Интервју са Гаријем Иллиесом – Гоогле аналитичаром трендова вебмастера

Гари Иллиес Интервју


Сваки власник веб локације жели да зна шта ради а шта не ради са Гооглеом да би повећао своје место у претраживачима. Па, одговоре смо добили од самог Гооглеовог аналитичара вебмастера трендова – Гари Иллиес. Ево мог ексклузивног интервјуа који сам недавно водио са Геријем. Он пружа врло занимљиве и корисне информације о темама као што су садржај веб локације, ССЛ, друштвени медији, негативни СЕО, нова проширења домена и претрага видео записа..

Веб хостинг мачка: Који би био ваш савет број један за власнике веб локација који покушавају да повећају виши ниво њихових веб локација у претраживачима?

Гари Иллиес: То је сјајно питање. Мислим да генерално желимо да се ствараоци садржаја фокусирају на само једну ствар: А то би био корисник. То је оно што ми радимо и то је оно што би требало да ураде. Није ствар у зарађивању новца. Ако вам је приоритет број један зарада, онда вероватно радите погрешно. Морате смислити како да помогнете кориснику. А онда ће уследити и новац.

ВХЦ: Када је реч о садржају веб локација, постоји ли идеална дужина да би оглас или чланак требало да се добро рангирају у претраживачима?

ГИ: Не баш. Можете да видите садржај различитих дужина у нашим резултатима претраге. Неки се рангирају заиста високо иако су само три реченице. Неки од њих су заиста дугачки чланци. То стварно није важно. Притом је важно шта корисници захтевају – шта задовољава њихове потребе за информацијама. На пример, ако један линијски слој може да удовољи њиховим информацијама за одређеним упитом, то ће бити стварно сјајно у резултатима претраге.

ВХЦ: Да ли ССЛ заиста даје веб страницама подстицај у рангирању претраживача?
Да ли препоручујете да се огромне, утврђене веб локације претварају у хттпс?

ГИ: Дефинитивно је појачање. Развио сам тај алгоритам и знам да је то појачање. Активан је и на мрежи је у резултатима претраге, тако да ради 100% времена. Да ли би требало прећи на велике сајтове? Дефинитивно бих рекао да, јер кориснику оставља дојам да је сајт стало до њихове приватности. То је једна ствар. Друга ствар је да са ССЛ-ом – у ствари то је ТЛС данас – можете избећи убризгавање садржаја. Оно што желите да послужите приказаће се и у посту корисника.

ВХЦ: Колико је важна популарност друштвених медија када је у питању рангирање претраживача?

ГИ: Нимало. Колико ми је познато, друштвене сигнале у нашој ранг листи не користимо. Постоји врло добар разлог за то. То је зато што је једно, веома бучно. Други је да чим платформа за друштвене медије одлучи да не бисмо требали имати приступ њиховом садржају, добили смо један сигнал мање. А ми то једноставно не можемо. Морамо бити у стању да прикупљамо своје сигнале све време. То мора бити доследно. Колико је важно за вашу ранг листу уопште? Није за рангирање. Више је о дистрибуцији садржаја. Тако, на пример, ако можете да убедите, рецимо утицај да дели ваш садржај, тада ћете добити више посетилаца.

ВХЦ: Који су најбољи начини да се заштитите од негативног СЕО-а који утиче на рангирање ваших претраживача? Када препоручујете да неко користи алатку Дисавов?

ГИ: То је занимљиво питање. Искрено, размотрио сам вероватно неколико десетина случајева у којима су људи пријавили негативан СЕО – а ниједан од њих није негативан СЕО. Лично немам доказе који би подржавали да негативан СЕО постоји. Дисавов датотеке су одличне за пружање мира. Тако, на пример, ако видите пуно веза које не желите, лако се можете ослободити тих веза помоћу алата Дисавов. Али тада, на левој страни новчића, можете и сами пуцати у ногу датотеком за одбацивање, јер ако прекидате квалитетне везе и имају велику вредност, неће допринети вашем рангирању..

ВХЦ: Да ли ће неко од нових проширења домена имати утицаја на резултате претраживача у будућности? Да ли је боље држати се .цом?

ГИ: То је опет одлично питање. Генерално, не дајемо предност генералним именима домена највишег нивоа. Тако, на пример, ако идете са .фотографијом – свакако напред и урадите то. Нећете добити више користи него што бисте их имали .цом.

ВХЦ: Постоје ли савети за оптимизацију видео записа? Да ли постоји велика разлика у начину рада Гоогле Видео претраживања у односу на ИоуТубе претраживач?

ГИ: Гоогле претрага видеа се веома разликује од претраживања на ИоуТубе-у. То су два различита претраживача. Гоогле видео уопштено узима у обзир оно што веб мајстори и власници садржаја пружају на страници и у ситемап-овима. ИоуТубе – немам појма – не радим на ИоуТубе-у. Али, на пример, за Гоогле Видео, ако на својим страницама наведете шеме орг орг видео, у основи који претраживачима на страници говори о чему се ради – дужина, ограничења дистрибуције садржаја и такве ствари, претраживачи ће то искористити – исто за кмл ситемапове.

Обавезно слушајте комплетан интервју са Гаријем на нашем подцасту.

Интервју Гари Иллиес Подцаст

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map