Interview: Sunil Saxena van InMotion Hosting

Sunil Saxena medeoprichter van InMotion Hosting


Sinds de oprichting in 2001 staat InMotion Hosting door velen hoog aangeschreven als een van de beste webhostingproviders, vooral voor zakelijke websites. Gevestigd in Los Angeles, CA, en met datacenters aan zowel de west- als de oostkust, staan ​​ze bovenaan vele van de beste webhostinglijsten.

Als klant zelf sinds 2009 heb ik persoonlijk de uitstekende service en ondersteuning van InMotion Hosting ervaren. Onlangs kreeg ik de kans om te chatten met de medeoprichter en EVP van InMotion Hosting, Sunil Saxena. Ik wilde echt zijn kijk op de webhosting-industrie in het algemeen – en wat InMotion voor de toekomst in petto heeft.

Web Hosting Cat: Wat beginnen we als een nieuw jaar als de grootste uitdagingen voor webhostingbedrijven in het algemeen, en wat zijn enkele van de doelen van InMotion Hosting?

Sunil Saxena: Enkele van de grotere uitdagingen voor de webhostingruimte in het algemeen zijn ervoor te zorgen dat we ons vanuit technologisch oogpunt aanpassen aan de nieuwere behoeften van klanten. Zo hebben we bijvoorbeeld in 2013 geïdentificeerd en in 2014 geïmplementeerd, ervoor te zorgen dat we SSD’s en een aantal sneller presterende servers voor onze klanten hadden. Want zoals de meeste consumenten nu weten, moet het snel gaan, moet het efficiënt lopen en moeten ze de hele tijd werken. We hebben dus geconstateerd dat het met technologische veranderingen zoals SSD, maar ook met het aanbrengen van enkele wijzigingen in enkele van onze functies, onze klanten, die voor het grootste deel bedrijfseigenaren zijn, echt heeft geholpen hun bedrijf echt naar een hoger niveau te tillen.

WHC: De laatste tijd zijn een aantal services die sommige hostingbedrijven promoten, Managed WordPress Hosting Plans en Content Delivery Networks. Zal InMotion deze in de nabije toekomst aanbieden??

SS: Eigenlijk beheren we WordPress-hosting al via wat we ons Managed Services-team noemen. We bundelen het dus niet zoals sommige andere providers, maar wat we doen is dat we een toegewijd team van mensen hebben dat niet alleen managed WordPress-hosting voor u zal doen, maar ook managed hosting in het algemeen. Dus wat er vaak gebeurt, is dat sommige grotere organisaties naar ons toe komen en zeggen: “Oké, we hebben je nodig om deze drie specifieke dedicated servers op een bepaalde manier te configureren, zodat we klaar zijn voor een nieuwsshow”, of iets dergelijks dat. Dus ons Managed Team kan dat doen.

En [wat betreft] CDN-providers, we zullen dit jaar daadwerkelijk iets implementeren dat een nauwere relatie heeft met sommige van de andere leveranciers die er zijn.

WHC: Wat zou je zeggen zijn de top 3 dingen die InMotion Hosting onderscheiden van de rest van de webhostingbedrijven?

SS: Zoals altijd sinds de dag dat we begonnen, is onze klantenservice en ondersteuning het belangrijkste voor ons. We hebben een zeer belangrijke set kernwaarden die iedereen in de organisatie, van mijzelf tot en met de nieuwste aanwervingen, naleeft en naleeft. Daarnaast is het belangrijk dat we blijven werken aan de klantervaring. Want hoewel webhosting nog steeds webhosting is, is het nu heel anders dan drie jaar geleden – en over drie jaar zal het ook heel anders zijn. Het hebben van een Customer Experience Team helpt ons dus te begrijpen wat de behoeften van de klant zijn en [weten] wat die veranderende behoeften zijn, is erg belangrijk voor ons. En tenslotte gaat het erom de juiste producten te leveren aan onze zakelijke klanten en [onze] klanten te helpen slagen. Dus nogmaals, werken met WordPress, maar ook met een aantal nieuwe tools voor het bouwen van sites – en dan ook aan de hogere kant, ervoor zorgen dat onze dedicated servers, onze resellerplatforms en onze VPS-hosting voldoen aan de behoeften van de klant, zodat ze kunnen worden succesvol. Omdat onze mantra eigenlijk is: wanneer onze klanten succesvol zijn, zijn we succesvol.

WHC: Gegevensbeveiliging is vooral de laatste tijd een zeer groot probleem geworden. Wat kunt u ons vertellen over hoe InMotion Hosting ernaar streeft de websites van uw klanten te beschermen?

SS: We hebben een toegewijd team van systeembeheerders die onze netwerken te allen tijde via Nagios bekijken en bewaken en die ook daadwerkelijk ter plaatse zijn. Dus in tegenstelling tot sommige andere providers die ofwel colo [een colocatiecentrum gebruiken] met een andere serviceprovider of ze eigenlijk gewoon de hostingservice doorverkopen, hebben we eigenlijk onze eigen toegewijde systeembeheerders die 24/7 ter plaatse zijn om ervoor te zorgen dat ze de servers in de gaten houden door ze te volgen en vervolgens proactief om te gaan met hacks, problemen of iets dergelijks.

Bovendien hebben we de laatste tijd behoorlijk wat geld in sommige van onze hardware geïnvesteerd. Dus hebben we bijvoorbeeld twee zeer degelijke en robuuste DDoS-mitigatiesystemen geïmplementeerd in zowel onze datacenters aan de oostkust als aan de westkust, wat geweldig was. Dus misschien is een DoS-aanval die anderhalf jaar geleden onze webservers verlamde, op dit moment niets meer dan een knipoog in een grafiek.

WHC: Cloud Hosting is een ander hot topic geworden. Wat vindt u van de cloud en zal InMotion in de toekomst clouddiensten leveren?

SS: Cloud hosting is erg hot! Ik denk dat iedereen de cloud wil hebben. Ik denk dat sommige mensen de cloud willen, maar ze weten niet zeker wat de cloud is. Eind 2015 komen we met onze eigen bare metal cloud. [Voor] veel van onze klanten die onze VPS-technologie gebruiken, is de virtualisatietechnologie achter onze VPS in zekere zin erg wolkachtig. Maar tegen het einde van het jaar zullen we een speciaal cloudproduct hebben.

WHC: Als u verder op de weg kijkt, waar ziet u de industrie de komende vijf of tien jaar? Zie je meer expansie onder webhostingbedrijven of misschien een consolidatie in het aantal webhosts dat beschikbaar is voor consumenten?

SS: Er is nogal wat consolidatie geweest bij enkele van de grotere bedrijven die er zijn. Ik denk dat er meer consolidatie zal zijn als we kijken naar 2016, 2017 en wat niet. En degenen die continu kunnen evolueren en hun klanten de best mogelijke service en ervaring kunnen bieden, zullen het goed doen. En ik denk dat de anderen een soort darmcontrole moeten ondergaan om te zien wat voor hen belangrijk is.

Bekijk deze gerelateerde berichten voor meer informatie over InMotion Hosting:

InMotion Hosting Review

Een kijkje in het datacenter van InMotion Hosting

Webhosting in Zuid-Californië

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map