Интервју с Маријом Спарагис – ДирецтПаиНет

Мариа Спарагис


Ако планирате да изградите веб локацију за е-трговину или морате да обрађујете плаћања на мрежи, морате бити упознати са могућностима за подешавање рачуна трговца и приступника плаћања. Мариа Спарагис је стручњак за проналажење решења за плаћање – посебно за нише са високим ризиком. Недавно сам с њом разговарао о томе што власници веб локација морају да размишљају приликом примене платног система, будућности дигиталне валуте и како њена компанија ДирецтПаиНет могу вам помоћи око решења за плаћање.

Веб хостинг мачка: Можете ли нам рећи нешто о вашој позадини и како ваша компанија ДирецтПаиНет помаже власницима интернетског пословања са њиховом мрежном продајом?

Мариа Спарагис: У платном простору сам већ десет година. Заправо сам био један од првих запослених у МиндГееку. Тако сам им помогао да развију стратегију плаћања и прошао сам кроз све препреке разумевања зашто не можемо добити провајдере плаћања и интегрисати гатеваи-ове, и у основи навигирати целим простором. То сам радио око три године. Кренуо сам одатле и покренуо ДирецтПаиНет само зато што сам схватио да постоји прилика да помогнем другим трговцима који су у свемирима – било шта са високим ризиком. Дакле, дигитална преузимања, дијета нуди, било шта у том подручју. У суштини, помажем трговцима којима је тешко пронаћи решења за плаћање да пронађу решења било у земљи, у САД-у или на мору. Многи трговци ме посебно траже јер им могу давати савете о конверзијама, савете на њиховим странама са наруџбама (шта ради), како да смањимо њихов омјер пада, да добијемо боља одобрења и тако даље.

ВХЦ: Шта власници нових веб локација апсолутно морају да знају да ли желе да покрену веб локацију за е-трговину или прихвате онлине плаћања?

ГОСПОЂА: Оно што прво кажем трговцима чим почну је да прво требате да потражите своје решење пре него што потражите свој ЦРМ и своју технологију, јер је ваше решење за проналазак налога трговаца много теже него проналажење добављача технологије да подржи то конкретно решење. Оно што се дешава је да много пута трговци започну, бирају ЦРМ, бирају сву ову технологију и пронађу решење за плаћање – али ништа од тога није интегрисано и потрошили су толико новца. Тако да некако покушавају да раде уназад, што нема много смисла.

ВХЦ: Постоје ли неке платформе веб локација које су погодније за прихватање плаћања на мрежи?

ГОСПОЂА: Мислим да је платформа агностична. То заправо и није важно све док је ваш дизајн добар и претвара се. Оно што мислим да би могло помоћи је да многи трговци започну са кориштењем страница за плаћање са хостовима. Вероватно бих рекао да ако имате мало новца да уложите у дизајнирање сопствене странице и осигурате да је на вашем УРЛ-у, насупрот томе да купца преусмеравате негде другде, вероватно ћете вам ићи много боље. Али, треба мало новца. Потребан вам је ССЛ сертификат. Морате бити сигурни да су ваше странице шифриране и тако даље. Али мислим да је то исплатива инвестиција, јер обично доноси веће конверзије за купце.

ВХЦ: У вашем искуству у раду са продајом веб локација, постоје ли неки други савети у вези са обрадом плаћања које можете да поделите са нашом публиком, што им може помоћи да повећају продају?

ГОСПОЂА: Покушајте да пронађете локално решење у зависности од количине вашег волумена. На пример, ако имате много европског промета и желите да га уновчите, увек ћете боље конвертирати са локалном европском банком у односу на банку у САД-у. Такође, покушајте да наплатите купце у њиховој матичној валути. Ако су у питању еур или ГБП, чак и ако вам их банка након тога претвори у америчке доларе, боље је да наплатите у том погледу. Мислим да је ријеч о промету и вашој страници за наручивање, као што сам рекао да је заиста важно покушати угостити своју.

ВХЦ: Какво је ваше мишљење о будућности дигиталне валуте, као што је Битцоин?

ГОСПОЂА: То је моја омиљена тема. Био сам велики заговорник и велики верник да ће се ствари мењати у монетарном систему. Моје лично мишљење је да ћемо доживети много промена у платном простору више због Блоцкцхаина него Битцоина – технологије која помаже Битцоинима да буде оно што јесте. Блоцкцхаин омогућава људима да одмах закључе трансакције, на пример, кредитном картицом која има трогодишњи обрачунски период. Мислим да због света који се дигитализовано креће по свету, људи желе свој новац одмах. Не желе да чекају три дана Док људи схватају колико је ова технологија моћна, мислим да ћемо у наредних три до пет година тамо видети огромне промене.

ВХЦ: Можете ли објаснити како тај процес функционише када неко контактира ДирецтПаиНет ради помоћи у подешавању интернета за обраду плаћања?

ГОСПОЂА: Имамо поступак предпријаве који није трговац без обавеза. Дакле, ако желе да виде да ли ће се решење уклопити, само нам се јаве путем наше продајне адресе е-поште. Они могу отићи на нашу веб страницу. Имам и личну страницу, МариаСпарагис.цом. А то вам заправо говори о неким мојим вештинама и тако даље, али ДирецтПаиНет.цом – на броду имамо неколико људи који вам такође могу помоћи..

ВХЦ: Колико траје процес пре него што неко може да изврши обраду плаћања на својој веб локацији?

ГОСПОЂА: То је једно од мојих најдражих питања, јер то увек зависи од трговца и од тога колико брзо све обављају. Али ако ствари функционишу врло лијепим темпом, на примјер када се мој захтјев за измјенама или документацијом изврши у року од једног до два дана, обично би домаћи амерички рачун требао око двије седмице.

За више информација о обради плаћања путем Интернета посетите ДирецтПаиНет.цом.

Обавезно слушајте мој интервју са Маријом на Веб Хостинг Цат Подцаст-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map