Rishikimi i motorit WP

wp-motor-Shqyrtime


2019 Pritja më e mirë në internetPritja më e mirë e menaxhuar e WordPress Nëse jeni duke kërkuar për hostimin e menaxhuar të WordPress, një emër që me siguri do të dëgjoni është WP Engine. Shumë pronarë seriozë të faqeve WordPress mbështeten në WP Engine për të pritur uebfaqet e tyre personale, të biznesit dhe ndërmarrjeve. A ja vlen të shpenzoni më shumë para për pritjen e menaxhuar? Nëse jeni duke kërkuar të ndershëm Shqyrtime të motorit WP, këtu është rishikimi im i WP Engine dhe përvojat e mia të dorës së parë me përdorimin e hostimit të tyre të menaxhuar për faqen time të WordPress.

Farë ju merrni me WP Engine

Në fillimin e rishikimit tim, duhet të theksoj se kur blini pritjen në WP Engine ju po merrni një plan të pastër të menaxhuar të WordPress-it. Ndryshe nga planet tipike të mbajtjes së faqeve në internet që përfshijnë një emër domain, llogaritë e postës elektronike, etj., WP Engine përqendrohet në ofrimin e WordPress hosting ekskluzivisht — gjë që i bën ata ideal për faqet ekzistuese të WordPress që kanë nevojë për një zgjidhje të menaxhuar plotësisht me mbështetje të ekspertëve, ose për pronarët e faqeve që kanë nevojë për një plan të ndërmarrjes WordPress ndërmarrje. Kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të filloni të përdorni WP Engine për faqen tuaj të parë. Por thjesht sigurohuni që të keni domain dhe email tuaj në dispozicion nga një burim tjetër.

Regjistrohuni me WP Engine

Kur regjistroheni me WP Engine, mund të zgjidhni vendndodhjen e qendrës tuaj të të dhënave (Shteti i Bashkuar, Mbretëria e Bashkuar, Japonia).
Motori WP Zgjidhni Qendrën e të Dhënave

Pasi hyra në informacionin tim dhe u regjistrova, mora emailin tim të mirëseardhjes.
Mirësevini Email WP Engine

Dhe, megjithëse WP Engine deklaron se mund të duhen deri në 24 orë për të përfunduar konfigurimin e llogarisë suaj, unë pranova emailin e plotë të konfigurimit të konfigurimit të llogarisë time pothuajse të menjëhershme!
Njoftim për krijimin e sitit të motorit WP

Transferimi i sitit tuaj ekzistues në motorin WP

Për të transferuar faqen tuaj ekzistuese të WordPress në WP Engine, ju ndiqni Listën e tyre të Migracionit. Do t’ju kërkohet të filloni të ndiqni procesin kur klikoni në butonin Aktivizimi në emailin tuaj të Vendosjes së Llogarisë.
Lista e kontrollit të migracionit të motorit WP

Lista e Migracionit

Këtu është një përmbledhje e hapave të Listës së Migracionit:
1. Vendosni qasjen tuaj në SFTP.
2. Vendosni emrin e domain-it të faqes tuaj të tanishme.
3. Krijoni kopje rezervë të faqes tuaj në host-in tuaj aktual.
4. Kontrolloni për t’u siguruar që nuk po përdorni programe të lejuara nga WP Engine.
5. Sigurohuni që Core, Plugins dhe Temat tuaja të WordPress janë të azhurnuara.
6. Eksportoni bazën e të dhënave MySQL nga host-i juaj paraprak i faqes.
7. Shkarkoni dosjen wp-përmbajtje.
8. Importoni bazën e të dhënave në WP Engine.
9. Importoni dosjen tuaj me përmbajtje wp në WP Engine duke përdorur një klient SFTP si FileZilla. (Ata rekomandojnë të përdorni një version të zënë dhe më pas klikoni një buton për të njoftuar mbështetjen për të përfunduar procesin.)
10. Paraprakisht në faqen tuaj të internetit në WP Engine për t’u siguruar që gjithçka është e saktë.
11. Sinkronizoni faqen tuaj ju duhet të bëni këtë hap nëse përmbajtja e caktuar nuk u transferua.
12. Konfiguroni DNS. Ky është një hap tjetër që mund të marrë ca kohë për të përfunduar. Për shkak se WP Engine nuk përdor serverat e emrave, procesi mund të jetë i ndryshëm nga ai që keni bërë në të kaluarën. Unë ju rekomandoj të kontaktoni mbështetje përmes chat live dhe t’i bëni ata të ecin nëpër këtë proces me ju.
13. Lejoni DNS të Propagandojë
14. Ju mund të vendosni opsionale URL dhe redirects domain.

