Kajian Wix

wix-semakan


Sebagai salah satu peneraju dalam laman web cepat yang mudah, Wix pasti mendapat pertimbangan jika anda ingin mendapatkan laman web anda dalam talian dengan lebih pantas. Walaupun saya cenderung memilih hosting web daripada pembangun laman web, saya yakin ada segmen web tertentu yang sangat sesuai untuk penyelesaian laman web seperti Wix. Itulah yang berlaku, di sini di saya Kajian Wix kita akan melihat apa yang ditawarkan Wix dan siapa yang paling banyak mendapat faedah.

Wix telah berada di barisan hadapan gelombang baru pembangun laman web sebagai alternatif kepada rancangan hosting web tradisional. Hari-hari ini, semakin banyak orang dan perniagaan menginginkan laman web – bukan hosting web. Pembina laman web mempunyai kelebihan dan kekurangan. Dalam kebanyakan kes, ini benar-benar bergantung pada jenis laman web yang anda perlukan dan berapa banyak kandungan yang akan dimiliki oleh laman web anda.

Kelebihan Menggunakan Wix

 • Percubaan Percuma dan Laman Web Percuma
 • Dua Pilihan untuk Pembuatan Laman Web yang Mudah
 • Banyak templat laman web untuk dipilih
 • Penyunting Halaman Drag dan Drop yang Mudah Digunakan
 • Tambahkan Lebih Banyak Fungsi dengan Aplikasi Wix
 • SSL Percuma Ditambahkan Secara automatik ke Laman Web anda

Manfaat sebenar Wix adalah anda dapat membina laman web anda dengan cepat dan mudah tanpa perlu risau untuk membeli hosting secara berasingan. Anda boleh menambahkan fungsi laman web yang anda perlukan secara langsung dalam Wix. Sangat mudah untuk mengedit dan membuat perubahan pada laman web anda, dan anda tidak perlu menjadi pakar web untuk membuat laman web anda sendiri.

Laman Web Apa yang Terbaik untuk Wix?

 • Laman Web Peribadi
 • Laman Web Perniagaan Kecil (Bukan Komersial)
 • Restoran
 • Hartanah
 • Tapak Pelancongan
 • Fesyen dan Kecantikan
 • Kesihatan dan kesejahteraan
 • Perundingan dan Kejurulatihan
 • Muzik
 • Fotografi
 • Komuniti dan Pendidikan

laman web wix-travel-websiteLaman Web Perjalanan Wixlaman web wix-restoranLaman Web Restoran Wixlaman web wix-kesihatan-dan-kecantikanLaman Web Kesihatan dan Kecantikan Wix

Laman web yang sesuai untuk Wix adalah perniagaan atau laman web peribadi yang digunakan untuk kesedaran jenama dan pemerolehan pelanggan. Contohnya, jenis laman web brosur dalam talian yang mengandungi halaman laman web standard seperti maklumat syarikat, perihalan perkhidmatan, testimoni pelanggan, dan halaman hubungan berfungsi dengan sangat baik di Wix. Terdapat beberapa industri atau bidang khusus yang Wix sangat sesuai untuk merangkumi restoran, pelancongan, harta tanah, fesyen / kecantikan, perundingan, dan muzik.

Membuat Laman Web dengan Wix

wix-laman web-penciptaan
Wix sebenarnya memberi anda dua cara untuk membuat laman web anda dengan mudah. Anda boleh memilih untuk menggunakan sistem Artificial Design Intelligence mereka atau anda boleh menggunakan Wix Website Editor.

Kelebihan sistem ADI adalah lebih mudah digunakan, memerlukan lebih sedikit kerja dari anda, dan menghasilkan laman web anda dengan lebih cepat. Anda dibimbing melalui beberapa soalan yang kemudian digunakan oleh sistem untuk menghasilkan laman web yang unik untuk anda. Kelemahan ADI adalah bahawa laman web yang dihasilkan tidak kelihatan bagus menurut saya, dan anda tidak mempunyai tahap penyesuaian yang mungkin anda perlukan. Untuk itu, saya lebih suka menggunakan Wix Editor secara langsung untuk membuat laman web.

penyunting wixMenggunakan Wix Editor memberi anda lebih banyak kawalan semasa membuat laman web anda. Semasa menggunakan Wix Editor untuk membuat laman web anda, anda terlebih dahulu memilih templat laman web anda. Kemudian, anda boleh menggunakan drag and drop editor untuk menyesuaikan halaman laman web anda. Dari Editor Wix, anda dapat melihat pratonton laman web anda dengan mudah di komputer desktop dan telefon pintar. Dan, apabila sudah siap, anda boleh menerbitkan laman web anda hanya dengan mengklik butang menu Terbitkan.

