Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats

how-to-backup-your-wordpress-site


Det bästa brottet är ett bra försvar. Och för webbplatssäkerhet är det bästa försvaret att se till att dina data säkerhetskopieras korrekt. Med WordPress som den mest populära webbplatsplattformen i dag är det inte förvånande att WordPress-webbplatser ofta är under attack. Här är några tips om hur du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats och ser till att du är skyddad.

WordPress Backup Plugins

Det enklaste sättet att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats är genom att använda en plugin och extern tjänst för att utföra dina säkerhetskopior. Jag använder personligen inte den här metoden. Här är dock två av de mest populära WordPress-säkerhetskopian.

BackupBuddy— Låter dig planera automatiserade säkerhetskopior och lagra data utanför webbplatsen.

WordPress Backup till Dropbox— Låter dig säkerhetskopiera och lagra din WordPress-webbplats till ditt Dropbox-konto.

Även om plugin-backup-lösningar som dessa är praktiska, kan de också kosta dig mer pengar.

Manuell säkerhetskopiering

Till skillnad från vad du kanske tänker, är manuellt säkerhetskopiering av din WordPress-webbplats faktiskt inte så svår och tar inte för mycket tid. För mina webbplatser föredrar jag att bara säkerhetskopiera dem manuellt. Processen är enkel och det kostar inga extra pengar att utföra dina egna säkerhetskopior.

Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats manuellt innebär i princip två steg: Säkerhetskopiera din databas plus din WordPress-konfiguration och innehållsfiler. Så här utför du din egen WordPress-säkerhetskopia med cPanel. Jag rekommenderar alltid att du går med en cPanel webbhotell om du inte väljer en dyrare premiumhanterad WordPress-värdplan. cPanel är vårt föredragna värdgränssnitt i de flesta fall.

Säkerhetskopiera din MySQL-databas
cpanel-phpmyadmin
För att säkerhetskopiera din databas använder du phpMyAdmin.

Om du inte vet vilken databas din WordPress-webbplats använder kan du visa din wp-config.php-fil. Bläddra igenom filen tills du ser databasdefiniera uttalandet som ser ut så här:
Wordpress-databasnamn

När du har databasnamnet, starta phpMyAdmin och välj den databasen. Välj alla tabeller och klicka på fliken Exportera överst på skärmen. Klicka sedan på alternativet Anpassad under Exportmetoden.
exportwordpress-databas

Klicka på kryssrutan Lägg till DROP TABLE under Alternativ för att skapa objekt för att förhindra att fel uppstår om du återställer databasen och det finns befintliga tabeller med samma namn.
backup-wordpress-databas

Klicka sedan på Go-knappen för att exportera och ladda ner en kopia av din databas.

Säkerhetskopiera dina WordPress-filer
cpanel-file-manager
Nästa steg är att säkerhetskopiera dina WordPress-konfigurationsfiler och annat innehåll (bilder, plugins etc.). Du kan antingen använda FTP eller File Manager i cPanel. Personligen föredrar jag File Manager.

Om du installerade WordPress i en underkatalog kan du bara kopiera och ladda ner den undermappen. Men om du installerade WordPress i din rotkatalog kommer de filer du behöver säkerhetskopiera vanligtvis att finnas i din public_html-katalog. Innehållet kommer att se ut så här:
backup-dessa-wordpress-filer

Du vill säkerhetskopiera alla .php-filer och alla mappar. Om dina filer är stora kan du komprimera dem till ett zip-arkiv och sedan ladda ner dem till din dator.

För extra skydd mot säkerhetskopiering, kopiera din databas och WordPress-filer till ett externt medium för säker bevaring.

Säkerhetskopior för webbhotell

a2-hosting Siteground

Till sist, som en sista rad med extra säkerhet eller säkerhetskopiering, bör din webbhotellplan innehålla en adekvat säkerhetskopiering och återställningstjänst för dina WordPress-webbplatser. Jag har tidigare skrivit en artikel om vilka webbhotell som har de bästa säkerhetskopierings- och återställningsfunktionerna, så jag kommer inte att gå i detalj när som helst (du kan klicka på länken i slutet av den här artikeln för att se detaljerna).

Precis som en påminnelse, lita inte enbart på din webbhotell för att säkerhetskopiera dina webbplatser. Utför alltid dina egna säkerhetskopior av data antingen manuellt eller genom en separat säkerhetskopieringstjänst för att se till att du alltid har en giltig kopia av din WordPress-webbplats för att återställa.

För tillfället ska jag bara meddela att två av de bästa webbhotellplanerna för säkerhetskopiering och återställning enligt min mening kommer från SiteGround och A2 Hosting. De erbjuder inte bara utmärkta säkerhetskopior av data, utan de är också två av de bästa värdföretagen för WordPress. A2 Hosting tillhandahåller en WordPress-miljö som är optimerad för snabbhet och säkerhet. SiteGround erbjuder hanterade WordPress-värdfunktioner till mycket rimliga priser. Och kundsupporten hos båda företagen är stor.

Klicka här för att se vår säkerhetsguide för webbhotell

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map