Temu ramah dengan Stephanie Robbins – Robbins Interactive

Temu ramah Stephanie Robbins


Sekiranya anda sekarang mempunyai blog atau berencana untuk membuat blog, bersama dengan berkongsi visi dan pemikiran anda, anda mungkin juga ingin mempertimbangkan untuk menjana sejumlah wang dengan laman web anda. Walaupun terdapat beberapa cara untuk mengewangkan blog anda, anda perlu melakukan lebih banyak daripada sekadar melekatkan banyak iklan di laman web anda jika anda ingin berjaya. Stephanie Robbins dan syarikatnya Robbins Interactive pakar dalam pengurusan gabungan dan jangkauan blogger. Baru-baru ini saya berpeluang untuk berbual dengannya dan memberi input mengenai perkara yang sesuai dan tidak berfungsi ketika mengewangkan blog.

Kucing Hosting Web: Bolehkah anda memberitahu kami mengenai latar belakang anda dan bagaimana anda memulakan pemasaran dalam talian?

Stephanie Robbins: Saya berasal dari latar belakang pemasaran / komunikasi, dan kemudian mereka mencipta internet. Saya menyukai kenyataan bahawa anda dapat mengesan, dan melaporkan, dan mempunyai ROI yang kukuh. Jadi itulah sebenarnya pengenalan pertama saya ke dalam pemasaran dalam talian – betul-betul ketika kami mula membuat sepanduk dengan animasi gif kecil. Kami membuat putaran dunia dan kami fikir kami sangat keren! Itulah permulaannya. Saya menceburkan diri dalam pemasaran dalam talian kira-kira 15 tahun yang lalu. Dan kemudian saya diperkenalkan dengan pemasaran afiliasi dan jatuh cinta, kerana saya suka bekerja dengan individu dan membantu mereka menjadi berjaya dengan pemasaran dalam talian dan menggunakan pengalaman pemasaran digital agensi saya untuk membantu sekutu menjadi berjaya.

WHC: Apa petua nombor satu anda untuk memulakan blogger yang ingin mengewangkan laman web mereka?

SR: Petua nombor satu adalah jangan malu meminta orang mengklik. Saya rasa berkali-kali blogger tidak selamat kerana mereka merasa seperti “Oh, mereka akan berfikir bahawa saya menjual!” Atau, “Ini akan menyinggung perasaan seseorang”. Mereka harus sedar jika seseorang mengikuti blog, itu kerana pada tahap tertentu mereka ingin menjadi seperti anda. Dan, untuk memberi mereka produk yang menolong mereka lebih menyerupai anda sebenarnya adalah perkhidmatan yang anda sediakan. Jadi, jangan malu untuk mengatakan, “Hei, ini adalah produk yang hebat. Inilah sebab mengapa saya menyukainya. Inilah sebab mengapa saya fikir anda mungkin menyukainya ”.

WHC: Adakah anda mengesyorkan menunggu jangka masa tertentu untuk membina blog anda sebelum anda mencuba untuk mengewangkannya?

SR: Saya rasa ia bergantung. Anda ingin memastikan anda mempunyai keseimbangan. Sekiranya semua yang anda lakukan adalah mengewangkan laman web anda tetapi anda tidak memberikan nilai, anda akan kehilangan pengikut. Dan saya rasa kisah seram itulah yang membuat orang berasa malu. Oleh itu, anda ingin memastikan bahawa sebahagian daripada kandungan anda, dan menjalin hubungan itu, tidak akan mendapat wang. Tetapi dengan itu, jangan tunggu sehingga anda mempunyai pengikut berjuta-juta dan rasakan bahawa saya harus menjadi blogger teratas yang disenaraikan di BuzzStream untuk berjaya. Semasa anda membina pengikut anda, anda akan dapat menjana wang dengan lebih banyak.

WHC: Dalam pengalaman anda, apa yang membawa kepada lebih banyak kejayaan dalam pengewangan? Pautan dalam kandungan atau iklan sepanduk anda?

SR: 100% pautan dalam kandungan. Semasa anda seorang blogger, orang akan berhubung dengan anda secara peribadi. Ini kerana anda adalah pakar dalam sesuatu perkara – sama ada ibu, atau jurugambar. Mereka mempercayai anda kerana anda mempunyai pengalaman dalam sesuatu dan mereka menyukai gaya anda. Jadi kaedah terbaik untuk mengewangkan blog anda adalah dengan memberi pendapat anda di sana – kerana itulah sebabnya mereka berada di sana. Dan jika sepanduk hanya di sisi, ia sama seperti menargetkan semula. Cukup rawak jika mereka mengkliknya. Anda sama sekali tidak akan mendapat hasil yang baik Anda mungkin mendapat satu atau dua.

WHC: Apakah beberapa alat blogger kegemaran anda untuk membantu meningkatkan penukaran jualan?

SR: Sebahagian daripadanya adalah khusus rangkaian dan sangat bergantung pada jenis blog anda. Jadi, misalnya, jika anda seorang blogger fesyen dan anda baru bermula, anda perlu melihat ShopStyle dan RewardsStyle kerana mereka akan memudahkan anda. Mereka akan menghubungkan anda dengan jenama dengan segera. Anda ingin memastikan bahawa anda tahu cara membuat pautan dengan mudah. Dan, ShareASale dan AvantLink dan CJ, mereka semua mempunyai plugin untuk penyemak imbas anda untuk memastikan bahawa anda dapat membuat pautan afiliasi dengan mudah. Dan sebenarnya untuk pengewangan, ini hanyalah alat yang baik untuk menulis blog. Seperti, Yoast adalah salah satu alat kegemaran saya. Untuk benar-benar mahir dalam pengewangan, anda ingin memastikan bahawa orang yang mencari produk itu atau mencari penyelesaian itu, mereka dapat menemui anda di internet dan kemudian mereka menjadi pengikut kerana anda menjawab masalah itu bagi mereka.

WHC: Robbins Interactive bekerjasama dengan Pengurusan Afiliasi dan Jangkauan Blogger. Apakah beberapa perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat anda?

SR: Saya melakukan pengurusan gabungan untuk syarikat kesihatan dan kesejahteraan. Itulah semangat saya. Dan saya dapati bahawa saya melakukan yang lebih baik sekiranya saya meminati sesuatu. Saya lebih berjaya. Oleh itu, saya mempunyai pelanggan seperti Grokker.com, iaitu yoga, kecergasan, dan memasak dalam talian – serta minyak penyembuhan semula jadi, dan 100% Tulen yang merupakan kosmetik organik dan penjagaan kulit – semuanya dari bayi, lelaki, hingga wanita. Dan apa yang saya lakukan untuk mereka adalah tambahan untuk melakukan apa yang difikirkan oleh kebanyakan orang sebagai pemasaran afiliasi, yang merupakan kupon dan urus niaga afiliasi – yang pasti mendapat tempat dalam pemasaran gabungan. Di mana saya benar-benar membawa nilai saya, dan apa yang membezakan saya, adalah bahawa selain memberikan pendapatan tambahan, saya memberikan peningkatan jenama dengan bekerjasama dengan gabungan kandungan berkualiti — sama ada mereka adalah blogger atau afiliasi khusus SEO. Itu bagi saya adalah di mana banyak kekuatan pemasaran afiliasi. Oleh itu, saya membuat banyak alat untuk blogger dan ahli gabungan kandungan dan orang-orang yang baru dalam pemasaran afiliasi untuk memperkenalkan mereka kepada pemasaran gabungan – walaupun itu bukan salah satu pelanggan saya. Hanya kerana saya sangat bersemangat di situlah saya mahu industri ini maju.

WHC: Di mana anda melihat masa depan pengewangan blog berlaku?

SR: Anda tahu, dalam lima tahun kebelakangan ini, blogger menjadi nugget emas yang cuba didekati oleh semua orang. Dan, saya rasa sebilangan blogger benar-benar memahami apa yang membuat saya gembira. Jadi yang saya lihat adalah lebih banyak blogger memahami bahawa mereka dapat mengewangkan laman web mereka dan mempunyai gabungan pendapatan yang sangat sihat. Jadi, mereka mempunyai beberapa jawatan yang ditaja. Mereka mempunyai beberapa pemasaran gabungan. Mereka mempunyai beberapa iklan – hanya gabungan yang bagus, tetapi masih melakukannya kerana begitu banyak jenama ingin bekerjasama dengan mereka, di mana mereka benar-benar setia pada diri mereka sendiri. Dan saya rasa itu adalah kunci. Ketika itulah semua bentuk pengewangan berfungsi. Sekiranya anda benar-benar menggunakan produk atau perkhidmatan, anda meminati produk tersebut — sama seperti saya memilih kesihatan dan kesejahteraan kerana saya lebih baik dalam apa yang saya lakukan. Perkara yang sama bagi blogger lain di luar sana – sama ada kesihatan atau kuki, atau apa sahaja minat mereka. Beberapa hari ini adalah kuki untuk saya!

Lawati RobbinsInteractive.com untuk maklumat lebih lanjut mengenai pengurusan afiliasi mereka dan perkhidmatan jangkauan blogger.

Pastikan anda mendengar wawancara lengkap dengan Stephanie Robbins di Web Hosting Cat Podcast.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map