Ulasan Pembina Laman Web Hosting A2

a2-laman web-pembangun-tinjauan


Sekiranya anda sudah biasa dengan laman web kami, anda pasti tahu bahawa A2 Hosting sememangnya merupakan salah satu syarikat hosting web yang paling saya cadangkan. Kami menggunakan A2 untuk menghoskan laman web ini. Mereka memberikan ciri, prestasi, dan sokongan yang luar biasa. Hosting A2 sangat bagus untuk hosting laman web WordPress dan perniagaan.

Dan sekarang, A2 telah bergabung dengan semakin banyak host web yang termasuk pembangun laman web mereka sendiri untuk mempercepat dan mempermudah proses pembuatan laman web. Di dalam ini Ulasan Pembina Laman Web Hosting A2, Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana membuat laman web anda dan bagaimana pembangun laman web A2 dibandingkan dengan pemain pembangun laman web utama.

Pelan Pembangun Laman Web Hosting A2

rancangan-pembangun laman web -2
A2 Hosting mempunyai pakej berasingan untuk rancangan pembangun laman web mereka. Pada asasnya, anda mendapat pakej hosting web mereka serta ciri pembangun laman web di sini. Pembangun laman A2 termasuk dalam rancangan hosting web tradisional mereka, tetapi anda hanya terhad untuk membuat laman web satu halaman sahaja. Oleh kerana anda biasanya ingin mempunyai banyak halaman untuk laman web anda, saya pasti akan mencadangkan memilih salah satu rancangan pembangun laman web baru ini jika anda ingin membuat laman web dengannya. Anda juga akan mendapat lebih banyak pilihan templat laman web dan perlindungan SSL.

Ciri Pembina Laman Web Hosting A2

 • Penyunting Laman Web Mudah Klik-untuk-Mengedit
 • Pratonton dan Terbitkan Laman Web anda dengan mudah
 • Tambahkan Foto dan Galeri dengan pantas
 • Tambahkan Borang, Video, dan Pautan Media Sosial
 • Pilihan Pemampatan Imej
 • Termasuk Web Hosting A2 yang Luar Biasa
 • Termasuk E-mel, cPanel, dan Ciri Hosting A2 yang lain
 • Sokongan Pelanggan yang Hebat

Bermula dengan Pembangun Laman Web A2

Anda mengaktifkan dan menyiapkan pembangun laman web A2 Hosting dari cPanel. Klik pada ikon Pembangun Laman Web A2 dan kemudian klik butang Aktifkan.
a2-laman web-pembina-cpanel-akses

Pada skrin Laman Saya, klik butang Urus untuk menghubungkan domain anda ke laman web anda. Dan, anda mengklik butang Masuk untuk melancarkan penyunting laman web.
pengurus-pembangun laman web -2

Memilih Templat Laman Web Anda

Pertama, anda boleh memilih templat laman web anda. Perlu diingat bahawa rancangan pembangun laman web yang lebih tinggi atau lebih mahal yang anda pilih, semakin banyak pilihan templat yang anda akan ada. Contohnya, rencana 1 halaman hanya merangkumi 10 templat laman web, di mana rancangan tahap perniagaan merangkumi 40. Tema yang tersedia kelihatan bagus dan anda dapat menyesuaikannya dengan mudah untuk penampilan yang lebih baik. Sekiranya anda ingin menukar templat, cukup klik ikon kedua di sebelah kiri.
a2-laman web-pembina-templat

Untuk ujian saya, saya memilih templat laman web Portfolio.
a2-laman web-pembangun-portfolio-templat

Membuat dan Mengedit Halaman Laman Web Anda

Editor Pembangun Laman Web A2 sangat mudah digunakan dan saya dapat membina laman web saya tanpa masalah. Ini adalah antara muka seret dan lepas, dan anda hanya boleh mengklik dan mengedit perkara yang anda mahukan di halaman. Sebagai contoh untuk mengubah tajuk halaman, anda dapat mengklik teks dan editor akan membuka ruang input dengan butang tab pengeditan.
a2-laman web-pembangun-penyunting

Anda boleh membuat halaman laman web tambahan dengan mudah menggunakan menu tarik turun Halaman dan Gaya.
a2-laman web-pembangun-tambah-halaman

Untuk menambahkan kandungan ke laman web anda, klik pada butang Tambah Kandungan yang terdapat di bar menu atas. Dengan menggunakan butang Tambah Kandungan, anda dapat menambahkan item kandungan asas anda dengan cepat dan mudah serta beberapa ciri yang sangat bagus termasuk borang, butang media sosial, dan butang beli sekarang PayPal untuk kedai dalam talian.
a2-laman web-pembina-tambah-kandungan

Anda juga dapat menanamkan video YouTube dan audio SoundCloud.
a2-laman web-pembina-youtube-embed

Bekerja dengan Foto di Pembangun Laman Web A2

a2-laman web-pembangun-galeri-tetapan
Bekerja dengan gambar juga sangat mudah dengan Pembangun Laman Web A2. Tema portfolio yang saya pilih sudah mempunyai galeri di laman utama. Anda juga boleh menambah galeri dengan mengklik butang Tambah Kandungan (lihat di atas). Untuk mengedit galeri yang ada seperti dalam tema portfolio, cukup klik padanya untuk memunculkan pilihan edit galeri. Klik butang Edit Imej untuk menambah atau mengedit foto anda.

Anda mempunyai pilihan untuk memuat naik foto baru, mengakses foto yang telah anda muat naik, serta menggunakan gambar Facebook atau Stok. Untuk menambahkan foto ke laman web anda, klik kotak centang pada gambar kecil kemudian klik butang Tambah Imej.
a2-laman web-pembangun-edit-galeri

Butang Edit Imej juga membolehkan anda menyusun semula foto anda di galeri. Cukup klik dan seret mereka di pratinjau untuk mengubah urutan.
a2-laman web-pembangun-susun semula-galeri-gambar

Anda boleh menambahkan gambar individu ke laman web anda dengan menggunakan butang menu Tambah Kandungan.

Pratonton dan Penerbitan Laman Web Anda

a2-laman web-pembangun-pratonton-terbitkan
Ciri pratonton dan penerbitan di Pembangun Laman Web A2 juga sangat mudah digunakan. A2 telah melakukan tugas dengan baik di sini.

Untuk melihat pratonton laman web anda setelah anda membuatnya atau membuat perubahan, cukup klik butang Pratonton di sudut kanan atas.
a2-laman web-pembina-pratonton-laman web

Anda kemudian boleh menggunakan butang ikon di bahagian atas untuk melihat bagaimana laman web anda akan terlihat pada komputer tablet atau telefon pintar serta komputer desktop.
a2-laman web-pembina-pratonton-mudah alih

Apabila anda sudah bersedia untuk menerbitkan laman web anda, cukup klik butang Terbitkan di sudut kanan atas. Hanya itu yang ada untuk membuat laman web baru anda!

Kelebihan Pembina Laman Web Hosting A2

 • Sangat Mudah dan Intuitif untuk Digunakan
 • Pengaktifan dan Persediaan yang Mudah
 • Termasuk Prestasi Hosting A2 yang Cemerlang
 • Antaramuka Seret dan Lepas yang bagus
 • Sokongan Pelanggan Hosting A2 yang sangat baik
 • Pratonton dan Penerbitan Laman Web yang Mudah

Kekurangan Pembangun Laman Web Hosting A2

 • Pada masa ini, tidak banyak pilihan templat laman web seperti beberapa pembangun laman web lain

Alternatif untuk Pembangun Laman Web Hosting A2

Saya akan meletakkan Pembangun Laman Web A2 pada tahap yang sama dengan pembangun laman web dari DreamHost dan GoDaddy (masing-masing Remixer dan GoCentral). Anda mungkin juga ingin melihatnya jika anda berminat dengan kategori pembangun laman web ini.

Kesimpulan dan Saranan

Pembangun Laman Web A2 adalah pilihan yang baik untuk membuat laman web yang tidak perlu menyertakan banyak kandungan — idealnya, enam halaman atau kurang. Saya suka bekerja di antara muka Pembangun Laman Web A2. Membuat, menyunting, dan menambahkan elemen ke laman web anda sangat mudah. Anda juga mendapat manfaat daripada Pembangun Laman Web A2 yang disatukan dengan perkhidmatan hosting web A2 yang sangat baik.

Pembangun laman web paling sesuai untuk laman web yang lebih asas seperti kenderaan pemerolehan pelanggan atau brosur penjualan dalam talian untuk perniagaan anda – dan juga kedai dalam talian asas. Untuk jenis laman web tersebut, saya akan mengesyorkan Pembangun Laman Web A2.
a2-laman web-pembina-laman web-diterbitkan

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut mengenai Pembangun Laman Web A2 Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map