Kajian PC Jaguar

jaguar-pc-review


Ditubuhkan pada tahun 1998, Jaguar PC mungkin merupakan yang terbaik dari syarikat hosting web yang kurang terkenal. Walaupun mereka mempunyai Dedicated, Cloud VPS, dan Reseller Hosting, Shared Hosting mereka sangat penting – kerana pelan tahap Standard dan Pro mereka mempunyai perkhidmatan terurus. Saya memutuskan untuk memilih rancangan Standard untuk melihat jenis perkhidmatan dan prestasi yang diharapkan dari Jaguar PC.

Pelan Hosting PC Jaguar

rancangan-hosting-pc-jaguar
Jaguar PC mengkhususkan diri dalam Dedicated Hosting, Cloud VPS Hosting, Reseller Hosting, dan Managed Shared Web Hosting. Shared Hosting mereka sangat menarik kerana mempunyai perkhidmatan hosting yang dikendalikan, jadi kami semestinya ingin mengkaji pakej hosting tertentu ini. Terdapat tiga tahap hosting web bersama di Jaguar PC: Lite, Standard, dan Pro. Setiap peringkat mempunyai jumlah sumber yang bertambah. Saya memilih Pelan Standard (Pelan Lite tidak termasuk perkhidmatan terurus).

Mendaftar

Mendaftar di Jaguar PC agak sukar. Pertama sekali, mereka mempunyai beberapa harga diskaun yang disertakan bersama dengan kod promo diskaun. Namun, semasa saya membuat pesanan, jumlah keseluruhan tidak termasuk potongan harga. Dan ketika saya cuba memasukkan kod promo, saya menerima mesej yang mengatakan bahawa ia tidak sah. Saya segera menghubungi sokongan dan diberitahu untuk terus membuat pesanan tetapi menangguhkan pembayaran. Setelah saya memberitahu sokongan setelah membuat pesanan saya, mereka dapat memberi saya potongan harga. Sayangnya, akaun saya masih dilabel sebagai “Tertunda”, jadi saya terpaksa menghubungi sokongan lagi.

Terdapat juga kekeliruan mengenai ciri rancangan hosting Jaguar PC. Di laman web mereka, dinyatakan bahawa dengan Pelan Standard mereka, anda mendapat dua laman web. Walau bagaimanapun, di halaman pesanan, ia menyenaraikan 1 laman web. Sekali lagi, saya menghubungi sokongan mengenai masalah ini dan diberitahu bahawa nombor tersebut hanyalah garis panduan. Anda sebenarnya boleh membuat seberapa banyak domain addon yang anda perlukan, jadi sebenarnya tidak ada nombor laman web yang terhad — sesuatu yang perlu diingat.

Antaramuka Akaun

Dengan Jaguar PC, anda mendapat cPanel ditambah antara muka akaun My Services area pelanggan mereka. Saya harus mengatakan bahawa saya sangat menyukai panel Perkhidmatan Saya kerana ia memberi anda akses satu klik mudah ke bukan sahaja cPanel tetapi juga item yang sering diakses seperti e-mel, addon dan subdomain, FTP, Pangkalan Data MySQL, dan metrik. Malangnya, terdapat sedikit masalah dengan mencuba mengakses phpMyAdmin dari halaman ini.
jaguar-pc-akaun-antara muka

CPanel Jaguar PC memberi anda tema Paper Lantern standard, yang saya lebih suka. Dan ia merangkumi pemasang aplikasi Softaculous untuk pemasangan perisian satu klik yang mudah.
jaguar-pc-cpanel

Ciri-ciri PC Jaguar

Jaguar PC menyediakan sijil Let’s Encrypt SSL percuma. Dan SSL anda dipasang secara automatik sejurus selepas anda menambahkan domain ke akaun anda. Anda akan menerima pemberitahuan e-mel mengenai SSL Auto:
E-mel SSL Jaguar PC Auto

Saya suka bahawa Jaguar PC menyediakan sandaran automatik yang disimpan secara berasingan. Anda dapat memulihkan data dengan menghubungi sokongan pelanggan.

Dan untuk pengguna WordPress, Jaguar PC termasuk pembangun laman web BoldGrid, yang membolehkan anda membuat laman web yang kelihatan profesional.

Kelajuan dan Prestasi

Keseluruhan kelajuan laman web agak tidak konsisten. Ujian kami di kawasan timur dan tengah A.S. menunjukkan hasil yang baik. Walau bagaimanapun, di sini di barat hasilnya buruk jika dilihat pada kelajuan laman web seperti yang anda lihat dari data di bawah:
Ujian Kelajuan PC Jaguar

Sokongan pengguna

Jaguar PC menawarkan sokongan pelanggan melalui telefon, e-mel, dan sembang langsung. Kami mendapati masa tindak balas sembang langsung sebahagian besarnya baik. Kadang-kadang ada kalanya ada kelewatan yang lebih lama menunggu ejen yang ada, tetapi biasanya ini tidak berlaku. Saya akan mengatakan bahawa saya selalu mendapati ahli pasukan sokongan sangat sopan dan bersedia melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan sebarang masalah. Ada kalanya ejen sokongan yang menolong saya dalam sembang langsung tidak mempunyai jawapan dan saya terpaksa membuka tiket untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut.

Kesimpulannya

Walaupun proses pendaftaran mungkin sedikit lebih lancar, dan terdapat beberapa masalah kecil di sana-sini, secara keseluruhan Jaguar PC telah menjadi penyedia hosting web yang baik dalam pengalaman kami. Kami menyukai semua ciri yang anda dapat dengan rancangan hosting anda. Sebaliknya, sokongan lini pertama di Jaguar PC tidak dapat menolong kami beberapa kali dan kami terpaksa memperbanyak masalah melalui tiket sokongan. Pada pendapat kami, pada masa ini, kami menganggap Jaguar PC sebagai pilihan hosting web yang kukuh, walaupun ada ruang untuk diperbaiki.

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut pada Jaguar PC

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map