Regjistri më i mirë i Domenit

mirë-domain-i gjendjes civile


Hapi i parë në krijimin e një faqe interneti të suksesshme është zgjedhja e emrit të duhur të domain-it dhe regjistruesit të duhur të domain-it! Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë se si të shkoni në zgjedhjen e emrit të domain dhe cilat janë opsionet tuaja. Pastaj, do të hedhim një vështrim në regjistruesit më të mirë të domenit që mund të përdorni.

Zgjedhja e Emrit të Domain të duhur

Kriteret për zgjedhjen e emrit tuaj më të mirë të domain kanë ndryshuar me kalimin e viteve. Në një kohë, ju mund të qitni në shumë fjalë kyçe në emrin e domain tuaj për të marrë një avantazh në motorët e kërkimit – kjo nuk është më rasti. Në mënyrë ideale, ju dëshironi diçka që përshkruan biznesin tuaj ose llojin e faqes së internetit, dhe diçka që është e lehtë për t’u mbajtur mend.

TLD-të e Re

Në ditët e vjetra, në thelb keni pasur një zgjedhje të tre shtesave të emrit të domain (.com, .net dhe .org). Për shkak se shumica e bizneseve dhe të tjerët përdorën fushën e nivelit të lartë .com, ai ka qenë më i popullarizuari. Ndërsa disa njerëz mund të mendojnë se ka një avantazh të motorit të kërkimit për të përdorur njërën nga këto tre shtesa, përvoja ime nuk ka siguruar ndonjë dëshmi të një përfitimi të rangut të motorit të kërkimit duke përdorur një .com,. Net, ose .org — të paktën jo këto ditë. Për më tepër, kur fola me Gary Illyes, Google Webmaster Trends Analist, ai konfirmoi që ata nuk u japin përparësi shtrirjeve të domenit. Prandaj mbani mend, sa i përket motorëve të kërkimit, nuk ka përparësi në një mënyrë apo në tjetrën.

Kjo na çon në TLD-të e reja më përshkruese. Në dy vitet e fundit, ton të zgjerimeve të reja të domain janë lëshuar dhe janë në dispozicion për blerje. Këtu është një shembull i TLD-ve në dispozicion:

.akademi
.llogaritar
.kontabilistët
.aktor
.agjenci
.forcat Ajrore
.Amsterdam
.apartamente
.Archi
.ushtri
.art
.bashkëpunëtorët
.avokati
.ankand
.audio
.auto
.bandë
.bar
.barcelona
.pazaret
.bayern
.birrë
.Berlin
.më i mirë
.bast
.oferta
.biciklete
.bingo
.bio
.e zezë
.e premte e zeze
.blog
.blu
.Butik
.ndërtuar
.ndërtuesit
.biznes
.lëvizje
.taksi
.kafene
.aparat fotografik
.kamp
.kapital
.makinë
.letra
.kujdes
.karriera
.makina
.casa
.para
.kazino
.furnizim ushqimi
.qendër
.ceo
.bisedë
.lirë
.Krishtlindje
.kishë
.qytet
.pretendimet
.pastrim
.click
.klinikë
.veshje
.re
.klub
.trajner
.kodet
.kafe
.kolegj
.komuniteti
.kompani
.kompjuter
.condos
.ndërtim
.konsultimit
.kontraktuesit
.gatim
.i ftohtë
.vend
.kuponat
.kurse
.kredi
.kartë Krediti
.kriket
.cruises
.Cymru
.valle
.data
.dating
.merret
.shkallë
.dorëzim
.demokrat
.dentar
.dentist
.Desi
.dizajni
.karo
.dietë
.dixhital
.i drejtpërdrejtë
.drejtori
.zbritje
.mjek
.qen
.domains
.Shkarko
.tokë
.arsim
.email
.energji
.inxhinier
.inxhinieri
.ndërmarrjet
.pajisje
.pasurive
.ngjarjet
.shkëmbim
.ekspert
.ekspozuar
.Express
.Fail
.besim
.familje
.Tifozët
.fermë
.mënyrë
.film
.financë
.financiar
.peshk
.peshkimi
.i aftë
.fluturime
.luleshitës
.lule
.futboll
.ne shitje
.themel
.argëtim
.fond
.mobilje
.futbol
.FYI
.galeri
.lojë
.games
.kopsht
.dhuratë
.Dhuratat
.jep
.gotë
.global
.gmbh
.ar
.golf
.grafikë
.gratis
.e gjelbër
.rrok
.grup
.udhëzues
.kitarat
.mësues feje
.Haus
.kujdesit shëndetësor
.Ndihmë
.hiphop
.hiv
.hokej
.pronat
.festë
.kalë
.spital
.mikpritës
.hosting
.shtëpi
.IMMO
.Immobilien
.industritë
.bojë shkrimi
.institut
.siguroj
.ndërkombëtar
.investimet
.irlandez
.ist
.istanbul
.jetzt
.stoli
.Juegos
.kaufen
.kim
.kuzhinë
.kivi
.tokë
.avokat
.qira
.legal
.LGBT
.jetë
.ndriçim
.i kufizuar
.limo
.lidhje
.jetojnë
.hua
.kreditë
.LOL
.Londër
.dashuria
.ltd
.Ltda
.luks
.maison
.drejtuesit
.treg
.marketing
.mba
.media
.melbourne
.përkujtim
.burra
.menu
.miami
.moda
.moe
.mom
.para
.peng
.film
.Nagoya
.marinë
.rrjet
.Lajme
.ninja
.NRW
.nyc
.Okinawa
.një
.onl
.Online
.Paris
.partnerët
.pjesë
.parti
.kafshë
.fotografi
.Fotografitë
.pics
.pictures
.rozë
.pica
.vend
.pajisje hidraulike
.plus
.poker
.shtyp
.pro
.prodhime
.promo
.Vetitë
.pronë
.mbrojtje
.pijetore
.pw .qpon
.quebec
.garash
.receta
.i kuq
.Rehab
.Reise
.Reisen
.qira
.Rentals
.riparim
.raport
.republikan
.pushim
.restorant
.rishikim
.komente
.i pasur
.prehu ne paqe
.shkëmbinj
.rodeo
.drejtuar
.Ryukyu
.shitje
.sallon
.sarl
.shkollë
.Schule
.shkencë
.siguri
.shërbimet
.Shiksha
.këpucët
.dyqan
.pazar
.shfaqje
.njëshe
.faqe
.ski
.futboll
.social
.program
.diellor
.Zgjidhjet
.hapësirë
.dyqan
.lumë
.studio
.studim
.stil
.furnizimet
.furnizim
.mbështetje
.shfletoj
.kirurgji
.sydney
.sistemet
.tatuazh
.taksë
.taksi
.ekip
.tech
.teknologji
.Tel
.tenis
.teatër
.teatër
.Tienda
.Këshilla
.Goma
.sot
.tokyo
.mjete
.turne
.qytet
.lodra
.tregtisë
.stërvitje
.tub
.universitet
.uno
.verim
.vegas
.sipërmarrjeve
.veteriner
.Viajes
.video
.vila
.vin
.vip
.vizion
.vodkë
.votim
.votim
.Voto
.fluturim
.Uells
.shikojnë
.webcam
.Faqja e internetit
.martesë
.wiki
.fitore
.verë
.punë
.punimet
.botë
.WTF
.xyz
.yoga
.yokohama
.zonë

Përparësitë e marrjes së një prej shtesave të reja të domain janë që ju mund të merrni një TLD që është shumë specifike për biznesin tuaj, industrinë ose interesin. Gjithashtu, pasi që shumica e emrave të domainëve me tre fjalë ose më pak .com tashmë janë marrë, ju duhet të zgjidhni shumë prej një prej TLD-ve të reja nëse vërtet dëshironi një emër domain më të shkurtër.

Një disavantazh për të cilin duhet të jeni të vetëdijshëm është se shumë prej shtesave më të reja të domain janë shumë më të shtrenjta sesa një .com ose .net. Ndërsa mund të gjeni disa që janë të krahasueshme në çmim me TLD-të më të vjetra, sigurohuni që jeni të vetëdijshëm për normat e rinovimit. Ndonjëherë fillimisht mund të blini një TLD të re në një shitje; megjithatë çmimi i rinovimit është shumë më i lartë. Prandaj, mos harroni të lexoni shtypjen e mirë.

Privatësia dhe Opsionet e Rinovimit Auto

Kur blini emra domenesh, ka disa tipare që duhet të keni dijeni. Së pari është një mundësi e intimitetit. Si parazgjedhje, kur blini një emër domain, informacioni juaj i kontaktit bëhet publik për këdo që të shohë. Nëse nuk preferoni t’i lejoni të gjithë të shohin informacionin tuaj, ju mund të vendosni për privatësinë e domain. Për një tarifë shtesë, regjistruesi juaj i domain do të tregojë informacionin e tyre në vend të tuajin. Për shembull, me intimitetin e domain-it GoDaddy Emri juaj renditet si “Regjistrim Private”, dhe Organizata është “Domain by Proxy, LLC”.

Mundësia tjetër që do të keni kur blini një domen është të rinovoni automatikisht kur afati juaj të përfundojë. Për shumë njerëz kjo është një veçori e këndshme e përshtatshme. Vetëm ki kujdes që rinovimi automatik mund të aktivizohet si parazgjedhje. Prandaj, sigurohuni që të zgjidhni këtë opsion nëse nuk e dëshironi atë.

Blerja e domeneve me një Web Hosting ose veçmas?

Shpesh, plani juaj i mbajtjes së faqes në internet do të përfshijë një emër domain falas – megjithëse ky është duke u bërë më pak i shpeshtë pasi që hostet e internetit vendosin që një domain falas nuk është një nxitje e madhe për shumë nga klientët e tyre. Prandaj, pyetja është, a nuk mund të përdor vetëm hostin tim në internet si regjistrues i domenit tim. Përgjigja është po, por mund të ketë disa arsye të mira pse duhet të përdorni një regjistrues të veçantë të domenit.

Nëse planifikoni të keni shumë faqe në internet, zakonisht është më e përshtatshme të menaxhoni veçmas fushat. Në atë mënyrë, ju mund të gjeni më lehtë datat e rinovimit të domain tuaj, si dhe të menaxhoni serverat e emrave tuaj dhe regjistrimet e emrave të domain. Më e rëndësishmja, menaxhimi i emrave të domenit tuaj në një regjistrues të veçantë domain, ju lejon të zhvendosni me lehtësi faqet e internetit tuaj në një host të ndryshëm në internet, nëse vendosni të lini kompaninë tuaj aktuale të hostimit. Në të kaluarën, ka qenë më shumë sherr për të lëvizur kur kam pasur një domen të lidhur me një host të veçantë të internetit (d.m.th. që erdhi me planin tim të pritjes). Dhe së fundi, nëse planifikoni të blini shumë emra domenesh, përdorimi i një regjistruesi të veçantë të domenit është zakonisht më me kosto efektive pasi ato shpesh kryejnë shitje për blerjen e emrave të domain-it me shumicë.

Cili është regjistruesi më i mirë i domenit?

Këtu janë ato që ne konsiderojmë se janë regjistruesit kryesorë të fushës në industri.

GoDaddy

GoDaddy-domain-name-search

Ndërsa nuk jam gjithmonë i emocionuar në lidhje me mbajtjen në internet të GoDaddy, kur bëhet fjalë për një regjistrues të emrave të domain, GoDaddy është ende zgjedhja ime numër një. Si regjistruesi më i madh i emrave të domain, ju jo vetëm që mund të blini fusha në GoDaddy, por edhe të përdorni shërbimet e tyre të tilla si ankandet e domain, ndërmjetësimi i domain, dhe investimi i domain. Një avantazh tjetër me GoDaddy duke qenë regjistruesi më i madh i domeneve është se zakonisht është më e lehtë të transferoni fusha te të tjerët nëse dëshironi. Dhe, GoDaddy drejton shitje të shpeshta për blerje të emrave të domain.

Vitet e fundit, GoDaddy e ka bërë atë një pikë për të rregulluar ndërfaqen e tyre në internet për t’i bërë gjërat më intuitive dhe më të lehta për t’u punuar. Shtë shumë e thjeshtë të bësh ndryshime në serverat e domain-eve ose regjistrimet e domain-it dhe ndryshimet zakonisht hyjnë në fuqi shpejt.

Edhe pse mbështetja e klientit të GoDaddy ndonjëherë mund të jetë në kundërshtim me disa prej produkteve të tjera të tyre, kur bëhet fjalë për emrat e domain, kurrë nuk kam pasur ndonjë problem.

Dmimet GoDaddy

.com – 11,99 $ Yr.
.neto – 11,99 $ Yr.
.org – 7,99 $ Yr.

GoDaddy vs InMotion Hosting
GoDaddy vs A2 Hosting
Ndërtuesi i faqes GoDaddy

Namecheap

namecheap-domain-name-search

Përveç GoDaddy, regjistruesi tjetër i emrave të domain që përdor më shpesh është Namecheap. Ata kanë provuar të jenë një alternative e vlefshme për GoDaddy. Përveç që kanë një zgjedhje të madhe të emrit të domain në dispozicion, ato gjithashtu paraqesin Tregun e tyre ku mund të blini dhe shisni domene. Përveç çmimeve të tyre konkurruese, një avantazh tjetër me Namecheap është se me shumicën e domeneve një vit pa WhoIsGuard (intimiteti i domain) është i përfshirë.

Ecmimet Namecheap

.com – 10,69 dollarë vjet.
.neto – 12,88 dollarë Yr.
.org – 12,48 $ Yr.

1&1 Internet

1-dhe-1-domain-name-search

Përvec GoDaddy, 1&1 Interneti është mbase hosti në internet që promovon dhe paraqet më shumë shërbimet e regjistruesit të emrave të tyre. 1&1 gjithashtu ka një përzgjedhje të gjerë të emrave të domain në dispozicion përveç tre kryesore. Ata kanë disa marrëveshje të këndshme për vitin tuaj të parë, megjithatë normat e rinovimit janë më të larta se ato në GoDaddy dhe Namecheap.

1&1 .mimi i Domainit

.com – 0,99 dollarë e parë, atëherë 14,99 $ Yr.
.neto – 8,99 $ Yr. e Parë, pastaj 19,99 $ Yr.
.org – 0,99 dollarë e parë, pastaj 19,99 $ Yr.

Zgjidhje rrjeti

rrjetit-zgjidhje-domain-name-search

Zgjidhjet e Rrjetit, e cila tani është pjesë e Web.com, ka qenë një nga regjistruesit më të vendosur të emrave të domain në industri. Aktualisht, ana e regjistruesit të biznesit të biznesit nuk është e theksuar aq sa produktet dhe shërbimet e tjera të ofruara nga Web.com. Një nga gjërat që nuk më pëlqen në lidhje me Solutions të Rrjetit është që çmimet e domain nuk janë të listuara. Kur bëni një kërkim, domeni juaj shtohet automatikisht në një shportë blerjeje. Për të hyrë në shportën e blerjeve, duhet të krijoni një llogari të re ose të keni një ekzistuese — ose përndryshe akoma nuk mund të shihni koston e domain-it. Në të njëjtën mënyrë, kur bëni kërkimin tuaj në domain një numër i alternativave janë paraqitur nëse domeni që keni kërkuar nuk është i disponueshëm. Sidoqoftë, këto fusha të sugjeruara nuk kanë as çmimet e listuara!

Regjistrat e DomainPrimet
Regjistruesi i Domenit GoDaddyGoDaddy.com – 11,99 $ Yr.
.neto – 11,99 $ Yr.
.org – 7,99 $ Yr.
Regjistri i Domainave të NamecheapNamecheap.com – 10,69 dollarë vjet.
.neto – 12,88 dollarë Yr.
.org – 12,48 $ Yr.
1and1 Regjistri i Domainave1&1 Internet.com – 0,99 dollarë e parë, atëherë 14,99 $ Yr.
.neto – 8,99 $ Yr. e Parë, pastaj 19,99 $ Yr.
.org – 0,99 dollarë e parë, pastaj 19,99 $ Yr.
Regjistruesi i Domenit të Zgjidhjeve të RrjetitZgjidhje rrjetiDuhet të shtoni në shportë për të parë çmimet.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map