Израда вашег првог сајта за е-трговину

Израда веб локације за е-трговину


Никад није било тако лако поставити веб страницу за е-трговину као данас. Међутим, постоји много различитих одлука које треба донијети и пре него што се ваше ново предузеће оствари. Изложићемо тачно шта треба да учините и успоставити кораке које требате предузети да би ваша пословна идеја нестала са земље. Почнимо с апсолутним основама.

Идеја производа

Ваш први корак је одабир производа – или производа – за продају. Не подцењујте значај овог корака, јер је то често најизазовнији аспект постављања вашег новог пословања на е-трговини. У идеалном свету, производи које продајете биће ограничени у њиховој тренутној доступности, али и потражњи – шкакљив предлог у нечијој књизи. Морате проценити свој производ и испитати да ли постоји потреба за тржиштем или жеља за њим. Затим ћете морати да утврдите где ћете пронаћи производе. Да ли ћете успоставити везу са локалним добављачем, или се укључити на глобално тржиште – увозећи, рецимо, из негде попут Кине?

Такмичење

Још један витални корак који ћете морати предузети је да темељито истражите своју конкуренцију. Да ли неко продаје исту врсту производа као и ви? По чему се ваши производи разликују? Да ли ћете бити јефтинији од њих, пружити бољи квалитет од њих или ћете једноставно бити бољи од њих? Успостављање ваше диференцијације пружиће вам савршену полазну тачку за препознавање вашег циљног тржишта и стварање успешног пословног плана.

Региструјте своје предузеће

Следећи корак је одлучивање о имену предузећа. У идеалном случају, ваше име треба да садржи реч или фразу повезане са производима које продајете. Рецимо да се зовете Смитх, а ви продајете тисканице – Смитх је дописница била идеална. Морате проверити да име није заштићено заштитним знаком неког другог, што ће избећи да наставе правни проблеми. Такође је важно проверити да ли је име домена доступно, на услузи као што је ГоДадди.

Почетак рада на веб локацији

Имате неколико избора за израду своје прве трговине е-трговине. Онлине градитељи постају врло популарни, а многи су једноставни за употребу, нудећи једноставну функционалност превлачења и падања коју свако може да користи без икаквог знања о кодирању. На пример, волимо ПрестаСхоп и осЦоммерце. Међутим, иако су ове врсте производа савршени за почетак, ако имате довољно велики буџет, можда бисте желели да запослите професионалног веб програмера. Пронаћи ћете професионални сјај који даје вашој веб локацији за е-трговину, а то ће бити друго, и што је најважније, пружиће вам чисту основу кода за рад.

Савети за дизајн

Ако желите да постигнете успех, ваша продавница е-трговине мора имати неколико основних карактеристика. Проверите да ли постоји добро корисничко искуство и да сајт добро напредује уз првокласну навигацију и одличну интеракцију. Обавезно осигурајте да ваш процес одласка буде кратак и јасан – било шта прекомпликовано одвратиће људе. И на крају, понудите широк спектар могућности плаћања. Не држите се само на кредитним и кредитним картицама – користите и услуге попут ПаиПал-а.

Важност СЕО-а

Оптимизација претраживача – или СЕО – пресудан је део изложености вашег пословања путем е-трговине. Људи користе појмове за претрагу да би претражили ствари на услугама као што су Гоогле или Бинг, а претраживачи приказују резултате за које сматрају да су најбољи. Рангирање на овим резултатима претраживања је неопходно – мораћете да будете барем на првој страници, а коришћење СЕО техника је једини начин да то постигнете. СЕО је огромна тема – није превише тешко схватити, али је сложено савладати. Ако имате времена на рукама, одлично – можете се упознати са основама СЕО-а за неколико месеци. Ако сте у журби, кључно је добити помоћ како би се ваше пословање с е-трговином срушило са тла с најбољим могућим стартом.

Покретање блога

Најзад, један од најбољих начина да се обезбеди рангирање веб локације за еЦоммерце према одабраним условима за претрагу јесте креирање блога. Пишући о темама релевантним за ваше производе ојачаћете ауторитет и бранити Гоогле-ове сигнале да заслужујете виши ранг. Створите интересовање за, привлачне коментаре који су оригинални и корисни за ваше клијенте. Тржите те постове дељењем на друштвеним мрежама и путем е-поште како бисте повећали изложеност.

Надамо се да сте уживали у овом водичу о неким основама изградње е-трговине – Гоод Луцк!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector