Najbolji web hosting za fotografe 2020

najbolje web-hosting-za-fotografi


Želite li stvoriti svoju web stranicu za fotografije? Sada postoje više mogućnosti nego ikad za profesionalne i amaterske fotografe koji žele podijeliti svoju viziju i promovirati svoje usluge. Kao fotograf sam, ovo je definitivno tema koja mi je blizu. Dakle, pogledajmo Najbolji web hosting za fotografe u 2020. godini.

Web hosting fotografija s fotografijama: što trebate uzeti u obzir

Prije svega, moramo prijeći stvari koje biste trebali razmotriti prije nego što izgradite vašu web stranicu s fotografijama. Evo nekoliko razmatranja za početak.

Koja je glavna svrha vaše stranice za fotografiranje?
Je li stranica namijenjena fotografiji ili hobiju? Ako je to za vaše fotografsko poslovanje, želite li uključiti funkcionalnost za svoje kupce, poput provjere i naručivanja? Ili stvarno želite samo promovirati i reklamirati svoje poslovanje radi kupnje kupaca? Ako ste fotograf amater i želite predstaviti svoj rad, trebate li mogućnost pohrane fotografija?

Koliko vremena želite posvetiti stvaranju vaše web stranice?
Uživate li u stvarnom procesu izrade internetske stranice i imate barem neko iskustvo s web stranicom? Ili stvarno želite samo brz i jednostavan način da što prije dođete do internetske stranice?

Koliki je proračun vaše web lokacije?
Koliko ste spremni potrošiti na svojoj web stranici? Ovisno o vašim odgovorima na neka od ostalih pitanja gore, možda se nećete morati odlučiti za najskuplji hosting plan. Puno je dobrih izbora na svim razinama cijena.

Web hosting i web pohrana

Prije nego što nađemo u detaljima vezanim za web hosting i web stranice, ukratko se dotaknite onoga što ovaj članak ne uključuje. Vidio sam brojne članke o web hosting fotografijama koji uključuju opcije poput 500px i Flickr. No smatram da su to više usluge pohrane fotografija za razliku od web hostinga za vašu web lokaciju. Iako su 500px i Flickr u redu za ono što nude, to nije ono što razmatramo ovdje.

Web Hosting vs Web Builder

Sljedeće razlikovanje moramo napraviti između web hostinga i graditelja web stranica. Ovih dana postoji veliki broj tvrtki koje nude planove za web mjesto koje su legitimna alternativa tradicionalnom web hostingu. Obje mogućnosti imaju svoje prednosti. Općenito, plan web hostinga pruža vam više mogućnosti i kontrole nad graditeljem web mjesta (kao što je Wix, SquareSpace itd.), Ali zahtijeva više vremena i truda s vaše strane. Kod graditelja web stranica obrnuto je obično istina, manje kontrole, ali mnogo brže izrada web mjesta.

Prednosti web hostinga

 • Više mogućnosti izrade web stranica
 • Bolja kontrola vaše web stranice
 • Bolja vrijednost
 • Svi mrežni alati su uključeni (e-pošta, itd.)
 • Lakše za pomicanje web lokacije

Prednosti graditelja web stranica

 • Brže izrada web stranica
 • Zahtijeva manje vašeg vremena
 • Specifične mogućnosti fotografa

Značajke web hostinga za fotografe

Dakle, ako želite tradicionalni web hosting plan, koje značajke treba tražiti? Evo nekih najvažnijih stavki koje bi vaš plan hostinga trebao sadržavati.

Neograničena pohrana i prijenos podataka
Sa svim slikama koje želite uploadati i uključiti na svoju web lokaciju, definitivno ne želite nikakva ograničenja u web prostoru ili širini pojasa. Srećom, nije previše teško pronaći planove za hosting koji vam omogućavaju nesmetano skladištenje i prijenos podataka.

Brzina web stranice
Brzina web stranice važna je za sve web stranice. Ali s web lokacijama za fotografije ona postaje još vitalnija. Opet, sa svim fotografijama koje vaša web stranica može sadržavati, želite biti sigurni da se vaša web stranica učitava dovoljno brzo za posjetitelje vaše web stranice i vaše potencijalne kupce.

Mreža isporuke sadržaja
Mreža isporuke sadržaja (ili CDN) može vam pomoći poboljšati brzinu vaše web stranice i vrijeme učitavanja stranica. Mreže za isporuku sadržaja posebno su učinkovite kada na svom web mjestu imate puno statičkog sadržaja (poput fotografija). S CDN-om, vaš se sadržaj može pohraniti na različitim poslužiteljima širom svijeta, tako da kad netko pokuša pristupiti vašoj web lokaciji, vašem sadržaju (fotografijama u ovom slučaju) može se pristupiti s poslužitelja bliže njegovoj lokaciji – čime se smanjuje vrijeme učitavanja web mjesta.

Sigurnosna kopija i vraćanje podataka
Izrada sigurnosnih kopija podataka na vašoj web lokaciji je presudna, a ujedno i vaša najbolja obrana od napada na vašu web lokaciju. Iako biste uvijek trebali osigurati vlastite sigurnosne kopije web stranica po potrebi, za dodatnu zaštitu biste trebali odabrati plan web hostinga koji uključuje automatske dnevne sigurnosne kopije vaše web stranice. Ako rezervne kopije vaše web stranice budu dostupne za vraćanje, uštedjet ćete tonu vremena umjesto da morate ponovo stvoriti cijelu web stranicu.

Sigurnost web stranice
Iako je izrada sigurnosne kopije vaše web stranice najbolja mjera sigurnosti, također želite biti sigurni da vaš plan web hostinga uključuje sigurnosne značajke poput skeniranja zlonamjernog softvera, ublažavanja DDoS-a i drugih proaktivnih sigurnosnih mjera. Iako nikada ne možete u potpunosti spriječiti da vaša web stranica bude hakirana, definitivno postoje sigurnosne značajke koje vas mogu zaštititi u najvećoj mogućoj mjeri..

Više platformi web stranica
Budući da je jedna od prednosti tradicionalnog plana web hostinga veća kontrola nad vašim sadržajem, trebali biste osigurati da vaš web domaćin sadrži više platformi za web mjesto koje koristite. Svakako, preporučio bih vam da vaš hosting plan uključuje glavne sustave za upravljanje sadržajem kao što su WordPress, Joomla i Drupal. No, preporučio bih i s paketom cPanel hostinga koji uključuje i mnoge druge web aplikacije koje možete koristiti. Na taj način niste zatvoreni u jednom sustavu.

Preporuke web hostinga za fotografe

U redu, pogledajmo preporuke web hostinga za fotografe. Iako postoji puno dobrih opcija, ovdje sam odabrao tri domaćine koje ne samo da smatram najboljima za fotografije web mjesta, već i koje osobno koristim duži niz godina.

GreenGeeks

greengeeks-web-hosting-za-fotografi

Značajke GreenGeeksa:

 • PowerCacher tehnologija
 • Izbor 5 centara podataka
 • Brza odzivna korisnička podrška
 • Neograničen prostor na disku i širina pojasa
 • Besplatno Šifriraj Wildcard SSL
 • Besplatno Cloudflare CDN
 • Noćne sigurnosne kopije podataka
 • Napaja 300% obnovljive energije
 • Izolacija računa hosting računa
 • Proaktivno praćenje poslužitelja
 • Sigurnosno skeniranje u stvarnom vremenu
 • Poboljšana zaštita od neželjene pošte
 • Besplatno ime domene

Iako je GreenGeeks možda najpoznatiji kao ekološki najprikladnija web hosting tvrtka, oni su ujedno i moja preporuka za mnoge vrste web lokacija – uključujući i web stranice za fotografiranje.

GreenGeeks ima jednu od najboljih web hosting platformi koja je optimizirana za brzinu i proaktivnu sigurnost. Njihova PowerCacher tehnologija, uz optimizirane LiteSpeed ​​i MariaDB poslužitelje pružaju izvanredne performanse, posebno za sustave za upravljanje sadržajem poput WordPressa. Za razliku od drugih domaćina, uz GreenGeeks dobijate besplatni Wildcard SSL. Uz njihov Ecosite Premium plan dobivate besplatni GobalSign Premium Wildcard SSL za još veću zaštitu. Sigurnost GreenGeeksa izvrsna je i s proaktivnim nadzorom poslužitelja i sigurnosnim skeniranjem u stvarnom vremenu.

A kada je u pitanju korisnička podrška, GreenGeeks pruža brza vremena odziva i korisnu pomoć kada je to potrebno.

Kliknite ovdje za više o GreenGeeks-u

Bluehost

Bluehost

Značajke Bluehosta:

 • Automatska instalacija WordPress-a
 • Izrada web mjesta s vodičem na WordPressu
 • Prilagođeno sučelje nadzorne ploče WordPressa
 • Predmemoriranje performansi
 • Automatska ažuriranja dodataka i tema za WordPress
 • Uključena faza web mjesta
 • Odgovarajuća korisnička podrška putem telefona, e-pošte i razgovora uživo
 • Brzo pružanje web stranica
 • Besplatno Šifriraj SSL
 • Besplatno SiteLock CDN

Kada je u pitanju WordPress hosting, Bluehost ne preporučuje samo WordPress.org, oni su i jedan od mojih najboljih odabira – posebno za nove vlasnike WordPress stranica. Bluehost pruža više uputa pri izradi vašeg prvog WordPress web mjesta. Osim toga, razvili su sjajnu, prilagođenu nadzornu ploču za WordPress koja je jednostavna za upotrebu i koja vam omogućuje brzo pronalaženje i pristup svim važnim funkcionalnostima koje su vam potrebne za rad na vašoj web lokaciji..

Bluehost je također napravio značajna poboljšanja u značajkama, performansama i podršci koju dobivate njihovim web hostingom. Prema mom testiranju, brzina i radna snaga na web mjestu znatno su bolji nego prethodnih godina. Također, znatno se poboljšava vrijeme odziva za korisničku podršku. Odziv podrške uživo na chatu bio je gotovo uvijek trenutan.

Ako više volite koristiti neku drugu web aplikaciju osim WordPress-a, Bluehost nudi i jedno od najbolje prilagođenih sučelja cPanel koje sam vidio.

Kliknite ovdje za više o Bluehostu

InMotion Hosting Upravljani WordPress

WordPress hosting koji se upravlja InMotionom

 • Tehnologija maksimalne brzine u zonama
 • Predinstalacija za WordPress ili Joomla
 • Uključuje BoldGrid Site Builder
 • Odgovarajuća korisnička podrška
 • 90 dnevno jamstvo povrata novca

Korisnik sam InMotion Hostinga već više od 10 godina. Njihovi planovi Business Power i Pro uključuju neograničeno spremanje i propusnost zajedno s više resursa poslužitelja. Pomoću InMotion-a dobijate njihovu Max Speed ​​Zone tehnologiju koja vam može pružiti znatno povećanu brzinu web stranice kada je vaša lokacija unutar područja zone brzine.

No, za bolji doživljaj hostinga za WordPress fotografe, preporučujem InMotion-ove upravljane planove za WordPress hosting. Poboljšavate brzinu pomoću naprednog predmemoriranja poslužitelja i upravljanih ažuriranja i sigurnosti.

InMotion je posebno prikladan za WordPress web stranice, pa čak i ako im možete naručiti WordPress, možete ih unaprijed instalirati. A za korisnike WordPressa, s vašim InMotion Hosting planom dobivate i BoldGrid web stranicu za izradu web stranica. BoldGrid pojednostavljuje i ubrzava postupak izrade web stranica, a istovremeno vam nudi popularnu funkcionalnost WordPress-a. Budući da je InMotion Hosting službeni BoldGrid domaćin (u stvari su bili ključni u razvoju proizvoda), dobit ćete najbolju podršku za ovu web lokaciju. Pogledajte sljedeći odjeljak o graditeljima web stranica za više informacija o BoldGridu.

Kliknite ovdje za više o InMotion hostingu

Preporuke graditelja web stranica za fotografe

Ako ste odlučili da više koristite alat za izradu web stranica za vaše web mjesto za fotografije, evo najboljih opcija koje preporučujemo.

BoldGrid

boldgrid-za-fotografe

BoldGrid Značajke povuci i ispusti
Neograničeno Broj stranica
WooCommerce Kompatibilan
Funkcionalnost integriranih oblika
Napredno blogging i postavljanje postova
Ugrađene stranice za insceniranje / pjeskarenje
Premium SEO dodatak
Premium sigurnosni dodatak
Napredno uređivanje slika

 • Jednostavno i brzo stvaranje web stranica WordPress
 • Temelji na fotografijama
 • Bolja kontrola i vlasništvo nego kod ostalih proizvođača web mjesta
 • WordPress funkcionalnost
 • Može se koristiti s bilo kojim WordPress web hostom

BoldGrid nije vaš prosječni graditelj web mjesta. Kao što smo gore opisali, graditelj web mjesta sa sjedištem u WordPressu omogućava vam jednostavno stvaranje web stranica profesionalnog izgleda. Među mnogim temama web stranica dostupnih na BoldGridu je niz predložaka zasnovanih na fotografijama. Velika prednost korištenja BoldGrid-a je u tome što pruža prednosti graditelja web stranica poput Wixa ili SquareSpacea, a istovremeno vam daje snagu WordPressa i bolju kontrolu i vlasništvo nad vašom web stranicom.

Budući da je BoldGrid zapravo skup WordPress dodataka, možete ga koristiti s bilo kojim web hostom koji podržava WordPress. No, za najlakše iskustvo preporučujem odabir službenog BoldGrid domaćina, poput InMotion Hostinga.

Kliknite ovdje za više o BoldGridu

SmugMug

SmugMug

SmugMug Značajke vlastite prilagodljive web stranice
Neograničeno učitavanje fotografija i videozapisa
Odgovarajući dizajn – prilagođava se mobilnim, tabletima i monitorima
Besplatna mobilna aplikacija za uređivanje, arhiviranje i dijeljenje u pokretu
Potpuno domaćin, neograničen promet
Ugradite fotografije i videozapise na druge web stranice
Dodajte fotografije i sinkronizirajte cijelu biblioteku iz Lightroom-a
Pogledajte detaljne statistike i analitiku
Koristite robusne SEO alate, uključujući metaoznake i XML sitemapove
24/7 stvarna podrška ljudima
Uključite se i učite uz video tutorijale
Iskoristite svoj račun u našem detaljnom centru za pomoć
Posjetite uživo, online SmugMug treninge
Izradite potpuno osobnu početnu stranicu
Jednostavno prilagođavanje web mjesta s povlačenjem i ispuštanjem
Na svoju web stranicu stavite logotip ili robnu marku
21+ modernih, preradjenih predložaka dizajna
Stvarajte prilagođene teme koristeći vlastite kombinacije fonta i boja
Upotrijebite vlastitu domenu
Neobavezna prilagodba putem HTML-a i CSS-a
Jednostavna organizacija fotografija i web mjesta
Svaka slika sigurnosno kopirana pomoću Amazon Web Services
Spremanje u oblaku omogućuje pristup bilo kad i bilo gdje
Autorska prava uvijek su vaša
U bilo kojem trenutku preuzmite izvorne fotografije i sigurnosne kopije galerije
Lozinkom zaštitite mape, galerije, stranice ili cijelu stranicu
Ograničite vidljivost mapa, galerija i stranica samo na one s kojima ste podijelili vezu
Učinite bilo koju mapu, galeriju ili stranicu potpuno privatnom
Dodajte prilagođene vodene žigove kako biste zaštitili slike
Stvorite pametne galerije za automatizirane kolekcije
Dijelite putem Facebooka, Twittera, Google+ i još više
Besplatna mobilna aplikacija za uređivanje, arhiviranje i dijeljenje u pokretu
Naručite otiske i proizvode iz profesionalnog tiskarskog laboratorija izravno sa svoje web lokacije
Kupujuća košarica i blagajna u cijelosti
Uključena je obrada kreditnih kartica i usluga za korisnike
Kupite foto knjige, uokvirivanje itd. Od više dobavljača
Pošaljite bilo gdje
Ispunite narudžbe s vrhunskim laboratorijima: Bay Photo, WHCC, EZPrints i Loxley (UK)
Izradite prilagođene cijene i prodajte se s izborom od 1.000+ otisaka i proizvoda s profitom
Prihvatite globalne valute na narudžbama (USD, CAD, GBP, EUR, AUD, JPY, CHF, NZD, SEK, HKD)
Prodaja digitalnih slika i video zapisa za preuzimanje
Omogućite kašnjenje u ispitivanju i dodajte konačne izmjene prije otpreme
Web stranica optimizirana za SEO
Upoznajte ponašanje gledatelja pomoću ugrađene statistike i analitike

 • Platforma za web lokaciju specifična za fotografije
 • Pokrenite svoje poslovanje s fotografijom na mreži
 • Dopustite klijentima da gledaju fotografije na mreži
 • Neograničeno pohranjivanje fotografija
 • Ograničite ili odobrite pristup fotografijama po svojoj želji
 • Povežite se s Adobe Lightroom kako biste poboljšali tijek rada
 • Naručite online ispise iz foto laboratorija

Bez sumnje, vrhunsko vozilo za web hosting / web stranicu za fotografe je tvrtka SmugMug. SmugMug je posebno namijenjen fotografima svih razina te nude planove za sve vrste web lokacija s fotografijama. Za vas postoje rješenja koja samo žele pokazati neki svoj posao i imaju sigurno mjesto za pohranu slika, kao i web stranice za profesionalne fotografe koji žele voditi svoje poslovanje na mreži.

SmugMug ima neke od najljepših predložaka web stranice za fotografije. Fotografije se mogu čuvati u najsigurnijoj dostupnoj pohrani u oblaku. A ono što je sjajno u SmugMug-u je to što možete dopustiti pristup svojim fotografijama samo onima za koje odlučite da bi im trebali omogućiti pristup. Za dodatnu sigurnost možete koristiti vodene žigove i zaštitu lozinkom.

Ali SmugMugga zapravo razdvajaju konkurencije od poslovne fotografije. SmugMug uključuje sve funkcionalnosti koje su vam potrebne za pokretanje fotografskog posla. Uz SmugMug možete uključiti prilagođene cjenike za svoje klijente. Možete omogućiti svojim klijentima da odaberu i preuzmu njihove fotografije na mreži. Svoje fotografije i digitalna preuzimanja možete prodavati putem košarice i postupka odjave.

SmugMug vam također pomaže u radu sa sustavom rada. Na Adobe Lightroom možete se povezati pomoću dodatka za prijenos i organiziranje svojih fotografija. Ako koristite foto-laboratorije poput whcc ili BayPhoto.com, imate im pristup putem SmugMug-a.

Kliknite ovdje za više o SmugMug-u i da biste dobili svoju besplatnu probu za 14 dana

Preporuke web hostinga za fotografe

Web HostPriceSolution
a2-hostingA2 hosting2,99 dolara mjesečno. – 14,99 USD mjesečno.Web hosting
BluehostBluehost2,95 dolara mjesečno.Web hosting
InMotion hostingInMotion hosting6,99 dolara mjesečno. – 19,99 USD mjesečno.Web hosting
boldgridBoldGrid3,99 dolara mjesečno. – 13,99 USD mjesečno.WordPress Site Builder
SmugMugSmugMug12,50 USD mjesečno. – 25,00 dolara mjesečno.Platforma specifična za fotografiju
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map