Μια εσωτερική ματιά στο Κέντρο δεδομένων της InMotion Hosting

Κέντρο δεδομένων φιλοξενίας InMotion


Για μερικούς ανθρώπους, μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι μια αυθαίρετη ή ανεξάρτητη οντότητα που επιτρέπει κάπως στον ιστότοπό σας να είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο στον κυβερνοχώρο. Υποθέτουν ότι υπάρχουν μερικοί υπολογιστές και υποστηρίζουν τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά κάπως. Σίγουρα, οι τεχνικοί της τεχνολογίας αρέσουν σε τέτοιου είδους πράγματα, αλλά ίσως όλοι πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια. Πώς μοιάζει πραγματικά το κέντρο δεδομένων μιας εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων και πώς λειτουργεί πραγματικά?

Πρόσφατα, είχα το προνόμιο να ρίξω μια ματιά στα παρασκήνια με μια περιοδεία του Κέντρο δεδομένων φιλοξενίας InMotion στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Το να βλέπει κανείς τα πραγματικά παξιμάδια και τα μπουλόνια που τροφοδοτούν τους ιστότοπους των πελατών τους ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Πάντα θεωρούσα το InMotion ως την καλύτερη επιλογή για φιλοξενία επιχειρήσεων από την πρώτη εγγραφή μου ως πελάτης το 2009. Και μετά από περιοδεία στο υπερσύγχρονο κέντρο δεδομένων, μπορώ σίγουρα να δω γιατί και πώς μπορεί να παρέχει το InMotion Hosting κορυφαία φιλοξενία ιστοσελίδων για όλους τους πελάτες τους.

Διακομιστές κέντρου δεδομένων InMotion

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν πολλά επίπεδα ασφάλειας. Η είσοδος στο κτίριο απαιτεί έλεγχο και έλεγχο και όλο το υλικό διατηρείται σε καλά ασφαλή περιοχή. Με εντυπωσίασε ο μεγάλος αριθμός διακομιστών σε όλη την εγκατάσταση. Ρίξα μια προσεκτική ματιά τόσο στους ειδικούς όσο και στους κοινόχρηστους διακομιστές φιλοξενίας. Όλο το υλικό είναι ενημερωμένο με την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων όταν χρειάζεται.

Στην πραγματικότητα, κατά την επίσκεψή μου υπήρχαν μια σειρά από νέους υπολογιστές έτοιμους να αποσυνδεθούν και να ρυθμιστούν.

Νέος διακομιστής InMotion Data Center

Είναι πολύ προφανές ότι το InMotion πιστεύει ότι διαθέτει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό για τους πελάτες του. Μεταξύ των κορυφαίων διακομιστών στο κέντρο δεδομένων είναι η σειρά Dell R720 και τα μηχανήματα T420.

InMotion Data Center Dell Server

Έχω ακόμη μια ματιά σε έναν από τους νέους διακομιστές με διπλούς επεξεργαστές (E5-2430 Xeon) και 2TB σκληρούς δίσκους με RAID (1-5-10). Αυτά τα μηχανήματα μπορούν επίσης να έχουν έως και ένα terabyte μνήμης. Για όσους από εσάς δεν είστε σε προδιαγραφές υλικού, επιτρέψτε μου να πω απλώς ότι όλοι οι διακομιστές που είδα στο κέντρο δεδομένων του InMotion ήταν εντυπωσιακοί και περισσότερο από ικανοί να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα για τους ιστότοπούς σας.

Διακομιστής διπλού επεξεργαστή InMotion Data Center

Οποιοδήποτε κέντρο δεδομένων ποιότητας πρέπει να διασφαλίσει ότι υπάρχει η βέλτιστη παροχή ισχύος για να διατηρούνται τα πράγματα σε λειτουργία και η σωστή ψύξη για όλους τους διακομιστές τους. Και πάλι, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω ακριβώς πώς όλα αυτά λειτουργούν στο InMotion. Δεν έχουν μόνο ισχύ μπαταρίας UPS έκτακτης ανάγκης για προσωρινές απώλειες ή διακοπές ρεύματος, αλλά έχουν επίσης μερικές τεράστιες γεννήτριες εφεδρικών αντιγράφων κάτω από το κτίριο που μπορούν να καλύψουν μια εκτεταμένη απώλεια ισχύος.

Εφεδρική ισχύς του InMotion Data Center

Από ψύξη, υπάρχουν τεράστιες μονάδες ψύξης δικτύου Emerson που βρίσκονται σε όλη την εγκατάσταση για να διατηρούν τη βέλτιστη θερμοκρασία από 68 έως 70 μοίρες – πράγμα που διασφαλίζει ότι η εσωτερική θερμοκρασία των υπολογιστών τους δεν υπερβαίνει ποτέ τους 85 βαθμούς.

Ψύκτες κέντρου δεδομένων InMotion

Ενώ το InMotion αναβαθμίζει συνεχώς και βελτιώνει τους διακομιστές τους, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για παραβίαση δεδομένων από οποιονδήποτε από τους αντικατασταθέντες υπολογιστές. Ένα από τα δροσερά μηχανήματα που έβλεπα ήταν το degausser του σκληρού δίσκου που χρησιμοποιούν για να σβήσουν και να καταστρέψουν τους δίσκους από τους παλιούς υπολογιστές. Κατά την αναβάθμιση των διακομιστών, οι παλιοί σκληροί δίσκοι αποσύρονται και μπαίνουν σε αυτό το ειδικό μηχάνημα που λειτουργεί ως μαγνητιστής και σκουπίζει εντελώς όλα τα δεδομένα από τη μονάδα δίσκου και το καθιστά άχρηστο.

InMotion Data Center Degausser

Έχω γράψει προηγουμένως για την τεχνολογία Max Speed ​​Zone της InMotion Hosting και για το πώς οι ταχύτητες του ιστότοπού μου ήταν πάντα εξαιρετικές. Το Κέντρο Δεδομένων του InMotion στο Λος Άντζελες βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία ακριβώς δίπλα στο One Wilshire – το κέντρο για τις περισσότερες συνδέσεις στη Δυτική Ακτή. Έχουν επίσης ένα άλλο κέντρο δεδομένων στην Ανατολική Ακτή που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Max Speed ​​Zone. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η ταχύτητα του δικτύου τους είναι μία από τις ταχύτερες μεταξύ των φιλοξενούμενων ιστού.

Διακομιστές κέντρου δεδομένων InMotion Hosting

Η ματιά στο παρασκήνιο στο InMotion ήταν μια πολύ ενημερωτική εμπειρία, αλλά το καλύτερο από όλα, η περιοδεία μου στο κέντρο δεδομένων InMotion Hosting επιβεβαίωσε τη δέσμευσή τους για τρεις από τις πιο σημαντικές ανησυχίες που έχουν οι πελάτες.

1. Ασφάλεια – Το InMotion Data Center βρίσκεται σε ένα πολύ ασφαλές κτίριο. Δεν θα βρείτε τυχαία άτομα να περιπλανιούνται στις εγκαταστάσεις. Και ενώ το ίδιο το κτίριο διαθέτει πολλές εγγυήσεις. Επιπλέον, το πάτωμα του κέντρου δεδομένων είναι εξοπλισμένο με ασφάλεια τελευταίας τεχνολογίας.

2. Υλικό κορυφαίας τεχνολογίας – Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος με όλο το υλικό. Όλοι οι διακομιστές και ο άλλος εξοπλισμός φαίνονται καινούργιοι – δεν υπάρχουν ξεπερασμένα μηχανήματα εδώ. Οι προδιαγραφές υλικού του InMotion είναι από τις καλύτερες εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, ρίξα μια ματιά σε μερικούς από τους νεότερους αφιερωμένους και κοινόχρηστους διακομιστές που δοκιμάστηκαν και προετοιμάστηκαν για χρήση, καθώς και μερικούς ολοκαίνουργιους διακομιστές με κουτί που σύντομα θα τεθούν σε παραγωγή.

3. Προστασία δεδομένων & Διαθεσιμότητα δικτύου – Το κέντρο δεδομένων διαθέτει πληθώρα ψυγείων για να διατηρεί τη θερμοκρασία στα βέλτιστα επίπεδα για όλους τους διακομιστές. Η ισχύς της μπαταρίας έκτακτης ανάγκης καθώς και οι γεννήτριες με ντίζελ εξασφαλίζουν συνεχή λειτουργία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνομαι στους ανθρώπους της InMotion Hosting που μου επέτρεψαν να περιηγηθώ στο κέντρο δεδομένων της West Coast στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια.

Ενημέρωση 2015

Κέντρο δεδομένων φιλοξενίας InMotion 2015
Από την αρχική μου επίσκεψη στο Κέντρο δεδομένων φιλοξενίας InMotion έχουν πραγματοποιήσει κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις όπως:

  • Επέκταση της δυνατότητας Data Center
  • Εφαρμογή συστήματος προστασίας DDoS
  • Συστήματα καλωδίωσης οπτικών ινών με χωρητικότητα 43 TB sec. Διαβιβάσεις δεδομένων
  • Συμπερίληψη μονάδων στερεάς κατάστασης στους διακομιστές τους

Δείτε την αναθεώρηση του Κέντρου δεδομένων InMotion Hosting 2015 μου εδώ

InMotion Hosting Έκπτωση άνω του 50 τοις εκατό

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector