Shopify Pregled e-trgovine

shopify-pregled


Najboljše spletno gostovanje 2018Best eCommerce Website Builder Tu v mojem Shopify Review, Pokazal vam bom, kako enostavno je ustvariti svojo spletno trgovino. Spletna mesta za e-trgovino so daleč najbolj zamudna in dolgočasna za ustvarjanje in vzdrževanje. V preteklosti ste morali bodisi najeti nekoga, ki vam bo pomagal, ali pa ga poskusite sami ustvariti s pomočjo programske opreme, kot sta osCommerce ali ZenCart. Tudi WordPress rešitev, kot je WooCommerce, lahko postane nekoliko težavna. Z nedavnim pritiskom na hitre in enostavne rešitve spletnih strani pa imate zdaj nekaj lepih možnosti za ustvarjanje spletnega mesta za e-trgovino. Po mojem mnenju je Shopify eden najboljših in najlažjih načinov za izdelavo odlične spletne strani za e-trgovino.

Kaj je Shopify?

Shopify združuje vidike gradnje spletnega mesta in trgovine, da racionalizira in pospeši postopek ustvarjanja spletnega mesta za e-trgovino.

Shopify Ozadje

Ustvarjalci Shopifyja so prvotno želeli v trgovini eCommerce prodati nekaj opreme za deskanje na snegu. Vendar pa niso mogli najti enostavne platforme za svoje poslovanje – zato so se odločili, da jo ustvarijo sami. Tako se je rodil Shopify in zdaj je na voljo vsem, ki želijo prodajati prek spleta.

Katere vrste spletnih mest za e-trgovino lahko ustvarite s storitvijo Shopify?

S storitvijo Shopify lahko prodajate svoje izdelke ali uporabite prodajo pošiljk s prodajo izdelkov, kot je AliExpress. Pravzaprav obstaja celo vtičnik, s pomočjo katerega lahko preprosto dodate izdelke iz AliExpress v svojo trgovino Shopify.

Zakaj uporabljati Shopify?

Spletno mesto e-trgovine je daleč najbolj zamudno in ga je težko ustvariti iz nič. Tudi če uporabljate programske aplikacije za e-trgovino na policah, boste še vedno morali opraviti veliko dela – vključno z nastavitvijo prehoda za plačila, rokovanjem z dostavo itd. Shopify vam pomaga skrbeti za vsa opravila, povezana z ustvarjanjem in vzdrževanjem spletnega mesta za e-trgovino..

Pozorno določite cene

nakupovanje cen
Shopify ima 3 različne načrte spletnih strani:

 • Osnovni Shopify
 • Shopify
 • Napredno Shopify

Basic Shopify je popolnoma primeren za nove spletne trgovine, ostala dva načrta pa vključujeta več funkcij poročanja in nižje stroške obdelave plačil.

Prijava na Shopify

shopify-prijava
Zelo enostavno se lahko prijavite v trgovino Shopify. Vnesti morate osnovne podatke in izbrati ime trgovine. Vnesete lahko tudi svoje podatke za obračun, da boste lahko plačani, ko bo trgovina prodana. Trenutno vam ni treba vnesti številke kreditne kartice, saj imate brezplačno preskusno različico 14 dni. Ne pozabite pa, da boste za začetek prodaje izdelkov morali imeti na voljo številko kartice.

Shopify teme spletnega mesta

Za svoje spletno mesto lahko uporabite bodisi brezplačno bodisi plačano temo. Trenutno Shopify ponuja 10 različnih brezplačnih tem. In za mnoge od vas so vse, kar potrebujete. Vendar so vrhunsko plačane teme vsekakor lepše videti in vsebujejo napredne funkcije, ki jih morda želite za svojo spletno trgovino, kot so lepljiva navigacija, video s polno širino strani, meniji na več ravneh in Instagram viri.
teme brez nakupovanjaShopify Brezplačne temeshopify-paid-themesShopify Plačane teme

Ustvarjanje trgovine Shopify

Če želite začeti ustvarjati spletno trgovino, izberete temo za svoje spletno mesto. Čeprav obstaja veliko premium tem, ki zahtevajo doplačilo, obstaja tudi več brezplačnih tem, ki so popolnoma primerne za tiste od vas, ki šele začenjajo s svojim prvim spletnim mestom za e-trgovino. Na primer, uporabljam brezplačno temo Minimal. Tukaj je opisano.
shopify-minimal-tema

Nastavitev stroškov dostave

shopify-odprema
V območju Nastavitve lahko v Shopify enostavno nastavite svoje pristojbine za pošiljanje za domača in tuja naročila. Stroške dostave lahko nastavite na podlagi cen, teže ali prevoznika.

Uporaba aplikacij Shopify za dodano funkcionalnost

Za dodatno funkcionalnost so v Shopifyju na voljo številne aplikacije, ki vam bodo lahko v veliko pomoč pri vodenju spletne trgovine. Nekateri programi za vtičnike so brezplačni, medtem ko vas bodo drugi stali mesečno.

Kot primer je nekaj aplikacij, ki jih uporabljam v svoji trgovini Shopify:
shopify-aplikacije

EasyLockDown omogoča preprečevanje dostopa do določenih območij vaše trgovine.
McAfee Secure zagotavlja dodatno varnost v vaši trgovini.
Oberlo je fantastična aplikacija, ki vam omogoča enostavno dodajanje izdelkov tretjih oseb iz AliExpress.
Omejitve naročila vam omogoča, da določite minimalno ali največjo količino določenega izdelka, ki ga je mogoče kupiti.

Aplikacije lahko kupite iz trgovine Shopify.
shopify-app-store

Dodajanje izdelkov v trgovino Shopify

shopify-add-products

Medtem ko lahko izdelke v trgovino Shopify preprosto dodate ročno v razdelku z izdelki, je za prodajalce s prodajo s kapljicami ena od odličnih lastnosti Shopify ta, da izdelke lahko dodate neposredno iz AliExpress v svojo spletno trgovino prek aplikacije Oberlo.

Ko namestite aplikacijo Oberlo, lahko izdelke brskate po AliExpress in jih dodate na seznam uvoza izdelkov s klikom na oznako Oberlo. Nato lahko hkrati vse izdelke s seznama uvozite v svojo trgovino Shopify.
shopify-aliexpress

Nastavitev e-poštnih obvestil

shopify-email-notifications
Tudi na strani Nastavitve lahko določite, kdaj stranke prejemajo obvestila po e-pošti. Na primer, o njih se lahko obvesti, ko je njihovo naročilo potrjeno, preklicano ali povrnjeno. Določite lahko tudi, da bodo prejeli e-pošto, ko je njihovo naročilo izpolnjeno ali ko je oddano.

Prednosti in slabosti Shopifyja

Prednosti:

 • Pospeši postopek izdelave spletnega mesta e-trgovina.
 • Izbirate lahko med veliko izbiro predlog spletnih strani.
 • Omogoča enostavno integracijo stroškov dostave.
 • Omogoča, da po potrebi dodate zneske davka.
 • Sprejmite spletna plačila prek spletnega plačila Shopify.
 • Preprosto upravljanje zalog.
 • Razširjena funkcionalnost je na voljo prek vtičnih aplikacij.

Slabosti:

 • Več spletnih trgovin zahteva več računov Shopify.

Priporočilo

Ko sem že nekaj časa uporabljal Shopify, moram reči, da zelo cenim, kako so poenostavili postopek spletnega e-trgovanja. Ko sem pred mnogimi leti ustvaril lastno spletno mesto za e-trgovino na »stari način«, vsekakor raje uporabljam metodo Shopify.

Kliknite tukaj, da 14 dni preizkusite Shopify Free – kreditna kartica ni potrebna

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map