En inre titt på InMotion Hosting’s Data Center

InMotion Hosting Data Center


För vissa människor är ett webbhotell ett godtyckligt eller fristående företag som på något sätt låter din webbplats vara tillgänglig online i cyberspace. De antar att det finns vissa datorer och stöder människor på något sätt att få jobbet gjort. Visst, de tekniska geeksna gillar den här typen av saker, men vi borde kanske alla överväga vad som händer bakom kulisserna. Hur ser ett webbhotellföretagets datacenter verkligen ut och hur fungerar det verkligen?

Nyligen var jag privilegierad att titta bakom kulisserna med en rundtur i InMotion Hosting Data Center i Los Angeles, CA. Att kunna se de faktiska muttrar och bultar som driver deras kunders webbplatser var en fantastisk upplevelse. Jag har alltid betraktat InMotion som det bästa valet för webbhotell för företag sedan jag registrerade mig som kund 2009. Och efter att ha turnerat i det senaste datacentret kan jag säkert se varför och hur InMotion Hosting kan ge bästa webbhotell för alla sina kunder.

InMotion Data Center-servrar

Först och främst finns det flera lager av säkerhet. För att komma in i byggnaden krävs incheckning och screening, och all hårdvara hålls i ett väl säkrat område. Jag blev helt blåst bort av det stora antalet servrar i hela anläggningen. Jag fick en noggrann titt på både de dedikerade och delade värdservrarna. All hårdvara hålls uppdaterad när nya maskiner installeras vid behov.

Faktum är att på mitt besök var det ett gäng nya datorer som var redo för att vara unboxed och konfigureras.

InMotion Data Center Ny server

Det är mycket tydligt att InMotion tror på att ha den bästa utrustningen som möjligt för sina kunder. Bland toppservrarna på datacentret finns Dell R720-serien och T420-maskinerna.

InMotion Data Center Dell Server

Jag tittade till och med in i en av de nya servrarna med dubbla processorer (E5-2430 Xeon) och 2 TB hårddiskar som kör RAID (1-5-10). Dessa maskiner kan också ha upp till en terabyte minne. Låt mig bara säga att alla servrar som jag såg på InMotions datacenter var imponerande och mer än kapabla att ge fantastiska resultat för dina webbplatser.

InMotion Data Center Dual Processor Server

Alla datacenter av kvalitet måste se till att det finns en optimal strömförsörjning för att hålla saker igång och korrekt kylning för alla deras servrar. Återigen fick jag möjlighet att se exakt hur allt detta fungerar på InMotion. De har inte bara nöd UPS-batteri för tillfälliga brownouts eller avbrott, utan de har också några massiva reservgeneratorer under byggnaden som kan täcka en utökad strömförlust.

InMotion Data Center Backup Power

Kylmässigt finns det enorma Emerson Network Power Cooler-enheter som finns i hela anläggningen för att upprätthålla en optimal temperatur på 68 till 70 grader – vilket säkerställer att den interna temperaturen på deras datorer aldrig blir över 85 grader.

InMotion Data Center Coolers

Medan InMotion kontinuerligt uppgraderar och förbättrar sina servrar behöver du inte oroa dig för att data från någon av de ersatta datorerna ska äventyras. En av de coola maskinerna jag fick se var hårddisken degausser de använder för att radera och förstöra enheterna från de gamla datorerna. När du uppgraderar servrar dras de gamla hårddiskarna ut och läggs in i den här speciella maskinen som fungerar som en magnetiserare och helt torkar all data från enheten och gör den oanvändbar.

InMotion Data Center Degausser

Jag har skrivit tidigare om InMotion Hosting’s Max Speed ​​Zone-teknik och hur min webbplatshastighet alltid har varit utmärkt. InMotion Los Angeles Data Center är idealiskt beläget intill One Wilshire – navet för de flesta förbindelser på västkusten. De har också ett annat datacenter på östkusten som gör det möjligt för dem att använda sin Max Speed ​​Zone Technology. Det är ingen överraskning då att deras nätverkshastighet är en av de snabbaste bland webbhotell.

InMotion Hosting Data Center-servrar

Att få se bakom kulisserna på InMotion var en väldigt informativ upplevelse, men bäst av allt, min rundtur i InMotion Hosting-datacentret bekräftade för mig sitt engagemang för tre av de viktigaste problem som kunder har.

1. säkerhet – InMotion Data Center ligger i en mycket säker byggnad. Du hittar inga slumpmässiga människor som vandrar runt anläggningarna. Och medan byggnaden i sig har gott om skyddsåtgärder; dessutom är datacentragolvet utrustat med den senaste säkerheten.

2. Top End hårdvara – Jag var mycket imponerad av all hårdvara. Alla servrar och annan utrustning ser ny ut – inga föråldrade maskiner här. InMotion: s hårdvaruspecifikationer är bland de bästa där ute. Jag tittade faktiskt på några av de senaste dedikerade och delade servrarna som testades och är klar för användning samt några helt nya boxade servrar som snart kommer att tas i produktion.

3. Dataskydd & Nätverkstillgänglighet – Datacentret har ett överflöd av kylare för att hålla temperaturen på optimala nivåer för alla servrar. Nödbatteri och dieseldrivna generatorer säkerställer kontinuerlig drifttid.

Ett speciellt tack till folk på InMotion Hosting för att jag fick besöka West Coast-datacenter i Los Angeles, Kalifornien.

2015 uppdatering

InMotion Hosting Data Center 2015
Sedan mitt första besök i InMotion Hosting Data Center har de gjort några betydande uppgraderingar inklusive:

 • Utbyggnad av datacenterfaciliteten
 • Implementering av DDoS-skyddssystem
 • Fiberoptiska kabelsystem med kapacitet på 43 TB sek. Dataöverföringar
 • Införande av Solid State-enheter i deras servrar

Se Min 2015 InMotion Hosting Data Center Review här

InMotion Hosting över 50 procent rabatt

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map