Συνέντευξη: Το Sunil Saxena της InMotion Hosting

Sunil Saxena Συνιδρυτής της InMotion Hosting


Από την ίδρυσή του το 2001, το InMotion Hosting θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων – ιδιαίτερα για επιχειρηματικούς ιστότοπους. Με έδρα το Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, και με κέντρα δεδομένων τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική ακτή, μπορούν να βρεθούν στην κορυφή πολλών καλύτερων λιστών φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ως πελάτης από το 2009, έχω βιώσει προσωπικά την εξαιρετική εξυπηρέτηση και υποστήριξη της InMotion Hosting. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνιδρυτή και το EVP της InMotion Hosting, Sunil Saxena. Ήθελα πραγματικά να ασχοληθεί γενικά με τη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων – και, τι έχει αποθηκεύσει το InMotion για το μέλλον.

Web Hosting Cat: Καθώς ξεκινάμε ένα νέο έτος, τι βλέπετε ως οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων γενικά και ποιοι είναι μερικοί από τους στόχους του InMotion Hosting?

Sunil Saxena: Μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον χώρο φιλοξενίας ιστοσελίδων γενικά είναι να βεβαιωθούμε ότι από τεχνολογική άποψη προσαρμόζουμε τις νέες ανάγκες των πελατών. Για παράδειγμα, ένα πράγμα που προσδιορίσαμε το 2013 και εφαρμόσαμε το 2014 ήταν να διασφαλίσουμε ότι είχαμε SSD και μερικούς διακομιστές ταχύτερης απόδοσης για τους πελάτες μας. Επειδή, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές, τα πράγματα πρέπει να τρέχουν γρήγορα, τα πράγματα πρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά και πρέπει να λειτουργούν συνεχώς. Έτσι, διαπιστώσαμε ότι με τεχνολογικές αλλαγές όπως το SSD, αλλά και κάνοντας περισσότερες αλλαγές σε ορισμένες από τις δυνατότητές μας, βοήθησε πραγματικά τους πελάτες μας – οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – να μεταφέρουν πραγματικά την επιχείρησή τους στο επόμενο επίπεδο.

WHC: Πρόσφατα, μερικές υπηρεσίες που προωθούν ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας είναι τα Διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας WordPress και τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου. Το InMotion θα προσφέρει ένα από αυτά στο εγγύς μέλλον?

SS: Στην πραγματικότητα έχουμε διαχειρίζεται τη φιλοξενία WordPress ήδη μέσω της ομάδας Managed Services. Επομένως, δεν το συνδυάζουμε όπως ορισμένοι από τους άλλους παρόχους, αλλά αυτό που κάνουμε είναι στην πραγματικότητα να έχουμε μια αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων που όχι μόνο θα διαχειρίζονται τη φιλοξενία WordPress για εσάς – αλλά και τη διαχείριση φιλοξενίας γενικά. Έτσι, πολλές φορές αυτό που θα συμβεί είναι ότι κάποιοι μεγαλύτεροι οργανισμοί θα έρθουν σε εμάς και θα πουν, “Εντάξει, χρειαζόμαστε να διαμορφώσετε αυτούς τους τρεις συγκεκριμένους αποκλειστικούς διακομιστές με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να είμαστε έτοιμοι για μια εκπομπή ειδήσεων” ή κάτι σαν ότι. Έτσι, η διαχειριζόμενη ομάδα μας μπορεί να το κάνει αυτό.

Και [όσον αφορά] τους παρόχους CDN, στην πραγματικότητα θα εφαρμόσουμε κάτι φέτος που είναι μια πιο στενή σχέση με μερικούς από τους άλλους προμηθευτές εκεί έξω.

WHC: Τι θα λέγατε ότι είναι τα κορυφαία 3 πράγματα που διακρίνουν το InMotion Hosting από τις υπόλοιπες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων?

SS: Όπως πάντα από την ημέρα που ξεκινήσαμε, η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη πελατών μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό σύνολο βασικών αξιών που ο καθένας στον οργανισμό από τον εαυτό μου μέχρι τα νεότερα προσλήψεις τηρεί και ζει. Εκτός από αυτό, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εμπειρία των πελατών. Διότι, παρόλο που η φιλοξενία ιστού εξακολουθεί να είναι φιλοξενία Ιστού, είναι πολύ διαφορετική τώρα από ό, τι πριν από τρία χρόνια – και θα είναι πολύ διαφορετικά τρία χρόνια από τώρα. Έτσι, η ύπαρξη μιας ομάδας εμπειρίας πελατών μας βοηθά να κατανοήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες των πελατών και [γνωρίζοντας] ποιες είναι αυτές οι μεταβαλλόμενες ανάγκες, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Και τέλος, πρόκειται για την παροχή των κατάλληλων προϊόντων για τους επιχειρηματικούς μας πελάτες και [βοηθώντας] τους πελάτες μας να πετύχουν. Έτσι, πάλι, δουλεύοντας με το WordPress αλλά και βγαίνοντας με μερικά νέα εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων – και στη συνέχεια επίσης στην υψηλότερη πλευρά, διασφαλίζοντας ότι οι αποκλειστικοί διακομιστές μας, οι πλατφόρμες μεταπωλητών και η φιλοξενία VPS μας εξυπηρετούν τις ανάγκες του πελάτη ώστε να μπορούν να είναι επιτυχής. Επειδή βασικά το μάντρα μας είναι: Όταν οι πελάτες μας είναι επιτυχημένοι, είμαστε επιτυχημένοι.

WHC: Η ασφάλεια των δεδομένων έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα ειδικά τον τελευταίο καιρό. Τι μπορείτε να μας πείτε για το πώς η InMotion Hosting προσπαθεί να προστατεύσει τους ιστότοπους των πελατών σας?

SS: Έχουμε μια αφοσιωμένη ομάδα διαχειριστών συστήματος που αναζητούν και παρακολουθούν τα δίκτυά μας ανά πάσα στιγμή μέσω του Nagios και στην πραγματικότητα βρίσκονται επίσης στον ιστότοπο. Έτσι, σε αντίθεση με ίσως κάποιους άλλους παρόχους που είτε colo [χρησιμοποιούν ένα κέντρο τοποθέτησης] με άλλον πάροχο υπηρεσιών ή στην πραγματικότητα απλώς μεταπωλούν την υπηρεσία φιλοξενίας, έχουμε στην πραγματικότητα τους δικούς μας αποκλειστικούς διαχειριστές συστήματος που βρίσκονται επί τόπου 24/7 για να βεβαιωθούμε ότι παρακολουθούν τους διακομιστές παρακολουθώντας τα και έπειτα προληπτικά αντιμετωπίζοντας τυχόν παραβιάσεις, ζητήματα ή κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, έχουμε επενδύσει αρκετά χρήματα σε κάποια από τα υλικά μας από αργά. Για παράδειγμα, εφαρμόσαμε δύο πολύ υγιή και ισχυρά συστήματα μετριασμού DDoS τόσο στα κέντρα δεδομένων της ανατολικής ακτής όσο και της δυτικής ακτής, τα οποία ήταν υπέροχα. Λοιπόν, ίσως μια επίθεση DoS που έπεσε στους διακομιστές ιστού μας πριν από ενάμισι χρόνο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα χτύπημα σε γράφημα σε αυτό το σημείο.

WHC: Το Cloud Hosting έχει γίνει ένα άλλο καυτό θέμα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το cloud και το InMotion θα παρέχει υπηρεσίες cloud στο μέλλον?

SS: Το cloud hosting είναι πολύ ζεστό! Νομίζω ότι όλοι θέλουν να έχουν το σύννεφο. Νομίζω ότι ορισμένοι θέλουν το σύννεφο, αλλά δεν είναι σίγουροι τι είναι το σύννεφο. Θα βγαίνουμε με το δικό μας γυμνό μεταλλικό σύννεφο προς τα τέλη του 2015. [Για] πολλούς από τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν την τεχνολογία VPS μας, η τεχνολογία εικονικοποίησης πίσω από το VPS μας είναι κατά κάποιο τρόπο πολύ παρόμοια με το cloud. Όμως, θα έχουμε ένα αποκλειστικό προϊόν cloud έως το τέλος του έτους.

WHC: Κοιτάζοντας πιο μακριά, πού βλέπετε τη βιομηχανία τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια; Βλέπετε μεγαλύτερη επέκταση μεταξύ των εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων ή ίσως μια ενοποίηση στον αριθμό των φιλοξενουμένων Ιστού που διατίθενται στους καταναλωτές?

SS: Υπήρξε αρκετή ενοποίηση μεταξύ ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκεί έξω. Πιστεύω ότι θα υπάρξει περισσότερη ενοποίηση, καθώς εξετάζουμε το 2016, το 2017 και τι όχι. Και όσοι είναι σε θέση να εξελίσσονται συνεχώς και να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και εμπειρία για τους πελάτες τους θα πάνε καλά. Και νομίζω ότι οι άλλοι θα πρέπει να ελέγξουν το έντερο και να δουν τι είναι σημαντικό για αυτούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το InMotion Hosting, δείτε αυτές τις σχετικές δημοσιεύσεις:

Κριτική φιλοξενίας InMotion

Μια εσωτερική ματιά στο Κέντρο δεδομένων της InMotion Hosting

Φιλοξενία Ιστού στη Νότια Καλιφόρνια

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector