Как да архивирате вашия WordPress сайт

как-да-бекъп-ви-WordPress-сайт


Най-доброто престъпление е добра защита. А в случай на сигурност на уебсайта, най-добрата защита е да се уверите, че вашите данни са правилно архивирани. Тъй като WordPress е най-популярната платформа за уебсайт в наши дни, не е изненадващо, че WordPress сайтовете често са атакувани. Ето няколко съвета как да архивирате сайта си в WordPress и да се уверите, че сте защитени.

WordPress резервни приставки

Най-лесният начин да направите резервно копие на вашия WordPress сайт е като използвате плъгин и външна услуга за извършване на архивирането. Аз лично не използвам този метод. Ето обаче, два от най-популярните приставки за архивиране на WordPress.

BackupBuddy—Позволява ви да планирате автоматизирани резервни копия и да съхранявате данните извън сайта.

Резервно копие на WordPress в Dropbox—Позволява да архивирате и съхранявате вашия WordPress сайт във вашия Dropbox акаунт.

Въпреки че решенията за архивиране на приставки като тези са удобни, те също могат да ви струват повече пари.

Ръчно архивиране

Противно на това, което може би мислите, ръчното архивиране на вашия WordPress сайт всъщност не е толкова трудно и не отнема много време. За моите уебсайтове предпочитам просто да ги архивирам ръчно. Процесът е лесен и не струва допълнителни пари, за да извършите собствените си архиви.

Ръчното създаване на резервно копие на вашия WordPress сайт включва две стъпки: Архивиране на вашата база данни плюс вашата WordPress конфигурация и файлове със съдържание. Ето как да извършите собственото си архивиране на WordPress с помощта на cPanel. Винаги препоръчвам да отидете с уеб хост cPanel, освен ако не изберете по-скъп премиум управляван хостинг план на WordPress. cPanel е предпочитаният от нас хостинг интерфейс в повечето случаи.

Архивиране на MySQL база данни
вашият бизнес-PhpMyAdmin
За архивиране на вашата база данни използвате phpMyAdmin.

Ако не знаете коя база данни използва вашият WordPress сайт, можете да прегледате вашия wp-config.php файл. Превъртете файла, докато видите декларацията за дефиниране на базата данни, която изглежда така:
WordPress-база данни име

След като имате името на базата данни, стартирайте phpMyAdmin и изберете тази база данни. Изберете всички таблици и щракнете върху бутона Раздел Експорт в горната част на екрана. След това щракнете върху опцията Персонализиране в Метод за експортиране.
експорт-WordPress-база данни

Щракнете върху квадратчето Добавяне на DROP TABLE под Опции за създаване на обекти, за да предотвратите появата на грешки, ако възстановите базата данни и има съществуващи таблици със същите имена.
архивиране-WordPress-база данни

След това просто кликнете върху бутона Go, за да експортирате и изтеглите копие на вашата база данни.

Архивиране на вашите WordPress файлове
вашият бизнес-файл-мениджър
Следващата стъпка е да архивирате вашите WordPress конфигурационни файлове и друго съдържание (изображения, плъгини и т.н.). Можете да използвате FTP или File Manager в cPanel. Лично аз предпочитам File Manager.

Ако сте инсталирали WordPress в поддиректория, можете просто да копирате и изтеглите тази подпапка. Въпреки това, ако сте инсталирали WordPress в основната си директория, файловете, които трябва да архивирате, обикновено ще бъдат във вашата директория public_html. Съдържанието ще изглежда така:
архивиране-те-WordPress-файлове

Ще искате да архивирате всички .php файлове и всички папки. Ако вашите файлове са големи, можете да ги компресирате в zip архив и след това да го изтеглите на вашия компютър.

За допълнителна защита за архивиране, копирайте вашата база данни и WordPress файлове на външен носител за безопасно съхраняване.

Уеб хостинг резервни копия

а2-домакин SiteGround

И накрая, като последен ред на допълнителна сигурност или архивиране, вашият уеб хостинг план трябва да включва адекватна услуга за архивиране и възстановяване за вашите уебсайтове WordPress. По-рано написах статия, в която уеб хостовете имат най-добрите функции за архивиране и възстановяване, така че понастоящем няма да навлизам в подробности (можете да щракнете върху връзката в края на тази статия, за да видите подробностите).

Само като напомняне, не разчитайте само на уеб хоста си, за да архивирате уебсайтовете си. Винаги изпълнявайте собствените си архивиране на данни ръчно или чрез отделна услуга за архивиране, за да гарантирате, че винаги имате валидно копие на вашия WordPress сайт за възстановяване.

Засега само ще ви уведомя, че според мен два от най-добрите уеб хостинг планове за архивиране и възстановяване на данни са от SiteGround и A2 хостинг. Те не само предоставят отлични резервни копия на данни, но и са две от най-добрите хостинг компании за WordPress. A2 хостингът предоставя среда на WordPress, която е оптимизирана за бързина и сигурност. SiteGround предлага управлявани функции за хостинг на WordPress на много изгодни цени. И поддръжката на клиентите в двете компании е страхотна.

Щракнете тук, за да видите нашето ръководство за архивиране на уеб хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector