Odabir web hostinga 2019. godine

Odabirom-web-hosting


Ako tražite projekt web stranice u 2019. godini, jedan od prvih koraka koje trebate poduzeti je odlučiti koja će vam vrsta web hostinga trebati. Krajolik web hostinga definitivno se razvijao tijekom godina, tako da trebamo ponovno pogledati kako trebate odlučiti o odabiru svog hostinga u 2019. godini.

Web hosting, kao i većina ostalih, i dalje se razvija – kao i kriteriji za ocjenu i odabir pravog hostinga za vaše web stranice. Izgledam iz čitanja članaka koji još uvijek navode samo ono što smatram da su ostavinske značajke kao što biste trebali potražiti pri odabiru web hostinga. Budući da je web vrlo različito mjesto nego što je bilo prije samo nekoliko godina, vjerujem da trebamo primijeniti ažurirani pristup kada razmatramo koja web hosting kompanija i plan web hostinga su pravi za vas.

Evo, evo mojih preporuka na što treba paziti i na što trebate uzeti u obzir pri odabiru web hostinga u 2018. i 2019. Pogledajmo značajke koje su možda bile kritične u prošlosti, zajedno s onim što biste trebali razmotriti umjesto u vašem pretraživanje web hostinga danas. Sad, imajte na umu da su neke, ako ne i sve, značajke koje smo tražili u planu web hostinga i danas važne. Međutim, u većini slučajeva sada postoje više rafinirane ili proširene funkcionalnosti na koju se stvarno morate više usredotočiti u svojoj web hosting pretraživanju.

7 razmatranja pri odabiru web hostinga

Evo što smo tražili u prošlosti, a što preporučujem da potražite sada.

Zatim:
Postoci mreže i mrežnog poslužitelja

Sada:
Lokacije podatkovnog centra

Ovih dana većina web hosting tvrtki daje 99%, 99,9% ili čak 100% produžnog jamstva. No iako su to nekada bile vrste koje biste mogli tražiti, stvarnost je da je sada uobičajeno da web domaćin nudi ovu vrstu jamstva. Međutim, što zapravo znači da ako vaš hosting ne padne za više od navedenog postotka, jednostavno ćete dobiti povrat ili pripisan određeni iznos. Događaji se događaju i povremeno će vaša web stranica možda malo pasti, ali ako odaberete neku od etabliranijih i viših ocjena hosting hostinga, trebali biste biti u redu.

Umjesto toga, preporučio bih vam da razmislite gdje se nalaze određeni podatkovni centri za vašeg potencijalnog domaćina. Lokacija vašeg podatkovnog centra igra važan dio brzine vaše web stranice i ne smije se zanemariti. U idealnom slučaju želite da vaša web hosting tvrtka ima više podatkovnih centara (smještenih širom svijeta) koje možete izabrati.

Dakle, iako su jamstva za produženje rada lijepa, danas je brzina ključ uspješne web stranice. Budući da su najbolje web hosting tvrtke prilično slične u vezi s radnim vremenom, usredotočite se više na njihovu ponudu podatkovnih centara.

Zatim:
Hardverske i tehničke specifikacije

Sada:
Vlastita tehnologija predanja

Iako hosting tvrtke još uvijek mogu navesti vrste poslužitelja, procesora, memorije i specifikacije pohrane koje dobivate s njihovim hostingom, stvarnost je da vrhunske web hosting tvrtke uglavnom koriste isti tip hardvera bez obzira govorite li o Dellu Poslužitelji, Intel itd. Možda postoji određena varijacija, ali opet, ako odaberete dobro uspostavljenog web domaćina, slične specifikacije dobijate iz većine mjesta.

Za dodatno povećanje brzine, ono na što bi se danas trebali usredotočiti jest koja vrsta, ako postoji, vlasnička tehnologija keširanja uključuje web host. Vrhunski mehanizam za predmemoriranje može uvelike ubrzati vrijeme učitavanja web stranica, omogućavajući puno bolje korisničko iskustvo. U kombinaciji s mrežom za isporuku sadržaja (CDN) vaša tehnologija predmemoriranja može pružiti još bolje rezultate.

Zatim:
WordPress hosting

Sada:
Proaktivna i poboljšana podrška za WordPress

Tamo gdje je u jednom trenutku WordPress hosting bio značajka koju biste mogli potražiti, jer je WordPress postao toliko popularan da svi web domaćini sada pružaju neku vrstu WordPress hostinga. Nije li pitanje uključuje li vaš web domaćin WordPress hosting, nego kakav WordPress hosting dobivate? Pruža li web domaćin proaktivnu i poboljšanu WordPress podršku?

Osim stručne WordPress pomoći, također želite potražiti WordPress okruženje koje je optimizirano za brzinu i sigurnost. I idite malo dalje, možda biste trebali potražiti i upravljane značajke WordPress hostinga kao što su sigurnosne kopije web stranica i automatizirana ažuriranja.

Za konkretniju pomoć u odabiru WordPress hostinga, pogledajte moj članak o WordPress hosting preporukama.

Zatim:
Korisnička podrška

Sada:
Vrijeme pristupa i reakcija korisničke podrške

Korisnička podrška i dalje je jedan od najvažnijih dijelova vašeg web hostinga. Međutim, više nije prihvatljivo imati podršku samo ograničen broj sati ili kroz jedan ili dva kanala. Više nije prihvatljivo nuditi samo telefonsku podršku. Ovih dana trebate osigurati da vaš web domaćin pruža više načina podrške – i tim za podršku koji je dostupan 24/7/365.

Toplo preporučujem odabir web domaćina koji uključuje podršku 24 × 7 putem telefona, e-pošte, ulaznice za podršku i chat uživo. Uz to, možete pronaći i neke hosting tvrtke poput InMotion Hosting-a koji pružaju podršku putem Skypea.

Zatim:
Web aplikacije

Sada:
Graditelji web stranica

Nekada ste mogli potražiti plan hostinga za cPanel koji je uključivao sve web aplikacije dostupne na tom sučelju uz sustave za upravljanje sadržajem kao što su WordPress, Drupal i Joomla. Međutim, ovih dana mnogi kupci web hostinga traže brze i jednostavne web stranice. I s uspjehom web stranica tvrtki kao što su Wix i SquareSpace, mnoge web hosting tvrtke sada nude graditelje web stranica sa svojim hostingom.

Na primjer, A2 hosting, GreenGeeks i HostGator samo su neki od web domaćina koji su nedavno dodali programere web stranica u svoju postavku. A za korisnike WordPressa, InMotion Hosting je uključio BoldGrid web stranicu za izradu web stranica sa svojim planovima za hosting već nekoliko godina..

Zatim:
Sigurnost web poslužitelja

Sada:
Sigurnost web stranice

Sigurnost je bila, i uvijek će biti veliki faktor uspjeha ili neuspjeha web hostinga. Iako je sigurnosni fokus prije bio usmjeren na razinu poslužitelja, važno je ovih dana prepoznati i riješiti sigurnost na razini web mjesta ili web aplikacije..

Na primjer, iako su značajke poput skeniranja virusa i praćenja poslužitelja i dalje važne, također biste trebali potražiti DDoS zaštitu, kao i besplatne SSL certifikate. A za vrhunsku zaštitu web stranica, možda biste trebali potražiti i opcije sigurnosti web mjesta poput onih iz Sucurija – koje sada nude brojni web domaćini.

Zatim:
Dodatni Freebies

Sada:
Upravljane usluge

U prošlosti ste mogli pregledati plan web hostinga i vidjeti koje su dodatne značajke ili besplatni sadržaji uključeni. Te bi stavke mogle obuhvaćati reklamne kredite, marketinške usluge ili softverske aplikacije. Iako neke hosting tvrtke još uvijek to uključuju, nisu tako obilne kao nekada. Ono što je još važnije, ovi dodatni besplatni proizvodi nisu ono što vam preporučam da tražite ako vas zanimaju bonus mogućnosti. Umjesto toga, ono na što bi se u današnje vrijeme stvarno trebali usredotočiti jest ono ako su neke od značajki upravljanog hostinga uključene u vaš plan hostinga.

Značajke upravljanog hostinga, bilo da uključuju automatska ažuriranja, automatizirane sigurnosne kopije, proaktivne sigurnosne značajke itd., Ne samo da pomažu u održavanju i funkcioniranju vaše web stranice, već mogu i osloboditi dio vašeg vremena kako biste se mogli fokusirati na posao, kreirati više sadržaja ili trošite vrijeme na svoje druge projekte.

Odabir web hostinga: Posebne preporuke

Ovdje su neke posebne preporuke za vaše web hosting na temelju vaše razine iskustva i zahtjevima web stranice.

Razina ulaska: Web stranice koje su izrađene za vas

Ljudi koji nemaju iskustva s web stranicama ili tehničkom stručnošću često žele najbrži i najlakši način za pokretanje i pokretanje web mjesta. Ovdje vjerojatno želite pogledati jednu od opcija za izradu web mjesta u koju možete unijeti neke osnovne podatke u čarobnjaka za stvaranje web mjesta i generirati web mjesto. Graditelj web stranica je također dobra ideja ako vam stvarno treba internetska brošura ili osnovna web stranica. Dvije dobre opcije su:

Wix.com

GoDaddy GoCentral

Početnici s nekim iskustvom: Graditelji web stranica i jednostavna sučelja

Sljedeća skupina planova za hosting je za one koji imaju malo iskustva, još uvijek žele jednostavan način za izradu svoje web stranice, ali žele malo više kontrole. Za one kupce, preporučujem da pogledaju:

iPage

Bluehost

I iPage i Bluehost imaju korisnička sučelja i pružaju vam mogućnosti korištenja alata za izradu web mjesta za jednostavno stvaranje web stranice ili korištenja sustava za upravljanje sadržajem, poput WordPressa. Bluehost je idealan za početnike WordPress korisnika.

Iskusni vlasnici web stranica: Napredne mogućnosti i mogućnosti nadogradnje

Za one od vas koji imaju iskustva sa stvaranjem web stranica i imaju neko tehničko znanje, trebat će vam plan hostinga koji uključuje neke napredne opcije kao i mogućnost nadogradnje u budućnosti. Na primjer, trgovci, poduzetnici i pametni blogeri koji trebaju stvoriti više web lokacija mogli bi imati koristi ako pogledate:

Web Hosting Hub

GreenGeeks

Web Hosting Hub i GreenGeeks nude neograničeno hosting domena i mnoštvo softverskih aplikacija koje možete koristiti za poboljšanje funkcionalnosti vaše web stranice. A obje ove hosting tvrtke nude naprednije pakete ako vam u budućnosti treba više energije.

Vlasnici poslovnih web stranica: poboljšane tehničke značajke za e-trgovinu i tvrtke

Web lokacije za poslovanje i e-trgovinu zahtijevaju neke jedinstvene značajke uz vrhunski hardver i podršku. Mnoge web hosting tvrtke oglašavaju planove za poslovno hosting, ali svakako bih vam preporučio da razmislite:

InMotion hosting

A2 hosting

I InMotion Hosting i A2 Hosting uključuju značajke napajanja, performansi i podrške koje moraju imati sva poslovna mjesta. Kao netko tko je klijent obje tvrtke godinama, definitivno smatram da su InMotion i A2 izvrstan izbor.

Enterprise level: VPS i namjenski poslužitelji

I na kraju, za najzahtjevnije web stranice koje trebaju performanse na razini poduzeća, morate pogledati VPS i namjenske planove za hosting poslužitelja. Postoji nekoliko dodatnih faktora koje morate uzeti u obzir prilikom kupovine namjenskog ili VPS poslužiteljskog plana. Ako smatrate da vam treba ova razina snage i obrade, preporučio bih vam da pogledate:

Tekuća mreža

InMotion hosting

I Liquid Web i InMotion imaju niz izvrsnih VPS i namjenskih hosting planova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector