Att välja din webbhotell 2019

välja-webbhotell


Om du vill få det webbplatsprojektet klart 2019 är ett av de första stegen du behöver ta beslut om vilken typ av webbhotell du behöver. Webbhotellandskapet har definitivt utvecklats genom åren, så vi måste ta en ny titt på hur du ska gå åt att välja din värd under 2019.

Webbhotell, som de flesta allt annat, fortsätter att utvecklas – och det gäller även kriterierna för att utvärdera och välja rätt webbhotell för dina webbplatser. Jag får ett kick av att läsa artiklar som fortfarande bara innehåller en lista över vad jag anser att gamla funktioner är vad du bör leta efter när du väljer webbhotell. Eftersom webben är en helt annan plats än den var för bara några år sedan, tror jag att vi måste ta en uppdaterad strategi när vi överväger vilket webbhotellföretag och webbhotellplan som passar dig.

Så här är mina rekommendationer om vad du ska leta efter och vad du ska tänka på när du väljer din webbhotell under 2018 och 2019. Låt oss ta en titt på de funktioner som kan ha varit kritiska i det förflutna tillsammans med vad du bör överväga i stället för din webbhotell sökning idag. Tänk nu på att vissa, om inte alla, de funktioner vi brukade leta efter i en webbhotellplan fortfarande är viktiga idag. Men i de flesta fall finns det nu mer förfinad eller utökad funktionalitet som du verkligen behöver fokusera på mer i din webbhotell-sökning.

7 Överväganden när du väljer din webbhotell

Här är vad vi letade efter tidigare och vad jag rekommenderar att du letar efter nu.

Sedan:
Nätverk och server Uptime Procent

Nu:
Datacenterplatser

Idag erbjuder de flesta webbhotellföretag garantier för 99%, 99,9% eller till och med 100% drifttid. Men medan det en gång var sådana figurer du kanske letade efter, är verkligheten att det nu är vanligt att en webbhotell erbjuder denna typ av garanti. Men vad det verkligen betyder är att om din hosting är nere i mer än deras angivna procentsats, får du helt enkelt återbetalas eller krediteras ett visst belopp. Det händer saker och en gång i taget kan din webbplats vara nere lite, men om du väljer ett av de mer etablerade och högre rankade värdföretagen, borde du ha det bra.

Istället skulle jag rekommendera att du överväger var de specifika datacentren för din potentiella webbhotell ligger. Platsen för ditt datacenter spelar en viktig del av din webbplatshastighet och bör inte förbises. Helst vill du att ditt webbhotell ska ha flera datacenter (belägna över hela världen) som du kan välja mellan.

Så medan uppetidsgarantier är trevliga, är hastigheten i dag nyckeln till en framgångsrik webbplats. Eftersom de bästa webbhotellföretagen är ganska lika med avseende på uppetider, fokusera mer på deras datacentererbjudanden.

Sedan:
Hårdvara och tekniska specifikationer

Nu:
Skyddad cacheteknik

Medan värdföretag fortfarande kan lista över de typer av servrar, processorer, minne och lagringsspecifikationer som du får med deras webbhotell, är verkligheten att de bästa webbhotellbolagen där ute använder i princip samma typ av hårdvara oavsett om du pratar om Dell Servrar, Intel osv. Det kan finnas en viss variation, men igen om du väljer en väletablerad webbhotell får du liknande specifikationer från de flesta platser.

För att öka hastigheten är det du verkligen borde fokusera på i dag vilken typ, om någon, egenutvecklad cacheteknologi inkluderar en webbhotell. En premium cachemekanism kan kraftigt påskynda laddningstider för webbsidor, vilket möjliggör en mycket bättre användarupplevelse. Kombinerat med ett innehållsleveransnätverk (CDN) kan din cacheteknik ge ännu bättre resultat.

Sedan:
WordPress Hosting

Nu:
Proaktiv och förbättrad WordPress-support

Där en gång WordPress-värd var en funktion du kanske letar efter, eftersom WordPress har blivit så populärt att alla webbhotell nu erbjuder någon typ av WordPress-värd. Det handlar inte om, inkluderar din webbhotell WordPress-värd, utan snarare vilken typ av WordPress-värd får du? Ger en webbhotell proaktivt och utökat WordPress-stöd?

Förutom expert WordPress-hjälp, vill du också leta efter en WordPress-miljö som är optimerad för snabbhet och säkerhet. Och när du går lite längre kanske du också vill leta efter hanterade WordPress-värdfunktioner som säkerhetskopiering av webbplatser och automatiserade uppdateringar.

För mer specifik hjälp för att välja WordPress-värd, kolla min artikel om WordPress Hosting-rekommendationer.

Sedan:
Kundsupport

Nu:
Kundsupport åtkomst och responstid

Kundtjänst är fortfarande en av de viktigaste delarna av din webbhotell. Det är emellertid inte längre acceptabelt att ha support endast under en begränsad mängd timmar eller via en eller två kanaler. Det är inte längre acceptabelt att endast erbjuda telefonstöd. I dessa dagar måste du se till att din webbhotell erbjuder flera stödmöjligheter – och ett supportteam som är tillgängligt 24/7/365.

Jag rekommenderar starkt att du väljer en webbhotell som innehåller 24 × 7 support via telefon, e-post, supportbiljett och livechatt. Dessutom kan du också hitta några värdföretag som InMotion Hosting som ger support via Skype.

Sedan:
Webbapplikationer

Nu:
Webbplatsbyggare

Det brukade vara så att du kanske letade efter en cPanel-värdplan som inkluderade alla webbapplikationer tillgängliga från det gränssnittet utöver innehållshanteringssystem som WordPress, Drupal och Joomla. Men i dag letar många webbhotellshoppare efter snabba och enkla webbplatser. Och med framgången för webbplatsföretag som Wix och SquareSpace erbjuder många webbhotellföretag nu webbplatsbyggare med sin webbhotell.

Till exempel är A2 Hosting, GreenGeeks och HostGator bara några av de webbhotell som nyligen har lagt till webbplatsbyggare i sin sortiment. Och för WordPress-användare har InMotion Hosting inkluderat BoldGrid webbplatsbyggare med sina värdplaner för ett par år nu.

Sedan:
Webbservernsäkerhet

Nu:
Webbplatssäkerhet

Säkerhet var, är och kommer alltid att vara en stor faktor för framgång eller misslyckande med webbhotell. Men även om säkerhetsfokus tidigare riktades till servernivå, är det viktigt i dag att känna igen och adressera säkerhet på webbplatsen eller webbapplikationsnivå.

Även om funktioner som virusscanning och serverövervakning fortfarande är viktiga, vill du också leta efter DDoS-skydd, liksom gratis SSL-certifikat. Och för det ultimata webbplatsskyddet kanske du också vill leta efter webbplatssäkerhetsalternativ som de från Sucuri – som ett antal webbhotell nu erbjuder.

Sedan:
Extra freebies

Nu:
Hanterade tjänster

Tidigare kan du bläddra igenom en webbhotellplan för att se vilka extrafunktioner eller freebies som ingick. Dessa artiklar kan inkludera reklamkrediter, marknadsföringstjänster eller programvaruapplikationer. Medan vissa värdföretag fortfarande inkluderar dessa, är de inte lika rikliga som de en gång var. Ännu viktigare är att dessa extra freebies egentligen inte är det jag rekommenderar att du letar efter om du är intresserad av bonusfunktioner. Istället är det du verkligen bör fokusera på i dag vad som händer om några hanterade värdfunktioner ingår i din värdplan.

Hanterade värdfunktioner, oavsett om de inkluderar automatiska uppdateringar, automatiserade säkerhetskopior, proaktiva säkerhetsfunktioner etc., hjälper inte bara till att hålla din webbplats igång effektivt, utan de kan också frigöra en del av din tid så att du kan fokusera på ditt företag, skapa mer innehåll, eller spendera tid på dina andra projekt.

Att välja din webbhotell: specifika rekommendationer

Här är några specifika rekommendationer för din webbhotell baserat på din erfarenhetsnivå och webbplatskrav.

Startnivå: Webbplatser byggda för dig

Personer utan webbplatserfaring eller teknisk expertis vill ofta det snabbaste och enklaste sättet att få en webbplats igång. Här vill du förmodligen titta på ett av webbplatsbyggnadsalternativen där du kan ange viss grundläggande information i en webbplats som skapar guiden och får din webbplats genererad. En webbplatsbyggare är också en bra idé om du verkligen bara behöver en online-broschyr eller en grundwebbplats. Två bra alternativ är:

Wix.com

GoDaddy GoCentral

Nybörjare med lite erfarenhet: Webbplatsbyggare och enkla gränssnitt

Nästa grupp värdplaner är för de som har lite erfarenhet, fortfarande vill ha ett enkelt sätt att skapa sin webbplats, men vill ha lite mer kontroll. För dessa shoppare rekommenderar jag att du tittar på:

iPage

Bluehost

Både iPage och Bluehost har användarvänliga gränssnitt och ger dig möjlighet att använda en webbplatsbyggare för att enkelt skapa din webbplats eller använda ett innehållshanteringssystem som WordPress. Bluehost är perfekt för WordPress-användare.

Erfaren webbplatsägare: Avancerade alternativ och möjligheter att uppgradera

För dig som har erfarenhet av att skapa webbplatser och har viss teknisk kunskap, vill du ha en värdplan som innehåller några avancerade alternativ samt möjligheten att uppgradera i framtiden. Till exempel kan marknadsförare, företagare och kunniga bloggare som behöver skapa flera webbplatser dra nytta av att titta på:

Webbhotellhub

GreenGeeks

Webbhotellhub och GreenGeeks erbjuder båda obegränsad domänhosting och en mängd program som du kan använda för att förbättra din webbplats. Och båda dessa värdföretag erbjuder mer avancerade paket om du behöver mer kraft i framtiden.

Företagsägare: Förbättrade tekniska funktioner för e-handel och företag

Företags- och e-handelswebbplatser kräver vissa unika funktioner utöver hårdvaran och supporten. Många webbhotellföretag annonserar affärshotellplaner, men jag rekommenderar definitivt att du överväger:

InMotion Hosting

A2 Hosting

Både InMotion Hosting och A2 Hosting innehåller funktioner för kraft, prestanda och support som alla affärssidor måste ha. Som någon som har varit kund hos båda företagen i åratal känner jag definitivt att InMotion och A2 är utmärkta val.

Enterprise Level: VPS och dedikerade servrar

Och slutligen, för de mest krävande webbplatserna som behöver prestanda på företagsnivå, måste du titta på VPS och dedikerade webbhotellplaner. Det finns en hel del ytterligare faktorer som du måste tänka på när du köper en dedikerad eller VPS-serverplan. Om du känner att du behöver denna nivå av kraft och bearbetning rekommenderar jag att du tittar på:

Liquid Web

InMotion Hosting

Både Liquid Web och InMotion har ett antal utmärkta VPS- och dedikerade värdplaner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map