Slik sikkerhetskopierer du WordPress-nettstedet ditt

how-to-backup-your-wordpress-site


Den beste krenkelsen er et godt forsvar. Og når det gjelder nettstedets sikkerhet, er det beste forsvaret å sørge for at dataene dine er sikkerhetskopiert. Siden WordPress er den mest populære nettstedplattformen i disse dager, er det ikke overraskende at WordPress-nettsteder ofte er under angrep. Her er noen tips om hvordan du sikkerhetskopierer ditt WordPress-nettsted og sørger for at du er beskyttet.

WordPress Backup-plugins

Den enkleste måten å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt er ved å bruke en plugin og ekstern tjeneste for å utføre sikkerhetskopiene. Jeg personlig bruker ikke denne metoden. Her er imidlertid to av de mest populære WordPress-sikkerhetskopinene.

BackupBuddy— Lar deg planlegge automatiserte sikkerhetskopier og lagre dataene utenfor nettstedet.

WordPress Backup til Dropbox— Lar deg ta sikkerhetskopi og lagre WordPress-nettstedet til Dropbox-kontoen din.

Selv om plugin-backup-løsninger som disse er praktiske, kan de også koste deg mer penger.

Manuell sikkerhetskopi

I motsetning til hva du kanskje tenker, er faktisk ikke sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt så vanskelig og tar ikke for mye tid. For nettstedene mine foretrekker jeg å bare sikkerhetskopiere dem manuelt. Prosessen er enkel, og det koster ingen ekstra penger å utføre dine egne sikkerhetskopier.

Sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt manuelt innebærer i utgangspunktet to trinn: Sikkerhetskopiere databasen pluss WordPress-konfigurasjons- og innholdsfiler. Slik utfører du din egen WordPress-sikkerhetskopi ved hjelp av cPanel. Jeg anbefaler alltid å gå med en cPanel webhotell med mindre du velger en dyrere premiumstyrt WordPress hostingplan. cPanel er vårt foretrukne hostinggrensesnitt i de fleste tilfeller.

Sikkerhetskopiere MySQL-databasen
cpanel-phpmyadmin
For å ta sikkerhetskopi av databasen din bruker du phpMyAdmin.

Hvis du ikke vet hvilken database ditt WordPress-nettsted bruker, kan du se wp-config.php-filen. Bla gjennom filen til du ser databasen definere utsagn som ser slik ut:
wordpress-databasenavn

Når du har databasenavnet, starter du phpMyAdmin og velger den databasen. Velg alle tabellene og klikk på Eksporter-kategorien øverst på skjermen. Klikk deretter på Tilpasset-alternativet under eksportmetoden.
eksport-wordpress-database

Merk av for Legg til DROP TABLE under Alternativer for oppretting av objekter for å forhindre at feil oppstår hvis du gjenoppretter databasen og det er eksisterende tabeller med samme navn..
backup-wordpress-database

Deretter klikker du bare på knappen for å eksportere og laste ned en kopi av databasen.

Sikkerhetskopiere WordPress-filene dine
cpanel-fil-manager
Neste trinn er å sikkerhetskopiere WordPress-konfigurasjonsfilene og annet innhold (bilder, plugins, etc.). Du kan enten bruke FTP eller File Manager i cPanel. Personlig foretrekker jeg File Manager.

Hvis du installerte WordPress i en underkatalog, kan du bare kopiere og laste ned den undermappen. Imidlertid, hvis du installerte WordPress i rotkatalogen din, vil filene du trenger å sikkerhetskopiere vanligvis være i din public_html-katalog. Innholdet vil se slik ut:
backup-disse-wordpress-filer

Du vil sikkerhetskopiere alle .php-filene og alle mappene. Hvis filene dine er store, kan du komprimere dem til et zip-arkiv og deretter laste dem ned til datamaskinen din.

For ekstra sikkerhetskopieringsbeskyttelse, kopierer du databasen og WordPress-filene til et eksternt medium for sikker oppbevaring.

Sikkerhetskopiering av webhotell

a2-hosting Siteground

Til slutt, som en siste linje med ekstra sikkerhet eller sikkerhetskopi, bør webhotellplanen din inkludere en tilstrekkelig sikkerhetskopieringstjeneste for WordPress-nettsteder. Jeg har tidligere skrevet en artikkel om hvilke webhoteller som har de beste sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjonene, så jeg vil ikke gå i detalj på dette tidspunktet (du kan klikke på lenken på slutten av denne artikkelen for å se detaljene).

Bare som en påminnelse, ikke stol bare på webhotellet for å ta sikkerhetskopi av nettstedene dine. Utfør alltid dine egne sikkerhetskopier av data enten manuelt eller gjennom en egen sikkerhetskopitjeneste for å sikre at du alltid har en gyldig kopi av WordPress-nettstedet ditt for å gjenopprette.

Foreløpig skal jeg bare gi deg beskjed om at to av de beste webhotellplanene for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av data etter min mening er fra SiteGround og A2 Hosting. Ikke bare gir de utmerkede sikkerhetskopier av data, men de er også to av de beste hosting-selskapene for WordPress. A2 Hosting gir et WordPress-miljø som er optimalisert for hastighet og sikkerhet. SiteGround tilbyr administrerte WordPress-hostingfunksjoner til svært rimelige priser. Og kundesupporten hos begge selskaper er stor.

Klikk her for å se vår guide for sikkerhetskopiering av webhotell

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector