Kako izraditi sigurnosnu kopiju WordPress stranice

kako-backup-svoj-wordpress-stranica


Najbolji prekršaj je dobra obrana. A u slučaju sigurnosti web mjesta, najbolja obrana jest osigurati sigurnosnu kopiju vaših podataka. Budući da je WordPress najpopularnija platforma web stranica ovih dana, ne čudi što su WordPress web stranice često napadnute. Evo nekoliko savjeta kako izraditi sigurnosnu kopiju svoje WordPress stranice i provjeriti je li zaštićena.

WordPress sigurnosni dodaci

Najlakši način za sigurnosno kopiranje web stranice WordPress je pomoću dodatka i vanjske usluge za izvođenje sigurnosnih kopija. Ja osobno ne koristim ovu metodu. No, ovdje su dva najpopularnija dodatna kopija za WordPress.

BackupBuddy—Omogućuje zakazivanje automatiziranih sigurnosnih kopija i pohranjivanje podataka na web mjestu.

WordPress sigurnosna kopija za Dropbox—Omogućuje sigurnosnu kopiju i pohranjivanje web mjesta WordPress na svoj Dropbox račun.

Iako su dodatna rješenja za sigurnosno kopiranje prikladna, mogu vas koštati i više novca.

Ručna izrada sigurnosnih kopija

Suprotno onome što možda mislite, ručno sigurnosno kopiranje WordPress web stranice zapravo nije tako teško i ne treba previše vremena. Za web-lokacije radije ih sigurnosno kopiram. Proces je jednostavan i ne košta dodatni novac da biste napravili sigurnosne kopije.

Ručno sigurnosno kopiranje WordPress web mjesta uključuje dva koraka: Izrada sigurnosne kopije baze podataka plus vaše WordPress konfiguracije i datoteke sa sadržajem. Evo načina izvođenja vlastite sigurnosne kopije WordPressa pomoću cPanela. Uvijek preporučam da idete s cPanel web hostingom osim ako se ne odlučite za skuplji WordPress plan hostinga koji se može upravljati premijom. cPanel je u većini slučajeva poželjno sučelje hostinga.

Izrada sigurnosne kopije vaše MySQL baze podataka
cpanel-phpmyadmin
Za sigurnosno kopiranje baze podataka koristite phpMyAdmin.

Ako ne znate koju bazu podataka koristi vaše web mjesto WordPress, možete pogledati svoju wp-config.php datoteku. Pomičite se kroz datoteku sve dok ne vidite izjavu baze podataka koja definira ovako:
wordpress-baza-name

Nakon što dobijete naziv baze podataka, pokrenite phpMyAdmin i odaberite tu bazu podataka. Odaberite sve tablice i kliknite gumb na kartici Izvoz na vrhu zaslona. Zatim kliknite na opciju Custom pod Metoda izvoza.
izvoz-wordpress-baze podataka

Kliknite potvrdni okvir Dodaj DROP TABLE pod Opcijama stvaranja objekta kako biste spriječili da se pojave pogreške ako obnovite bazu podataka i postoje postojeće tablice s istim imenima.
backup-wordpress-baze podataka

Zatim samo kliknite gumb Idi da biste izvezli i preuzeli kopiju svoje baze podataka.

Izrada sigurnosnih kopija datoteka WordPress
cPanel-file-manager
Sljedeći je korak sigurnosna kopija vaših WordPress konfiguracijskih datoteka i ostalog sadržaja (slike, dodaci itd.). U cPanelu možete koristiti FTP ili File Manager. Osobno mi je draže Upravitelj datoteka.

Ako ste instalirali WordPress u poddirektoriju, možete jednostavno kopirati i preuzeti tu podmapu. Međutim, ako ste instalirali WordPress u svoj korijenski direktorij, datoteke koje trebate izraditi sigurnosnu kopiju obično će se nalaziti u vašem direktoriju javno_html. Sadržaj će izgledati ovako:
backup-ovi-wordpress-datoteka

Želite izraditi sigurnosnu kopiju svih .php datoteka i svih mapa. Ako su vaše datoteke velike, možete ih komprimirati u zip arhivu i zatim ih preuzeti na svoje računalo.

Za dodatnu zaštitu sigurnosnih kopija, kopirajte svoju bazu podataka i WordPress datoteke na vanjski medij za sigurno čuvanje.

Sigurnosne kopije web hostinga

a2-hosting SiteGround

Konačno, kao posljednju liniju dodane sigurnosti ili sigurnosne kopije, vaš web hosting plan trebao bi sadržavati adekvatnu uslugu sigurnosnih kopija i vraćanja za vaše web stranice WordPress. Prethodno sam napisao članak u kojem web domaćini imaju najbolje značajke za izradu sigurnosnih kopija i vraćanja, tako da u ovom trenutku neću ulaziti u detalje (za detalje možete kliknuti vezu na kraju ovog članka).

Kao podsjetnik, nemojte se pouzdati samo u svoj web domaćin da biste napravili sigurnosnu kopiju web stranica. Uvijek izvodite vlastite sigurnosne kopije podataka ručno ili putem zasebne sigurnosne kopije kako biste osigurali da uvijek imate valjanu kopiju svoje WordPress stranice za vraćanje.

Za sada ću vam samo reći da su po mom mišljenju dva najbolja web hosting planova za sigurnosnu kopiju i obnavljanje podataka iz SiteGround i A2 hosting. Ne samo da pružaju izvrsne sigurnosne kopije podataka, već su i dvije od najboljih hosting tvrtki za WordPress. A2 hosting pruža WordPress okruženje koje je optimizirano za brzinu i sigurnost. SiteGround nudi značajke upravljanja WordPress hostingom po vrlo povoljnim cijenama. I korisnička podrška u obje tvrtke je sjajna.

Kliknite ovdje da biste pogledali Vodič za sigurnosnu kopiju web hostinga

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map