WP Engine е Дейвид Vogelpohl в WordPress

Дейвид Вогелпол


В моето ексклузивно интервю с Дейвид Вогелпол, вицепрезидент на уеб стратегията на WP Engine, обсъждаме настоящите и бъдещите пейзажи на WordPress – заедно с това как да изградите някои наистина готини WordPress приложения, как WordPress сравнява с Wix.com и какво трябва да имайте предвид за цялостното решение за WordPress. Ето няколко откъса от интервюто.

Уеб хостинг котка: WordPress 4.7.1 беше наскоро издаден. Какви са вашите мисли за текущото състояние на WordPress и неговото бъдеще?

Дейвид Вогелпол: Бях много развълнуван от последните няколко издания. Видях, че WordPress започва да се развива все повече към истинска система за управление на съдържанието. Много се вълнувам от тази скорошна версия с възможност за демо съдържание. По принцип, тъй като изданията излизат през последните три или четири години, начинът, по който можете да контролирате съдържанието си, се е увеличил – и това за мен винаги е било мястото, където WordPress трябваше да фокусира голяма част от тяхното внимание.

WHC: Говорихте много за изграждането на големи неща с WordPress. Какви са някои примери за WordPress приложения, за които някои хора може да не са наясно?

DV: Това, което WordPress в основата е, е PHP и MySQL база данни. Ще предположим какво? Това е основа за заявление. Създадох собствен клон bit.ly – скъсяващ URL адрес. И всъщност отнема само седем минути! В WP Engine създадохме такъв с помощта на WordPress, който се интегрира в Hubspot с някакъв персонализиран код, който написахме, че ще проведе тест за скорост на вашия уебсайт.

WHC: Могат ли тези по-усъвършенствани WordPress приложения да се изпълняват с плъгини или се нуждаят от кодиране по избор?

DV: Примерът с DYI, който давам, е страхотен и мисля, че има много начини да се използват плъгини за изграждане на приложение – AppPresser е начин да превърнете сайт на WordPress в мобилно приложение. Но по принцип, ако наистина искате да го направите, или трябва да сте разработчик, или да наемете програмист. В края на деня, ако искате да правите потребителски неща, трябва да имате програмист, независимо какво. Но мисля, че има някои наистина интересни и мощни начини за използване на плъгини и теми за изграждане на DYI приложения, които правят наистина полезни неща.

WHC: Има ли някакви типове приложения, които смятате, че WordPress в момента не е правилният избор?

DV: Не съм голям почитател на използването на това е да съхранявам каквато и да е частна информация за хора. Обичам да съхранявам това извън WordPress. Не съхранявайте номера на социалното осигуряване в WordPress. Но наистина няма много приложения, които не могат да бъдат направени. Може да се запитате дали това е най-добрата платформа за това, което се опитвате да направите.

WHC: Едно от актуалните предизвикателства за WordPress е Wix.com и готовите продавачи на уебсайтове там. Как бихте сравнили двете?

DV: Всъщност мислех много за това. И всъщност препоръчвам Wix на определени хора за определени ситуации. За мен, когато вземам решение каква платформа да препоръча, това наистина е свързано с това колко чувствам, че човек иска да развива бизнеса си в мрежата. Wix и подобни платформи се развиват със скоростта на техния инженерен отдел. Платформа като WordPress, която е с отворен код и в нея допринасят десетки хиляди разработчици, тя се развива със скоростта на мрежата. Това е разликата.

WHC: WP Engine предлага широка гама от управлявани хостинг планове – всичко от Личен план за уебсайтове до персонализирани решения. Какви са някои от съображенията за Enterprise WordPress приложения?

DV: Много се занимавах с това. Услугите ни започват с нашия Персонален план за $ 29 – един уебсайт – до огромно разгръщане на предприятия с множество сървъри и множество центрове за данни. Когато голяма организация се занимава с това, много време инженерната група ще влезе и ще каже: „Не. Не. Не. Това е нашата група. Това са нашите сървъри. Имаме център за данни. Ще управляваме това. ” И моята гледна точка към тях винаги е: „Първо, знаете ли WordPress?“ И отговорът през повечето време е: „Не.“ И така, как оптимизират кеширащия слой? Как оптимизират маршрутизирането на трафика? Как правят сигурността? Как правят пластири? Коя е най-добрата стека от технологии? Те трябва да разберат всичко това. Наистина ли искате тези главоболия? И когато го кажете така, аз всъщност имах много успехи с хора, които казват: „Добре. Не, не искам особено главоболие. ” …

Не забравяйте да изслушате пълното интервю с Дейвид в уеб хостинг Cat Podcast.

Щракнете тук за повече информация относно премия за управление на WordPress на хостинг на WP Engine

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector