Отвътре Joomla с отворен код има значение президентът Робърт Якоби

Robert-Jacobi-Joomla


Интервю с президента с отворен код има значение Робърт Якоби

Като една от трите най-добри системи за управление на съдържанието, Joomla се използва от много собственици на уебсайтове за всички видове сайтове. След като наскоро надмина марката за изтегляне от 80 милиона, общността Joomla продължава да процъфтява. Робърт Якоби беше наскоро избран за президент на Open Source Matters – организацията, която подкрепя проекта Joomla. С удоволствие получих възможността да говоря с Робърт за Joomla и системите за управление на съдържанието – включително какво да търся при пазаруване на уеб хостинг на Joomla.

Сред темите, към които той се спря, бяха:

 • Мисията и визията на въпросите с отворен код
 • Последните подобрения на Joomla
 • Как Joomla се сравнява с WordPress и Drupal
 • Най-добрият начин да научите Joomla
 • Какъв тип уеб хостинг е най-подходящ за Joomla
 • Бъдещето на Joomla

Уеб хостинг котка: Наскоро Joomla надмина марката за изтегляне от 80 милиона. Можете ли да ни разкажете за общността Joomla и как тя се разраства през годините?
Робърт Якоби: Ние сме организация с нестопанска цел, така че въпросите с отворен код са законната и финансова ръка на Joomla. Въпросите с отворен код са напълно доброволни. Цялата общност на Joomla е напълно доброволна. Това е един от най-големите проекти с отворен код в интернет, захранващ почти четири процента от интернет, над седем процента от известните системи за управление на съдържанието – огромен проект.

WHC: Като председател на въпроси с отворен код – организацията, която подкрепя проекта Joomla, можете ли да говорите за мисията и визията на организацията?
RJ: На първо място, нашата мисия е отворен код – да се уверим, че каквото и да разработим и изградим, е свободно достъпно, лесно достъпно и лесно полезно. Вярваме, че има начин за комуникация в мрежата, който не е толкова прост, колкото просто блог услуга, а също така не е толкова сложен, колкото изграждането от нулата. Така че ние се опитваме да ударим средата, където можем да апелираме към разработчиците, които лесно могат да изтеглят шаблони и да разширят своя визуален хранилище на разработени сайтове, както и дизайнерите, които са ориентирани към разработчиците.

WHC: Какви са някои от последните подобрения от Joomla?
RJ: Току-що обявихме Joomla 3.7 beta 4. Търсим да направим съдържанието по-достъпно. Добавихме персонализирани полета към голяма част от съдържанието ни, така че това не е само една голяма статия, както и разширяване на нашата международна езикова поддръжка. И това наистина беше едно от ключовите невероятни неща, над които работихме много усилено през последните пет години.

WHC: Какво мислите за текущото състояние на системите за управление на съдържанието и къде се насочват в бъдеще?
RJ: Е, в момента има две много различни групи Бих казал, че изтегляте софтуера си и го стартирате – независимо дали го правите на свой собствен сървър или използвате хостинг доставчик, както и облачния софтуер като услуга. Joomla всъщност има модул за управлявани услуги в joomla.com. Софтуерът е достъпен на joomla.org. Можете също да отидете на joomla.com, за да го стартирате като услуга.

WHC: Как бихте различили Joomla от други системи за управление на съдържанието като WordPress и Drupal?
RJ: WordPress обслужва голяма специфична ниша и това е сладко място и много успешно, че притежават 50% от пазара. Докато гледате Joomla, въпреки че е на второ място, той е само около 4%. WordPress може да получи прости нива на съдържание много бързо на потребителя на това съдържание. Това, върху което се фокусираме в Joomla, е тази следваща стъпка. Как да намерите някой, който е удобен с модул от типа на WordPress и след това да ги накара да добавят магазин много лесно, да добавите работен поток много лесно, различни видове структури на съдържание – без да е необходимо да сте толкова технически, колкото разработчика на Drupal. Мисля, че разбираме по-добре потребителя, когато трябва да направят нещо просто по мощен начин.

WHC: Ако някой иска да научи как да използва Joomla, как бихте препоръчали да се заеме с това?
RJ: Отидете направо на joomla.org. Но също така имаме голям образователен център на уебсайта, който предоставя много ръце на видеоклипове, през които да се разхождате, преди да седнете там и да го изтеглите. Имаме и множество видове демо среда за работа с Joomla. Има demo.joomla.org. Има joomla.com, който предлага безплатни пакети, така че дори не е нужно да се притеснявате да го изтеглите и инсталирате. Можете да получите много добра идея как да използвате софтуера само през вашия браузър.

WHC: Joomla овластява всички видове уебсайтове, включително Holiday Inn, ООН и Майкъл Фелпс. Има ли определен тип индустрия или уебсайт, който забелязвате увеличен растеж по отношение на използването на Joomla?
RJ: Традиционно Joomla е много популярен за нестопански печалби. И те откриха, че сме разбрали тази общност много добре и знаем как да общуваме с тях и да създаваме сайтове и да работим с тях. Но той се използва във всяка индустрия. Така че ние получаваме много правителствени уебсайтове, особено извън Америка. Така европейските уебсайтове и правителствените уебсайтове са базирани в Joomla, Африка, Близкия Изток и Югоизточна Азия, както и магазини за електронна търговия, които продават десетки до стотици милиони долари продукти и услуги. Така че, няма конкретен краен потребител. Той наистина е насочен към потребителя, който иска да направи повече и не иска да бъде претеглян от тонове софтуер или да научи какъвто и да е процедурен език на Drupal 7.

WHC: Кои са някои от важните фактори, които трябва да имате предвид, когато търсите уеб хостинг на Joomla? Какъв тип хостинг бихте препоръчали?
RJ: Много от това зависи от вашите нужди. Така че, част от него може да бъде: „Наистина се нуждая от някой, който да ме държи през целия процес.“ Можете също да направите страхотни мащабируеми уебсайтове с уеб услуги на Microsoft Azure или Amazon. Microsoft Azure има инсталируема версия Joomla с едно щракване. Очевидно искате уеб хост, който работи с най-новата версия на PHP.

WHC: Какво се предлага за Joomla в бъдеще?
RJ: Имаме Joomla 4, който изглежда вероятно е към края на годината, което разширява архитектурата за API за почивка, повече комуникация между друг софтуер и услуги, рационализирана потребителска работа. Ето някои вълнуващи неща, които разглеждаме.

Кликнете тук за препоръки за уеб хостинг на Joomla

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map