Memilih Web Hosting Anda pada tahun 2019

memilih-web-hosting


Sekiranya anda ingin menyelesaikan projek laman web tersebut pada tahun 2019, salah satu langkah pertama yang perlu anda lakukan adalah menentukan jenis hosting web yang anda perlukan. Landskap hosting web sememangnya telah berkembang selama bertahun-tahun, jadi kami perlu melihat bagaimana anda harus memilih hosting anda pada tahun 2019.

Web Hosting, seperti kebanyakan yang lain, terus berkembang – dan begitu juga kriteria untuk menilai dan memilih hosting yang tepat untuk laman web anda. Saya mendapat kesempatan membaca artikel yang masih menyenaraikan apa yang saya anggap sebagai ciri warisan sebagai perkara yang harus anda cari ketika memilih web hosting. Oleh kerana web adalah tempat yang sangat berbeza daripada beberapa tahun yang lalu, saya percaya kita perlu mengambil pendekatan terkini ketika mempertimbangkan syarikat hosting web dan rancangan web hosting mana yang sesuai untuk anda.

Oleh itu, berikut adalah cadangan saya mengenai apa yang harus dicari dan apa yang harus dipertimbangkan ketika memilih hosting web anda pada tahun 2018 dan 2019. Mari kita perhatikan ciri-ciri yang mungkin kritikal pada masa lalu bersama dengan apa yang harus anda pertimbangkan sebagai gantinya carian web hosting hari ini. Sekarang, ingat bahawa beberapa, jika tidak semua, ciri-ciri yang biasa kita cari dalam rancangan web hosting masih penting hingga kini. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes kini terdapat fungsi yang lebih halus atau diperluas yang anda benar-benar perlu fokuskan lebih banyak dalam carian hosting web anda.

7 Pertimbangan semasa Memilih Web Hosting anda

Inilah yang kami cari pada masa lalu dan apa yang saya cadangkan anda cari sekarang.

Kemudian:
Peratusan Waktu Rangkaian dan Pelayan

Sekarang:
Lokasi Pusat Data

Pada masa ini, kebanyakan syarikat hosting web mempunyai jaminan 99%, 99.9%, atau bahkan 100% masa operasi. Tetapi sementara ini adalah jenis angka yang mungkin anda cari, kenyataannya adalah sekarang sudah biasa bagi web host untuk menawarkan jenis jaminan ini. Walau bagaimanapun, maksudnya adalah bahawa jika hosting anda turun lebih daripada peratusan yang dinyatakan, anda hanya akan dibayar balik atau dikreditkan sejumlah tertentu. Perkara berlaku dan sesekali laman web anda mungkin akan tergendala sedikit, tetapi jika anda memilih salah satu syarikat hosting yang lebih mantap dan dinilai lebih tinggi, anda semestinya baik-baik saja.

Sebaliknya, saya mengesyorkan anda mempertimbangkan di mana pusat data tertentu untuk hos web berpotensi anda berada. Lokasi pusat data anda memainkan peranan penting dalam kelajuan laman web anda dan tidak boleh dilupakan. Sebaik-baiknya, anda mahu syarikat hosting web anda mempunyai banyak pusat data (terletak di seluruh dunia) yang boleh anda pilih.

Oleh itu, sementara jaminan masa pakai bagus, kelajuan hari ini adalah kunci untuk laman web berjaya. Oleh kerana syarikat-syarikat web hosting teratas hampir sama dengan waktu operasi, lebih fokus pada penawaran pusat data mereka.

Kemudian:
Spesifikasi Perkakasan dan Teknikal

Sekarang:
Teknologi Caching Proprietari

Walaupun syarikat hosting mungkin masih menyenaraikan jenis pelayan, pemproses, memori, dan spesifikasi penyimpanan yang anda dapat dengan hosting mereka, kenyataannya adalah bahawa syarikat hosting web teratas di luar sana menggunakan jenis perkakasan yang sama pada dasarnya sama ada anda bercakap mengenai Dell Pelayan, Intel, dll. Mungkin ada beberapa variasi, tetapi sekali lagi jika anda memilih host web yang mapan, anda mendapat spesifikasi serupa dari kebanyakan tempat.

Untuk peningkatan kelajuan, apa yang sebenarnya harus anda fokuskan pada hari ini adalah jenis teknologi, jika ada, teknologi cache proprietari yang disertakan oleh host web. Mekanisme cache premium dapat mempercepat masa pemuatan halaman web, memungkinkan pengalaman pengguna yang jauh lebih baik. Digabungkan dengan rangkaian penghantaran kandungan (CDN), teknologi cache anda dapat memberikan hasil yang lebih baik.

Kemudian:
Hosting WordPress

Sekarang:
Sokongan WordPress yang Proaktif dan Dipertingkatkan

Di mana pada suatu masa hosting WordPress adalah ciri yang mungkin anda cari, kerana WordPress telah menjadi begitu popular semua host web kini menyediakan beberapa jenis hosting WordPress. Ini bukan persoalan, apakah host web anda termasuk hosting WordPress, tetapi jenis hosting WordPress apa yang anda dapat? Adakah hos web menyediakan sokongan WordPress yang proaktif dan dipertingkatkan?

Selain bantuan WordPress pakar, anda juga ingin mencari persekitaran WordPress yang dioptimumkan untuk kelajuan dan keselamatan. Dan pergi lebih jauh, anda mungkin juga ingin mencari ciri hosting WordPress yang dikendalikan seperti sandaran laman web dan kemas kini automatik.

Untuk bantuan yang lebih khusus mengenai pemilihan hosting WordPress, lihat artikel saya mengenai Cadangan Hosting WordPress.

Kemudian:
Sokongan pengguna

Sekarang:
Akses dan Masa Respons Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan masih merupakan salah satu bahagian terpenting dari web hosting anda. Walau bagaimanapun, tidak hanya boleh mendapat sokongan hanya untuk beberapa jam atau melalui satu atau dua saluran. Tidak boleh diterima hanya dengan menawarkan sokongan telefon. Hari-hari ini, anda perlu memastikan host web anda menyediakan banyak jalan sokongan — dan pasukan sokongan yang tersedia 24/7/365.

Saya sangat mengesyorkan memilih hos web yang merangkumi sokongan 24 × 7 melalui telefon, e-mel, tiket sokongan, dan sembang langsung. Selain itu, anda juga dapat mencari beberapa syarikat hosting seperti InMotion Hosting yang memberikan sokongan melalui Skype.

Kemudian:
Aplikasi Web

Sekarang:
Pembina Laman Web

Dulu anda mungkin mencari rancangan hosting cPanel yang merangkumi semua aplikasi web yang tersedia dari antara muka tersebut selain sistem pengurusan kandungan seperti WordPress, Drupal, dan Joomla. Namun, hari ini banyak pembeli web hosting mencari laman web yang cepat dan mudah. Dan dengan kejayaan syarikat laman web seperti Wix dan SquareSpace, banyak syarikat hosting web kini menawarkan pembangun laman web dengan hosting mereka.

Sebagai contoh, A2 Hosting, GreenGeeks, dan HostGator hanyalah beberapa host web yang baru-baru ini menambah pembangun laman web ke barisan mereka. Dan untuk pengguna WordPress, InMotion Hosting telah memasukkan pembangun laman web BoldGrid dengan rancangan hosting mereka selama beberapa tahun sekarang.

Kemudian:
Keselamatan Pelayan Web

Sekarang:
Keselamatan Laman Web

Keselamatan adalah, adalah, dan akan selalu menjadi faktor besar dalam kejayaan atau kegagalan web hosting. Tetapi sementara fokus keselamatan sebelumnya ditujukan pada tahap pelayan, penting juga hari ini untuk mengenali dan menangani keselamatan di peringkat laman web atau aplikasi web juga.

Sebagai contoh, walaupun ciri seperti pengimbasan virus dan pemantauan pelayan masih penting, anda juga ingin mencari perlindungan DDoS, serta sijil SSL percuma. Dan untuk perlindungan laman web utama, anda mungkin juga ingin mencari pilihan keselamatan laman web seperti dari Sucuri — yang kini ditawarkan oleh sejumlah host web.

Kemudian:
Penghantaran Percuma

Sekarang:
Perkhidmatan Terurus

Pada masa lalu, anda mungkin melihat-lihat rancangan hosting web untuk melihat apa ciri tambahan atau barang percuma yang disertakan. Item ini mungkin termasuk kredit iklan, perkhidmatan pemasaran, atau aplikasi perisian. Walaupun beberapa syarikat hosting masih menyertakannya, mereka tidak banyak seperti dulu. Lebih penting lagi, percuma ini bukanlah yang saya cadangkan untuk dicari sekiranya anda berminat dengan ciri bonus. Sebaliknya, apa yang sebenarnya harus anda fokuskan pada hari-hari ini adalah bagaimana jika ada ciri hosting yang dikendalikan disertakan dengan rancangan hosting anda.

Ciri hosting terurus, sama ada termasuk kemas kini automatik, sandaran automatik, ciri keselamatan proaktif, dan lain-lain, bukan sahaja membantu memastikan laman web anda terus berjalan dengan berkesan, tetapi mereka juga dapat meluangkan masa anda supaya anda dapat fokus pada perniagaan anda, membuat lebih banyak kandungan, atau luangkan masa untuk projek anda yang lain.

Memilih Web Hosting Anda: Cadangan Khusus

Berikut adalah beberapa cadangan khusus untuk hosting web anda berdasarkan tahap pengalaman dan keperluan laman web anda.

Tahap Kemasukan: Laman Web Dibina untuk Anda

Orang yang tidak mempunyai pengalaman laman web atau kepakaran teknikal sering menginginkan cara terpantas dan termudah untuk menghidupkan dan menjalankan laman web. Di sini, anda mungkin ingin melihat salah satu pilihan pembangun laman web di mana anda boleh memasukkan beberapa maklumat asas ke dalam laman web membuat wizard dan membuat laman web anda dihasilkan. Pembina laman web juga merupakan idea yang baik jika anda benar-benar memerlukan brosur dalam talian atau laman web asas. Dua pilihan yang baik adalah:

Wix.com

GoDaddy GoCentral

Pemula dengan Beberapa Pengalaman: Pembina Laman Web dan Antara Muka Mudah

Kumpulan rancangan hosting seterusnya adalah untuk mereka yang mempunyai sedikit pengalaman, masih mahukan cara mudah untuk membuat laman web mereka, tetapi menginginkan sedikit lebih banyak kawalan. Bagi pembeli tersebut, saya cadangkan untuk melihat:

iPage

Bluehost

Kedua-dua iPage dan Bluehost mempunyai antara muka yang mesra pengguna dan memberi anda pilihan untuk menggunakan pembangun laman web untuk membuat laman web anda dengan mudah atau menggunakan sistem pengurusan kandungan seperti WordPress. Bluehost sangat sesuai untuk pengguna WordPress permulaan.

Pemilik Laman Web Berpengalaman: Pilihan Lanjutan dan Kemungkinan Peningkatan

Bagi anda yang mempunyai pengalaman membuat laman web dan mempunyai pengetahuan teknikal, anda memerlukan rancangan hosting yang merangkumi beberapa pilihan lanjutan serta kemampuan untuk meningkatkan pada masa akan datang. Sebagai contoh, pemasar, pengusaha, dan blogger yang bijak yang perlu membuat banyak laman web boleh mendapat keuntungan dengan melihat:

Hab Web Hosting

GreenGeeks

Web Hosting Hub dan GreenGeeks sama-sama menawarkan hosting domain tanpa had dan banyak aplikasi perisian yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan fungsi laman web anda. Dan kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan pakej yang lebih maju sekiranya anda memerlukan lebih banyak tenaga di masa hadapan.

Pemilik Laman Web Perniagaan: Ciri Teknikal yang Disempurnakan untuk eCommerce dan Perniagaan

Laman web perniagaan dan e-dagang memerlukan beberapa ciri unik selain perkakasan dan sokongan teratas. Banyak syarikat hosting web mengiklankan rancangan hosting perniagaan, tetapi saya pasti mencadangkan anda mempertimbangkan:

Hosting InMotion

Hosting A2

InMotion Hosting dan A2 Hosting merangkumi kekuatan, prestasi, dan ciri sokongan yang mesti dimiliki oleh semua laman web perniagaan. Sebagai seseorang yang menjadi pelanggan kedua-dua syarikat selama bertahun-tahun, saya pasti merasakan InMotion dan A2 adalah pilihan yang sangat baik.

Tahap Perusahaan: VPS dan Pelayan Dedicated

Dan akhirnya, untuk laman web paling menuntut yang memerlukan prestasi peringkat perusahaan, anda perlu melihat VPS dan rancangan hosting pelayan khusus. Terdapat beberapa faktor tambahan yang perlu anda pertimbangkan semasa membeli rancangan pelayan khusus atau VPS. Sekiranya anda memerlukan tahap kuasa dan pemprosesan ini, saya mengesyorkan anda melihat:

Web Cecair

Hosting InMotion

Liquid Web dan InMotion mempunyai beberapa rancangan hosting VPS dan Dedicated yang sangat baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map