Dapatkan Lebih Banyak Penyesuaian dengan Wix Code

Dan sekarang, anda boleh menyesuaikan laman web anda lebih banyak lagi. Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan JavaScript, anda boleh menambahkan beberapa ciri lanjutan ke laman web anda menggunakan Wix Code. Dengan ciri-ciri Wix Code, anda boleh membina aplikasi khusus yang merangkumi halaman dinamik, borang, senarai seperti berita.
kod wix

Menambah Fungsi dengan Aplikasi Wix

wix-app-market
Manfaat lain dengan Wix ialah anda dapat memperluas fungsi laman web anda dengan mudah dengan aplikasi yang terdapat di Wix App Market. Berikut adalah beberapa fungsi yang dapat anda tambahkan ke laman web anda:

Bentuk

Pembina Bentuk Sihir
Pembentuk Bentuk
Borang Hubungan Tetap
Undian Pantas
Senarai mel

Media Sosial

Pro Instagram
Suapan Twitter
Aliran Sosial
Ikon Media Sosial
Kedai Facebook
Suapan Pinterest
Menolong
Kad Perniagaan LinkedIn
Google +1

Tempahan Dalam Talian

Tempahan Wix
Kalendar
Peta
Tempah Janji Temu Secara Dalam Talian
Penjadualan Pro

Restoran

Pesanan Restoran
Menu Restoran
Tempahan
Testimoni Tidak Berguna
Tempahan OpenTable
Kelab Hari Lahir

Hotel dan Perjalanan

Hotel di Wix
Tempahan Wix
Peta Google Ringkas
Tempahan Sewaan Percutian

Fotografi

Galeri Wix Pro
Album Foto Wix
Kedai Seni Wix
Jual Muat turun
Tayangan Tayangan Kesan
Klik kanan Lindungi
Slider Sebelum dan Selepas
Gelangsar Video dan Imej
Edit gambar
Folder Dropbox
FlipFolio
Zum Imej

Kedai atas talian

Kedai Wix
Butang PayPal
Jual Muat turun
Amazon
Kedai Etsy
Pembina Kalkulator
Jadual Harga
Pembayaran Dalam Talian
McAfee Selamat
Sukatan Kedai

Alat Pemasaran

Pop timbul Penukaran
Google Adsense
Pro Penyenaraian Tempatan
Penjana Trafik
Maklumbalas Pelanggan

Alat Reka Bentuk

Kedai Seni Wix
Gambar 360
Gelangsar Video dan Imej
Titik Huraian
Kesan Imbas Rollover
Catatan
Tuan Meja
Pembuat Logo

Muzik

Muzik Wix
Hosting Video iPlayerHD
Bandsintown
Jual Tiket
Kalendar Acara
Jual Muat turun
SoundCloud
Spotify Ikut
Butang iTunes
Butang Mainkan Audio
Latar Belakang Muzik
Seluar Dalam Saya

Analisis

Analisis Pelawat
Web-Stat
pemeringkatan
Pemasaran dan Analitis

Sebilangan besar aplikasi percuma atau sekurang-kurangnya mempunyai versi percuma yang tersedia. Terdapat juga beberapa aplikasi premium yang memerlukan bayaran. Untuk menambahkan aplikasi ke laman web anda, cukup klik butang Tambah ke Laman yang sesuai.

Meningkatkan ke Pelan Wix Premium

Sebaik sahaja anda membuat laman web Wix percuma, anda akan dapat melihat apakah itu platform yang tepat untuk laman web anda. Sekiranya ada, anda pasti mahu menaik tarafnya ke pelan premium. Dengan rancangan laman web Wix Premium, anda dapat membuang iklan Wix, menghubungkan nama domain anda sendiri ke laman web anda, dan mendapatkan sumber yang bertambah — semuanya sangat penting jika anda mahukan laman web yang kelihatan profesional yang berprestasi baik.

Wix menawarkan empat rancangan laman web premium yang berbeza:

 • Kombo
 • Tanpa had
 • Pro
 • VIP

rancangan-laman web-wix

Wix juga mempunyai tiga rancangan laman web eCommerce yang berbeza:

 • Asas Perniagaan
 • Perniagaan Tanpa Had
 • Perniagaan VIP

rancangan wix-e-commerce

Sokongan pengguna

Terdapat berita baik dan bukan berita baik mengenai sokongan pelanggan di Wix. Mereka menyediakan pangkalan pengetahuan atau pusat bantuan yang sangat baik seperti namanya. Terdapat banyak artikel bantuan mengenai topik yang berkaitan dengan laman web Wix. Beberapa artikel bahkan mempunyai video untuk menerangkan lebih lanjut mengenai penyelesaian masalah anda. Anda juga boleh menghantar tiket sokongan atau menghubungi talian sokongan.

Kelemahannya ialah sokongan telefon terhad kerana pusat panggilan hanya dibuka dari jam 5 pagi hingga 5 petang. Masa Pasifik. Juga, tidak ada sokongan sembang langsung yang tersedia. Namun, saya harus mengatakan bahawa masa respons tiket sokongan adalah baik. Saya mendapat jawapan kembali dalam masa setengah jam setelah membuka tiket.

Sekali lagi, ia benar-benar merangkumi jenis laman web yang anda ada. Untuk laman web perniagaan peribadi atau kecil yang digunakan untuk kesedaran jenama dan pemerolehan pelanggan yang berfungsi terutamanya sebagai jenis laman web brosur dalam talian, sokongan pelanggan pastinya mencukupi.

Alternatif untuk Wix

Walaupun Wix sangat sesuai untuk beberapa jenis laman web, yang lain mungkin lebih sesuai untuk platform laman web lain. Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, Wix sangat sesuai untuk laman web yang tidak mempunyai banyak kandungan tetapi lebih fokus pada beberapa laman web teras yang berfungsi sebagai wahana pemerolehan pelanggan dan kesedaran jenama.

Sekiranya anda ingin membuat blog, saya cadangkan untuk melihat pilihan WordPress seperti rancangan hosting WordPress atau hos pembangun laman BoldGrid WordPress.

A2 Hosting – WordPress Hosting
SiteGround – Hosting WordPress
BoldGrid – Pembina Laman WordPress

Sekiranya anda memerlukan laman web dengan kandungan yang banyak, saya akan mengesyorkan menggunakan sistem pengurusan kandungan seperti WordPress, Joomla, atau Drupal. Berikut adalah beberapa hos web pengurusan kandungan kegemaran saya:

Hosting A2
Tapak Tapak
Hosting InMotion

Dan sementara Wix pasti dapat digunakan untuk membuat laman web eCommerce, kerana sokongan telefon tidak tersedia 24/7 dan tidak ada sokongan sembang langsung, anda mungkin ingin mencari jalan keluar seperti Shopify, GoDentdy’s GoCentral, atau WooCommerce untuk anda kedai dalam talian yang lebih kritikal.

Shopify – Laman Web eCommerce
GoCentral – Pembangun Laman Web GoDaddy
Web Cecair – WooCommerce Terurus

Perkara lain yang perlu diingat, pada masa ini kod Wix tidak berjalan dengan baik di Safari. Oleh itu, jika anda pengguna Mac, anda mesti memuat turun dan menggunakan Chrome atau Firefox sebagai penyemak imbas anda.

Cadangan

Walaupun Wix lebih mampu membuat semua jenis laman web, ada beberapa jenis laman web yang pada pendapat kami lebih sesuai untuk menggunakan perkhidmatan membina laman web mereka. Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, laman web perniagaan kecil (dan laman web peribadi) yang berfungsi sebagai iklan brosur dalam talian dan digunakan terutamanya untuk kesedaran jenama dan pemerolehan pelanggan paling sesuai dengan Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map