Hosting cPanel Terbaik 2020

hosting-cpanel terbaik


Sebaik sahaja anda membeli hosting web anda dan mula menjalani proses membina dan mengembangkan laman web anda, anda akan menghabiskan banyak masa bekerja di panel kawalan hosting web anda. Panel kawalan anda adalah tempat di mana anda dapat memasang aplikasi, menyiapkan akaun dan domain e-mel, membuat sandaran data anda, mengakses maklumat akaun hosting anda, serta banyak tugas lain yang berkaitan dengan laman web.

Anda pada dasarnya mempunyai tiga pilihan dalam panel kawalan hosting web: cPanel, antara muka grafik yang serupa, atau panel kawalan berasaskan teks. cPanel adalah antara muka panel kawalan hosting web kegemaran kami. Dan kerana popularitinya, semakin banyak host web termasuk cPanel dengan rancangan hosting mereka. Di sini, mari kita lihat lebih dekat hosting cPanel terbaik pilihan.

Web HostPriceBBB Rating
Hosting InMotionHosting InMotion$ 3.99 bln.A+
Hosting GreenGeeks cPanelGreenGeeks$ 2.95 bln.A+
bluehostBluehost$ 2.95 bln.A
a2-hosting-cpanelHosting A2$ 2.96 bln.A+

Apa itu cPanel?

cPanel adalah antara muka panel kawalan anda di mana anda boleh mengakses ciri untuk fail web, e-mel, pangkalan data, aplikasi perisian, dan banyak lagi. Layar cPanel anda juga akan memberikan anda maklumat penting mengenai akaun hosting web anda (alamat IP, penggunaan domain dan subdomain, akaun e-mel, dll.)

Mengapa Kami Suka cPanel

Dengan cPanel, anda mendapat antara muka berasaskan grafik yang membolehkan anda mengakses fungsi laman web anda dengan mudah. Grafik dan pengelompokan fungsi sangat intuitif dan menjadikan kerja dengan laman web anda lebih mudah. Dan, cPanel memberi anda akses ke beberapa aplikasi dan fungsi laman web yang hebat.

Sebagai contoh:

Pengurus Fail
Pengurus Fail cPanel
Dengan Pengurus Fail, anda dapat dengan mudah mengakses dan bekerja dengan fail laman web anda. Sama ada anda perlu memuat naik, memuat turun, mengedit, atau menghapus fail, Pengurus Fail membolehkan anda melakukan semua tugas ini. Anda juga boleh membuat arkib fail yang dimampatkan untuk sandaran.

Webalizer
WebPenyusun cPanel
cPanel biasanya memberi anda pelbagai cara untuk mengakses dan melihat statistik web anda. Saya suka menggunakan Webalizer yang terbaik. Dengan Webalizer, anda mendapat gambaran grafik dan statistik yang baik dari data laman web anda.

phpMyAdmin
cPanel phpMyAdmin
Sekiranya anda menggunakan sistem pengurusan kandungan untuk laman web anda, seperti WordPress atau Joomla, anda sering perlu mengakses pangkalan data anda. phpMyAdmin membolehkan anda mengakses pangkalan data MySQL anda. Anda boleh menggunakan phpMyAdmin untuk mengeksport dan mengimport pangkalan data selain melakukan pertanyaan pangkalan data.

E-mel
e-mel cPanel
Apabila anda perlu membuat akaun e-mel atau melakukan fungsi e-mel lain, anda dapat memperoleh akses cepat melalui ikon dalam pengelompokan E-mel di cPanel. Di sini, anda juga boleh melancarkan SpamAssassin untuk mengurangkan jumlah e-mel yang tidak diingini yang mengandungi kotak masuk anda..

Lembut
Lembut
Aplikasi Lembut
Salah satu ciri terbaik cPanel adalah penyertaan Softaculous. Softaculous memberi anda kemampuan pemasangan satu klik untuk ratusan aplikasi perisian untuk laman web anda. Dengan Softaculous, anda boleh memasang aplikasi WordPress, Joomla, Drupal, eCommerce, dan banyak lagi aplikasi web.

Alat Keselamatan cPanel

Adakah anda mencari perlindungan tambahan untuk laman web anda? Sekiranya anda mempunyai rancangan hosting web cPanel, ada sejumlah alat yang tersedia untuk anda untuk mengamankan laman web anda dan kehadiran dalam talian. Sekiranya syarikat hosting web anda tidak menggunakan cPanel, anda mungkin masih mempunyai alat seperti ini; anda hanya perlu mengaksesnya dengan cara yang berbeza. Sekiranya anda mempunyai cPanel, semasa anda log masuk anda boleh menatal ke bahagian Keselamatan untuk mengakses alat-alat ini.
Keselamatan cPanel

Direktori Lindungi Kata Laluan
Untuk menyekat kawasan tertentu di laman web anda, anda dapat menggunakan Direktori Lindungi Kata Laluan untuk memerlukan nama pengguna dan kata laluan untuk mengakses folder tertentu dari web. Sebarang subdirektori dalam folder itu juga memerlukan nama pengguna dan kata laluan.
Direktori Lindungi Kata Laluan cPanel

Pengurus IP Deny
Sekiranya anda ingin menghalang pelawat tertentu daripada mengakses laman web anda, anda boleh memasukkan alamat IP mereka di IP Deny Manager untuk menyekat akses. Anda boleh menyekat alamat IP tertentu dan juga pelbagai alamat. Saya telah menggunakan alat ini untuk berjaya menyekat pengunjung yang tidak diingini. Tetapi perlu diingat bahawa seseorang masih boleh menggunakan IP proksi untuk mencuba dan masuk.
Penolakan IP cPanel

Perlindungan Pautan Panas
Kadang kala orang akan cuba mencuri lebar jalur anda dengan memautkan gambar di laman web anda dan memaparkannya di tempat lain. Dengan Perlindungan Hotlink, anda boleh menyekat akses langsung ke jenis fail tertentu (jpeg, gif, png, bmp). Dan anda juga boleh mengalihkan permintaan ini ke URL pilihan anda.
Perlindungan Pautan Panas cPanel

Lindungi Lintah
Sekiranya anda melindungi kata laluan di kawasan tertentu di laman web anda, Leech Protect dapat mengelakkan masuk dari kata laluan yang sama. Oleh itu, jika seseorang telah memberikan kata laluan kepada orang lain atau telah dikompromikan, cPanel akan mematikan akaun dan memberitahu anda melalui e-mel.
cPanel Lintah Melindungi

Kekunci GnuPG
Anda boleh menggunakan Kekunci GnuPG untuk menyulitkan mesej menggunakan kunci awam dan peribadi.
Kekunci cPanel GnuPG

Cadangan Hosting cPanel

Cadangan hosting cPanel kami didasarkan pada kombinasi pelaksanaan cPanel oleh syarikat hosting web dan keseluruhan prestasi hosting web mereka. Sebilangan besar syarikat hosting akan menyesuaikan cPanel sedikit, dan kami menyukai semua pelaksanaan host web berikut.

Hosting InMotion

inmotion-hosting-cpanel
InMotion Hosting sekali lagi berada dalam senarai penyedia hosting web cPanel terbaik kami. Dengan InMotion, anda boleh mengakses cPanel melalui Panel Pengurusan Akaun (AMP) mereka. CPanel InMotion memaparkan data laman web anda di lajur kiri dan ikon fungsi anda di sebelah kanan. Saya sangat suka bahawa mereka menyertakan pautan terus ke pusat sokongan mereka dan sembang langsung di bahagian atas cPanel mereka. Ini menjadikannya sangat senang sekiranya anda memerlukan bantuan.

Bersama dengan pelaksanaan cPanel yang berguna, InMotion Hosting menyediakan web hosting yang luar biasa. Saya menikmati prestasi laman web yang sangat baik bersama dengan sokongan pelanggan terkemuka mereka. Pelan hosting web anda di InMotion merangkumi perkakasan perniagaan berkualiti tinggi mereka termasuk pemacu keadaan pepejal, Teknologi Max Speed ​​Zone untuk prestasi laman web yang lebih pantas, sandaran dan pemulihan data percuma, dan banyak lagi ciri hosting perniagaan.

Klik Di Sini untuk Baca Ulasan Terperinci mengenai InMotion Hosting kami

GreenGeeks

GreenGeeks-cPanel
Walaupun GreenGeeks mungkin terkenal sebagai hos web yang paling mesra alam, mereka bukan sahaja hebat untuk hosting web hijau, tetapi mereka juga merupakan salah satu penyedia hosting cPanel terbaik. Papan Pemuka Pengurus Akaun GreenGeeks menawarkan akses cepat dan mudah ke cPanel anda.

Dan antara muka GreenGeeks cPanel bukan sahaja memberikan akses mudah ke fungsi laman web anda, anda juga dapat mengakses tema pembangun laman web Sitepad dengan mudah.
Aplikasi GreenGeeks-cPanel

GreenGeeks cPanel juga memberi anda akses kepada pemasangan satu klik yang mudah untuk aplikasi seperti WordPress, Joomla, PrestaShop, dan lain-lain. Semua rancangan hosting cPanel GreenGeeks menyediakan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak terhad. Anda boleh mengehoskan laman web tanpa had. Anda juga mendapat domain percuma, Wildcard SSL percuma, dan CDN Cloudflare percuma. Apa yang hebat dari GreenGeeks ialah anda boleh memilih pelan permulaan kos rendah dengan harga hanya $ 2,95 juta, atau anda boleh memilih rancangan hosting peringkat Pro atau Premium yang merangkumi teknologi GreenGeeks PowerCacher dan sumber pengkomputeran yang lebih pantas untuk benar-benar mempercepat laman web anda.

Klik Di Sini untuk Baca Ulasan Terperinci GreenGeeks kami

Bluehost

bluehost-cpanel
Bluehost menawarkan hosting bersama berkualiti di antara banyak perkhidmatan mereka. Dan, Bluehost adalah syarikat hosting web teratas yang menggunakan cPanel. Sebagai tambahan kepada cPanel mereka yang disesuaikan, dengan Bluehost anda juga mendapat papan pemuka WordPress yang disesuaikan. Sebenarnya, Bluehost adalah salah satu pilihan terbaik untuk pengguna WordPress baru kerana mereka juga memberikan bantuan terpandu dalam membuat laman WordPress pertama anda serta pautan ke semua fungsi penting WordPress anda.

Klik Di Sini untuk Baca Ulasan Terperinci mengenai Bluehost

Hosting A2

antara muka-hosting-cpanel -2
A2 Hosting sememangnya merupakan salah satu pilihan terbaik untuk cPanel Hosting. Dengan antara muka cPanel mereka, anda dapat dengan mudah mengakses ciri luar biasa yang disertakan dengan rancangan A2 Hosting anda. Dari cPanel A2 Hosting, anda mendapat akses satu klik ke Konfigurasi Dioptimumkan A2, Backup Server Rewind, Cloudflare CDN, serta semua fungsi standard lain yang disertakan dengan cPanel. Anda boleh mengakses cPanel Hosting A2 anda secara berasingan, atau dari kawasan pelanggan A2 Hosting anda.

Mempercepat laman web anda juga dipermudah dengan akses pantas ke Cloudflare dan halaman Pengoptimuman A2.
a2-hosting-cpanel-fungsi

Klik Di Sini untuk Baca Ulasan Terperinci mengenai Hosting A2 kami

Perbandingan Hosting cPanel

Hosting InMotion

 • $ 3.99 bln.
 • Penilaian BBB: A+
 • Ciri cPanel: Akses cepat dan mudah ke sokongan sembang langsung secara langsung di dalam cPanel.
 • Ciri-ciri Hosting: Zon Kelajuan Maksimum, SSD, Perkakasan Kelas Perniagaan
 • Lihat lagi

greengeeks

 • $ 2.95 bln.
 • Penilaian BBB: A+
 • Ciri cPanel: Akses satu klik yang mudah ke WordPress dan aplikasi lain, Tema Pembangun Laman Web, dan CDN Cloudflare.
 • Ciri-ciri Hosting: Dikuasakan oleh Tenaga Diperbaharui 300%, Teknologi PowerCacher, LiteSpeed ​​Optimized dan Pelayan MariaDB
 • Lihat lagi

bluehost

 • $ 2.95 bln.
 • Penilaian BBB: A
 • Ciri cPanel: Susun atur yang disesuaikan dan intuitif.
 • Ciri Hosting: Papan Pemuka WordPress yang Disesuaikan
 • Lihat lagi

cPanel terus menjadi antara muka web hosting pilihan saya dan saya pasti akan mengesyorkan anda mempertimbangkan rancangan hosting cPanel.

Lihat Penilaian Ulasan InMotion Hosting kami di bawah:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map