Интервју са Мицхелле Стинсон Росс – Ауторитет за друштвене медије

Мицхелле Стинсон Росс


Друштвени медији и даље су један од најмоћнијих начина промоције ваше веб странице. И док друштвене акције неће директно утицати на резултате претраживача, одабир праве платформе друштвених медија и проналажење правих утицаја могу значајно повећати популарност и промет на вашој веб локацији.

Недавно сам имао прилику да разговарам са Мицхелле Стинсон Росс, једном од водећих стручњака за друштвене медије у области Лабораторија. Дала је неколико корисних савета о проналажењу одговарајућих медија и алата за најбоље промовисање ваше веб странице.

Веб хостинг мачка: Који су најбољи начини употребе друштвених медија за привлачење промета на вашој веб локацији?

Мицхелле Стинсон Росс: Прво и најважније ако су друштвени медији намењени покретању саобраћаја, морате да укључите везе. Није довољно да твитујете нешто што је цоол или да делите занимљиву слику. Заиста, чак и ако га узмете зарез и направите домаћи видео било на Твиттеру на Фацебооку – то је сјајно! То доводи људе у ваше средиште тамо на том каналу. Али што се тиче вожње саобраћаја, мора да постоји веза.

ВХЦ: Да ли би требало да се фокусирате углавном на Твиттер и Фацебоок? Или, ако покушате да укључите што је више могуће друштвених медија?

МСР: Зависи од неколико циљева. Дакле, ако је ваш циљ прекривања друштвених медија једноставно добити што више препознатљивости бренда, ако је више у питању изградња персонализације вашег бренда на мрежи, него да, желите да се рашири. Када су у питању дубљи и смисленији односи са клијентима и истински ауторитет бенда, заиста је потребно да се упознате са једним, два, можда и три канала која ваши купци највише воле. То могу бити Фацебоок и Твиттер – то би могли бити ЛинкедИн и Гоогле+. То би могао бити Перископ и Инстаграм. Зависи од тога ко су ваши купци и где се стварно желе дружити и заиста желе да се ангажују.

ВХЦ: Шта мислите о Гоогле+? Да ли би људи још увек требало да се брину о томе?

МСР: Гоогле+ је помало лукав. Број 1, фантастично је ако се догоди да ваша ниша живи на Гоогле+. На пример, за оне који смо овде у индустрији дигиталног маркетинга, на Гоогле+ постоји веома, врло живахна и активна заједница. Забраните ништа, ако сте у овој индустрији, требали бисте бити укључени у Гоогле+. Рекавши да, осим тих ниша које занимају Гоогле+, то је као било шта друго, можда ћете бити бољи на Пинтересту него на Гоогле+. Заиста морате бити сигурни да знате своју публику. Али обратна страна тога је што ми не знамо да ли би Гоогле могао да га повуче или не. То морам оставити као упозорење. Али, постоји барем нека вредност у томе колико брзо се страница индексира ако се дели на Гоогле+. Ако вам је апсолутно потребно да се брзо индексира и почнете брзо да рангирате, треба вам тај Гоогле+ алат у задњем џепу.

ВХЦ: Да ли су одређене врсте друштвених удела вредније од других? На пример, Фацебоок дели, Твиттер ретвеетс, Пинтерест понављања итд.?

МСР: Опет, доста тога има везе са већ вашом публиком. Ако сте компанија од Б до Ц и имате огромно присуство код рецимо маме са малишанима код куће, онда је тај Фацебоок удео вероватно за вас веома вредан. Не кажем да су мајке које остају код куће једине на Фацебооку, али знамо да пуно и пуно мама дијели свој живот, а њихова дјеца на Фацебооку. Стално питају друге маме о томе шта је најбоље или шта је најбоље. Питају једни друге о препорукама о пеленама – таквим стварима. Истовремено, ако је ваша публика на Твиттеру, ретвит постаје заиста, заиста драгоцени – посебно ако је оно што делите више вести, везано у стварном времену. Ако желите да брзо возите саобраћај, можда бисте желели да делите ретвитове, а не да бисте делили Фејсбук да би могло да потраје заиста дуго времена.

ВХЦ: Колико често требате објављивати дневно на друштвеним мрежама? Да ли је у реду ретитирати исти унос у различито време?

МСР: Апсолутно, да! Размисли о томе. Прво, тај твит ионако има само 140 знакова. И у зависности од тога колико је ваша публика активна – сигуран сам да сте видели Твиттер фидове који се апсолутно окрећу брже него што их можете прочитати. Количина времена које тај мали твит остане пред лицем неких људи може бити краћа од пуцања прста. Дакле, апсолутно је вредно то ствар твитнути изнова и изнова током дана. Ако имате велику публику, највероватније је да је публика распрострањена на широком географском подручју и неће сви чак истовремено бити на Твиттеру.

ВХЦ: Постоје ли неки алати за друштвене мреже које препоручујете људима? Дали ти се свиђа Хоотсуите?

МСР: Волим Хоотсуите. Сада није мој посао, али то је зато што сам спреман уложити мало новца иза онога што радим. Волим СпроутСоциал због његовог извештавања као и због аспеката врсте кампање за дељење на више канала. За Твиттер посебно, мада, стварно волим ТвеетДецк. То је заувек. То не чини пуно ствари, али оно што ради стварно, стварно добро. Дакле, у поређењу за шта бих могао да користим Хоотсуите, радије бих користио ТвеетДецк када је у питању Твиттер. А онда, такође ми се свиђа Буффер због само курирања и дељења.

ВХЦ: Сви се увек питају о следећем великом сајту друштвених медија. Постоји ли нешто на хоризонту за које видите да је следеће чудовиште кад су у питању друштвени медији или ће Фацебоок и Твиттер наставити да доминирају?

МСР: Пинтерест постаје јак. Искрено не бих у потпуности рачунао на неке нове момке на терену као што су Перископ и МеерКат. Мислим да је све више видео садржаја и све више алата, ситница из џепа који омогућавају брендовима, заговорницима, свакодневним свакодневним корисницима да лакше креирају и дијеле видео садржај. Друштвени видео ће дефинитивно бити ствар која ће се појавити.

Послушајте комплетан интервју са Мицхелле у овој епизоди нашег подцаста.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector