10 načinov za ustvarjanje bloga z orodji cPanel

10 načinov za ustvarjanje spletnega dnevnika s cPanelom


WordPress je daleč najbolj priljubljena programska oprema za ustvarjanje blogov. To je sistem za upravljanje vsebine, ki ga uporabljam na večini svojih spletnih mest – vključno z mojimi spletnimi dnevniki. Za večino ljudi je WordPress enostaven za uporabo in zelo prilagodljiv, da ustreza številnim različnim spletnim mestom. Če boste ustvarjali blog, vam vsekakor priporočam, da razmislite o uporabi WordPress-a.

Vendar WP zagotovo ni edina programska oprema, ki jo lahko uporabite za ustvarjanje bloga. Morda boste presenečeni nad tem, koliko možnosti morate izbrati. Na primer, v običajnem načrtu spletnega gostovanja cPanel lahko z orodjem Softaculous namestite kar nekaj različnih programskih aplikacij za ustvarjanje svojega bloga. Če menite, da WordPress ni pravi za vaše spletno mesto, boste morda želeli preveriti še nekatere druge možnosti.

Tu je ogled 10 programskih programov, ki so na voljo v večini načrtov gostovanja cPanel, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje spletnega dnevnika:

WordPress
WordPress ikona
Sistem za upravljanje vsebine – WordPress predstavlja približno 20% vseh spletnih mest na spletu. Veliko lastnikov spletnih mest, kot je ta WP, je enostavno naučiti in uporabljati kot orodje za bloganje. Na voljo je veliko brezplačnih tem, da prilagodite videz vašega spletnega dnevnika in ga je mogoče izboljšati z uporabo številnih vtičnikov, ki so na voljo iz WP repozitorija.

b2evolucija
b2evolucija
b2evolution je izredno priljubljena alternativa WordPressu, ki omogoča ustvarjanje ne samo preprostega bloga, ampak tudi naprednejše spletno mesto, ki vključuje stvari, kot so forumi, fotogalerije in spletni priročniki. Od vseh drugih možnosti za WordPress ima b2evolution verjetno največ prednosti, ki smo jih videli, vključno z: manj potrebnimi vtičniki tretjih oseb, vgrajena analitika, integrirano upravljanje e-poštnih kampanj in enostavno upravljanje več dnevnikov.

Serendipity
Serendipity
Tako kot WordPress je tudi Serendipity sistem za upravljanje vsebine, ki temelji na php-u, ki omogoča ustvarjanje preprostega bloga ali bolj zapletenega spletnega mesta prek vtičnikov in tem. Poleg tega ima Serendipity licenco BSD – kar pomeni, da jo lahko uporabljate tudi za komercialne aplikacije. Prav tako podpira več baz podatkov.

Dotaknjeno
DotClear
Dotclear je prvič objavil leta 2003 Olivier Meunier. To odprtokodno orodje za spletno objavljanje se osredotoča na zagotavljanje uporabniku prijazne metode ustvarjanja kakovostnega spletnega dnevnika. Dotclear poleg MySQL podpira tudi baze podatkov PostgreSQL in SQLite. Posebej so zanimive trditve družbe Dotclear, da so strani naravno optimizirane za iskalnike in da bo aplikacija ostala hitra tudi pri velikih količinah podatkov.

Textpattern
Textpattern
Textpattern je še ena možnost sistema za upravljanje vsebine, ki jo lahko uporabite za ustvarjanje številnih vrst spletnih strani od blogov do spletnih strani podjetij. Če ste spletni razvijalec / oblikovalec, ki mora nadzorovati vse vidike CSS in XHMTL, je morda Textpattern vaša programska oprema po izbiri. Textpattern ponuja tudi možnosti, kot so možnost zaščite člankov z geslom in nastavljivih datumov / časovnih žigov.

Način življenja
Način življenja
LifeType je odprtokodna platforma za bloganje, ki se osredotoča na podporo okolja za več uporabnikov in več blogatov. Druga značilnost sistema LifeType je, da je prva tovrstna aplikacija za mobilne naprave z brezhibno integracijo za objavljanje in dostop do vsebin na mobilnih računalniških napravah.

Pixie
Pixie
Čeprav je Pixie zagotovo mogoče vključiti v kategorijo upravljanja vsebin, je njegov poudarek na zagotavljanju majhnega, preprostega izdelovalca spletnih strani. Dejansko je poudarek na preprostosti – cilj je, da ga lahko uporablja vsakdo. Ena izmed edinstvenih funkcij Pixieja se takoj pojavi v postopku namestitve. Namesto da bi namestil enako vrsto paketov za vse, vam Pixie omogoča, da določite, katero spletno mesto želite ustvariti, ali je to spletna stran, spletna stran ali spletna stran za blagovno znamko.

Nibbleblog
Nibbleblog
Druga možnost za WordPress, če iščete preprostejši vmesnik in okolje, je Nibbleblog. Čeprav Nibbleblog morda nima toliko zvončkov, je še vedno močno orodje za ustvarjanje blogov.

Duh
Duh
Ghost je močna založniška platforma, ki ima preprost, čeprav opazno drugačen uporabniški vmesnik. Všeč mi je, da dobite podokno za predogled, da natančno vidite, kako bo videti vaša objava med ustvarjanjem. Ker pa Ghost uporablja označevalni jezik za oblikovanje objav, v nasprotju z urejevalnikom WYSIWYG, morda ni za vse.

PivotX
Pivot X
PivotX ne moremo uporabljati samo kot orodje za bloganje, temveč ga lahko uporabimo tudi za zahtevna spletna mesta. PivotX vključuje podobne funkcije kot druge programske opreme za vrhunsko bloganje, kot so enostavno urejanje, teme in razširitve za več prilagajanja in zaščita pred neželeno pošto. Poleg tega lahko z eno namestitvijo vzdržujete več blogov. In lahko izberete, ali želite uporabljati MySQL ali pavšalno datoteko.

Ponovno, medtem ko je WordPress kralj programske opreme za bloganje in je moja programska oprema po izbiri, ne pozabite, da obstaja veliko možnosti, če WP samo ni za vas in vaš blog.

cPanel spletno gostovanje

cPanel je daleč moj najljubši vmesnik nadzorne plošče gostovanja. Poleg orodij za bloganje, kot je ta, imate tudi dostop do številnih koristnih funkcij za namestitev programske opreme, e-pošto, upravljanje datotek, baze podatkov, spletno statistiko in še več. Če si želite ogledati nekaj priporočenih načrtov za spletno gostovanje cPanel, poglejte moj članek o najboljšem spletnem gostovanju cPanel..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector