Vad gör en bra webbhotell?

vad-göra-a-good-web-värd


Förra dagen deltog jag på en konferens där en av talarna, som arbetade för ett visst webbhotellföretag, gjorde en off-kommentar under sin presentation att alla webbhotell i princip är desamma (dvs. alla driver Dell- och HP-servrar, etc.). När jag hörde det började jag omedelbart undra att om detta var fallet varför finns det så stora skillnader i prestanda för webbhotell?

Det är sant att många värdföretag använder samma typ av utrustning, programapplikationer och användargränssnitt. Men jag har verkligen haft bättre erfarenheter med vissa webbhotellföretag än med andra. Så, vad gör exakt en webbhotell bra eller bättre än andra? Du måste titta bortom hårdvara och webbapplikationer som har blivit standard i branschen.

Här är några överväganden att tänka på när du utvärderar en webbhotell.

Snabboptimering – Ingen vill vänta!

 • Skyddade cachesystem
 • Nätverk för innehållsleverans
 • Max Speed ​​Zone Technology
 • Turbo Server Configuration

Låt oss börja med webbplatsens hastighet och prestanda. Och ja, din webbhotell kan göra en skillnad i hur snabbt din webbplats laddas. Samtidigt som alla webbhotellföretag kan hävda att de erbjuder blixtsnabba webbplatser, måste du titta bortom serverns maskinvarespecifikationer och se vilka ytterligare tekniker och konfigurationer som ingår.

Till exempel kan egna cachningssystem verkligen göra en skillnad i laddningstider för webbplatser – eftersom din webbplatsinformation inte behöver hämtas från en serverhårddisk varje gång. Med ett innehållsleveransnätverk (eller CDN) kan dina data distribueras till olika servrar över hela världen. Så när en användare besöker din webbplats kan servern närmast sin plats ge innehållet.

Vissa webbhotell kommer att ge ytterligare funktioner som speciell nätverksteknologi eller premium serverkonfigurationer som också kan förbättra hastigheten på dina webbplatser.

Kundtjänst – Förr eller senare kommer du att behöva det

 • 24/7 telefon-, e-post- och chattsupport
 • Snabba svar och upplösningstider
 • Korrekt utbildade supportagenter

En annan absolut kritisk del av en bra webbhotell är deras kundsupport. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren webbpro, behöver du ibland lite hjälp från ditt webbhotells supportavdelning. Se alltid till att det finns flera vägar där du kan få hjälp (telefon, chat, e-post). Och jag rekommenderar starkt att du testar en webbavdelings supportavdelning innan du registrerar dig för deras värd. Har en massa frågor redo och kontakta dem via chatt eller telefon. Du kommer att kunna få en bra uppfattning om hur svar och kunskap deras supportagenter verkligen är.

Innovation och förbättringar – vi kan alltid bli bättre

 • Nya teknikfunktioner
 • Uppgraderingar av plattformar
 • Utökning av datacenter
 • Förbättringar inriktade på olika grupper

Värdlandskapet förändras och utvecklas ständigt. En av de saker jag letar efter när utvärdering webbhotell företag är hur innovativa och villiga att förbättra de är. Du vill alltid att ditt webbhotell ska erbjuda den bästa servicen med den bästa tillgängliga tekniken, så jag letar ständigt för att se om det finns några nya tillägg eller förbättringar som läggs till deras webbhotellplaner. Under åren har min erfarenhet varit att kvaliteten på ett webbhotellföretag kan förändras över tid. Därför vill jag att min webbhotell ska kunna förbättra hela tiden!

Webbplatssäkerhet – bättre säkert än ledsen

 • DDoS-begränsning
 • Malware Scanning
 • Expert applikationssäkerhet (Sucuri)

Säkerhet har alltid varit viktigt, men det fortsätter att vara ännu mer kritiskt varje dag. Lyckligtvis gör de flesta webbhotell ett bra jobb med att åtminstone tillhandahålla en grundläggande säkerhetsnivå. Se alltid till att din webbhotell erbjuder DDoS-begränsning och skanning av skadlig programvara med din värdplan. Du vill definitivt se till att du har dessa funktioner på plats. För ytterligare skydd kan du dessutom leta efter webbplatssäkerhet på applikationsnivå. För den här typen av säkerhet, leta efter webbhotell som har samarbetat med företag som Sucuri som är specialiserade på att ge extra webbplatsskydd.

Säkerhetskopiering av data – det bästa skyddet

 • Gratis säkerhetskopiering och återställning
 • Flera återställningskopior tillgängliga

Naturligtvis är det bästa säkerhetsskyddet för webbplatsen att ha en eller flera giltiga kopior av din webbplatsinformation tillgänglig som säkerhetskopia. Kontrollera minst att din webbhotellplan innehåller automatiska dagliga säkerhetskopior – helst kostnadsfritt. Jag rekommenderar dock att du letar efter en värdplan som ger dig flera återställningskopior som du kan välja mellan. Till exempel kommer vissa webbhotell att ge 30 dagars säkerhetskopior som du kan återställa från. Detta är en optimal lösning eftersom din senaste säkerhetskopia kanske inte har det ursprungliga datatillståndet du behöver. En sista anmärkning, trots vilken typ av säkerhetskopiering och återställning som din webbhotell tillhandahåller, kom alltid ihåg att göra dina egna säkerhetskopior med jämna mellanrum bara för att vara på den säkrare sidan.

Slutsats

Det är verkligen anmärkningsvärt hur vissa webbhotell verkligen skiljer sig över de andra. Min erfarenhet genom åren har visat mig att även om det finns många likheter mellan webbhotellföretag, finns det några värdar som ständigt tillhandahåller överlägsen service och support. Genom att tänka på ovanstående artiklar kommer du vara långt före spelet när det gäller att välja en bra webbhotell!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map