Temu ramah: Sunil Saxena InMotion Hosting

Sunil Saxena Pengasas Bersama InMotion Hosting


Sejak penubuhannya pada tahun 2001, InMotion Hosting dianggap sebagai salah satu penyedia hosting web teratas – terutamanya untuk laman web perniagaan. Berpusat di Los Angeles, CA, dan dengan pusat data di pantai barat dan timur, mereka boleh didapati di bahagian atas banyak senarai hosting web terbaik.

Sebagai pelanggan sendiri sejak tahun 2009, saya secara peribadi mengalami perkhidmatan dan sokongan InMotion Hosting yang luar biasa. Baru-baru ini, saya berkesempatan untuk berbual dengan Pengasas Bersama dan EVP InMotion Hosting, Sunil Saxena. Saya benar-benar ingin memanfaatkan industri hosting web secara amnya – dan, apa yang dimiliki InMotion untuk masa depan.

Kucing Hosting Web: Ketika kita memulai tahun baru, apa yang anda lihat sebagai cabaran terbesar bagi syarikat hosting web secara umum, dan apakah beberapa matlamat InMotion Hosting?

Sunil Saxena: Beberapa cabaran yang lebih besar untuk ruang hosting web secara umum adalah memastikan bahawa dari sudut teknologi kami menyesuaikan diri dengan saya mengatakan keperluan pelanggan yang lebih baru. Sebagai contoh, satu perkara yang kami kenal pasti pada tahun 2013 dan dilaksanakan pada tahun 2014 adalah memastikan bahawa kami mempunyai SSD dan beberapa pelayan yang berkinerja lebih pantas untuk pelanggan kami. Kerana seperti yang diketahui oleh kebanyakan pengguna sekarang, segala sesuatu harus berjalan dengan cepat, semuanya harus berjalan dengan efisien, dan mereka harus bekerja sepanjang masa. Oleh itu, kami mendapati bahawa dengan perubahan teknologi seperti SSD tetapi juga membuat beberapa perubahan pada beberapa ciri kami, ia sangat membantu pelanggan kami – yang sebahagian besarnya adalah pemilik perniagaan – benar-benar membawa perniagaan mereka ke tahap seterusnya.

WHC: Sejak kebelakangan ini, beberapa perkhidmatan yang dipromosikan oleh beberapa syarikat hosting adalah Rancangan Hosting WordPress Terurus dan Rangkaian Penghantaran Kandungan. Adakah InMotion akan menawarkan salah satu daripada ini dalam masa terdekat?

SS: Sebenarnya kami telah menguruskan hosting WordPress melalui apa yang disebut Pasukan Perkhidmatan Terurus kami. Oleh itu, kami tidak menggabungkannya seperti penyedia lain, tetapi apa yang kami lakukan ialah kami sebenarnya mempunyai kumpulan orang yang berdedikasi yang bukan sahaja akan menguruskan hosting WordPress untuk anda — tetapi juga mengurus hosting secara umum. Jadi, sering kali apa yang akan berlaku adalah beberapa organisasi yang lebih besar akan datang kepada kami dan berkata, “Baiklah, kami memerlukan anda untuk mengkonfigurasi ketiga pelayan khusus ini dengan cara tertentu agar kami bersedia untuk rancangan berita”, atau sesuatu seperti itu. Oleh itu, Pasukan Terurus kami dapat melakukannya.

Dan [bagi] penyedia CDN, kita sebenarnya akan melaksanakan sesuatu tahun ini iaitu hubungan yang lebih erat dengan beberapa vendor lain di luar sana.

WHC: Apa yang anda katakan adalah 3 perkara teratas yang membezakan InMotion Hosting dari syarikat web hosting yang lain?

SS: Seperti biasa sejak hari bermula, perkhidmatan dan sokongan pelanggan adalah perkara yang paling penting bagi kami. Kami mempunyai sekumpulan nilai teras yang sangat penting yang dipatuhi dan dipatuhi oleh semua orang dalam organisasi dari diri saya sehingga pekerja terkini. Di samping itu, penting untuk terus berusaha mendapatkan pengalaman pelanggan. Kerana, walaupun web hosting masih menjadi web hosting, sekarang sangat berbeza daripada yang ada tiga tahun yang lalu — dan akan sangat berbeza tiga tahun dari sekarang juga. Oleh itu, mempunyai Pasukan Pengalaman Pelanggan membantu kami memahami apa keperluan pelanggan dan [mengetahui] apa itu keperluan berubah, sangat penting bagi kami. Dan akhirnya, ini adalah mengenai menyediakan produk yang sesuai untuk pelanggan perniagaan kami dan [membantu] pelanggan kami untuk berjaya. Jadi sekali lagi, bekerjasama dengan WordPress tetapi juga keluar dengan beberapa alat pembinaan laman web baru – dan kemudian juga di sisi yang lebih tinggi, memastikan bahawa pelayan khusus kami, platform penjual semula, dan hosting VPS kami melayani keperluan pelanggan supaya mereka dapat berjaya. Kerana mantra kita pada dasarnya adalah: Apabila pelanggan kita berjaya, kita berjaya.

WHC: Keselamatan data menjadi isu yang sangat besar terutamanya sejak kebelakangan ini. Apa yang boleh anda ceritakan tentang bagaimana InMotion Hosting berusaha melindungi laman web pelanggan anda?

SS: Kami mempunyai pasukan Pentadbir Sistem yang berdedikasi yang melihat dan memantau rangkaian kami setiap saat melalui Nagios dan sebenarnya juga ada di laman web ini. Jadi tidak seperti beberapa penyedia lain yang sama ada colo [menggunakan pusat colokasi] dengan penyedia perkhidmatan lain atau mereka sebenarnya menjual semula perkhidmatan hosting, kami sebenarnya mempunyai Pentadbir Sistem khusus kami yang berada di lokasi 24/7 untuk memastikan bahawa mereka menonton pelayan dengan memantau mereka dan kemudian secara proaktif menangani sebarang peretasan, masalah, atau sesuatu seperti itu.

Selain itu, kami telah melaburkan sejumlah wang dalam beberapa perkakasan kami sejak akhir-akhir ini. Oleh itu, sebagai contoh, kami melaksanakan dua sistem mitigasi DDoS yang sangat baik dan kuat di kedua-dua pusat data pantai timur dan pantai barat kami, yang sangat bagus. Jadi, mungkin serangan DoS yang melumpuhkan pelayan web kami satu setengah tahun yang lalu tidak lebih dari sekadar grafik pada ketika ini.

WHC: Cloud Hosting telah menjadi topik hangat lagi. Apa pendapat anda mengenai cloud dan InMotion akan menyediakan perkhidmatan cloud pada masa akan datang?

SS: Pengehosan awan sangat panas! Saya rasa semua orang mahu mempunyai awan. Saya rasa sebilangan orang menginginkan awan, tetapi mereka tidak pasti apa itu awan. Kami akan keluar dengan awan logam kosong kita sendiri menjelang akhir tahun 2015. [Bagi] banyak pelanggan kami yang menggunakan teknologi VPS kami, teknologi virtualisasi di belakang VPS kami dalam beberapa cara sangat menyerupai awan. Tetapi, kami akan mempunyai produk awan khusus menjelang akhir tahun ini.

WHC: Melihat lebih jauh, di manakah anda melihat industri ini dalam lima atau sepuluh tahun akan datang? Adakah anda melihat lebih banyak pengembangan di antara syarikat hosting web atau mungkin penyatuan dalam jumlah host web yang tersedia untuk pengguna?

SS: Terdapat sebilangan besar penyatuan di antara beberapa syarikat besar di luar sana. Saya percaya bahawa akan ada penyatuan yang lebih baik seperti yang kita lihat pada 2016, 2017, dan apa yang tidak. Dan mereka yang dapat terus berkembang dan memberikan perkhidmatan dan pengalaman terbaik untuk pelanggan mereka akan berjaya. Dan saya rasa yang lain harus memeriksa usus dan melihat apa yang penting bagi mereka.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai InMotion Hosting, lihat catatan berkaitan:

Kajian InMotion Hosting

Pandangan Dalam di Pusat Data InMotion Hosting

Web Hosting California Selatan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map