentadbir WordPress anda melalui pautan di menu sebelah kiri.

Sandaran dan Pemulihan Mesin WP

Ciri-ciri sandaran dan pemulihan WP Engine mendapat markah tinggi. Laman web anda (pangkalan data dan folder kandungan) disandarkan secara automatik setiap hari. Selain itu, fungsi Titik Cadangan membolehkan anda menetapkan titik sandaran baru secara manual — yang disyorkan sebelum anda membuat perubahan pada laman web anda. Anda juga mempunyai pilihan untuk memuat turun fail sandaran zip anda untuk menjaga keselamatan diri.
Skrin Mata Sandaran WP Engine

Untuk memulihkan fail yang disandarkan, anda perlu membuka tiket sokongan kerana anda tidak dapat melakukan pemulihan laman web dari antara muka papan pemuka WP Engine. Sebagai pilihan, anda juga boleh membuka zip data anda dan memulihkannya sendiri melalui SFTP.

Pembangunan dan Pementasan Laman Web Anda

Manfaat besar lain dari hosting WordPress yang dikendalikan WP Engine adalah kemampuan untuk menguji perubahan pada laman web anda di kawasan pementasan sebelum mendorongnya ke laman web pengeluaran sebenar anda. Untuk menyalin laman langsung anda ke kawasan pementasan anda, pergi ke kawasan tetapan WP Engine di papan pemuka admin WordPress anda. Klik pada tab Pementasan, kemudian klik butang Salin laman dari Langsung ke Pementasan.
WP Engine Stage Area Penciptaan

Bergantung pada ukuran laman web anda, mungkin diperlukan beberapa saat sebelum kawasan pementasan dibuat. Dalam kes saya, prosesnya hanya memerlukan beberapa minit. Apabila kawasan pementasan anda sudah siap, anda boleh mengklik pautan untuk mengaksesnya. Apabila anda sudah bersedia untuk memindahkan perubahan anda ke pengeluaran, klik butang Salin Laman dari Pementasan ke Hidup.
Kawasan Pementasan Enjin WP Sedia

Setakat ini, WP Engine Staging Area telah berfungsi dengan sangat baik untuk saya. Ini benar-benar salah satu ciri kegemaran saya. Prosesnya sangat pantas dan berkesan. Semua perubahan saya di kawasan pementasan telah berjaya dipindahkan ke produksi tanpa masalah.

Utiliti Enjin WP

Dari kawasan Utiliti papan pemuka WP Engine anda, anda mendapat akses ke fungsi tambahan yang merangkumi:

Perlindungan Kata Laluan – Membolehkan anda menyekat paparan laman web anda. Bagus untuk menyekat lalu lintas dan bot dari laman web anda semasa anda mengusahakannya semasa fasa pra-pelancaran.

Tetapkan Semula Kebenaran Fail – Membolehkan anda memberikan akses ke fail yang telah anda muat naik dengan menetapkan semula izin fail mereka.

Pelbagai tempat – Membolehkan anda menukar laman web anda dari satu laman web ke persekitaran multisite dengan subsites.

Pilihan Cache – Anda boleh mengaktifkan atau mematikan cache objek, dan juga membersihkan cache halaman anda dari sini.
Utiliti Enjin WP

Keselamatan Enjin WP

WP Engine menggunakan beberapa langkah keselamatan yang ketat dengan laman web pelanggan mereka dan juga persekitaran perkakasan mereka. Manfaat lain dari perkhidmatan hosting mereka yang dikendalikan ialah mereka secara aktif dan berterusan mencari kelemahan dan berkontrak dengan firma keselamatan lain untuk perlindungan tambahan — yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara lain seperti membuat kandungan yang hebat untuk laman web anda!

Sijil SSL percuma

Dengan rancangan hosting WP Engine anda, anda mendapat Sijil SSL Let’s Encrypt percuma yang boleh anda minta dengan mudah dari papan pemuka Pasang anda.
WL Enjin SSL Percuma

Prestasi di WP Engine

Sebenarnya terdapat perbezaan ketara dalam kelajuan laman web saya menggunakan WP Engine. Persekitaran yang dioptimumkan bersama dengan teknologi EverCache mereka telah meningkatkan masa memuatkan halaman saya. Saya menguji laman web saya di webpagetest.org dan di bawah ini adalah hasil saya.
Ujian Prestasi Laman Web Enjin WP

Sokongan Pelanggan WP Engine

Sokongan WP Engine juga mendapat markah tinggi dari saya. Saya terpaksa menghubungi sokongan beberapa kali ketika saya memindahkan laman web saya ke WP Engine dan saya dapat dengan mudah memberitahu bahawa jurutera sokongan mereka tahu apa yang mereka bicarakan dan lakukan. Sebagai tambahan kepada kepakaran mereka, saya juga kagum dengan kesungguhan mereka menyelesaikan sebarang masalah atau pertanyaan yang saya ada.

Pemasangan WP Engine dan Pemindahan Bil

Sebagai tambahan kepada mereka yang memerlukan hosting WordPress yang dikendalikan sepenuhnya, WP Engine juga merupakan pilihan yang tepat untuk pembangun yang perlu mengusahakan laman web untuk pelanggan mereka. Dengan ciri Pemasangan Boleh Pindah, anda dapat membuat sebilangan laman pengembangan yang tidak terhad di mana anda boleh membina dan menguji laman web untuk pelanggan anda. Kemudian, apabila anda sudah bersedia, anda boleh memindahkan laman web ini ke akaun WP Engine pelanggan anda. Dan dengan ciri Pemindahan Bil, pelanggan anda akan ditagih secara automatik melalui WP Engine.

Untuk mengakses ciri ini, anda mengklik pada pautan Tambah pemasangan di sebelah kiri papan pemuka WP Engine anda. Anda kemudian mengklik pilihan Buat Pemasangan yang Boleh Dipindahkan dan sekarang anda dapat bekerja di laman pengembangan.
Pemasangan WP Engine yang Boleh Dipindahkan

Saya benar-benar fikir pemaju akan menghargai ciri Pemasangan yang Boleh Dipindahkan.

Lebih banyak Ulasan Mesin WP

WP Engine vs DreamHost
WP Engine vs InMotion
WP Engine vs Media Temple
WP Engine vs SiteGround

Video: Temu ramah dengan David Vogelpohl WP Engine

Inilah wawancara yang saya buat baru-baru ini dengan David Vogelpohl, VP Strategi Web di WP Engine. David bercakap mengenai alat automasi WP Engine, Gutenberg, dan WordPress.

Cadangan

Walaupun bidang hosting WordPress yang dikendalikan terus berkembang dengan syarikat lain yang keluar dengan penawaran WordPress berlabel khusus, WP Engine tetap menjadi peneraju dalam kategori ini. Berdasarkan pengalaman saya menggunakan perkhidmatan hosting yang dikendalikan mereka, saya harus bersetuju dengan banyak pihak di komuniti WordPress bahawa WP Engine adalah penyelesaian utama untuk laman web yang memerlukan prestasi dan sokongan WordPress yang diuruskan sepenuhnya.

Fokus WP Engine kini pada Platform Pengalaman Digital baru mereka. Platform penyelesaian baru memfokuskan pada empat bidang: Ketangkasan Kreatif, Kecerdasan yang Dapat Dilakukan, Prestasi Perusahaan, dan Integrasi Ekosistem. Dari segi rancangan web hosting mereka, Platform Pengalaman Digital menghasilkan lebih banyak ciri yang disertakan – walaupun pada harga yang agak tinggi.

Berikut adalah senarai rancangan hosting semasa di WP Engine:
wp-engine-digital-pengalaman-hosting-rancangan

Walaupun terdapat kenaikan harga, WP Engine tetap menjadi peneraju keseluruhan hosting WordPress yang dikendalikan premium menurut pendapat kami. Dan, kami masih dapat memberikan diskaun hebat kepada anda! Lihat di bawah.

Kebaikan dan keburukan

 • Kelebihan:
 • Hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya
 • Jurutera Sokongan Pakar
 • Antara muka papan pemuka yang mudah digunakan
 • Petunjuk audio animasi disertakan untuk bantuan tambahan.
 • Titik Cadangan membolehkan pencadangan dan pemulihan laman web yang mudah.
 • Kawasan Pementasan sangat bagus untuk menguji perubahan baru di laman web anda.
 • Prettyetary EverCache Technology menghasilkan prestasi laman web yang lebih pantas.
 • Pemasangan dan Pemindahan Bil yang boleh dipindahkan sangat bagus untuk pemaju.
 • Keburukan:
 • Mahal
 • Beberapa sekatan pada pemalam.

Cadangan Enjin WP

Klik Di Sini untuk Dapatkan 3 Bulan Hosting Percuma dengan Pelan Tahunan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector