10 sätt att skapa din blogg med cPanel-verktyg

10 sätt att skapa din blogg med cPanel


WordPress är den överlägset mest populära programvaran för att skapa bloggar. Det är innehållshanteringssystemet som jag använder för de flesta av mina webbplatser – inklusive mina bloggar. De flesta tycker att WordPress är lättanvänt och mycket anpassningsbart för att passa många olika typer av webbplatser. Om du kommer att skapa en blogg, rekommenderar jag verkligen att du överväger att använda WordPress.

Men WP är verkligen inte den enda programvaran du kan använda för att skapa en blogg. Du kanske blir förvånad över hur många alternativ du har att välja mellan. I en typisk cPanel webbhotellplan kan du till exempel använda Softaculous-verktyget för att installera en hel del olika program för att skapa din blogg. Så om du känner att WordPress helt enkelt inte passar din webbplats kanske du vill kolla in några av de andra alternativen.

Här är en titt på tio programapplikationer tillgängliga från de flesta cPanel-värdplaner som du kan använda för att skapa din blogg:

WordPress
WordPress-ikonen
Content Management System – WordPress står för cirka 20% av alla webbplatser online. Många webbplatsägare gillar att WP är lätt att lära sig och använda som bloggverktyg. Många gratis teman är tillgängliga för att anpassa utseendet på din blogg och det kan förbättras med några av de många plugins som finns tillgängliga från WP-förvaret.

b2evolution
b2evolution
b2evolution är ett extremt populärt alternativ till WordPress som gör att du inte bara kan skapa en enkel blogg, utan också en mer avancerad webbplats som innehåller saker som forum, fotogallerier och handböcker online. Av alla alternativ till WordPress har b2evolution förmodligen de flesta fördelar som vi har sett, inklusive: färre tredjeparts plugins behövs, inbyggd analys, integrerad e-postkampanjhantering och enkel blogghantering.

Ödets lyckokast
Ödets lyckokast
Liksom WordPress är Serendipity ett php-baserat innehållshanteringssystem som låter dig skapa en enkel blogg eller en mer sofistikerad webbplats via plugins och teman. Serendipity är dessutom BSD-licenserat – vilket innebär att du också kan använda det för kommersiella applikationer. Det stöder också flera databaser.

Dotclear
Dotclear
Dotclear publicerades först 2003 av Olivier Meunier. Detta öppna källkodsverktyget för webbpublicering fokuserar på att tillhandahålla en användarvänlig metod för att skapa en blogg av hög kvalitet. Dotclear stöder PostgreSQL och SQLite-databaser utöver MySQL. Av särskilt intresse är Dotclears påståenden om att sidor naturligtvis är optimerade för sökmotorer och att applikationen kommer att hålla sig snabbt även med stora mängder data.

Textpattern
Textpattern
Textpattern är ännu ett alternativ för innehållshanteringssystem som du kan använda för att skapa många typer av webbplatser från bloggar till företagssidor. Om du är en webbutvecklare / designer som behöver kontrollera alla aspekter av CSS och XHMTL, kan Textpattern vara din programvara du väljer. Textpattern tillhandahåller också alternativ som möjligheten att lösenordsskydda artiklar och justerbara datum- / tidstämplar.

Lifetype
Lifetype
LifeType är en open source-bloggplattform som fokuserar på att stödja en miljö med flera användare och flera bloggar. Den andra anmärkningsvärda funktionen med LifeType är att det är den första mobilklara applikationen av denna typ med sömlös integration för publicering till och åtkomst till innehåll på mobila datorenheter.

Pixie
Pixie
Även om Pixie säkert kan ingå i innehållshanteringskategorin, är fokuset på att tillhandahålla en liten, enkel webbplatstillverkare. Tyngdpunkten ligger faktiskt på enkelhet – målet är att vem som helst kan använda det. En av de unika funktionerna med Pixie dyker upp direkt under installationsprocessen. I stället för att installera samma typ av paket för alla låter Pixie dig ange vilken typ av webbplats du vill skapa, vare sig det är en blogg, en affärssida eller en varumärkeswebbplats.

Nibbleblog
Nibbleblog
Ett annat alternativ till WordPress om du letar efter ett enklare gränssnitt och miljö är Nibbleblog. Även om Nibbleblog kanske inte har så många klockor och visselpipor, är det fortfarande ett kraftfullt verktyg för att skapa bloggar.

Spöke
Spöke
Ghost är en kraftfull publiceringsplattform som har ett enkelt, men märkbart annorlunda, användargränssnitt. Jag gillar att du får en förhandsgranskningsfönster för att se exakt hur ditt inlägg kommer att se ut när du skapar det. Men eftersom Ghost använder ett markeringsspråk för styling-inlägg, till skillnad från en WYSIWYG-redigerare, kanske det inte är för alla.

PivotX
Pivot X
PivotX kan inte bara användas som ett bloggverktyg, det kan också användas för komplexa webbplatser. PivotX innehåller liknande funktioner som andra toppbloggarprogramvara som enkel redigering, teman och tillägg för mer anpassning och skydd mot skräppost. Dessutom kan du underhålla flera bloggar med en enda installation. Och du kan välja om du vill använda MySQL eller en platt fildatabas.

Även om WordPress är kungen för bloggprogramvara och är mitt val av programvara, kom ihåg att det finns många alternativ i fall WP bara inte är för dig och din blogg.

cPanel webbhotell

cPanel är överlägset mitt favoritgränssnitt för värdkontrollpanel. Förutom bloggverktyg som dessa får du också tillgång till många användbara funktioner för programvaruinstallation, e-post, filhantering, databaser, webbstatistik och mer. För att se några av våra rekommenderade cPanel webbhotellplaner, kolla in min artikel om bästa cPanel webbhotell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map