SiteGround vs Liquid Web (Mei 2020)

cecair-web-vs-laman web


Bagaimana perbandingan SiteGround dengan Liquid Web? Dalam perbandingan ini SiteGround vs Web Cecair, kita melihat seberapa baik pilihan hosting WordPress dengan harga bajet sesuai dengan salah satu penyelesaian hosting WordPress terurus premium teratas. Adakah Web Cecair bernilai wang tambahan yang diperlukan, atau bolehkah SiteGround memberikan hosting WordPress berkualiti yang anda cari? Mari kita lihat lebih dekat dengan analisis perjumpaan secara langsung berdasarkan pengalaman saya dengan kedua-duanya.

Perincian Web SiteGround vs Liquid

Pemenang

CategorySiteGroundTapak TapakWeb Cecairweb cecairKomen
PersediaanPemenang
Panel kawalanPemenang
Pusat DataPemenangSiteGround mempunyai pusat data di Chicago IL, Amsterdam NL, Singapore SG, dan London UK.
Kelajuan Laman WebPemenangLihat di bawah
Ciri-ciri keselamatanPemenangSiteGround menyediakan Sistem SSL percuma dan Anti-Hack
Sandaran dan Pemulihan DataPemenangDengan Web Cecair, anda akan mendapat Sandaran Harian Automatik yang tersimpan di luar 30 Hari, ditambah keupayaan sandaran manual tanpa had.
Kemas kini automatikPemenangSiteGround menyediakan Kemas kini Plugin Automatik dan memberi lebih banyak kawalan ke atas Kemas kini Teras Utama dan Minor.
PelayanPemenang
RangkaianPemenang
Pembangunan WordPressPemenangLiquid Web termasuk iThemes Sync untuk menguruskan beberapa laman web.
SSLPemenangPemenangIkat. Kedua-duanya menyediakan SSL Encrypt Percuma Let.
Ciri HostingPemenangSiteGround merangkumi fungsi cPanel ditambah E-mel Tanpa Had.
SumberPemenang
PementasanPemenangLihat di bawah
Sokongan penggunaPemenangLihat di bawah
Jaminan Wang DikembalikanPemenangPro-Dinilai
Harga / NilaiPemenang

Kelajuan dan Prestasi Laman Web

Yang mengejutkan kami, walaupun Liquid Web menyiarkan beberapa masa kelajuan laman web terpantas yang kami saksikan — SiteGround lebih baik lagi! Inovasi berterusan SiteGround dengan platform hosting mereka, bersama dengan teknologi SuperCacher mereka dan versi PHP terkini, menghasilkan kelajuan laman web yang luar biasa. Lihatlah hasil ujian head to head kami di bawah ini. Sekali lagi, Web Cecair sangat baik. Tetapi SiteGround lebih unggul.
keputusan-keputusan-kelajuan-laman web-vs-cecair-web-kelajuan-ujian

Pementasan Laman Web

Liquid Web dan SiteGround keduanya merangkumi pementasan dengan web hosting mereka. Dan mengejutkan, walaupun Liquid Web menyediakan beberapa ciri yang paling mengagumkan dalam rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, ketika datang ke pementasan, saya sebenarnya lebih suka pelaksanaan SiteGround. Walaupun anda dapat membuat salinan berperingkat laman web anda dengan Liquid Web dan SiteGround, SiteGround menjadikannya lebih mudah untuk memindahkan perubahan di laman pementasan anda kembali ke laman web produksi langsung anda. Sebaliknya, dengan Liquid Web, anda perlu memuat turun plugin migrasi mereka, kemudian gunakannya untuk membuat perubahan anda disiarkan. Oleh itu, SiteGround adalah pemenang dalam kategori ini.

Sandaran dan Pemulihan Data

SiteGround selalu menyertakan sandaran data automatik dengan hosting mereka. Dan, mereka baru-baru ini meningkatkan ciri sandaran dan pemulihan mereka dengan memasukkan kemampuan untuk membuat sandaran atas permintaan. Walau bagaimanapun, anda terhad kepada 5 salinan atas permintaan, dan ia hanya disertakan secara percuma dengan rancangan tingkat atas GoGeek mereka. Dengan rancangan hosting StartUp dan GrowBig SiteGround, anda perlu membayar yuran tambahan.

Web Cecair menyediakan salah satu ciri sandaran dan pemulihan laman web terbaik yang ada. Anda mendapat sandaran automatik setiap hari yang disimpan di luar laman web. Tambahan, anda boleh membuat sandaran secara manual pada bila-bila masa. Liquid Web merangkumi cadangan dan pemulihan mereka dengan semua rancangan hosting mereka. Dan, anda tidak terhad kepada sejumlah sandaran atas permintaan. Untuk itu, Liquid Web mengatasi SiteGround dalam kategori ini.

Sokongan pengguna

Memberi sokongan pelanggan yang sangat baik adalah objektif utama Web Liquid dan SiteGround. Saya telah mengalami masa sambutan yang luar biasa dari setiap hos ini. Begitu juga, kami tidak menghadapi masalah dengan penyelesaian masalah. Saya akan mengatakan bahawa SiteGround mempunyai salah satu program latihan yang paling ketat untuk ejen perkhidmatan pelanggan mereka, dan perhatian tambahan terhadap perincian pasti muncul secara konsisten dalam bantuan yang sopan dan bermanfaat yang mereka berikan. Atas sebab itu, kami memberikan SiteGround kelebihan untuk menyokong.

Tapak Tapak
Tapak Tapak

Rancangan:

 • StartUp ($ 3,95 bln.)
  1 Laman Web / Storan 10GB
 • GrowBig ($ 5,95 bln.)
  Laman Web Tanpa Had / Storan 20GB
 • GoGeek ($ 11.95 bln.)
  Laman Web Tanpa Had / Storan 30GB

Pusat Data: Chicago IL, Amsterdam NL, Singapura SG, London UK
Domain Percuma?: Tidak
Jaminan Wang Dikembalikan: 30 hari

Kelebihan Memilih SiteGround:

 • Kelajuan Laman Web yang lebih pantas.
 • Pelayan di tiga benua.
 • Rangkaian penghantaran kandungan disertakan.
 • Perkhidmatan WordPress dan Joomla terurus ada.
 • Perkhidmatan SuperCacher Dalaman termasuk.
 • Lebih banyak kawalan ke atas kemas kini automatik WordPress.
 • Kemas kini Pemalam Automatik.
 • cPanel dan Fungsi Softaculous.
 • Akaun E-mel Tanpa Had.
 • Sokongan sembang langsung yang pantas dan responsif.

Klik Di Sini untuk Melihat Lebih Banyak Maklumat di SiteGround

web cecair
Web Cecair

Rancangan:

 • Peribadi ($ 29 bln.)
  1 Laman Web / Storan 20GB
 • Bebas ($ 69 bln.)
  4 Laman Web / Storan 40GB
 • Profesional ($ 99 bln.)
  10 Laman Web / Storan 100GB
 • Perniagaan ($ 149 bln.)
  25 Laman Web / Storan 150GB

Pusat Data: Lansing, Michigan; Phoenix, AZ; Amsterdam, EUR
Domain Percuma?:Tidak
Jaminan Wang Dikembalikan: Pro-Dinilai

Kelebihan Memilih Web Cecair:

 • Pengkhususan dalam Hosting Terurus Kelas Atas
 • Kemas kini Pemalam Automatik
 • Jaminan Masa 100%
 • Pemampatan Imej Auto
 • Urus Beberapa Laman dengan Penyegerakan iThemes
 • Keselamatan Pro iThemes
 • Tiada Had Paparan Halaman
 • Sandaran Harian Automatik Disimpan di Luar Tapak selama 30 Hari
 • Akses Pelayan Penuh

Klik Di Sini untuk Melihat Maklumat Lebih Lanjut di Web Cecair

Syor

Sebagai permulaan, kami mengemukakan soalan: Bolehkah rancangan hosting WordPress terkelola yang lebih murah bersaing dengan penyelesaian hosting WordPress premium teratas? Ternyata jawapannya adalah Ya! SiteGround bukan sahaja menentang Liquid Web, menurut kami hosting mereka sebenarnya unggul di banyak bidang.

Web Cecair memang penyedia hosting WordPress berkualiti tinggi. Sekiranya anda seorang pembangun atau agensi WordPress yang perlu bekerja di banyak laman web, penyertaan iThemesSync oleh Liquid Web, bersama dengan ciri pembangun mereka yang lain akan menjadi pilihan yang lebih baik.

Walau bagaimanapun, untuk semua situasi lain, kami mengesyorkan SiteGround. Kelajuan dan sokongan pelanggan laman web SiteGround yang unggul, bersama dengan semua ciri hosting terurus lain yang mereka berikan dengan kos yang jauh lebih rendah, menjadikan mereka pemenang dalam perbandingan ini. Lihat penilaian ulasan SiteGround kami di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map