Kaj je dober spletni strežnik?

kar-naredi-dobro-spletni gostitelj


Drugi dan sem se udeležil konference, na kateri je eden od govorcev, ki je delal za določeno spletno gostovanje, med svojo predstavitvijo izjavil, da so vsi spletni gostitelji v osnovi enaki (tj. Da vsi upravljajo strežnike Dell in HP, itd.). Ko sem to slišal, sem se takoj začel spraševati, če je temu tako, zakaj obstajajo tako velike razlike v uspešnosti spletnega gostovanja?

Res je, da veliko gostujočih podjetij uporablja isto vrsto opreme, programskih aplikacij in uporabniških vmesnikov. Zagotovo pa imam boljše izkušnje z nekaterimi podjetji za spletno gostovanje kot z drugimi. Torej, kaj natančno naredi spletnega gostitelja dober ali boljši od drugih? Iskati morate strojno opremo in spletne aplikacije, ki so že postali standard v industriji.

Pri ocenjevanju spletnega gostitelja morate upoštevati nekaj pomislekov.

Optimizacija hitrosti – nihče ne želi čakati!

 • Lastniški sistemi za predvajanje
 • Omrežja za pošiljanje vsebine
 • Tehnologija Max Speed ​​Zone
 • Konfiguracija strežnika Turbo

Začnimo s hitrostjo in uspešnostjo spletnega mesta. In ja, vaš spletni gostitelj lahko spremeni, kako hitro se vaše spletno mesto naloži. Čeprav lahko vsa podjetja za spletno gostovanje trdijo, da zagotavljajo strelovodne spletne strani, morate pogledati dlje od specifikacij strojne opreme strežnika in videti, kakšne dodatne tehnologije in konfiguracije so vključene.

Na primer, lastniški sistemi za predpomnjenje lahko resnično spremenijo čas nalaganja spletnega mesta – saj podatkov vašega spletnega mesta ni treba vsakič nalagati s trdega diska strežnika. Z omrežjem za pošiljanje vsebine (ali CDN) se vaši podatki lahko razdelijo na različne strežnike po vsem svetu. Ko uporabnik obišče vaše spletno mesto, lahko strežnik, ki je najbližje njihovi lokaciji, zagotovi vsebino.

Nekateri spletni gostitelji bodo zagotovili dodatne funkcije, kot so posebna omrežna tehnologija ali konfiguracije premium strežnika, ki lahko tudi izboljšajo hitrost vaših spletnih mest.

Podpora strankam – prej ali slej jo boste potrebovali

 • 24/7 Podpora za telefon, e-pošto in klepet
 • Hitro odzivanje in reševanje
 • Pravilno usposobljeni podporni agenti

Drug absolutno pomemben del dobrega spletnega gostitelja je njihova podpora strankam. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen spletni strokovnjak, boste včasih potrebovali pomoč oddelka za podporo spletnega podjetja. Vedno se prepričajte, da obstaja več poti, na katerih lahko dobite pomoč (telefon, klepet, e-pošta). Predlagam, da preizkusite oddelek za podporo spletnega gostitelja, preden se prijavite na njihovo gostovanje. Pripravite kup vprašanj in jih kontaktirajte prek klepeta ali telefona. Lahko boste dobili dobro predstavo o tem, kako odzivni in dobro poznajo svoje podporne zastopnike.

Inovacije in izboljšave – vedno lahko postanemo boljši

 • Nove tehnološke lastnosti
 • Nadgradnje platforme
 • Razširitev podatkovnega centra
 • Izboljšave, namenjene različnim skupinam

Gostovalna pokrajina se nenehno spreminja in razvija. Ena od stvari, ki jih iščem pri ocenjevanju spletnih ponudnikov gostovanja, je, kako inovativne so in pripravljene izboljšati. Vedno želite, da vaše podjetje za gostovanje zagotovi najboljšo storitev z najboljšo tehnologijo, ki je na voljo, zato nenehno gledam, ali so v njihove načrte spletnega gostovanja dodani kakšni novi dodatki ali izboljšave. Z leti je bila moja izkušnja, da se lahko kakovost spletnega gostovanja sčasoma spreminja. Zato želim, da se moj spletni gostitelj ves čas trudi izboljšati!

Varnost spletnega mesta – bolje varna kot žal

 • Zmanjševanje DDoS
 • Skeniranje zlonamerne programske opreme
 • Varnost strokovnih aplikacij (Sucuri)

Varnost je bila vedno pomembna, vendar je vsak dan še bolj kritična. Na srečo večina spletnih gostiteljev dobro opravi vsaj tako, da zagotovi osnovno raven varnosti. Vedno se prepričajte, da vaš spletni gostitelj s programom gostovanja ponuja blaženje DDoS in skeniranje zlonamerne programske opreme. Zagotovo se želite prepričati, ali imajo te funkcije na svojem mestu. Poleg tega lahko za še večjo zaščito poiščete varnost spletnega mesta na ravni aplikacije. Za tovrstno varnost poiščite spletne gostitelje, ki sodelujejo s podjetji, kot je Sucuri, ki so specializirani za zagotavljanje dodatne zaščite spletnih strani.

Varnostno kopiranje podatkov – najboljša zaščita

 • Brezplačno varnostno kopiranje in obnovitev
 • Na voljo je več obnovitvenih kopij

Seveda je najboljša zaščita spletnega mesta varnostna razpoložljivost ene ali več veljavnih kopij podatkov o vašem spletnem mestu. Vsaj poskrbite, da načrt spletnega gostovanja vključuje samodejne varnostne kopije – po možnosti brezplačne. Vseeno priporočam, da poiščete načrt gostovanja, ki vam bo omogočil več obnovitvenih kopij, med katerimi lahko izbirate. Na primer, nekateri spletni gostitelji bodo zagotovili 30 dni varnostnih kopij, ki jih lahko obnovite. To je optimalna rešitev, saj najnovejša varnostna kopija morda nima izvirnega stanja podatkov, ki ga potrebujete. Še zadnja opomba, kljub temu, kakšno varnostno kopiranje podatkov in obnovitev spletnega gostitelja ponuja, vedno ne pozabite, da naredite svoje varnostne kopije občasno samo zato, da ste na varnejši strani.

Zaključek

Res je izjemno, kako se nekateri spletni gostitelji resnično razlikujejo nad drugimi. Moje izkušnje v preteklih letih so mi dokazale, da čeprav obstaja veliko podobnosti med podjetji, ki gostijo spletno gostovanje, obstajajo nekateri gostitelji, ki nenehno zagotavljajo vrhunsko storitev in podporo. Z upoštevanjem zgornjih elementov boste pri izbiri dobrega spletnega gostitelja pred igro!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map