Pandangan Dalam di Pusat Data InMotion Hosting

Pusat Data Hosting InMotion


Bagi sesetengah orang, syarikat hosting web adalah entiti sewenang-wenang atau terpisah yang entah bagaimana membiarkan laman web anda dapat diakses dalam talian di dunia maya. Mereka menganggap ada beberapa komputer dan menyokong orang untuk menyelesaikan sesuatu pekerjaan. Pasti, pakar teknologi suka dengan jenis ini, tetapi mungkin kita semua harus lebih memikirkan apa yang berlaku di sebalik tabir. Seperti apa sebenarnya pusat data syarikat hosting web dan bagaimana sebenarnya berfungsi?

Baru-baru ini, saya mendapat hak istimewa untuk melihat-lihat di sebalik tabir dengan lawatan ke Pusat Data Hosting InMotion di Los Angeles, CA. Mampu melihat mur dan baut sebenar yang memberi kuasa kepada laman web pelanggan mereka adalah pengalaman yang luar biasa. Saya selalu menganggap InMotion sebagai pilihan terbaik untuk hosting web perniagaan sejak pertama kali mendaftar sebagai pelanggan pada tahun 2009. Dan setelah menjelajah pusat data canggih mereka, saya pasti dapat melihat mengapa dan bagaimana InMotion Hosting dapat menyediakan hosting web teratas untuk semua pelanggan mereka.

Pelayan Pusat Data InMotion

Pertama, terdapat pelbagai lapisan keselamatan. Memasuki bangunan memerlukan pemeriksaan dan pemeriksaan dan semua perkakasan disimpan di tempat yang selamat. Saya benar-benar terpesona oleh sebilangan besar pelayan di seluruh kemudahan. Saya melihat dengan teliti kedua-dua pelayan hosting yang dikhaskan dan dikongsi. Semua perkakasan sentiasa dikemas kini dengan mesin baru dipasang apabila diperlukan.

Sebenarnya, semasa lawatan saya terdapat sekumpulan komputer baru yang siap dibongkar dan disiapkan.

Pelayan Baru Pusat Data InMotion

Sangat jelas bahawa InMotion percaya mempunyai peralatan terbaik untuk pelanggan mereka. Antara pelayan hujung teratas di pusat data adalah siri Dell R720 dan mesin T420.

Pelayan Dell Pusat Data InMotion

Saya juga melihat salah satu pelayan baru dengan pemproses dwi (E5-2430 Xeon) dan cakera keras 2TB yang menjalankan RAID (1-5-10). Mesin ini juga berpotensi mempunyai memori terabyte. Bagi anda yang tidak menyukai spesifikasi perkakasan, izinkan saya mengatakan bahawa semua pelayan yang saya lihat di pusat data InMotion mengagumkan dan lebih daripada mampu menghasilkan hasil yang hebat untuk laman web anda.

Pelayan Pemproses Dual Pusat Data InMotion

Mana-mana pusat data yang berkualiti perlu memastikan terdapat bekalan kuasa yang optimum untuk memastikan keadaan berjalan dan penyejukan yang betul untuk semua pelayan mereka. Sekali lagi, saya diberi peluang untuk melihat dengan tepat bagaimana semua itu berfungsi di InMotion. Mereka bukan sahaja mempunyai daya bateri UPS kecemasan untuk kecemasan atau pemadaman sementara, tetapi mereka juga mempunyai beberapa penjana sandaran besar di bawah bangunan yang dapat menampung kehilangan kuasa yang lama.

Kuasa Sandaran Pusat Data InMotion

Sejuk, terdapat unit Emerson Network Power Cooler yang besar yang terdapat di seluruh kemudahan untuk mengekalkan suhu optimum 68 hingga 70 darjah — yang memastikan suhu dalaman komputer mereka tidak pernah melebihi 85 darjah.

Penyejuk Pusat Data InMotion

Walaupun InMotion terus meningkatkan dan membuat penambahbaikan pada pelayannya, anda tidak perlu khawatir data dari komputer yang diganti diganggu. Salah satu mesin sejuk yang saya dapat lihat ialah alat pemacu cakera keras yang mereka gunakan untuk memadam dan memusnahkan pemacu dari komputer lama. Semasa menaik taraf pelayan, cakera keras lama ditarik keluar dan dimasukkan ke dalam mesin khas ini yang berfungsi sebagai magnetizer dan sepenuhnya menghapus semua data dari pemacu dan menjadikannya tidak dapat digunakan.

Pusat Data InMotion Degausser

Saya telah menulis sebelum ini mengenai teknologi Zon Kelajuan Maksimum InMotion Hosting dan bagaimana kelajuan laman web saya sentiasa baik. Pusat Data Los Angeles InMotion terletak dengan ideal tepat di sebelah One Wilshire — pusat bagi kebanyakan sambungan di Pantai Barat. Mereka juga memiliki pusat data lain di Pantai Timur yang memungkinkan mereka menggunakan Teknologi Max Speed ​​Zone mereka. Maka tidak menghairankan bahawa kelajuan rangkaian mereka adalah yang paling pantas di antara hos web.

Pelayan Pusat Data Hosting InMotion

Melihat di sebalik tabir melihat InMotion adalah pengalaman yang sangat bermaklumat, tetapi yang paling penting, lawatan saya ke pusat data InMotion Hosting mengesahkan kepada saya komitmen mereka terhadap tiga perkara yang paling penting yang dimiliki pelanggan.

1. Keselamatan – Pusat Data InMotion terletak di bangunan yang sangat selamat. Anda tidak akan menjumpai orang rawak yang berkeliaran di kemudahan tersebut. Dan sementara bangunan itu sendiri mempunyai banyak perlindungan; tambahan pula tingkat pusat data dilengkapi dengan keselamatan terkini.

2. Perkakasan Teratas – Saya sangat kagum dengan semua perkakasan. Semua pelayan dan peralatan lain kelihatan baru — tidak ada mesin yang ketinggalan zaman di sini. Spesifikasi perkakasan InMotion adalah antara yang terbaik di luar sana. Sebenarnya, saya melihat beberapa pelayan khusus dan dikongsi terbaru yang sedang diuji dan disiapkan untuk digunakan serta beberapa pelayan kotak baru yang akan segera dilancarkan.

3. Perlindungan Data & Ketersediaan Rangkaian – Pusat data mempunyai banyak penyejuk untuk menjaga suhu pada tahap optimum untuk semua pelayan. Kuasa bateri kecemasan dan juga penjana berkuasa diesel memastikan masa operasi berterusan.

Terima kasih khas kepada orang-orang di InMotion Hosting kerana membenarkan saya melawat pusat data Pantai Barat di Los Angeles, CA.

Kemas kini 2015

Pusat Data Hosting InMotion 2015
Sejak lawatan awal saya ke Pusat Data Hosting InMotion, mereka telah membuat beberapa peningkatan yang ketara termasuk:

 • Perluasan Kemudahan Pusat Data
 • Pelaksanaan Sistem Perlindungan DDoS
 • Sistem Kabel Fiber Optik Berkapasiti 43 TB sek. Penghantaran Data
 • Kemasukan Pemacu Keadaan Pepejal dalam Pelayannya

Lihat Ulasan Pusat Data InMotion Hosting 2015 Saya Di Sini

InMotion Hosting Diskaun Lebih 50 Peratus

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map