Интервю с експерта на SiteGround Христо Панджаров

Христо Панджаров - SiteGround


Тези дни да имаш по-бърз уебсайт е по-важно от всякога. Освен, че поддържа щастливите си посетители и не ги натрупва достатъчно разочаровани, за да напуснат сайта ви, по-бързото зареждане на уебсайта може всъщност да ви помогне, когато става въпрос за търсачките.

Христо Панджаров е експерт по WordPress и SEO в SiteGround. Наскоро имах възможност да говоря с Христо за скоростта на уебсайта. Той предложи редица полезни съвети, включващи всичко – от уеб сървъри и обратни прокси сървъри до проблеми с базата данни до оптимизация на съдържанието и други.

Обсъдихме също как SiteGround помага на своите клиенти да ускорят своите уебсайтове.

Уеб хостинг котка: Нека започнем с малко за вашия произход. Какви видове готини работи работите за SiteGround?

Христо Панджаров: Работя над почти всичко, което правим за нашите клиенти в WordPress. Нашите най-нови и готини инструменти са нашият инструмент за поставяне, който ви позволява бързо да направите копие на уебсайта си, за да не се налага да работите върху своите страници на живо. И ние имаме една от най-сложните кеширащи системи: нашия SuperCacher – което значително подобрява работата на вашия уебсайт.

WHC: Колко разлики всъщност прави уеб хостингът от гледна точка на скоростта на сайта?

HP: Това прави много разлика. Ако не сте положили достатъчно усилия, за да оптимизирате комуникациите на вашия сървър, конфигурацията на сървъра, вашата мрежа, вашия център за данни; няма да постигате добри скорости Предоставянето на хора само с PHP и MySQL вече не е достатъчно. Качествен доставчик на уеб хостинг трябва да ви даде приятен кеширащ механизъм като Nginx или лак и инструменти, които можете да използвате за подобряване на уебсайта си.

WHC: Можете ли да говорите малко за обратен прокси или кеширане на файлове? Подобно ли е? Един по-добър ли е от другия? Какво бихте препоръчали?

HP: Те работят по подобен начин. И двамата съхраняват крайния изход на вашия уебсайт в кеш. И тогава, когато следващият посетител отвори същата страница, ако това съдържание не бъде променено, те ще получат кешираната му версия вместо динамичната. Така че по този начин спестявате заявки за база данни MySQL, спестявате работата на услугата PHP и като цяло това прави пъти за зареждане по-бързо.

Разликата е, че плъгините, които осигуряват кеширане на файлове; те съхраняват тази информация на твърдия диск на сървъра, докато обратните прокси сървъри я съхраняват в паметта на сървъра. И освен това, те работят пред уеб сървъра. Така че вашите обратни прокси сървъри са много по-сложни от обикновеното кеширане на файлове. Получавате информацията от оперативната памет, която е почти най-бързото място, от което ще получите тази информация.

WHC: Базите данни са друг голям проблем, при който можете да имате затруднения. Кои са най-добрите начини за справяне с бавните заявки с вашите бази данни?

HP: Първо трябва да следите бавните си заявки. Дневникът на бавните заявки MySQL ще ви насочи към причината за тези [бавни] заявки. Вероятно имате неоптимизиран плъгин или написано парче код, което не е добре. Няма едно правило за отстраняване на всички тези проблеми.

WHC: Всеки уебсайт трябва да има убедително съдържание. Какви са някои от начините да оптимизираме съдържанието на нашата страница, така че да се зарежда по-бързо?

HP: Чудесна идея е да отделите известно време, за да анализирате как посетителите всъщност взаимодействат с вашия уебсайт. Има безплатни инструменти, [както и] платени инструменти. На всичкото отгоре ми е Crazy Egg, защото редовно го използвам за тестване на SiteGround и личните си уебсайтове. Просто включвате малък JavaScript на вашия сайт. След това започва да събира информация за това как вашите потребители действително взаимодействат с вашия уебсайт. Така например, ако можете да видите, че повечето от посетителите ви не превъртат до края на съдържанието ви, може би има добро място да разрежете тази страница на няколко страници.

WHC: Накрая, слизайки до нивото на браузъра, може ли да се направи нещо, за да се оптимизират отделните ви браузъри, за да се ускорят нещата?

HP: Има няколко неща, които можете да направите. Най-мощните от тях са да се използва кеширането на вашия браузър – което в голяма степен казва на браузърите на посетителя ви колко дълго да съхраняват локално копие на определени видове ресурси като JavaScript файлове, css файлове. И ако знаете, че няма да променяте тези, които често, можете да ги зададете на по-висока стойност като един месец. Така че, след като посетителят ви зареди индекса, той ще получи тези css и JavaScript файлове. И тогава всяка друга страница, която разчита на същите тези файлове, ще бъде доставена много, много по-бързо, защото те вече ще се съхраняват на локалния им твърд диск.

Друго нещо е да gzip компресирате съдържанието си. По този начин предавате компресирана версия на тези данни през мрежата.

WHC: Всичко вълнуващо слизане от щука в SiteGround?

HP: Имаме много готини неща, планирани напред. Моят съвет би бил да следите нашия блог. Току що представихме новата ни платформа за хостинг в облак. На базата на контейнери Супер бърз е. Наистина е наистина мащабируем. Ние непрекъснато работим по добавяне на нови неща [и] подобряване на нашата услуга.

За да чуете пълното интервю, изтеглете уеб хостинг Cat Podcast.

За повече информация относно хостинг функциите на SiteGround, щракнете тук, за да посетите уебсайта им

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map