Kajian Flywheel

Kajian Flywheel


KEMASKINI Jun 2019: Flywheel kini telah diambil alih oleh WP Engine! Nantikan maklumat lebih terperinci kerana ia berada di bawah liputan Mesin WP. Buat masa ini, Flywheel terus menawarkan rancangan hosting mereka sendiri.

Walaupun mereka adalah syarikat yang lebih baru dan kurang terkenal daripada yang lain, Flywheel menjadi pemain yang lebih besar dalam bidang hosting WordPress. Sebenarnya, WordPress.org kini mengenali Flywheel sebagai salah satu syarikat hosting web yang mereka cadangkan. Flywheel hanya menumpukan pada hosting WordPress yang dikendalikan. Mereka mempunyai rancangan hosting untuk laman web peribadi serta pakej hosting profesional dan khusus.

Mendaftar

Mendaftar di Flywheel adalah proses yang sangat lurus. Walaupun proses pendaftarannya mudah, seperti rancangan hosting WordPress terkelola yang lain, tidak ada pilihan untuk menggunakan domain yang ada (misalnya, domain yang sudah Anda miliki di GoDaddy). Anda perlu menambahkan domain kemudian dan menjadikannya domain utama anda. Saya sebenarnya terpaksa menghubungi sokongan pelanggan untuk membantu saya kerana saya mendapat ralat 404 semasa saya mencuba ini. Mereka dapat membetulkan masalah tersebut.

Panel Penyediaan dan Kawalan Akaun

Flywheel Buat Laman web
Membuat laman web anda di Flywheel juga sangat mudah. Anda hanya perlu memasukkan maklumat pentadbir WordPress anda.
Flywheel Buat Laman WordPress

Saya sangat suka bahawa anda boleh memilih dari 10 lokasi pusat data yang berlainan di seluruh dunia. Ia pasti memberi kesan pada kelajuan laman web.
Pusat Data Memilih Flywheel

Tidak sampai setengah jam diperlukan untuk membuat laman web kami dan siap untuk digunakan. Anda akan menerima notis e-mel apabila prosesnya selesai.
E-mel Sedia Tapak Flywheel

Panel kawalan Flywheel adalah satu lagi kelebihan besar. Saya suka bagaimana mereka benar-benar mempermudah susun atur dan menjadikan semuanya senang dijumpai.
Papan Pemuka Flywheel

Satu-satunya ciri yang ingin kami tambahkan ke papan pemuka adalah pautan yang menonjol untuk menghubungi sokongan pelanggan.

Ciri Premium

Flywheel menyediakan sandaran harian automatik yang boleh anda akses dengan mudah dari panel kawalan. Selain itu, anda juga boleh membuat sandaran manual pada bila-bila masa dengan mengklik butang di halaman Sandaran.
Sandaran Flywheel

Untuk keselamatan tambahan, kami suka bagaimana Flywheel membolehkan anda menambahkan perlindungan kata laluan ke laman web anda. Anda boleh memasangnya terus dari panel kawalan Flywheel. Kemudian untuk mengakses laman web anda, anda perlu memasukkan kata laluan ini. Ciri ini sangat bagus jika anda perlu menghalang akses ke laman web anda untuk penyelenggaraan, dll.
Tetapan Perlindungan Kata Laluan Flywheel

Kami menganggap pementasan sebagai ciri yang diperlukan dari setiap rancangan hosting WordPress yang dikendalikan. Menariknya, Flywheel memang membolehkan anda menggunakan laman pementasan untuk menguji dan melaksanakan perubahan. Namun, pada masa ini (sekurang-kurangnya ketika saya membeli akaun di sana), pementasan masih dianggap sebagai ciri beta oleh Flywheel. Anda harus memberitahu secara khusus sokongan pelanggan untuk disiapkan untuk pementasan.
Flywheel Pementasan Beta

Proses pementasan di Flywheel sebenarnya berjaya untuk saya, dan saya harap mereka akan segera mengeluarkannya dari beta dan melaksanakan sepenuhnya ciri ini.

Prestasi Laman Web

Salah satu faedah terbaik Flywheel ialah anda dapat memilih dari 10 pusat data dari seluruh dunia. Dalam ujian kami, ini benar-benar membuat perbezaan dalam kelajuan laman web. Flywheel tampaknya menjadi pilihan yang baik untuk hosting jika sasaran pelanggan atau pangkalan pelanggan anda terletak terutama di sekitar kawasan pusat data anda. Kami mempunyai nombor kelajuan yang hebat ketika menguji lebih dekat pilihan pusat data kami (pantai barat). Malangnya, jumlahnya tidak begitu bagus ketika menguji dari kawasan lain, jadi nampaknya Flywheel perlu melakukan sedikit pekerjaan di sini. Prestasi masih bagus — tidak begitu hebat dari pusat data kami.

Sokongan pengguna

Sokongan di Flywheel sangat bagus ketika saya dapat berhubung dengan ejen. Sayangnya, sokongan sembang langsung Flywheel tidak tersedia 24/7 — dan kami tidak bermaksud hanya pada waktu malam. Ada kalanya tengah hari di mana sembang langsung tidak tersedia. Sebenarnya, waktu sokongan di Flywheel disenaraikan dari jam 9 pagi hingga 7 malam. waktu tengah. Kami pasti ingin melihat sokongan 24 jam tersedia. Juga, ada baiknya jika ada pautan yang lebih menonjol untuk sokongan pelanggan di panel kawalan akaun mereka.

Syor

Walaupun terdapat beberapa masalah yang saya nyatakan di atas, kami sangat menyukai Flywheel dan pastinya menganggap mereka pemain serius dalam bidang hosting WordPress yang dikendalikan. Dan jika mereka dapat menduduki kawasan-kawasan di mana terdapat peningkatan, Flywheel dapat berada di puncak senarai.

Flywheel
Disemak oleh Michael James pada
11 Julai.
empat_dan_half_stars_peringkat
Penilaian: 4.5

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut mengenai Flywheel Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map