Ndërsa përdorimi i metodës së Listës së Migracionit për transferimin e një siti në WP Engine ishte mjaft i drejtpërdrejtë, kishte disa çështje të vogla. Së pari, ishte pak konfuze pasi blloku i parë i detyrave në Listat e Migracionit rendit tre hapa (d.m.th. 1/3 detyrat e përfunduara, etj). Sidoqoftë, ekzistojnë vetëm dy detyra të kutisë së kontrollit.

Gjithashtu, ne do të dëshironim që procesi të rimodelohej edhe më shumë. Për shembull, pasi të kopjoni dosjen tuaj të përmbajtjes wp të përmbajtur në WP Engine, duhet të klikoni një buton për të njoftuar Mbështetjen për të përfunduar procesin. Herën e parë që u përpoqa ta bëja këtë, asgjë nuk ndodhi – nuk jam i sigurt se cili ishte çështja. Më vonë, u ktheva dhe provova përsëri butonin e njoftimit dhe këtë herë funksionoi. Jam i lumtur të them që procesi zgjati më pak se pesë minuta. Inxhinieri Mbështetës Jason u përgjigj menjëherë me një përgjigje të hollësishme (shih më poshtë).
Mbështetje për Migracionin e Motorit WP

Pavarësisht nga çështjet e mësipërme, metoda e Listës së Migracionit të WP Engine për lëvizjen e faqes tuaj është ende një mënyrë efektive për transferimin e faqes tuaj të internetit WordPress gjatë. Me disa plane të tjera të menaxhuara të WordPress, të menaxhuara, kam pasur shumë vështirësi që faqet e mia të transferohen te hosti i ri. Në fakt me një plan të veçantë të menaxhimit të menaxhimit, unë kurrë nuk kam qenë në gjendje ta transferoj faqen time. Nuk ka probleme të tilla me WP Engine.

Temat dhe Shtojcat e WordPress

Edhe pse shumica e shtojcave dhe temave të WordPress mund të përdoren me faqen tuaj në WP Engine, jini të vetëdijshëm se ka disa që lejohen tani për shkak të një konflikti të mundshëm me teknologjinë e tyre të pronarit. Për shembull, pasi WP Engine përdor teknologjinë e tyre EverCache për shpejtësi të shtuar. Prandaj, plugins caching nuk lejohen të shmangin konfliktet dhe performancën nën optimale.

Për fat të mirë, në rastin tim, e vetmja shtojcë që kishim në treg ishte plugin Hello Dolly e cila ishte instaluar si parazgjedhje në faqen time të vjetër. Unë në të vërtetë nuk isha në dijeni se kjo shtojcë ishte aty pasi nuk u aktivizua. Pas transferimit të faqes sime në WP Engine, unë u njoftova shpejt me email për shtojcën e pa lejuar.

Në thelb, emaili thotë që keni 7 ditë para se pluginja e pa lejuar të fshihet automatikisht. Gjatë kësaj kohe, ju mund të shkoni përpara dhe të fshini plugin më vete dhe të gjeni një alternative. Meqenëse nuk u kujdesa për shtojcën Përshëndetje, thjesht shkova përpara dhe e fshiva vetë. Të nesërmen, mora një email ku më falënderoi për veprimin tim të shpejtë.

Temat Falas StudioPress

free-StudioPress-temat
Tani që WP Engine ka fituar StudioPress, një nga përfitimet më të mëdha për të marrë një nga planet e tyre të menaxhuara të WordPress-it të menaxhimit është përfshirja e temave falas të StudioPress bazuar në Genesis Framework. Klikoni këtu për të parë listën e temave që janë përfshirë. Temat e StudioPress janë disa nga temat më të koduara në mënyrë më të efektshme të WordPress. Dhe, pjesa më e mirë është që ju mund të përdorni akoma tema edhe nëse vendosni më vonë ta zhvendosni faqen tuaj te internetit në një host tjetër.

Ndërfaqja e Panelit të Motorit WP

Megjithëse WP Engine përdor një ndërfaqe më të panelit të kontrollit të bazuar në tekst, është shumë intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Ata madje kanë përfshirë disa audio përgjime të animuara për tema të caktuara. Klikimi në butonin Instalimet e menusë së sipërme ju lejon të përdorni funksione që lidhen me instalimin e faqes tuaj të internetit.
Instalimet e panelit të motorit WP

Opsioni Redirect Rules në menunë e majtë të shiritit anësor është veçanërisht i përshtatshëm pasi ju lejon të specifikoni ridrejtimet e domenit pa pasur nevojë të bëni ndryshime në skedarin tuaj htaccess. Dhe, ju gjithashtu mund të hyni në phpMyAdmin dhe zonën tuaj të WordPress Admin përmes lidhjeve në menunë e majtë.

Rezervimi dhe rivendosja e motorit WP

Rikthimi dhe veçoritë e rikthimit të WP Engine marrin shënime të larta. Faqja juaj (databaza dhe dosja e përmbajtjes) rezervohen automatikisht çdo ditë. Për më tepër, funksioni Backup Points ju lejon të vendosni manualisht një pikë të re rezervë – e cila rekomandohet para se të bëni ndryshime në faqen tuaj. Ju gjithashtu keni mundësinë për të shkarkuar skedarë të zinxhuar të kopjeve rezervë tuaj për të mbajtur veten.
Ekrani i pikave rezervë të motorit WP

Për të rivendosur skedarët tuaj të rezervuar, duhet të hapni një biletë mbështetëse pasi nuk mund të kryeni një sit të rivendosur nga ndërfaqja e panelit WP Engine. Në mënyrë opsionale, ju gjithashtu mund të hiqni të dhënat tuaja dhe t’i rivendosni vetë përmes SFTP.

Zhvillimi dhe faza e faqes suaj

Një përfitim tjetër i madh i hostimit të menaxhuar të WordPress të WP Engine është aftësia për të provuar ndryshimet në faqen tuaj në një zonë skenë përpara se t’i shtyni ato në faqen tuaj të internetit të prodhimit aktual. Për të kopjuar faqen tuaj live në zonën tuaj të skenave, shkoni në zonën e cilësimeve të WP Engine në pultin e administratorit tuaj WordPress. Klikoni në skedën Staging, pastaj klikoni në faqen Kopjimi nga butoni Live në Staging.
Krijimi i zonës së skenimit të motorit WP

Në varësi të madhësisë së uebfaqes tuaj, mund të duhet pak kohë përpara se të krijohet zona e skenave. Në rastin tim, procesi zgjati vetëm disa minuta. Kur zona juaj e vënies në skenë është gati, mund të klikoni në lidhjen për të hyrë në të. Kur të jeni gati për të lëvizur ndryshimet tuaja në prodhim, klikoni në butonin Kopjimi i faqes nga Staging to Live.
Zona e Stadimit të Motorit WP gati

Deri më tani, Zona e Stadimit të Motorit WP ka punuar jashtëzakonisht mirë për mua. Absolutelyshtë absolutisht një nga karakteristikat e mia të preferuara. Procesi është shumë i shpejtë dhe efikas. Të gjitha ndryshimet e mia në zonën e vënies në skenë janë transferuar me sukses në prodhim pa asnjë problem.

Shërbimet e motorit WP

Nga zona e shërbimeve të panelit tuaj WP Engine, ju merrni akses në funksionalitete shtesë që përfshijnë:

Mbrojtja e fjalëkalimit – Ju lejon të kufizoni shikimin e faqes tuaj të internetit. E mirë për të bllokuar trafikun dhe bots nga faqja e internetit tuaj ndërsa jeni duke punuar në të gjatë fazës së para-nisjes.

Rivendosni Lejet e Dosjeve – Ju lejon të lejoni qasje në skedarët që keni ngarkuar duke rivendosur lejet e skedarëve të tyre.

multisite – Ju lejon të konvertoni faqen tuaj të internetit nga një sit i vetëm në një mjedis multisite me subites.

Opsione cache – Mund të aktivizoni ose çaktivizoni ruajtjen e objekteve, plus pastroni cache-in tuaj të faqes nga këtu.
Shërbimet e motorit WP

Siguria e motorit WP

WP Engine përdor disa masa të rrepta sigurie me faqet e internetit të klientëve të tyre, si dhe mjedisin e tyre harduerik. Një përfitim tjetër i shërbimeve të tyre të menaxhuara të pritjes është se ata skanojnë në mënyrë aktive dhe të vazhdueshme për dobësitë dhe kontraktojnë me firma të tjera sigurie për mbrojtje shtesë – e cila ju lejon të përqendroheni në gjëra të tjera si krijimi i përmbajtjes së shkëlqyeshme për faqen tuaj.!

Certifikata falas SSL

Me planin tuaj të pritjes për motorin WP Engine, ju merrni falas Letertifikatat SSL të Encryptit, të cilat mund t’i kërkoni lehtësisht nga pulti juaj i Instalimit.
Motori WP pa SSL

Performanca në WP Engine

Ka vërtet një ndryshim të dukshëm në shpejtësinë time të faqes në internet duke përdorur WP Engine. Ambienti i optimizuar së bashku me teknologjinë e tyre EverCache ka përmirësuar kohën e ngarkimit të faqes time. Kam testuar faqen time në webpagetest.org dhe më poshtë janë rezultatet e mia.
Testi i Performancës së faqes në internet të motorit WP

Mbështetja e klientit për motorin WP

Mbështetja e motorit WP gjithashtu merr një rezultat të lartë nga unë. Më është dashur të kontaktoj mbështetje nja dy herë kur po transferoja faqen time në WP Engine dhe lehtësisht mund të them që inxhinierët e tyre të ndihmës e dinë se çfarë flasin dhe çfarë bëjnë. Përveç ekspertizës së tyre, mua më bëri përshtypje edhe gatishmëria e tyre për të zgjidhur ndonjë çështje apo pyetje që kisha.

Instalimet e transferueshme të motorit WP dhe transferimi i faturimit

Përveç atyre që kanë nevojë për menaxhim të plotë të WordPress, WP Engine është gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyeshme për zhvilluesit që duhet të punojnë në faqet për klientët e tyre. Me veçorinë e Instalimeve të transferueshme, ju mund të krijoni një numër të pakufizuar faqesh zhvillimi ku mund të ndërtoni dhe provoni një uebfaqe për klientin tuaj. Pastaj, kur të jeni gati, mund ta transferoni këtë faqe në llogarinë WP Engine të klientit tuaj. Dhe me funksionin e Transferimit të Faturimit, klientët tuaj do të faturohen automatikisht përmes WP Engine.

Për të hyrë në këtë veçori, ju klikoni në lidhjen Shto instalimin në të majtë të tabelës suaj WP Engine. Pastaj klikoni në opsionin Krijo një transferim të transferueshëm dhe tani do të jeni në gjendje të punoni në një sit zhvillimi.
Instalimet e transferueshme të motorit WP

Unë me të vërtetë mendoj se zhvilluesit do ta vlerësojnë veçorinë e Instalimit të transferueshëm.

Më shumë Shqyrtime të Motorit WP

WP Engine vs DreamHost
WP Engine vs InMotion
WP Engine vs Media Temple
WP Engine vs SiteGround

Video: Intervistë me David Vogelpohl të WP Engine

Këtu është një intervistë që bëra kohët e fundit me David Vogelpohl, VP të Web Strategjisë në WP Engine. David flet për mjetet e automatizimit WP Engine, Gutenberg dhe WordPress.

rekomandime

Ndërsa fusha e menaxhuar WordPress e menaxhuar vazhdon të rritet me kompani të tjera që vijnë me oferta të etiketuara posaçërisht WordPress, WP Engine mbetet udhëheqësi në këtë kategori. Bazuar në përvojën time duke përdorur shërbimet e tyre të menaxhuara të pritjes, unë duhet të pajtohem me shumë në komunitetin e WordPress që WP Engine është zgjidhja përfundimtare për faqet e internetit që kërkojnë performancë dhe mbështetje të menaxhuar plotësisht të WordPress.

Vëmendja e WP Engine tani është tek Platforma e tyre e re e Përvojës Dixhitale. Platforma e re e zgjidhjeve përqendrohet në katër fusha: Agility Creative, Intelligence Actionable, Performance Enterprise, and Integration Ecosystem. Sa i përket planeve të tyre të mbajtjes në internet, Platforma e Përvojës Dixhitale rezulton në përfshirjen e më shumë veçorive – megjithëse me çmime disi më të larta.

Ja një vështrim mbi formacionin aktual të planit të pritjes në WP Engine:
wp-motor-digital-përvojë-hosting-planet

Megjithë rritjen e çmimeve, WP Engine mbetet udhëheqësi i përgjithshëm në primitin e menaxhuar me WordPress të menaxhuar me premium sipas mendimit tonë. Dhe, ne jemi akoma në gjendje t’ju ofrojmë një zbritje të shkëlqyeshme! Shikoni më poshtë.

Pro dhe kundra

 • Pros:
 • Hosting i vërtetë i menaxhuar plotësisht WordPress
 • Inxhinierë mbështetës ekspertësh
 • Ndërfaqe dashuri e lehtë për t’u përdorur
 • Përparësitë e animuara janë përfshirë për ndihmë shtesë.
 • Pikat rezervë lejojnë një kopje të lehtë dhe rivendosjen e sitit.
 • Zona e skenimit është e shkëlqyeshme për të provuar ndryshime të reja në faqen tuaj të internetit.
 • EverCache Teknologjia pronësore rezulton në performancën më të shpejtë të sitit.
 • Instalimet e transferueshme dhe transferimi i faturimit janë të shkëlqyera për zhvilluesit.
 • Cons:
 • i shtrenjtë
 • Disa kufizime në shtojcat.

Rekomandime për motorin WP

Klikoni këtu për të marrë 3 muaj falas të pritjes me një plan vjetor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector