Pastikan Web Hosting Perniagaan Anda Menyertakan Ciri-ciri ini

penting-perniagaan-hosting-ciri


Setiap perniagaan memerlukan laman web. Tetapi, bagaimana anda membezakan laman web anda dari persaingan anda yang lain? Walaupun lebih mudah daripada sebelumnya untuk membuat kehadiran dalam talian anda, ketika anda membina laman web perniagaan, anda tidak boleh hanya menampal beberapa perenggan dan beberapa foto dan mengharapkan pemenang. Anda memerlukan kandungan berkualiti. Tetapi bahkan di luar atau sebelum itu, terdapat sejumlah elemen penting yang anda perlukan untuk mengekalkan laman web perniagaan yang berjaya. Mari kita lihat beberapa di sini.

10 Elemen Hosting penting untuk laman web perniagaan yang berjaya

1. Perkakasan Perniagaan
Pelayan web anda harus merangkumi pemacu keadaan pepejal (SSD) dan sumber yang betul (memori, teras CPU, penyimpanan RAID) untuk menyediakan hosting yang pantas dan pantas untuk laman web perniagaan anda.

2. Persekitaran Caching yang Dioptimumkan
Kelajuan laman web sangat penting untuk laman web perniagaan. Kelewatan sedikit boleh menyebabkan calon pelanggan anda mengeklik salah satu pesaing anda. Untuk memastikan laman web anda dimuat dengan cepat dan memberikan pengalaman yang lebih baik bagi pengunjung anda, pastikan rancangan hosting web anda merangkumi teknologi khas atau dioptimumkan yang menyediakan caching untuk mempercepat masa memuatkan halaman web anda.

3. Sandaran Data Automatik
Walaupun anda harus selalu membuat sandaran data anda sendiri agar berada di sisi yang selamat, host web anda harus menyediakan sandaran harian automatik data laman web anda. Selain itu, untuk laman web perniagaan anda harus memastikan bahawa terdapat sejumlah salinan sandaran yang mencukupi dari mana anda boleh memilih versi untuk dipulihkan. Kami lebih suka log sandaran sekurang-kurangnya 30 hari.

4. Keselamatan Proaktif
Selain sandaran laman web, laman web perniagaan anda juga harus dilindungi dari serangan jahat dengan ciri-ciri seperti mitigasi DDoS dan keselamatan proaktif seperti pengimbasan malware.

5. Penyimpanan dan Lebar Lebar yang tidak terhad
Penyimpanan dan lebar jalur biasanya tidak menimbulkan banyak masalah hari ini. Namun, kerana perniagaan anda tiba-tiba lepas landas dan menjadi sangat popular, anda tidak perlu risau untuk melebihi had penyimpanan atau pemindahan data. Nasib baik, banyak rancangan hosting web kini merangkumi ciri ini.

6. Aplikasi Perisian
Sama seperti terdapat banyak jenis perniagaan, terdapat sebilangan besar aplikasi perisian yang dapat anda pilih untuk membuat laman web perniagaan anda. Anda juga mungkin ingin mencuba platform laman web yang berbeza untuk melihat mana yang paling sesuai dengan pelanggan anda. Biasanya, rancangan hosting web anda akan merangkumi sejumlah pilihan perisian. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan anda mencari rancangan hosting cPanel yang merangkumi pemasang perisian Softaculous. Pelan hosting web ini biasanya merangkumi ratusan aplikasi perisian.

7. Sokongan Pelanggan yang Responsif
Sokongan pelanggan adalah salah satu bahagian terpenting dalam rancangan hosting web anda. Dan jika anda mempunyai laman web perniagaan, anda pasti memerlukan akses cepat dan bantuan responsif dari pasukan sokongan pelanggan host web anda. Pastikan rancangan hosting anda merangkumi pilihan sokongan telefon, e-mel, dan sembang langsung.

8. E-mel tanpa had
E-mel masih merupakan kaedah paling berkesan untuk memasarkan perniagaan. Pelan hosting web perniagaan anda harus merangkumi ciri e-mel tanpa had seperti jumlah akaun dan mesej. Juga, penapisan atau perlindungan spam dapat membantu sekurang-kurangnya mengurangkan bilangan e-mel sampah yang mengganggu.

9. Sijil SSL
SSL bukan lagi ciri mewah atau pilihan. Semua laman web perniagaan harus berjalan https, kerana Google dan penyemak imbas web kini menandakan laman web tersebut tanpa SSL sebagai tidak selamat. Walaupun anda dapat membeli sijil SSL dari hos web anda, sebilangan rancangan web hosting sekarang termasuk sijil Let’s Encrypt SSL percuma. Dan, mereka juga akan memasangnya untuk anda.

10. Pemasaran Mesin Pencari
Walaupun anda dapat melakukan kerja sendiri, beberapa rancangan hosting web akan merangkumi penyerahan mesin pencari dan kredit iklan mesin pencari sebagai bonus. Bantuan tambahan dengan carian organik dan berbayar ini dapat membantu mempromosikan laman web anda.

Banyak hos web mengaku mempunyai web hosting perniagaan. Tetapi rancangan hosting web perniagaan yang benar harus mengandungi ciri-ciri di atas. Sekiranya anda sedang membeli rancangan hosting web perniagaan yang tepat, pastikan anda mendapatkan item ini sebelum mendaftar ke rancangan hosting tersebut.

Lihat panduan kami mengenai Web Hosting Perniagaan Kecil di sini

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map