Интервю с Мария Спарагис – DirectPayNet

Мария Спарагис


Ако планирате да създадете уебсайт за електронна търговия или трябва да обработвате онлайн плащания, трябва да сте наясно с възможностите си за създаване на търговска сметка и шлюз за плащания. Мария Спарагис е експерт в намирането на решения за плащане – особено за ниски с висок риск. Наскоро говорих с нея за това какво трябва да мислят собствениците на уебсайтове, когато внедряват платежна система, бъдещето на цифровата валута и как нейната компания DirectPayNet може да помогне с разплащателни решения.

Уеб хостинг котка: Бихте ли ни разказали малко за вашия произход и как вашата компания DirectPayNet помага на собствениците на интернет бизнес с техните онлайн продажби?

Мария Спарагис: Аз съм в пространството за плащане от десет години. Всъщност бях един от първите служители в MindGeek. Така че им помогнах да разработят стратегия за плащане и преминаха през всички препятствия, за да разберат защо не можем да намерим доставчици на плащания и интегриране на шлюзове и по принцип да навигираме през цялото това пространство. Правих това в продължение на около три години. Преминах оттам и започнах DirectPayNet, само защото разбрах, че има възможност за мен да помагам на други търговци, които са в пространства – всичко с висок риск. И така, цифрови изтегляния, диетични предложения, всичко в тази сфера. Така че по същество помагам на търговците, които трудно намират решения за плащания, да намерят решения или вътрешно в САЩ, или в офшорки. Много търговци ме търсят конкретно, защото мога да им дам съвети за реализации, съвети на техните страници за поръчки (какво работи), как можем да намалим коефициентите им на спад, да получим по-добри одобрения и т.н..

WHC: Какво абсолютно трябва да знаят собствениците на нови уебсайтове, ако искат да стартират уебсайт за електронна търговия или приемат онлайн плащания?

ГОСПОЖИЦА: Първото нещо, което казвам на търговците веднага след като започнат, е, че първо трябва да потърсите вашето решение, преди да потърсите CRM и вашата технология, защото решението ви да намерите търговски акаунт е много по-трудно, отколкото да намерите доставчици на технологии в подкрепа на това конкретно решение. Това, което се случва, е много пъти търговците да започнат, те избират CRM, избират цялата тази технология и след това намират решение за плащане – но никоя от тях не е интегрирана и те са похарчили толкова пари. И тогава те се опитват да работят назад, което няма много смисъл.

WHC: Има ли някои платформи за уебсайтове, които са по-подходящи за приемане на онлайн плащания?

ГОСПОЖИЦА: Мисля, че платформата е агностична. Всъщност няма значение, стига дизайнът ви да е добър и той да се преобразува. Това, което мисля, че би помогнало е много търговци да започнат да използват хоствани страници за плащане. Вероятно бих казал, че ако имате малко пари да инвестирате в създаването на собствената си страница и да се уверите, че е на вашия URL адрес, в сравнение с отклоняването на клиента някъде другаде, вероятно ще се справите много по-добре. Но, това отнема малко пари. Трябва ви SSL сертификат. Трябва да се уверите, че вашите страници са криптирани и т.н. Но мисля, че това е стойностна инвестиция, тъй като обикновено води до по-големи реализации за клиентите.

WHC: Във вашия опит с продажби на уебсайтове, има ли други съвети относно обработката на плащания, които можете да споделите с нашата аудитория, които могат да им помогнат да увеличат продажбите си?

ГОСПОЖИЦА: В зависимост от обема си, опитайте се да намерите локално решение. Например, ако имате много европейски трафик и искате да си осигурите приходи от него, винаги ще конвертирате по-добре с местна европейска банка срещу банка в САЩ. Също така се опитайте да таксувате клиентите в тяхната родна валута. Така че, ако това е евро или GBP, дори ако банката ви го преобразува в щатски долари след това, по-добре е да таксите в това отношение. Мисля, че по отношение на трафика и страницата ви за поръчки, както казах, че е много важно да се опитате да хоствате своя собствена.

WHC: Какво е вашето мнение за бъдещето на цифровата валута, като биткойн?

ГОСПОЖИЦА: Това е моя любима тема. Бях голям привърженик и голям вярващ, че нещата ще се променят в паричната система. Моето лично мнение е, че ще видим много промени в платежното пространство, дължащи се повече на Blockchain, отколкото на Bitcoin – технологията, която помага на Bitcoin да бъде това, което е. Blockchain позволява на хората да сключват сделки веднага срещу например кредитна карта, която има тридневен период на сетълмент. Мисля, че поради света, който се движи по дигитализиран начин, какъвто е, хората искат парите си веднага. Те не искат да чакат три дни Докато хората осъзнават колко мощна е тази технология, мисля, че в следващите три до пет години ще видим някои огромни промени там.

WHC: Можете ли да обясните как работи процесът, когато някой се свърже с DirectPayNet за помощ при настройката на онлайн обработката на плащания?

ГОСПОЖИЦА: Имаме процес на предварително кандидатстване, който не е задължение към търговеца. Така че, ако искат да видят дали решение ще се побере, просто се свържете с нас чрез нашия имейл адрес за продажби. Те могат да отидат на нашия уебсайт. Имам и лична страница, MariaSparagis.com. И това всъщност ви казва малко за някои от моите умения и така нататък, но DirectPayNet.com – имаме няколко души на борда, които също могат да помогнат.

WHC: Колко време отнема процесът, преди някой да може да обработва плащания на живо на своя уебсайт?

ГОСПОЖИЦА: Това е един от любимите ми въпроси, защото това винаги зависи от търговеца и колко бързо ще свършат нещата. Но ако нещата работят с много приятни темпове, когато например молбата ми за промени или документация се извършва в рамките на един до два дни, обикновено вътрешната сметка в САЩ ще отнеме около две седмици.

За повече информация относно обработката на плащания онлайн, посетете DirectPayNet.com.

Не забравяйте да слушате интервюто ми с Мария в уеб хостинг Cat Podcast.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector