Изграждане на вашия първи сайт за електронна търговия

Изграждане на вашия сайт за електронна търговия


Никога не е било толкова лесно да се създаде уебсайт за електронна търговия, както днес. Има обаче много различни решения и стъпки, които трябва да вземете, преди новият ви бизнес да се осъществи. Ще очертаем точно какво трябва да направите и да установим стъпките, които трябва да предприемете, за да извадите вашата нова бизнес идея. Да започнем с абсолютните основи.

Идеята на продукта

Първата ви стъпка е да изберете продукт – или продукти – за продажба. Не подценявайте важността на тази стъпка, тъй като често това е най-трудният аспект при създаването на вашия нов бизнес в електронната търговия. В идеален свят, продуктите, които продавате, ще бъдат ограничени в настоящата си наличност, но също и в търсенето – сложно предложение в нечия книга. Ще трябва да оцените продукта си и да разпитате дали има нужда от пазар или желание за него. След това ще трябва да определите къде ще намерите продуктите. Ще установите ли връзка с местен доставчик или ще се докоснете до световния пазар – внос от някъде като Китай, например?

Състезанието

Друга жизненоважна стъпка, която ще трябва да направите, е да извършите задълбочени изследвания на вашата конкуренция. Има ли някой, който продава същия тип продукти като вас? По какво се различават вашите продукти? Ще бъдете ли по-евтини от тях, ще осигурите по-добро качество от тях или просто ще бъдете по-добри от тях? Установяването на вашата диференциация ще ви даде перфектната отправна точка за идентифициране на вашия целеви пазар и създаване на печеливш бизнес план.

Регистрирайте името на бизнеса си

Следващата стъпка е да вземете решение за името на фирмата. В идеалния случай името ви трябва да включва дума или фраза, свързани с продуктите, които продавате. Нека да кажем, че вашето име е Смит, а вие продавате канцеларски материали – канцеларски материали на Smith биха били идеални. Ще трябва да проверите дали името не е запазено с търговска марка на някой друг, което ще избегне напредването на правните проблеми. Също така е важно да проверите дали името на домейна е достъпно, на услуга като GoDaddy.

Започване на уебсайта

Имате няколко възможности за създаване на вашия първи магазин за електронна търговия. Онлайн строителите стават много популярни и много от тях са лесни за използване, предлагайки проста функционалност за плъзгане и пускане, която всеки може да използва без познания за кодиране. Например, харесваме PrestaShop и OsCommerce. Въпреки че тези видове продукти са идеални за започване на работа, ако имате достатъчно голям бюджет, може да искате да наемете професионален уеб програмист. Ще намерите професионалния блясък, който дава на сайта ви за електронна търговия, ще бъде втори за никой и най-важното – ще ви даде чиста база от код, от който да работите.

Съвети за дизайн

Вашият магазин за електронна търговия трябва да има няколко основни функции, ако искате да постигнете успех. Уверете се, че има добро потребителско изживяване и че сайтът протича добре с първокласна навигация и отлично взаимодействие. Уверете се, че поддържате процеса на касата си кратък и лесен – всичко, което е сложно, ще изплаши хората. И накрая, предлагайте широк спектър от възможности за плащане. Не се придържайте само към кредитни и кредитни карти – използвайте и услуги като PayPal.

Значението на SEO

Оптимизацията за търсачки – или SEO – е критична част от представянето на вашите бизнес експозиции в електронната търговия. Хората използват думи за търсене, за да търсят неща в услуги като Google или Bing, а търсачките показват резултатите, които смятат за най-добри. Класирането в тези резултати от търсенето е наложително – ще трябва да бъдете най-малко на първата страница, а използването на SEO техники е единственият начин да постигнете това. SEO е огромна тема – не е твърде трудно да се захванете, но е сложно да овладеете. Ако имате време на ръцете си, страхотно – можете да се справите с основите на SEO след няколко месеца. Ако обаче бързате, е от жизненоважно значение да получите помощ, така че вашият бизнес за електронна търговия да излезе от земята с най-добрия възможен старт.

Стартиране на блог

И накрая, един от най-добрите начини да гарантирате, че сайтът ви за електронна търговия се класира по избраните от вас думи за търсене е да създадете блог. Чрез писане на теми, свързани с вашите продукти, ще укрепите авторитета си и ще изпращате сигнали до харесванията на Google, че заслужавате по-висока класация. Създайте интерес към ангажиращи публикации, които са оригинални и полезни за вашите клиенти. Пазарувайте тези публикации, като ги споделяте в социалните медии и по електронната поща, за да увеличите експозицията.

Надяваме се, че сте се насладили на това ръководство за някои от основите на изграждането на магазин за електронна търговия – Успех!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map