Αναθεώρηση κινητήρα WP

wp-engine-σχόλια


Best Web Hosting 2019Best Managed WordPress Hosting Αν ψάχνετε για διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, ένα όνομα που πιθανότατα θα ακούσετε είναι το WP Engine. Πολλοί σοβαροί ιδιοκτήτες ιστότοπων WordPress βασίζονται στο WP Engine για να φιλοξενήσουν τους προσωπικούς τους, επιχειρηματικούς και εταιρικούς ιστότοπους. Αξίζει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για τη διαχειριζόμενη φιλοξενία; Αν ψάχνατε για ειλικρινείς Κριτικές κινητήρα WP, Εδώ είναι η κριτική μου για το WP Engine και οι πρώτες μου εμπειρίες με τη χρήση της διαχειριζόμενης φιλοξενίας τους για τον ιστότοπό μου στο WordPress.

Τι παίρνετε με το WP Engine

Στην αρχή της κριτικής μου, πρέπει να επισημάνω ότι όταν αγοράζετε φιλοξενία στο WP Engine λαμβάνετε ένα καθαρό διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress. Σε αντίθεση με τα περισσότερα τυπικά προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν όνομα τομέα, λογαριασμούς email κ.λπ., το WP Engine επικεντρώνεται στην παροχή φιλοξενίας WordPress αποκλειστικά – κάτι που τους καθιστά ιδανικούς για υπάρχοντες ιστότοπους WordPress που χρειάζονται μια πλήρως διαχειριζόμενη λύση φιλοξενίας με ειδική υποστήριξη ή για ιδιοκτήτες ιστότοπων που χρειάζονται ένα εταιρικό πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το WP Engine για τον πρώτο σας ιστότοπο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τον τομέα και το email σας διαθέσιμα από άλλη πηγή.

Εγγραφή με WP Engine

Όταν εγγραφείτε στο WP Engine, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων σας (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία).
WP Engine Επιλέξτε Κέντρο δεδομένων

Αφού εισήγαγα τα στοιχεία μου και εγγραφώ, έλαβα το email καλωσορίσματος.
WP Engine Welcome Email

Και, παρόλο που η WP Engine δηλώνει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η ρύθμιση του λογαριασμού σας, έλαβα το email ολοκλήρωσης ρύθμισης λογαριασμού μου σχεδόν στιγμιαία!
Ειδοποίηση δημιουργίας τοποθεσίας WP Engine

Μεταφορά της υπάρχουσας τοποθεσίας σας στο WP Engine

Για να μεταφέρετε τον υπάρχοντα ιστότοπό σας στο WP Engine, ακολουθείτε τη Λίστα ελέγχου μετεγκατάστασης. Θα σας ζητηθεί να αρχίσετε να ακολουθείτε τη διαδικασία όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση στο email ρύθμισης λογαριασμού.
Λίστα ελέγχου μετεγκατάστασης WP Engine

Λίστα ελέγχου μετεγκατάστασης

Ακολουθεί μια σύνοψη των βημάτων της λίστας ελέγχου μετεγκατάστασης:
1. Ρυθμίστε την πρόσβαση SFTP.
2. Εισαγάγετε το όνομα τομέα του τρέχοντος ιστότοπού σας.
3. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στον τρέχοντα web host σας.
4. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μη επιτρεπόμενες προσθήκες από το WP Engine.
5. Βεβαιωθείτε ότι το WordPress Core, τα πρόσθετα και τα Θέματά σας είναι ενημερωμένα.
6. Εξαγάγετε τη βάση δεδομένων MySQL από τον προηγούμενο web host σας.
7. Λήψη φακέλου περιεχομένου wp.
8. Εισαγωγή βάσης δεδομένων στον WP Engine.
9. Εισαγάγετε το φάκελο wp-content στο WP Engine χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα-πελάτη SFTP όπως το FileZilla. (Συνιστούν να χρησιμοποιήσετε μια έκδοση με φερμουάρ και, στη συνέχεια, κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να ειδοποιήσετε την υποστήριξη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.)
10. Κάντε προεπισκόπηση του ιστότοπού σας στο WP Engine για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά.
11. Συγχρονίστε τον ιστότοπό σας – πρέπει να εκτελέσετε αυτό το βήμα μόνο εάν δεν μεταφέρθηκε συγκεκριμένο περιεχόμενο.
12. Διαμόρφωση DNS. Αυτό είναι ένα άλλο βήμα που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Επειδή το WP Engine δεν χρησιμοποιεί διακομιστές ονομάτων, η διαδικασία ενδέχεται να είναι διαφορετική από αυτήν που κάνατε στο παρελθόν. Σας συνιστώ να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας και να τους ζητήσετε να ακολουθήσουν αυτήν τη διαδικασία μαζί σας.
13. Αφήστε το DNS να διαδώσει
14. Μπορείτε προαιρετικά να ρυθμίσετε τις ανακατευθύνσεις URL και τομέα.

Ενώ η χρήση της μεθόδου Λίστα ελέγχου μετεγκατάστασης για τη μεταφορά ενός ιστότοπου στο WP Engine ήταν αρκετά απλή, υπήρχαν μερικά δευτερεύοντα ζητήματα. Πρώτον, ήταν λίγο συγκεχυμένο, καθώς το πρώτο μπλοκ εργασιών στις λίστες ελέγχου μετεγκατάστασης παραθέτει τρία βήματα (δηλ. Ολοκληρώθηκαν 1/3 εργασίες κ.λπ.). Ωστόσο, υπάρχουν μόνο δύο εργασίες στο πλαίσιο ελέγχου.

Επίσης, θα θέλαμε να δούμε τη διαδικασία να βελτιώνεται λίγο περισσότερο. Για παράδειγμα, μετά την αντιγραφή του συμπιεσμένου φακέλου περιεχομένου wp στο WP Engine, θα πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να ειδοποιήσετε την Υποστήριξη για ολοκλήρωση της διαδικασίας. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να το κάνω αυτό, δεν συνέβη τίποτα – δεν είμαι σίγουρος ποιο ήταν το πρόβλημα. Αργότερα, επέστρεψα και δοκίμασα ξανά το κουμπί ειδοποίησης και αυτή τη φορά λειτούργησε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η διαδικασία χρειάστηκε λιγότερο από πέντε λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ο μηχανικός υποστήριξης Jason απάντησε αμέσως με λεπτομερή απάντηση (δείτε παρακάτω).
Υποστήριξη μετεγκατάστασης WP Engine

Παρά τα παραπάνω ζητήματα, η μέθοδος Λίστα ελέγχου μετεγκατάστασης WP Engine για τη μετακίνηση του ιστότοπού σας εξακολουθεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς του ιστότοπού σας στο WordPress. Με κάποια άλλα διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας WordPress, είχα πολλές δυσκολίες να μετακινήσω τους ιστότοπούς μου στον νέο κεντρικό υπολογιστή. Στην πραγματικότητα με ένα συγκεκριμένο διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας, δεν μπόρεσα ποτέ να μεταφέρω τον ιστότοπό μου. Δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα με το WP Engine.

Θέματα και προσθήκες WordPress

Παρόλο που η πλειονότητα των προσθηκών και των θεμάτων WordPress μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ιστότοπό σας στο WP Engine, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένα που επιτρέπονται τώρα λόγω πιθανής διένεξης με την ιδιόκτητη τεχνολογία τους. Για παράδειγμα, δεδομένου ότι το WP Engine χρησιμοποιεί τη δική του τεχνολογία EverCache για αυξημένη ταχύτητα. Επομένως, τα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης δεν επιτρέπονται για την αποφυγή διενέξεων και χαμηλότερης απόδοσης.

Ευτυχώς στην περίπτωσή μου, το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν το πρόσθετο Hello Dolly που είχε εγκατασταθεί από προεπιλογή στον παλιό μου ιστότοπο. Στην πραγματικότητα δεν ήξερα καν ότι αυτό το πρόσθετο ήταν εκεί αφού δεν είχε ενεργοποιηθεί. Μετά τη μεταφορά της ιστοσελίδας μου στο WP Engine, ειδοποιήθηκα γρήγορα μέσω email σχετικά με την απαγορευμένη προσθήκη.

Βασικά, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέει ότι έχετε 7 ημέρες πριν από την απαγορευμένη προσθήκη θα διαγραφεί αυτόματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να προχωρήσετε και να διαγράψετε το πρόσθετο μόνοι σας και να βρείτε μια εναλλακτική λύση. Επειδή δεν με ενδιέφερε το πρόσθετο Hello, απλά προχώρησα και το διαγράψα εγώ. Την επόμενη μέρα, έλαβα ένα email που με ευχαριστούσε για την άμεση δράση μου.

Δωρεάν θέματα StudioPress

δωρεάν στούντιο-θέματα
Τώρα που η WP Engine απέκτησε το StudioPress, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη λήψη ενός από τα διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας WordPress είναι η συμπερίληψη δωρεάν θεμάτων StudioPress με βάση το Genesis Framework. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη λίστα των θεμάτων που περιλαμβάνονται. Τα θέματα StudioPress είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά διαθέσιμα θέματα WordPress. Και, το καλύτερο είναι ότι μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα θέματα ακόμα κι αν αποφασίσετε αργότερα να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικό κεντρικό υπολογιστή.

Διασύνδεση πίνακα οργάνων WP Engine

Παρόλο που το WP Engine χρησιμοποιεί μια πιο διεπαφή πίνακα ελέγχου βασισμένη σε κείμενο, είναι πολύ διαισθητική και εύχρηστη. Έχουν συμπεριλάβει ακόμη και κάποιες κινούμενες κινήσεις ήχου σε συγκεκριμένα θέματα. Κάνοντας κλικ στην καρτέλα Εγκαταστάσεις του επάνω μενού μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση του ιστότοπού σας.
Εγκαταστάσεις πίνακα εργαλείων WP Engine

Η επιλογή Κανόνες ανακατεύθυνσης στο μενού της αριστερής πλευρικής γραμμής είναι ιδιαίτερα βολική καθώς σας επιτρέπει να καθορίσετε ανακατευθύνσεις τομέα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τις αλλαγές στο αρχείο htaccess. Και, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο phpMyAdmin και στην περιοχή Διαχειριστή WordPress μέσω των συνδέσμων στο αριστερό μενού.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά κινητήρα WP

Οι δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του WP Engine αποκτούν υψηλές βαθμολογίες Ο ιστότοπός σας (βάση δεδομένων και φάκελος περιεχομένου) δημιουργείται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά. Επιπλέον, η λειτουργία Backup Points σάς επιτρέπει να ορίσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο σημείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το οποίο συνιστάται προτού κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας. Έχετε επίσης την επιλογή να κατεβάσετε αρχεία με αντίγραφο ασφαλείας των αντιγράφων ασφαλείας σας για να διατηρήσετε τον εαυτό σας.
Οθόνη αντιγράφων ασφαλείας σημείων WP Engine

Για να επαναφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα εισιτήριο υποστήριξης, καθώς δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά ιστότοπου από τη διεπαφή του πίνακα εργαλείων WP Engine. Προαιρετικά, θα μπορούσατε επίσης να αποσυμπιέστε τα δεδομένα σας και να τα επαναφέρετε μόνοι σας μέσω SFTP.

Ανάπτυξη και σταδιοποίηση του ιστότοπού σας

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress του WP Engine είναι η δυνατότητα δοκιμής αλλαγών στον ιστότοπό σας σε μια περιοχή σταδιοποίησης πριν τις προωθήσετε στον πραγματικό ιστότοπο παραγωγής σας. Για να αντιγράψετε τον ζωντανό ιστότοπό σας στην περιοχή σταδιοποίησης, μεταβείτε στην περιοχή ρυθμίσεων του WP Engine στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress. Κάντε κλικ στην καρτέλα Στάδιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή ιστότοπου από το Ζωντανό στο Στάδιο.
WP Engine Staging Area Δημιουργία

Ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας, ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος πριν από τη δημιουργία της περιοχής στάσης. Στην περίπτωσή μου, η διαδικασία χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά. Όταν η περιοχή σταδιοποίησης είναι έτοιμη, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για πρόσβαση σε αυτήν. Όταν είστε έτοιμοι να μεταφέρετε τις αλλαγές σας στην παραγωγή, κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή ιστότοπου από το Staging to Live.
WP Engine Staging Area Ready

Μέχρι στιγμής, το WP Engine Staging Area έχει δουλέψει πολύ καλά για μένα. Είναι απολύτως ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά. Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική. Όλες οι αλλαγές μου στο χώρο της σκηνής μεταφέρθηκαν επιτυχώς στην παραγωγή χωρίς προβλήματα.

Βοηθητικά προγράμματα WP Engine

Από την περιοχή Utilities του πίνακα εργαλείων WP Engine, έχετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες που περιλαμβάνουν:

Προστασία με κωδικό πρόσβασης – Σας επιτρέπει να περιορίσετε την προβολή του ιστότοπού σας. Καλό για τον αποκλεισμό επισκεψιμότητας και bots από τον ιστότοπό σας ενώ εργάζεστε σε αυτό κατά τη φάση πριν από την κυκλοφορία.

Επαναφορά δικαιωμάτων αρχείων – Σας επιτρέπει να παραχωρήσετε πρόσβαση σε αρχεία που έχετε ανεβάσει επαναφέροντας τα δικαιώματα αρχείων τους.

Πολύ ιστότοπος – Σας επιτρέπει να μετατρέπετε τον ιστότοπό σας από έναν ιστότοπο σε περιβάλλον πολλαπλών ιστότοπων με δευτερεύοντες ιστότοπους.

Επιλογές προσωρινής μνήμης – Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση αντικειμένων, καθώς και να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της σελίδας σας από εδώ.
Βοηθητικά προγράμματα WP Engine

Ασφάλεια κινητήρα WP

Η WP Engine εφαρμόζει ορισμένα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους ιστότοπους των πελατών τους καθώς και στο περιβάλλον υλικού τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα των διαχειριζόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας τους είναι ότι αναζητούν ενεργά και συνεχώς τις ευπάθειες και συνάπτουν συμβάσεις με άλλες εταιρείες ασφαλείας για πρόσθετη προστασία – η οποία σας επιτρέπει να εστιάζετε σε άλλα πράγματα, όπως η δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου για τον ιστότοπό σας!

Δωρεάν πιστοποιητικά SSL

Με το πρόγραμμα φιλοξενίας του WP Engine, αποκτάτε δωρεάν πιστοποιητικά SSL, τα οποία μπορείτε εύκολα να ζητήσετε από τον πίνακα ελέγχου εγκατάστασης.
WP Engine χωρίς SSL

Απόδοση στο WP Engine

Υπάρχει πραγματικά μια αξιοσημείωτη διαφορά στην ταχύτητα του ιστότοπού μου χρησιμοποιώντας το WP Engine. Το βελτιστοποιημένο περιβάλλον μαζί με την τεχνολογία EverCache βελτίωσαν τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας μου. Δοκίμασα τον ιστότοπό μου στο webpagetest.org και παρακάτω είναι τα αποτελέσματά μου.
Δοκιμή απόδοσης ιστοσελίδας κινητήρα WP

Υποστήριξη πελατών WP Engine

Το WP Engine Support παίρνει επίσης υψηλό σκορ από εμένα. Έπρεπε να επικοινωνήσω με την υποστήριξη μερικές φορές όταν μετέφερα τον ιστότοπό μου στο WP Engine και μπορούσα εύκολα να πω ότι οι μηχανικοί υποστήριξής τους γνωρίζουν τι μιλάνε και κάνουν. Εκτός από την εξειδίκευσή τους, εντυπωσιάστηκα επίσης με την προθυμία τους να επιλύσουν τυχόν ζητήματα ή ερωτήσεις που είχα.

Εγκαταστάσεις με δυνατότητα μεταφοράς κινητήρα WP και μεταφορά χρεώσεων

Εκτός από εκείνους που χρειάζονται πλήρη διαχείριση φιλοξενίας WordPress, το WP Engine είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για προγραμματιστές που πρέπει να εργαστούν σε ιστότοπους για τους πελάτες τους. Με τη δυνατότητα Μεταβιβάσιμων εγκαταστάσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστο αριθμό ιστότοπων ανάπτυξης όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να δοκιμάσετε έναν ιστότοπο για τον πελάτη σας. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να μεταφέρετε αυτόν τον ιστότοπο στον λογαριασμό WP Engine του πελάτη σας. Και με τη δυνατότητα μεταφοράς χρεώσεων, οι πελάτες σας θα χρεώνονται αυτόματα μέσω του WP Engine.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη εγκατάστασης στα αριστερά του πίνακα εργαλείων WP Engine. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία μεταβιβάσιμης εγκατάστασης και τώρα θα μπορείτε να εργαστείτε σε έναν ιστότοπο ανάπτυξης.
Εγκαταστάσεις με δυνατότητα μεταφοράς κινητήρα WP

Πιστεύω πραγματικά ότι οι προγραμματιστές θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς με δυνατότητα εγκατάστασης.

Περισσότερες κριτικές WP Engine

WP Engine εναντίον DreamHost
WP Engine εναντίον InMotion
WP Engine εναντίον Media Temple
WP Engine εναντίον SiteGround

Βίντεο: Συνέντευξη με τον David Vogelpohl της WP Engine

Ακολουθεί μια συνέντευξη που έκανα πρόσφατα με τον David Vogelpohl, VP του Web Strategy στο WP Engine. Ο David μιλά για εργαλεία αυτοματισμού WP Engine, Gutenberg και WordPress.

Συστάσεις

Ενώ το διαχειριζόμενο πεδίο φιλοξενίας WordPress συνεχίζει να αναπτύσσεται με άλλες εταιρείες που βγαίνουν με συγκεκριμένες ετικέτες προσφορές WordPress, το WP Engine παραμένει ο ηγέτης σε αυτήν την κατηγορία. Με βάση την εμπειρία μου από τη χρήση των διαχειριζόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας τους, πρέπει να συμφωνήσω με πολλούς στην κοινότητα του WordPress ότι το WP Engine είναι η απόλυτη λύση για ιστότοπους που απαιτούν πλήρη διαχείριση απόδοσης και υποστήριξης του WordPress.

Η εστίαση της WP Engine είναι τώρα στη νέα πλατφόρμα ψηφιακής εμπειρίας. Η νέα πλατφόρμα λύσεων εστιάζει σε τέσσερις τομείς: Creative Agility, Actionable Intelligence, Enterprise Performance και Ecosystem Integration. Όσον αφορά τα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων, η πλατφόρμα ψηφιακής εμπειρίας έχει ως αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται περισσότερες δυνατότητες – αν και σε κάπως υψηλότερες τιμές.

Ακολουθεί μια ματιά στην τρέχουσα σειρά σχεδίων φιλοξενίας στο WP Engine:
wp-engine-digital-experience-hosting-σχέδια

Παρά την αύξηση των τιμών, η WP Engine παραμένει ο γενικός ηγέτης στην φιλοξενία WordPress που διαχειρίζεται premium κατά τη γνώμη μας. Και εξακολουθούμε να μπορούμε να σας προσφέρουμε μια μεγάλη έκπτωση! Δες παρακάτω.

Υπέρ και κατά

 • Πλεονεκτήματα:
 • Πραγματικά πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress
 • Μηχανικοί υποστήριξης ειδικών
 • Εύκολο στη χρήση διεπαφή ταμπλό
 • Περιλαμβάνονται κινούμενες οδηγίες ήχου για πρόσθετη βοήθεια.
 • Τα Backup Points επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά του ιστότοπου.
 • Το Staging Area είναι ιδανικό για να δοκιμάσετε νέες αλλαγές στον ιστότοπό σας.
 • Η ιδιόκτητη τεχνολογία EverCache οδηγεί σε ταχύτερη απόδοση του ιστότοπου.
 • Οι μεταβιβάσιμες εγκαταστάσεις και η μεταφορά χρεώσεων είναι ιδανικές για προγραμματιστές.
 • Μειονεκτήματα:
 • Ακριβός
 • Μερικοί περιορισμοί στις προσθήκες.

Συστάσεις WP Engine

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε 3 δωρεάν μήνες φιλοξενίας με ετήσιο πρόγραμμα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map