Pregled WP motora

wp-motor-recenzije


2019 najbolji web hostingNajbolje upravljani WordPress hosting Ako tražite upravljani WordPress hosting, jedno ime koje ćete vjerojatno čuti je WP Engine. Mnogi se ozbiljni vlasnici web mjesta WordPress oslanjaju na WP Engine kao domaćin osobnih, poslovnih i poslovnih web stranica. Vrijedi li potrošiti više novca za upravljani hosting? Ako ste pošteno tražili Recenzije WP motora, evo mog pregleda WP Engine-a i mojih iskustava iz prve ruke s korištenjem upravljanog hostinga za moju WordPress stranicu.

Što dobivate sa WP Engineom

Na početku pregleda, moram napomenuti da prilikom kupovine hostinga na WP Engineu dobivate čist upravljani WordPress hosting hosting plan. Za razliku od većine tipičnih planova za web hosting koji uključuju naziv domene, račune e-pošte itd., WP Engine se fokusira na pružanje isključivo WordPress hostinga – što ih čini idealnim za postojeće WordPress web stranice koje trebaju potpuno upravljano hosting rješenje uz stručnu podršku ili za vlasnike web lokacija kojima je potreban poslovni hosting WordPress plan. To ne znači da ne možete započeti s korištenjem WP motora za svoju prvu web lokaciju. Ali samo budite sigurni da su vam domena i e-pošta dostupni iz drugog izvora.

Prijavljivanje putem WP motora

Kad se prijavite na WP Engine, možete odabrati lokaciju svog podatkovnog centra (Ujedinjena Država, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan).
WP Engine Odaberite podatkovni centar

Nakon unosa svojih podataka i prijave, primio sam svoju e-poštu dobrodošlice.
WP motor dobrodošlice e-poštom

Iako WP Engine navodi da može potrajati do 24 sata da se uspostavljanje vašeg računa završi, skoro sam trenutačno primio e-poštu o dovršetku računa.!
Obavijest o izradi web mjesta WP Engine

Prijenos postojećeg web mjesta na WP Engine

Da biste prenijeli postojeću WordPress web lokaciju na WP Engine, slijedite njihov popis za migraciju. Zatražit će se da započnete praćenje postupka kada u e-pošti s postavkom računa kliknete gumb Aktivacija.
Popis za migraciju WP motora

Popis migracija

Evo sažetka koraka s liste za migraciju:
1. Postavljanje SFTP pristupa.
2. Unesite naziv domene trenutne web lokacije.
3. Izradite sigurnosnu kopiju web lokacije kod svog trenutnog web domaćina.
4. Provjerite da WP Engine ne pokreće nedopuštene dodatke.
5. Provjerite jesu li vaš WordPress Core, dodaci i teme ažurirani.
6. Izvezite svoju MySQL bazu podataka s vašeg prethodnog web-domaćina.
7. Preuzmite mapu wp-content.
8. Uvoz baze podataka u WP Engine.
9. Uvozite svoju mapu wp sadržaja u WP Engine koristeći SFTP klijent poput FileZilla. (Preporučuju upotrebu komprimirane verzije, a zatim kliknite gumb kako biste obavijestili podršku za dovršetak postupka.)
10. Pregledajte svoju web stranicu na WP Engineu kako biste bili sigurni da je sve ispravno.
11. Sinkronizirajte svoju web lokaciju – ovaj korak morate izvesti samo ako određeni sadržaj nije prebačen.
12. Konfigurirajte DNS. Ovo je još jedan korak koji bi mogao potrajati. Budući da WP Engine ne koristi poslužitelje imena, postupak se može razlikovati od onog što ste radili u prošlosti. Preporučujem vam da se obratite podršci putem live chat-a i vodite ih da prođu kroz ovaj postupak sa vama.
13. Dopustite DNS-u da se širi
14. Po želji možete postaviti preusmjeravanja URL-ova i domena.

Iako je korištenje Migration Checklist metode za prijenos web mjesta na WP Engine bilo prilično jednostavno, došlo je do nekoliko manjih problema. Prvo, bilo je pomalo zbunjujuće jer prvi blok zadataka na Migracijskim popisima navodi tri koraka (tj. 1/3 obavljenih zadataka itd.). Dostupna su samo dva zadatka za potvrdu.

Također, voljeli bismo da se postupak malo više pojednostavio. Na primjer, nakon kopiranja svoje zip-mape wp sadržaja u WP Engine, trebali biste kliknuti gumb da biste obavijestili podršku o dovršetku postupka. Prvi put kad sam pokušao to učiniti nije se dogodilo ništa – nisam siguran u čemu je problem. Kasnije sam se vratio i ponovo isprobao gumb za obavijest i ovaj put je uspio. Sretna sam što mogu reći da je postupak trajao manje od pet minuta. Inženjer za podršku Jason odmah je odgovorio detaljnim odgovorom (vidi dolje).
Podrška za migraciju WP motora

Unatoč gore navedenim problemima, metoda premještanja vaše web stranice za WP Engine Migration popis i dalje je učinkovit način prijenosa vaše web stranice WordPress. S nekim drugim upravljanim WordPress planovima za hosting, imao sam puno poteškoća prilikom premještanja mojih web lokacija na novi host. Zapravo s jednim upravljanim planom hostinga, nikad nisam uspio prenijeti svoju web stranicu. Nema takvih problema s WP Engineom.

WordPress teme i dodaci

Iako se većina WordPress dodataka i tema može upotrebljavati na vašoj web lokaciji u WP Engineu, imajte na umu da postoje neki koji su sada dopušteni zbog mogućeg sukoba s njihovom vlasničkom tehnologijom. Na primjer, budući da WP Engine koristi vlastitu EverCache tehnologiju za veću brzinu. Stoga je dopušteno predmemoriranje da bi se izbjegli sukobi i podoptimalne performanse.

Srećom u mom slučaju jedini dodatak u vezi s tim je dodatak Hello Dolly koji je zadati na moj stari web mjesto. U stvari nisam bila ni svjesna da je ovaj dodatak postojao jer nije bio aktiviran. Nakon prijenosa svoje web stranice na WP Engine, brzo sam obaviješten putem e-pošte o onemogućenom dodatku.

U osnovi, e-pošta kaže da imate 7 dana prije nego što će onemogućeni dodatak biti automatski izbrisan. Za to vrijeme možete samostalno izbrisati dodatak i potražiti alternativu. Kako me nije bilo briga za dodatak Hello, jednostavno sam otišao i izbrisao sam. Sutradan sam primio e-poštu u kojoj se zahvaljujem na brzoj akciji.

Besplatne teme StudioPress

slobodno studiopress-teme
Sada kada je WP Engine kupio StudioPress, jedna od najvećih prednosti dobivanja jednog od njihovih upravljanih WordPress planova za hosting je uključivanje besplatnih tema StudioPress-a na temelju okvira Genesis. Kliknite ovdje da biste vidjeli popis tema koje su uključene. Teme StudioPress-a neke su od najučinkovitije dostupnih WordPress tema na raspolaganju. I, najbolji dio je to što još uvijek možete koristiti teme, čak i ako kasnije odlučite premjestiti svoje web mjesto na drugi domaćin.

WP sučelje nadzorne ploče motora

Iako WP Engine koristi više tekstualno sučelje upravljačke ploče, vrlo je intuitivno i lako za korištenje. Uključili su čak i neke animirane audio šetnje na određene teme. Klikom na karticu Instalacije gornjeg izbornika možete pristupiti funkcijama koje se odnose na vašu web lokaciju.
Instalira se nadzorna ploča motora WP

Opcija Pravila preusmjeravanja na izborniku lijeve bočne trake je posebno zgodna jer vam omogućuje da odredite preusmjeravanja domene bez potrebe za izmjenama u vašoj htaccess datoteci. Također možete pristupiti phpMyAdmin-u i vašem WordPress Admin području putem veza na lijevom bočnom izborniku.

Izrada sigurnosnih kopija i vraćanje WP motora

Značajke sigurnosnog kopiranja i vraćanja WP Engine dobivaju visoke ocjene. Vaša web lokacija (mapa baze podataka i sadržaja) svakodnevno se automatski izrađuje sigurnosna kopija. Uz to, Backup Points funkcija omogućuje vam ručno postavljanje nove sigurnosne točke – što se preporučuje prije nego što izvršite promjene na web mjestu. Također imate mogućnost preuzeti komprimirane datoteke sigurnosnih kopija da biste se zadržali.
Zaslon bodova sigurnosnih kopija WP motora

Da biste vratili sigurnosne kopije datoteka, morate otvoriti ulaznicu za podršku jer ne možete izvršiti vraćanje web mjesta s sučelja nadzorne ploče WP Engine. Po želji, možete i raspakirati podatke i vratiti ih putem SFTP-a.

Razvoj i postavljanje vaše web stranice

Još jedna velika prednost vođenog WordPress hostinga kojim je upravljao WP Engine je mogućnost testiranja promjena na vašoj web lokaciji u postaji prije nego što ih izbacite na stvarnu web lokaciju za proizvodnju. Da biste kopirali web lokaciju uživo na mjesto prikazivanja, idite na područje postavki WP Engine na nadzornoj ploči administratora WordPressa. Kliknite karticu Staging, a zatim kliknite gumb Kopiraj iz Live u Staging.
Stvaranje područja WP motora

Ovisno o veličini vaše web stranice, može potrajati neko vrijeme prije nego što se stvori prostor za postavljanje. U mom slučaju postupak je trajao samo nekoliko minuta. Kad je vaše područje za priređivanje spremno, možete kliknuti na vezu kako biste mu pristupili. Kada ste spremni premjestiti izmjene na proizvodnju, kliknite gumb Kopiraj sa mjesta Staging to Live.
Spremno je mjesto za montažu WP motora

Dosad mi je WP Engine Staging Area izvrsno prošao. To mi je apsolutno jedna od najdražih karakteristika. Proces je vrlo brz i učinkovit. Sve moje promjene u scenskom području uspješno su prenesene u proizvodnju bez ikakvih problema.

WP Engine Utilities

Iz oblasti Utilities na nadzornoj ploči WP Engine, dobivate pristup dodatnim funkcijama koje uključuju:

Zaštita lozinkom – Omogućuje vam da ograničite pregled vaše web stranice. Dobar za blokiranje prometa i botova s ​​vaše web stranice dok radite na njemu tijekom faze prije pokretanja.

Poništi dopuštenja datoteka – Omogućuje vam da odobrite pristup datotekama koje ste učitali resetiranjem njihovih dozvola za datoteke.

Višemjesna – Omogućuje vam pretvorbu vaše web stranice s jedne web lokacije u višestrano okruženje s dodacima.

Opcije predmemorije – Možete omogućiti ili onemogućiti predmemoriranje objekata i očistiti predmemoriju stranice odavde.
WP Engine Utilities

Sigurnost WP motora

WP Engine koristi stroge sigurnosne mjere na web stranicama kupca, kao i u hardverskom okruženju. Još jedna prednost njihovih upravljanih hosting usluga je ta što aktivno i kontinuirano skeniraju ranjivosti i ugovaraju s drugim zaštitarskim firmama na dodatnu zaštitu – što vam omogućava da se fokusirate na druge stvari kao što su stvaranje izvrsnog sadržaja za vašu web lokaciju!

Besplatni SSL certifikati

Uz svoj plan gostovanja WP Engine, dobivate besplatne šifrirane SSL certifikate Let, koje lako možete zatražiti sa svoje Instalacijske nadzorne ploče.
WP motor bez SSL-a

Performanse u WP Engine

Doista je vidljiva razlika u brzini moje web stranice pomoću WP motora. Optimizirano okruženje zajedno s njihovom EverCache tehnologijom poboljšalo je vrijeme učitavanja stranica. Moja web stranica je testirana na webpagetest.org, a ispod su moji rezultati.
Test performansi web stranice WP Engine

Korisnička podrška WP motora

WP Engine Support također dobiva visoku ocjenu od mene. Par puta sam se morao obratiti službi za podršku prilikom prebacivanja svoje web stranice na WP Engine i lako sam mogao reći da njihovi inženjeri za podršku znaju o čemu razgovaraju i rade. Pored njihove stručnosti, bio sam impresioniran i njihovom brzošću da riješe sve probleme ili pitanja koja sam imao.

Prenosi prijenos WP motora i prijenos računa

Pored onih kojima je potreban potpuno upravljani WordPress hosting, WP Engine je također odličan izbor za programere koji trebaju raditi na web stranicama za svoje klijente. Pomoću značajke prenosivih instalacija možete stvoriti neograničen broj razvojnih web mjesta na kojima možete izgraditi i testirati web mjesto za svog klijenta. Zatim, kad budete spremni, možete prenijeti ovu web lokaciju na račun svog WP Engine-a klijenta. Uz značajku Prijenos naplate klijentima će se automatski naplaćivati ​​putem WP motora.

Za pristup ovoj značajki kliknite vezu Dodaj instaliraj s lijeve strane nadzorne ploče WP Engine. Zatim kliknite na opciju Stvori prijenosnu instalaciju i sada ćete moći raditi na razvojnom mjestu.
Instalira se WP Engine prenosiv

Doista mislim da će programeri cijeniti značajku Prijenosive instalacije.

Više recenzija WP motora

WP Engine vs DreamHost
WP Engine vs InMotion
WP Engine vs Media Temple
WP Engine vs SiteGround

Video: Intervju s Davidom Vogelpohlom iz WP Engine-a

Evo intervjua koji sam nedavno obavio s Davidom Vogelpohlom, potpredsjednikom web strategije u WP Engine-u. David govori o WP Engine, Gutenbergu i WordPress alatima za automatizaciju.

preporuke

Dok upravljano WordPress hosting polje nastavlja rasti s ostalim tvrtkama koje izlaze sa posebno označenim WordPress ponudama, WP Engine ostaje lider u ovoj kategoriji. Na osnovu mog iskustva s korištenjem usluga upravljanja hostinga, moram se složiti s mnogim iz WordPress zajednice da je WP Engine vrhunsko rješenje za web stranice koje zahtijevaju potpuno upravljane performanse i podršku WordPressa.

Sada se WP Engine fokusira na njihovoj novoj platformi Digital Experience Platform. Nova platforma rješenja fokusirana je na četiri područja: kreativna agilnost, djelotvorna inteligencija, performanse poduzeća i integracija ekosustava. Što se tiče njihovih planova za web hosting, platforma Digital Experience Platform rezultira uključivanjem više značajki – iako po nešto višim cijenama.

Evo trenutne linije plana planova hostinga na WP Engine-u:
wp-motor-digitalno-iskustva-hosting-planova

Unatoč povećanju cijena, po našem mišljenju WP Engine ostaje vodeći lider u WordPress hostingu vrhunskog upravljanja. I još uvijek vam možemo ponuditi sjajan popust! Pogledaj ispod.

Za i protiv

 • Pros:
 • Pravi potpuno upravljani WordPress hosting
 • Stručni inženjeri za podršku
 • Jednostavno korištenje sučelja nadzorne ploče
 • Animirana uputstva za zvuk uključena su za dodatnu pomoć.
 • Rezervne točke omogućuju lako izradu sigurnosnih kopija i obnavljanje web mjesta.
 • Područje inscenacije odlično je za testiranje novih promjena na vašoj web lokaciji.
 • Vlasnička tehnologija EverCache rezultira bržim performansama web mjesta.
 • Prenosive instalacije i prijenos naplate izvrsni su za programere.
 • Cons:
 • Skup
 • Neka ograničenja dodataka.

Preporuke WP motora

Kliknite ovdje kako biste dobili 3 besplatna mjeseca hostinga sa godišnjim planom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map