Интервю с Chris Lema – VP на продукти в Liquid Web

Крис-Lema-интервю


В това интервю, което направих с евангелиста на WordPress Крис Лема, разберете:

Що се отнася до WordPress и блоговете, Chris Lema е авторитетът в общността на WordPress. Ако някога имате възможност да присъствате на някоя от неговите презентации, не пропускайте, защото неговите беседи винаги са най-популярни и най-посещавани на конференции. Освен че работи върху блога си chrislema.com, Крис също е вицепрезидент на продуктите в Liquid Web. Те са специализирани в управлявания хостинг на WordPress. А сега Крис и неговият екип разработиха нов управляван хостинг продукт за WooCommerce.

Наскоро имах удоволствието да разговарям с Крис и бях много нетърпелив да се възползвам от блоговете, бъдещето на WordPress и управляваните решения на WooCommerce на Liquid Web.

Уеб хостинг котка: какъв е вашият съвет номер едно за блогърите, които искат да станат толкова успешни, колкото вие самите?

Крис Лема: Винаги е трудно да посъветвам някого и да кажа: „Ей, ако правиш това, което направих аз, ще работи“, защото различни хора, различни времена, различна динамика. Но мисля, че съветът, който давам на повечето хора най-често и има най-голяма сила, е: Всичко е в последователността. Така че, ако ще кажете, че пиша два пъти седмично, тогава пишете два пъти седмично. Ако искате да кажете, че пиша четири пъти седмично, тогава пишете четири пъти седмично. Но последователно го доставяйте, защото когато го правите и когато създавате този последователен график, до който хората могат да стигнат, вие доставяте доверие. И това доверие е това, което позволява на хората тогава да кажат, че ще чета отново, ще чета отново. Това означава, че получавате повече съдържание, но това също означава, че те развиват доверие към вашия глас и уважение към вас. И така, писах седем дни в седмицата в продължение на три години. И това е какво наистина е изградила моята марка.

WHC: Какви промени видяхте в света на блоговете от началото си? Промени ли се подходът ви към блоговете през годините?

CL: Мисля, че най-голямата промяна е Google. Моделът на Google за разбиране откъде идва авторитетът и кой уважава какво и какво търси наистина се е изместил – за по-добро – да се съсредоточи върху потребителските намерения: Какво се опитва да направи потребителят? Но поради тази промяна към потребителските намерения, тя е изместена в клъстери за теми. Така че, подготвям се отново да стартирам chrislema.com и да започна да пиша по-последователно там отново след две или три години, когато го приемам малко по-бавно. И сега писането е съвсем различно, защото трябва да пиша в клъстери. Пишете една по-голяма, не супер дълга, но една по-голяма тема. Но тогава всички тези групи около него, които отговарят на други леки вариации на този въпрос. Така че, ако някой каже: „Защо трябва да мисля за компресия на изображение?“ И вие отивате: „О, аз ще отговоря на това.“ Но също така ще правя компресия на изображения в електронната търговия и компресиране на изображения по друг начин и трябва ли да правя компресия на изображения, когато съм фотограф. И вие отговаряте на всички тези различни въпроси, които са слабо свързани, но също така са свързани с различни аудитории всички в този клъстер и след това са свързани помежду си. И Google разглежда връзките, които влизат дори до крайните възли, и разглежда това за цялата стойност на клъстера и отива „Добре. Сега виждам, че имате власт. ” Така че тя се е променила и това се отразява на това как мислим как пишем съдържание.

WHC: Къде виждате WordPress през следващите 5 години?

CL: Ние сме точно в края на преминаването на WordPress към този модел на Гутенберг. И, ако е погрешно, може да убие всичко. Ако е правилно, може да отвори вратите драстично. Това е като пренаписване на платформата. Идеята тук е, че всяко едно нещо в WordPress ще бъде блок. Което означава, че начинът, по който взаимодействате с един блок, е начинът, по който бихте взаимодействали с друг блок. Когато мислите за това по този начин, отидете, изчакайте, това означава, че как се отнасям към рекламите е по същия начин, по който се отнасям към съдържанието – което не е начинът, по който работи днес. Прехвърляме реклами отстрани. Но ако мога да правя условно динамично показване на реклами, като например условно динамично показване на съдържание и ако мога да вмъквам реклами навсякъде, мога да вмъкна съдържание, имам съвсем различен модел. И така, това е фундаментална промяна в начина на работа на WordPress. Ако това е направено както трябва и той излети, можем да видим всякакви бъдещи модели за публикуване, всякакви видове бъдещи продукти, които се намират отгоре. Така тя отваря вратата за много, просто трябва да се направи правилно.

Крис-Lema-подкаст-интервю

WHC: Можете ли да ни кажете за екипа в Liquid Web? Говорете за мисията и целите на екипа, по-специално по отношение на собствениците на WordPress сайтове.

CL: Дойдох преди около 18 месеца. И преди 18 месеца почти нямаше усилия или работа около WordPress или WooCommerce. И така част от това, за което се спрях, беше да създам продуктов екип и да го посветим на този екип, който да се фокусира върху не само WordPress, но и върху нещото, което току-що стартирахме, управлявайки хостинг на WooCommerce. Така че фокусът на този екип е да изгради тази нова платформа. И тъй като дотогава не е имало управлявана платформа WooCommerce, вие я създавате. Въпросът е: Какво е управлявана платформа WooCommerce? Не успявате ли хостовете на WordPress вече да ви позволяват да инсталирате WooCommerce? Да, но не това трябва да бъде управляваната платформа в света на WooCommerce. Така че, трябва да означава повече. Тя трябва да прави повече, така че това е, което прекарвахме време да правим. Фокусът на всички е един и същ в тази стая. Фокусът е върху това как да изградим най-доброто и новото определение на това как изглежда управлявания хостинг на WooCommerce.

WHC: Кои са някои от въздействащите точки, с които потребителите на WooCommerce може да се натъкнат, че сте се обърнали към Управляваният хостинг на WooCommerce в Liquid Web?

CL: Един от най-големите е отчитането. Искам да кажа, че отчитането е едно от онези парчета, на които искате, ако използвам местното отчитане на WooCommerce, на първо място, не получавам много данни. Но ако получа данни, това означава, че правя магазина си по-бавно, като го помоля да изпълни всички тези заявки. Така че това не е добре за моите клиенти. Но тогава, ако искам да знам определени въпроси, [например] покажете ми всички клиенти, които са закупили с купони, това е така; не знам как да го направя. Това не е това, което правя. Така че едно от нещата, които излязохме да направим, беше да изградим партньорство с glew.io. И с Glew работихме, за да внесем цялата тази автосегментация и цялото това отчитане в платформата. Така че отчитането беше едно от тях.

Може би другият най-голям, на който отделихме много време, беше скоростта. Средният магазин на WooCommerce се зарежда за 4 до 6 секунди и вие отивате, „това е твърде бавно“. Но не е задължително WooCommerce да е виновен. Често разработчиците са създавали сайта или собствениците на магазини, които са работили на него и всички неща, които са правили, без да обръщат внимание на скоростта. И така, имаме примерна страница, която тестваме всеки ден. Направихме много тестове за ефективност. И този примерен сайт има 9 000 продукта. Има добре изглеждаща тема. Има изображения и множество изображения. Той има възможност да увеличава мащабите на тези изображения. Има пълни описания на телата. Има свързани продукти. И целият сайт, всяка страница, която зареждате, се зарежда за около .7 секунди всяка.

И така, скоростта и отчитането бяха първите две големи, които решихме. И тогава слоехме на изоставена количка, така че направихме партньорство с Jilt, за да можете да върнете тези клиенти. Като ги върнете, това ви дава възможност да генерирате повече приходи. И така, това са три от големите, за които казахме, нека се уверим, че те са решени до старта.

WHC: За тези, които се интересуват да разгледат от първа ръка хостинга на WooCommerce хостинг на Liquid Web, могат ли да планират демонстрация онлайн със съветник?

CL: Мда. И ние имаме и друга функция. Имаме нещо, наречено Предизвикателство за 15 дни. 15-дневното изпълнение предизвикателство е програма, при която клиентът ни позволява да направим копие на своя уебсайт на нашата платформа. Това не е функциониращ магазин – няма да спираме трафик или нещо друго. Просто правим копие на магазина на нашия сървър. И тогава екипът ни отива и прави поредица от оптимизации. И при всяка оптимизация проследява разликата в производителността. И до 15 дни ще имаме среща с вас и ще ви покажем. Вече сме направили стотици такива и за всеки отделен случай времето е намаляло с минимум 50%. Ако вземете магазин за 12 секунди и го доведете до 6 или вземете магазин за 6 секунди и го намалите до 2, това е драматично за ползата от този магазин от гледна точка на това, че хората щракват и разглеждат и висят..

Крис-Lema-Майкъл ДжеймсЗа мен беше голямо удоволствие да имам възможност да разговаряме с Chris Lema – Blogger, WordPress Evangelist и VP на продукти в Liquid Web.

Вижте блога на Крис в ChrisLema.com

Прочетете Моят преглед на управляваният WooCommerce хостинг на течен уеб тук

Кликнете тук за повече подробности относно управляваният хостинг на WooCommerce на хоризонтален уеб, безплатна демонстрация и 15-дневно предизвикателство за производителност

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map