Kako ustvariti svojo spletno trgovino: Nasveti za e-trgovino

kako ustvariti svojo spletno trgovino


Ker prodaja e-trgovine predstavlja 17% vse prodaje na drobno in raste s hitrostjo 13,7% na leto, ustvarjanje spletnega mesta za e-trgovino postaja eden najdonosnejših načinov poslovanja. Toda obvladovanje tehnologije se lahko izkaže za težko – dobra novica je, da za ustvarjanje in zagon uspešne spletne trgovine ne potrebujete veliko sredstev, časa ali tehničnega znanja..

Se sprašujete, kako ustvariti svojo spletno trgovino? Začnite z Osnove

Uspešna trgovina za e-trgovino se začne z vrhunskim spletnim dizajnom. Elementi oblikovanja vaše trgovine morajo pritegniti in očarati obiskovalce – izkoristiti slike v polni širini in minimizirati besedilo, da se izognete motnjam. Ker več kot 93% potrošnikov priznava, da je vizualni videz najpomembnejši dejavnik pri nakupu, poskrbite, da bo estetika vaše trgovine delovala v vašo korist.

Naši trik za optimizacijo uspešnosti vaše spletne trgovine prikazuje vaše partnerje. Ste pravkar zaključili partnerstvo z znano blagovno znamko v vašem ali ustreznem sektorju? Ustvarite svoj ugled tako, da ga pokažete na ciljni strani: tudi majhna podjetja dodajo stopnjo zaupanja v vašo blagovno znamko.

Pri ustvarjanju spletnega mesta za e-trgovino se ne osredotočite le na predstavitev, temveč tudi na podporo. Kupci, ki vedo, da lahko po nakupu prejmejo pravočasno in zanesljivo podporo, bodo večkrat postali kupci. Zagotovite odpravljanje težav pred, po in med nakupnim postopkom s funkcijo klepetanja v živo – študije so pokazale, da samo samo to lahko poveča vaše stopnje konverzije za 10% ali več.

Platforme za e-trgovino

Za uspešno prodajalno e-trgovine potrebujete zanesljivo platformo. Platforme za elektronsko poslovanje, kot so Shopify, Wix in BigCommerce, so na splošno najlažji in najhitrejši način za izgradnjo spletne trgovine in vsako od teh moči na milijone trgovin.

Seveda lahko ustvarite svojo trgovino z urejevalnikom kod, kot sta WordPress in spletnim gostovanjem BlueHost vendar to zahteva veliko več tehnične spretnosti. V večini primerov boste morali najeti spletnega razvijalca, kar lahko poveča stroške. Platforme za elektronsko poslovanje imajo nizke stroške vstopa in ne potrebujejo veliko tehničnih znanj za nastavitev. Prav tako so še posebej razširljive, kar pomeni, da jih lahko prilagodite in razširite, ko vaše podjetje raste.

Če želite ugotoviti, katera platforma za elektronsko poslovanje najbolje deluje za vaše podjetje, razmislite o svojih potrebah. Če potrebujete trgovino večjega obsega, se boste morda želeli zateči k bolj zmogljivi platformi, kot je Shopify ali BigCommerce. Te platforme so zasnovane za podjetja, ki prodajajo na veliko in prihajajo z zmogljivimi analitičnimi orodji za sledenje financ, trženjskih kampanj in vedenja obiskovalcev.

Če je vaše podjetje manjše ali ne nameravate prodati več kot le nekaj izdelkov, lahko začnete s preprostejšo in cenejšo platformo, kot je Wix, Kvadratni prostor ali Weebly. Izjemno so enostavni za navigacijo in uporabnikom prijazni ter so odličen način za ustvarjanje dobičkonosne spletne trgovine.

V smislu funkcij tako BigCommerce kot Shopify omogočata prodajo prek družbenih medijev – Facebooka, Instagrama, Pinteresta, pa tudi Amazon in eBay. BigCommerce podpira tudi opuščeno funkcijo za obnovitev vozička, ki pomaga povečati stopnjo zadrževanja in vam lahko pomaga povrniti 15% izgubljenih stopenj.

Če niste prepričani, kako ustvariti spletno trgovino ali katera platforma najbolje ustreza vašim potrebam, preizkusite možnosti. Večina platform ponuja brezplačne preizkuse – 14 dni za Wix in Shopify ter 15 dni za BigCommerce. Nekatere stvari, ki jih morate upoštevati pri ustvarjanju spletne trgovine, so, kako intuitivna je platforma (za vas in vaše stranke), ali ponuja zanesljivo gostovanje in zmore veliko prometa, kakšna je podpora in ali je brezplačna, kakršne koli omejitve o številu izdelkov, ki jih lahko prodate, in višini transakcijskih stroškov, ki jih boste morda morali plačati. Poglejte, katere možnosti ponuja platforma za e-poslovanje v smislu pošiljanja in upravljanja zalog ter način obdelave plačil. Prav tako je dobro preučiti, kako ravna z optimizacijo iskalnikov – ali se bo vaša trgovina prikazala za rezultate iskanja v Googlu?

Izbira imena domene

Našli ste popolno platformo – čestitke, zdaj je čas, da začnete stvari. Izbira pravega imena domene je prav tako pomembna kot izbira prave platforme za e-trgovino. Morate poznati svojo publiko in konkurenco – poglejte, kaj počnejo, in si prizadevajte za boljše delovanje. Izberite pravo kodo države – če je vaša ciljna skupina veliko ameriških ali mednarodnih strank, je najbolje, da uporabite domeno .com.

Izogibajte se uporabi blagovnih znamk (razen lastne blagovne znamke, seveda), saj lahko to povzroči pravne težave. Poskusite biti edinstveni in se igrajte z besedami, da izstopate od svojih konkurentov. Vendar je pomembno poudariti natančno mejo med zanimanjem in preveč nejasnostjo. Bodite prepričani, da dodate ključno besedo v ime vaše domene – nekaj, kar ustreza vašemu nišu ali panogi, saj vam bo to pomagalo pri dvigu uvrstitve na iskalnikih. Na splošno velja, da ko je vaše spletno mesto višje na lestvici, več prometa boste dobili in več prometa pomeni večji prihodek. V primeru, da že imate ime domene, ga prenesite v svojo spletno trgovino.

Besedne besede

Nenazadnje se prepričajte, da vaša spletna trgovina podpira priljubljene možnosti plačila. Čim lažje boste kupcem omogočili nakup in plačilo, večja bo prodaja. PayPal je trenutno rešitev za plačevanje z gotovino, toda ciljna publika bo morda raje druge možnosti – zato je poznavanje baze strank bistvenega pomena za uspešno prodajo e-trgovine.

Razmislite tudi o dodajanju mnenj o izdelkih, da si ustvarite zaupanje kupcev. Spletni kupci se pri odločitvi zanašajo na povratne informacije drugih kupcev – spodbudite jih tako, da jim ponudite priložnost, da vidijo, kaj mislijo vaše srečne stranke.

Se sprašujete, kako ustvariti svojo spletno trgovino? Sledite tem nasvetom, da ustvarite in optimizirate svojo trgovino za e-trgovino in povečate svoje spletne prihodke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector