Интервју са експертом СитеГроунд Христо Пандјаров

Христо Пандјаров - СитеГроунд


Ових је дана брже веб мјесто важније него икад. Осим што ваше посетиоце усрећују и неће их добити довољно фрустриране да напусте вашу веб страницу, брже учитавање веб локација заправо вам може помоћи када су у питању претраживачи.

Христо Пандјаров је ВордПресс и СЕО експерт у СитеГроунд-у. Недавно сам имао прилику да разговарам са Христоом о брзини веб странице. Понудио је низ корисних савета који укључују све, од веб сервера и обрнутог прокија до питања базе података до оптимизације садржаја и још много тога.

Такође смо разговарали о томе како СитеГроунд помаже својим клијентима да убрзају веб странице.

Веб хостинг мачка: Почнимо с мало о вашој позадини. Које врсте супер ствари радите за СитеГроунд?

Христо Пандјаров: Радим на готово свему што направимо за наше ВордПресс купце. Наши најновији и најслађи алати су алат за постављање који вам омогућава да брзо направите копију веб локације како не бисте морали да радите на својим ливе страницама. А, имамо један од најсофистициранијих система за кеширање: наш СуперЦацхер – који значајно побољшава перформансе ваше веб локације.

ВХЦ: Колику разлику у ствари доноси веб хостинг у погледу брзине веб локације?

ХП: То чини много разлике. Ако нисте уложили довољно напора да оптимизирате комуникацију на серверу, конфигурацију сервера, мрежу, ваш центар података; нећете добити добру брзину. Обезбеђивање људима са само ПХП и МиСКЛ више није довољно. Квалитетан провајдер веб хостинга требало би да вам пружи леп механизам кеширања попут Нгинк-а или лака и алате које можете да користите за унапређење веб странице.

ВХЦ: Можете ли разговарати мало о обрнутим прокијима насупрот кеширању датотека? Да ли је слично? Да ли је један бољи од другог? Шта бисте препоручили?

ХП: Раде на сличан начин. Обоје чувају крајњи исход ваше веб локације у кешу. А онда када следећи посетилац отвори исту страницу, ако тај садржај није промењен, добиће кеширану верзију истог, уместо динамичке. Дакле, на овај начин спремате захтеве за МиСКЛ базу података, штедите рад ПХП сервиса и генерално чини да се време учитавања брже.

Разлика је у томе што додаци који обезбеђују кеширање датотека; они чувају те информације на чврстом диску сервера, док их повратни проки чувају у меморији сервера. Поред тога, раде испред веб сервера. Дакле, ваши обрнути проки-и су много софистициранији од обичног кеширања датотека. Информације добијате из РАМ-а, који је прилично најбрже место на коме ћете добити те информације.

ВХЦ: Базе података су још један велики проблем где можете имати уска грла. Који су најбољи начини за обраду спорих упита са базама података?

ХП: Прво морате да пратите своје споро спорове. МиСКЛ спор упитник указаће вам на разлог тих [спорих] упита. Вероватно имате неоптимизирани додатак или део кода који сте написали то није добро. Не постоји једно правило да се реше сви ти проблеми.

ВХЦ: Свака веб локација мора да има убедљив садржај. Који су неки од начина на који можемо да оптимизирамо садржај своје странице како би се брже учитао?

ХП: Одлична је идеја издвојити мало времена за анализу начина на који посетиоци заправо делују на вашој веб локацији. Постоје бесплатни алати, [као и] плаћени алати. На врху ми је Лудо јаје јер га редовно користим за тестирање СитеГроунд-а и мојих личних веб локација. На своју веб страницу једноставно укључите мали ЈаваСцрипт. Тада започиње прикупљање информација о томе како ваши корисници заправо делују на вашој веб локацији. На пример, ако видите да се већина посетилаца не креће до краја вашег садржаја, можда постоји добро место да исечете ову страницу на више страница.

ВХЦ: И на крају, спуштајући се на ниво прегледача, да ли можете нешто учинити да оптимизирате своје прегледаче да ствари убрзају?

ХП: Постоји неколико ствари које можете учинити. Најмоћнији су да искористе кеширање вашег прегледача – што увелико говори претраживачима посетиоца колико дуго треба да чувају локалну копију одређених врста ресурса, као што су ЈаваСцрипт датотеке, цсс датотеке. А ако знате да нећете мењати оне тако често, можете их подесити на већу вредност као што је месец дана. Када посетилац учита ваш индекс, добиће оне цсс и ЈаваСцрипт датотеке. И тада ће се свака друга страница која се ослања на те исте датотеке, приказати много, много брже, јер ће оне бити већ сачуване на њиховом локалном чврстом диску.

Друга ствар је да гзип компримира свој садржај. На овај начин путем мреже шаљете компримирану верзију тих података.

ВХЦ: Све узбудљиво спуштање штуке на СитеГроунд?

ХП: Много је добрих ствари планирано унапред. Мој савет би био да пазите на наш блог. Управо смо представили нову платформу за хостинг у облаку. На бази контејнера Супер је брзо. То је заиста, стварно скалабилно. Константно радимо на додавању нових ствари [и] побољшању наше услуге.

Да бисте чули комплетан интервју, преузмите веб хостинг мачку Подцаст.

За више информација о могућностима хостинга СитеГроунд-а, кликните овде да бисте посетили њихову веб локацију

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map