Een kijkje in het datacenter van InMotion Hosting

InMotion Hosting Data Center


Voor sommige mensen is een webhostingbedrijf een willekeurige of afstandelijke entiteit die uw website op de een of andere manier online toegankelijk maakt in cyberspace. Ze gaan ervan uit dat er computers zijn en ondersteunen mensen op de een of andere manier om de klus te klaren. Natuurlijk, de technische nerds houden van dit soort dingen, maar misschien moeten we allemaal meer nadenken over wat er achter de schermen gebeurt. Hoe ziet het datacenter van een webhostingbedrijf er echt uit en hoe werkt het eigenlijk??

Onlangs had ik het voorrecht om een ​​kijkje achter de schermen te krijgen met een rondleiding door de InMotion Hosting Data Center in Los Angeles, CA. Het was een geweldige ervaring om de daadwerkelijke moeren en bouten te zien die de websites van hun klanten aandrijven. Ik heb InMotion altijd beschouwd als de beste keuze voor zakelijke webhosting sinds ik me voor het eerst aanmeldde als klant in 2009. En na een rondleiding door hun ultramoderne datacenter, kan ik zeker zien waarom en hoe InMotion Hosting kan bieden top webhosting voor al hun klanten.

InMotion Data Center-servers

Ten eerste zijn er meerdere beveiligingslagen. Het betreden van het gebouw vereist inchecken en screening en alle hardware wordt bewaard in een goed beveiligde ruimte. Ik was helemaal weg van het enorme aantal servers in de hele faciliteit. Ik heb de dedicated en shared hosting servers van dichtbij bekeken. Alle hardware wordt up-to-date gehouden en nieuwe machines worden indien nodig geïnstalleerd.

Tijdens mijn bezoek waren er zelfs een heleboel nieuwe computers klaar om uit de doos te worden gehaald en ingesteld.

InMotion Data Center Nieuwe server

Het is overduidelijk dat InMotion gelooft in het hebben van de best mogelijke apparatuur voor hun klanten. Tot de topservers in het datacenter behoren de Dell R720-serie en de T420-machines.

InMotion Data Center Dell Server

Ik heb zelfs een kijkje genomen in een van de nieuwe servers met dubbele processors (E5-2430 Xeon) en 2 TB harde schijven met RAID (1-5-10). Deze machines kunnen ook potentieel tot een terabyte aan geheugen hebben. Voor degenen onder u die niet van hardware-specificaties houden, wil ik zeggen dat alle servers die ik in het datacenter van InMotion zag, indrukwekkend waren en meer dan in staat waren om geweldige resultaten voor uw websites te produceren.

InMotion Data Center Dual Processor Server

Elk kwalitatief datacenter moet ervoor zorgen dat er een optimale stroomtoevoer is om de zaken draaiende te houden en voor een goede koeling van al hun servers. Nogmaals, ik kreeg de kans om precies te zien hoe dat allemaal werkt bij InMotion. Ze hebben niet alleen noodstroom van de UPS-batterij voor tijdelijke stroomuitval of stroomuitval, maar ze hebben ook een aantal enorme back-upgeneratoren onder het gebouw die een verlengd stroomverlies kunnen dekken.

InMotion Data Center Backup Power

Wat de koeling betreft, zijn er enorme Emerson Network Power Cooler-units in de hele faciliteit om een ​​optimale temperatuur van 68 tot 70 graden te handhaven, wat ervoor zorgt dat de interne temperatuur van hun computers nooit boven de 85 graden komt.

InMotion Data Center-koelers

Terwijl InMotion voortdurend upgradet en verbeteringen aanbrengt op hun servers, hoeft u zich geen zorgen te maken dat gegevens van een van de vervangen computers worden gehackt. Een van de coole machines die ik te zien kreeg, was de degausser van de harde schijf die ze gebruiken om de schijven van de oude computers te wissen en te vernietigen. Bij het upgraden van servers worden de oude harde schijven eruit gehaald en in deze speciale machine geplaatst die als een magnetisator fungeert en alle gegevens volledig van de schijf wist en onbruikbaar maakt.

InMotion Data Center Degausser

Ik heb eerder geschreven over de Max Speed ​​Zone-technologie van InMotion Hosting en hoe de snelheden van mijn website altijd uitstekend zijn geweest. Het datacenter van InMotion in Los Angeles is ideaal gelegen naast One Wilshire, het knooppunt voor de meeste verbindingen aan de westkust. Ze hebben ook een ander datacenter aan de oostkust, waardoor ze hun Max Speed ​​Zone-technologie kunnen gebruiken. Het is dan ook geen verrassing dat hun netwerksnelheid een van de snelste is onder webhosts.

InMotion Hosting Data Center Servers

Een kijkje achter de schermen bij InMotion was een zeer informatieve ervaring, maar het beste van alles was dat mijn rondleiding door het datacenter van InMotion Hosting mij bevestigde dat ze zich inzetten voor drie van de belangrijkste zorgen die klanten hebben.

1. Veiligheid – Het InMotion Data Center bevindt zich in een zeer veilig gebouw. Je zult geen willekeurige mensen tegenkomen die door de faciliteiten dwalen. En terwijl het gebouw zelf voldoende beveiligingen heeft; daarnaast is de datacenter verdieping voorzien van de modernste beveiliging.

2. Top-end hardware – Ik was erg onder de indruk van alle hardware. Alle servers en andere apparatuur zien er nieuw uit – geen verouderde machines hier. De hardwarespecificaties van InMotion behoren tot de beste die er zijn. Sterker nog, ik heb een aantal van de nieuwste toegewijde en gedeelde servers bekeken en getest voor gebruik, evenals een aantal gloednieuwe boxed servers die binnenkort in productie zullen worden genomen.

3. Gegevensbescherming & Netwerkbeschikbaarheid – Het datacenter heeft een overvloed aan koelers om de temperatuur voor alle servers op het optimale niveau te houden. Zowel noodstroom als dieselgeneratoren zorgen voor een continue inzetbaarheid.

Speciale dank gaat uit naar de mensen bij InMotion Hosting voor het toestaan ​​van een rondleiding door het datacenter aan de westkust in Los Angeles, CA..

Update van 2015

InMotion Hosting Data Center 2015
Sinds mijn eerste bezoek aan het InMotion Hosting Data Center hebben ze een aantal belangrijke upgrades doorgevoerd, waaronder:

  • Uitbreiding van de datacenterfaciliteit
  • Implementatie van DDoS Protection System
  • Glasvezelkabelsystemen Geschikt voor 43 TB sec. Gegevensoverdracht
  • Opname van solid-state drives in hun servers

Zie hier mijn 2015 InMotion Hosting Data Center Review

InMotion Hosting meer dan 50 procent korting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector