Интервю с Мишел Стинсън Рос – орган за социални медии

Мишел Стинсън Рос


Социалните медии продължават да бъдат един от най-мощните начини за популяризиране на вашия уебсайт. И макар социалните акции да не влияят пряко върху резултатите от вашата търсачка, изборът на подходяща платформа за социални медии и намирането на подходящи влияещи фактори може значително да увеличи популярността и трафика към вашия сайт.

Наскоро имах възможността да говоря с Мишел Стинсън Рос, един от водещите експерти в социалните медии в индустрията с Authority Labs. Тя предостави някои полезни съвети за намиране на подходящите търговски обекти и инструменти за най-доброто популяризиране на вашия уебсайт.

Уеб хостинг котка: Кои са най-добрите начини за използване на социални медии за привличане на трафик към вашия уеб сайт?

Мишел Стинсън Рос: На първо място, ако социалните медии имат за цел да стимулират трафика, трябва да включвате връзки. Не е достатъчно да туитвате нещо, което е готино, или да споделите интересна снимка. Наистина дори да го вдигнете и да правите родно видео в Twitter или Facebook – това е чудесно! Това отвежда хората във вашия център там, на този канал. Но що се отнася до движението на трафика, трябва да има връзка.

WHC: Трябва ли да се съсредоточите главно върху Twitter и Facebook? Или трябва да се опитате да включите колкото се може повече социални медии?

MSR: Зависи от няколко цели. Така че, ако целта ви в социалните медии е прекалено много, е просто да получите възможно най-голямо разпознаване на марката, ако е по-скоро за изграждането на персоната на марката ви онлайн, отколкото да, искате да разпространите. Когато става дума за по-задълбочени по-смислени отношения с клиентите и истински авторитет на групата, наистина трябва да разгледате един, два, може би три канала, които вашите клиенти обичат най-добре. Това може да са Facebook и Twitter – това може да са LinkedIn и Google+. Може да е Periscope и Instagram. Зависи кои са вашите клиенти и къде наистина искат да се мотаят и наистина искат да се ангажират.

WHC: Какво е вашето мнение за Google+? Трябва ли хората все още да се интересуват от това?

MSR: Google+ е малко сложен. Номер едно, фантастично е, ако вашата ниша се случи да живее в Google+. Например, за тези от нас в индустрията за дигитален маркетинг, в Google+ има много, много жизнена и активна общност. Няма никой, ако сте в тази индустрия, трябва да участвате в Google+. Като каза, че извън тези ниши на интереси в Google+, това е като всичко друго, може би ще бъдете по-добре обслужвани в Pinterest от Google+. Наистина трябва да сте сигурни, че познавате аудиторията си. Но обратната страна на това е, че не знаем дали Google може да го пенсионира или не. Трябва да оставя това като предупреждение. Но поне има някаква стойност в това колко бързо една страница се индексира, ако е споделена в Google+. Така че, ако абсолютно имате нужда той бързо да се индексира и да започнете бързо да класирате, ви е необходим този инструмент в задния ви джоб.

WHC: Някои видове социални дялове са по-ценни от другите? Например Facebook споделяния, Twitter-ретуити, Pinterest повторения и т.н..?

MSR: Отново, много от това е свързано с мястото, където вече е вашата публика. Ако сте компания от B до C и имате огромно присъствие с кажи майки с малки деца у дома, тогава този дял във Facebook вероятно е много, много ценен за вас. Не казвам, че оставането у дома майките е единственото във Facebook, но знаем, че много и много майки споделят живота си, децата си във Facebook. Непрекъснато питат други майки за това кое е най-доброто или кое е най-доброто. Те питат един друг за препоръки за памперси – такива неща. В същото време, ако аудиторията ви е в Twitter, този ретуит става наистина, наистина ценен – ​​особено ако това, което споделяте, е свързано с повече новини, свързани с повече реално време. Ако трябва бързо да задвижвате трафика, може да искате споделяния в ретуити, а не споделяне на Facebook, което може да отнеме много дълго време, за да се осъществи.

WHC: Колко често трябва да публикувате на ден в социалните медии? Добре ли е да ретуирате един и същ запис по различно време?

MSR: О, абсолютно да! Помисли за това. Първо, че туитът е само 140 знака така или иначе. И в зависимост от това колко активна е вашата аудитория – сигурен съм, че сте виждали емисии в Twitter, които се превъртат абсолютно по-бързо, отколкото можете да ги прочетете. Времето, което един малък туит остава пред лицето на някои хора, може да е просто по-кратко от щракането на пръста. Така че, абсолютно си струва да туитвате това нещо отново и отново и отново през целия ден. Ако имате голяма аудитория, най-вероятно тази аудитория е разпространена в широк географски район и не всички те дори ще бъдат едновременно в Twitter.

WHC: Има ли инструменти за социални медии, които препоръчвате на хората да използват? Харесвате ли Hootsuite?

MSR: Харесвам Hootsuite. В момента не ми се ходи, но това е, защото съм готов да вложа малко пари за това, което правя. Обичам SproutSocial за неговото отчитане, както и аспектите на типа му за споделяне в много канали. По-специално за Twitter, аз наистина много харесвам TweetDeck. Това е завинаги. Това не прави много неща, но това, което прави, прави наистина, наистина добре. Така че, когато сравнявам за какво бих могъл да използвам Hootsuite, бих предпочел да използвам TweetDeck, когато става дума за Twitter. И тогава също харесвам буфер за само кураторство и споделяне.

WHC: Всеки винаги се чуди за следващия голям сайт за социални медии. Има ли нещо на хоризонта, което виждате като следващото чудовище, когато става въпрос за социалните медии или Facebook и Twitter ще продължат да доминират?

MSR: Pinterest става силен. Честно казано не бих преброил изцяло някои от новите момчета на поле като Periscope и MeerKat. Мисля, че това, което идва на хоризонта, е все повече видео съдържание и все повече и повече инструменти, малко джобни неща, които позволяват на марките, застъпниците, редовни ежедневни потребители да създават и споделят по-лесно видео съдържание. Социалното видео определено ще бъде нещото, което предстои.

Чуйте пълното интервю с Мишел в този епизод на нашия подкаст.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map