SiteGround vs Media Temple (Mei 2020)

layari-laman web-laman web lawati-media-kuil


Adakah SiteGround atau Media Temple adalah pilihan yang lebih baik untuk hosting WordPress anda? Di dalam ini SiteGround vs Media Temple perbandingan, kami melihat ciri apa yang anda dapat dengan setiap host web dan jenis prestasi laman web yang mereka sediakan. SiteGround disyorkan oleh WordPress.org dan merupakan salah satu cadangan utama saya untuk hosting web. Media Temple kini menjadi sebahagian dari GoDaddy, walaupun mereka masih beroperasi sebagai entiti yang terpisah. Mari kita lihat dan lihat tuan rumah mana yang harus anda pilih antara kedua-duanya.

Perincian SiteGround vs Media Temple

Pemenang

CategorySiteGroundTapak TapakKuil MediaKuil MediaKomen
Persediaan Pemenang SiteGround menyediakan cara yang lebih mudah untuk menyiapkan laman web anda. Peruntukan masa juga sangat baik.
Panel kawalan Pemenang SiteGround merangkumi cPanel.
Pusat Data Pemenang SiteGround mempunyai 5 pusat data di 3 benua yang berbeza.
Kelajuan Laman Web Pemenang Lihat di bawah
Ciri-ciri keselamatan Pemenang SiteGround menawarkan Hack Alert Monitoring, serta pemantauan pelayan proaktif dan sistem Anti-Bot kecerdasan buatan untuk menghentikan serangan brute force.
Sandaran dan Pemulihan Data Pemenang SiteGround merangkumi sandaran data automatik dengan rancangan hosting anda. Anda boleh memulihkan dari 30 hari yang lalu. Dan, mereka kini menyertakan pilihan sandaran manual.
Kemas kini automatik Pemenang SiteGround merangkumi kemas kini automatik untuk kedua-dua teras dan pemalam WordPress.
Pelayan Pemenang
Rangkaian Pemenang
Pembangunan WordPress Pemenang Dengan Media Temple anda bukan sahaja mendapatkan alat pembangun, tetapi juga pementasan dan pengklonan laman web.
SSL Pemenang SiteGround menyediakan Sijil SSL Let’s Encrypt percuma.
Sumber Pemenang
Pementasan Pemenang Kedua-duanya menyediakan pementasan laman web yang sangat baik, tetapi Media Temple menyertakannya dengan semua tahap rancangan. Lihat di bawah.
Sokongan pengguna Pemenang Latihan kakitangan sokongan yang ketat dari SiteGround terbukti dalam perkhidmatan pelanggan mereka yang luar biasa. Lihat di bawah
Jaminan Wang Dikembalikan Pemenang Pemenang Kedua-duanya menawarkan Jaminan Pulangan Wang 30 Hari.
Harga / Nilai Pemenang SiteGround merangkumi ciri hosting terurus premium dengan kos yang jauh lebih rendah.

Kelajuan dan Prestasi Laman Web

SiteGround menyiarkan beberapa hasil terpantas dari semua hos WordPress terurus yang telah kami uji — termasuk Media Temple. Sebenarnya tidak membandingkan kedua-dua kepala dengan kepala. Untuk kelajuan dan prestasi laman web, SiteGround adalah pemenang.
hasil ujian-kelajuan-tapak-laman web

Pementasan Laman Web

Kedua SiteGround dan Media Temple menawarkan pementasan laman web yang benar. Malangnya dengan SiteGround, anda harus membeli rancangan GoGeek peringkat teratas mereka. Media Temple sebaliknya merangkumi pementasan dengan kedua tahap rancangan WordPress mereka. Pementasan Media Temple sangat senang digunakan dan berfungsi dengan baik. Oleh itu, kerana pementasan lebih mudah didapati dengan Media Temple, mereka adalah pemenang dalam kategori ini.

Sandaran dan Pemulihan Data

Sandaran data adalah kawasan lain di mana SiteGround dan Media Temple melakukan pekerjaan dengan baik kerana kedua-duanya menyediakan sandaran harian automatik dan kemampuan untuk memulihkannya dari 30 hari terakhir. Walau bagaimanapun, dalam kategori ini SiteGround mendapat kelebihan kerana mereka baru-baru ini memasukkan kemampuan untuk membuat sandaran data atas permintaan juga. Jadi untuk sandaran dan pemulihan data, SiteGround adalah pemenangnya.

Sokongan pengguna

Membandingkan sokongan pelanggan antara SiteGround dan Media Temple adalah lebih dekat daripada sebelumnya. Media Temple telah membuat beberapa peningkatan yang pasti dengan masa tindak balas sembang langsung mereka, dan juga penyelesaian masalah. Walau bagaimanapun, SiteGround masih menjadi pemenang dalam hal sokongan, kerana mereka terus memberikan beberapa sokongan yang paling responsif, bermanfaat, dan ramah dari mana-mana host web.

Tapak Tapak
Tapak Tapak
Rancangan:

 • StartUp ($ 3,95 bln.)
  1 Laman Web / Storan 10GB
 • GrowBig ($ 5,95 bln.)
  Laman Web Tanpa Had / Storan 20GB
 • GoGeek ($ 11.95 bln.)
  Laman Web Tanpa Had / Storan 30GB

Pusat Data: Chicago IL, Amsterdam NL, Singapura SG, London UK
Domain Percuma?: Tidak
Jaminan Wang Dikembalikan: 30 hari

Kelebihan SiteGround

 • Pemindahan laman web percuma.
 • Pelayan di tiga benua.
 • Rangkaian penghantaran kandungan disertakan.
 • Perkhidmatan SuperCacher Dalaman termasuk.
 • Kemas kini Pemalam WordPress Automatik
 • Sandaran Harian Automatik dengan Pemulihan 30 Hari
 • Let’s Encrypt SSL Percuma
 • Keselamatan Anti Bot
 • antara muka cPanel dan Softaculous.
 • Sokongan sembang langsung yang pantas dan responsif.

Klik Di Sini untuk Maklumat Lebih Lanjut di SiteGround

Kuil Media
Kuil Media
Rancangan:

 • Peribadi ($ 20 bln.)
  2 Laman Web / Storan 50GB
 • Pro ($ 60 bln.)
  10 Laman Web / Penyimpanan 200GB

Pusat Data: El Segundo, CA dan Ashburn, VA
Domain Percuma?: Ya (Pelan Pro)
Jaminan Wang Dikembalikan: 30 hari

Kelebihan Media Temple

 • Persekitaran Pementasan Sejati
 • Sandaran dan Pemulihan 30 Hari
 • Pemantauan Keselamatan dan Perlindungan DDoS
 • Kawalan Versi Git
 • Mod Mudah WP merangkumi Tema dan Fotografi Stok

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut mengenai Media Temple Managed WordPress

Syor

Walaupun Media Temple telah meningkatkan hosting WordPress yang dikendalikan mereka, perbandingan ini dengan SiteGround masih tidak dekat berdasarkan hasil di atas dan fakta bahawa Media Temple secara mengejutkan tidak menyediakan SSL percuma dengan semua rancangan hosting mereka. Dengan kepentingan https hari ini, ia pasti boleh menjadi pemecah perjanjian apabila SSL percuma tidak disertakan. Atas sebab-sebab itu, dalam perbandingan SiteGround vs Media Temple, SiteGround adalah pemenang. Lihat penilaian ulasan SiteGround kami di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector