Buat Laman Web Anda Sendiri

buat-laman web anda sendiri


Sekiranya anda ingin membuat laman web anda sendiri, berikut adalah formula mudah tetapi penting kami untuk membina dan mengekalkan kehadiran dalam talian yang berjaya.

Pilih Nama Domain Anda

Langkah pertama adalah memilih nama domain anda. Kebanyakan orang masih memilih untuk menggunakan pelanjutan domain .com. Tetapi hari ini ada lebih banyak pilihan yang tersedia daripada sekadar standard .com, .net, atau .org. Terdapat peluasan domain yang sangat spesifik seperti .fotografi, kedai., Dan pakaian, di antara banyak pilihan lain.

Saat ini, tidak ada kelebihan atau kekurangan dalam mesin pencari ketika memilih salah satu pelanjutan domain atau TLD yang lebih deskriptif seperti yang mereka ketahui. Salah satu kelebihan memilih peluasan baru ialah banyak nama domain sudah diambil ketika menggunakan pelanjutan .com atau .net tradisional. Oleh itu, anda boleh mendapatkan nama yang lebih pendek atau lebih berkesan jika anda menggunakan pelanjutan yang lebih baru. Sebaliknya, banyak TLD baru memerlukan lebih banyak wang, dan kerana kebanyakan orang terbiasa dengan nama domain .com, anda mungkin ingin mengikuti jalan tradisional.

Walaupun anda dapat membeli nama domain dengan hosting web anda (sebenarnya beberapa host web termasuk domain percuma dengan rancangan hosting mereka), saya selalu memilih untuk menjaga domain saya terpisah dari hosting saya. Saya merasa lebih mudah untuk menguruskan domain saya secara berasingan, dan yang lebih penting, ia menawarkan lebih banyak fleksibiliti sekiranya anda ingin memindahkan laman web anda ke host yang lain di kemudian hari.

Bagaimanapun, anda mesti mengetahui apakah nama yang anda mahukan ada. Untuk itu, anda boleh pergi ke mana-mana laman web pendaftar nama domain untuk melakukan carian. Secara peribadi, saya suka menggunakan GoDaddy kerana di situlah saya membeli nama domain saya. Awak boleh klik di sini untuk pergi ke halaman carian domain mereka.

Namecheap adalah pendaftar nama domain lain yang menjual domain dengan harga yang berpatutan. Sebenarnya, anda boleh menggunakan kotak carian dari Namecheap di bawah untuk mencari nama domain anda.

Cari domain bermula dari $ 0.88

dikuasai oleh Peta Nama

Pilih Web Hosting atau Pembangun Laman Web

Sekarang setelah mendapat nama domain, anda harus memutuskan jenis laman web yang anda mahukan, platform apa yang ingin anda gunakan, dan bagaimana anda ingin membuatnya. Dengan kata lain, anda perlu menentukan sama ada anda ingin menggunakan rancangan hosting web tradisional atau pergi dengan salah satu pembangun laman web yang lebih baru.

Cadangan Hosting Web

web-hosting-cadangan-2019
Dengan hosting web tradisional, anda membeli rancangan hosting anda kemudian memasang dan menggunakan salah satu aplikasi web yang disertakan dengan hosting anda (seperti aplikasi WordPress, Drupal, Joomla, atau cPanel). Pelan hosting tradisional sesuai untuk semua jenis laman web dan biasanya merangkumi akaun e-mel dan perkhidmatan lain seperti sandaran data.

Sekiranya anda ingin membuat blog, maka menggunakan WordPress dengan hos web tradisional pastinya cara untuk pergi. Begitu juga, jika anda lebih suka menggunakan sistem pengurusan kandungan (Joomla, Drupal, WordPress) daripada menggunakan rancangan hosting web tradisional, itulah yang ingin anda lakukan.

Anda mungkin boleh memberitahu dari nama laman web kami (WebHostingCat.com), bahawa kita sekarang berada di wilayah yang sangat biasa. Ulasan dan cadangan pengehosan web telah menjadi keutamaan kami sejak laman web kami bermula pada tahun 2013. Oleh itu, pasti terdapat banyak bahan untuk pembeli web hosting di sini. Sebagai permulaan, saya akan merujuk anda kepada saya Artikel Cadangan Hosting Web.

Pembina Laman Web

panduan-pembina laman web

Oleh kerana ramai orang mahukan cara cepat dan mudah untuk mendapatkan laman web hari ini, perkhidmatan pembangun laman web seperti Wix, Shopify, dan Ruang Segi Empat telah menjadi sangat popular. Kelebihan besar menggunakan pembangun laman web ialah anda dapat membuat laman web anda dengan lebih cepat dan mudah menggunakan templat dan drag and drop editor. Kelebihan lain ialah hosting anda disertakan dengan laman web anda jadi anda tidak perlu risau tentang perkara tersebut.

Walau bagaimanapun, di sisi negatifnya, dengan pembangun laman web merancang banyak ciri yang memerlukan kos tambahan (e-mel, ciri e-dagang, dll.) Sehingga anda akhirnya membayar lebih banyak wang — kadang-kadang lebih banyak. Juga, jika anda kemudian ingin menambah laman web anda di tempat lain, anda mungkin tersekat kerana biasanya tidak ada cara mudah untuk memindahkan laman web dari satu tempat ke tempat lain.

Walaupun terdapat beberapa kekurangan, pembangun laman web dapat digunakan dengan berkesan untuk menghasilkan laman web yang berjaya. Sekiranya anda memerlukan jenis laman web asas brosur dalam talian untuk kegunaan perniagaan atau peribadi anda; atau jika anda benar-benar lebih suka menggunakan templat siap pakai dengan ciri yang sudah dibina, maka menggunakan pelan pembangun laman web adalah laluan yang lebih baik.

Untuk mula memilih pembangun laman web yang betul, baca artikel saya di Pembina Laman Web.

Bina Senarai Pemasaran E-mel Anda

Sekiranya anda mempunyai laman web perniagaan atau anda merancang untuk mengewangkan laman web anda sekarang atau di masa depan, salah satu perkara pertama yang ingin anda sertakan di laman web anda adalah cara untuk menangkap alamat e-mel pelawat anda. Pemasaran e-mel tetap menjadi salah satu kaedah yang paling menguntungkan untuk menjual produk dan perkhidmatan. Oleh itu, anda ingin mula membina senarai pemasaran e-mel anda dengan memasukkan perkhidmatan senarai e-mel seperti AWeber, Hubungan Tetap, atau MailChimp.

Saya secara peribadi menggunakan AWeber untuk pemasaran e-mel saya. Sangat mudah untuk menyiapkan senarai e-mel anda dan menambahkan borang keikutsertaan ke laman web anda. Anda sebenarnya boleh mencubanya secara percuma selama sebulan untuk melihat bagaimana ia berfungsi untuk anda.

Berikut adalah pandangan ringkas dalam membuat senarai e-mel dan menangkap alamat e-mel di laman web anda dengan AWeber:

Cuba AWeber percuma selama 30 hari! – Komunikasi AWeber

AWeber juga menawarkan sejumlah aset percuma untuk membantu anda dalam strategi pemasaran e-mel anda. Sebagai contoh, anda boleh mengklik di bawah untuk memuat turun panduan PDF mereka mengenai Apa yang hendak ditulis dalam e-mel anda. Ini adalah gambaran hebat bagaimana anda dapat menyusun kempen e-mel anda. Bahkan termasuk templat e-mel yang boleh anda gunakan yang menjadikan semuanya lebih mudah!

panduan percuma

Mula Membuat Kandungan Berharga

Inilah kawasan di mana anda akan menghabiskan sebahagian besar masa anda – atau sekurang-kurangnya anda semestinya. Untuk berjaya, laman web anda mesti mengandungi kandungan yang berguna dan berharga. Ini bererti membantu menyelesaikan masalah pelawat anda, memberikan maklumat berguna untuk menolong mereka membuat keputusan, atau dalam hal laman web eCommerce, memberikan mereka akses ke produk yang mereka inginkan dan perlukan.

Anda juga ingin memastikan bahawa laman web anda sentiasa dikemas kini dengan kandungan baru yang segar. Walaupun tidak ada peraturan yang ditetapkan untuk seberapa kerap anda harus menambahkan bahan baru, kebanyakan pakar bersetuju bahawa kuncinya adalah konsistensi. Sama ada anda memilih untuk menambahkan kandungan baru setiap minggu, dua kali seminggu, setiap hari, dan lain-lain, anda harus mematuhi jadual mana yang anda putuskan. Menyampaikan bahan yang konsisten kepada pembaca anda membantu membina kepercayaan dan juga membolehkan enjin carian mengetahui bahawa laman web anda harus selalu di-crawl dan diindeks.

Dorong Lalu Lintas ke Laman Web Anda dengan Alat SEO

Sebaik sahaja laman web anda dihidupkan dan dikendalikan, anda pasti mahu mengarahkan lalu lintas ke laman web anda sebanyak mungkin. Membuat kandungan berharga yang hebat adalah langkah pertama. Tetapi, hari ini tidak mencukupi. Untuk laman web yang benar-benar berjaya, anda perlu menyasarkan kata kunci yang tepat, mengoptimumkan usaha SEO anda, dan mengawasi persaingan anda. Kaedah terbaik untuk melakukannya adalah dengan set alat SEO.

Terdapat sebilangan besar pilihan terbaik untuk alat pelaporan SEO. Tiga yang saya cadangkan adalah SEMrush, Ahrefs, dan SEO yang hebat.

SEMrush

Contohnya, menggunakan SEMrush dapat membantu anda meningkatkan prestasi laman web anda dengan cara ini.

Dengan Pesaing dan Laporan Kedudukan anda dapat mengukur prestasi anda dengan pesaing teratas anda. Dengan laporan Jurang Kata Kunci, anda dapat melihat kata kunci apa yang disasarkan oleh persaingan anda.

Dengan laporan Backlinks pesaing dan Jurang, anda dapat mencari peluang membina pautan berdasarkan apa yang sedang dilakukan oleh persaingan anda. Akhirnya, dengan laporan Analisis Lalu Lintas, anda dapat mengukur dan menganalisis sumber lalu lintas pesaing anda.

Laporan Penyelidikan Kata Kunci membolehkan anda mencari kata kunci yang tepat untuk disasarkan berdasarkan trafik, persaingan, dan BPK. Anda juga boleh menggunakan Alat Kata Kunci Sihir untuk memberi anda banyak cadangan mengenai kata kunci untuk disasarkan dengan strategi anda.

Anda boleh melihat SEMrush dan melihat bagaimana ia berfungsi melayari laman web mereka.

Dalam Perjalanan Anda ke Laman Web yang Berjaya

Sekiranya anda mengikuti peta jalan di atas, anda semestinya dalam perjalanan ke laman web yang berjaya. Mungkin memerlukan sedikit masa dan kerja, tetapi ganjarannya sangat besar!

Untuk bantuan lebih lanjut, pastikan anda sering mengunjungi laman web kami untuk mendapatkan petua tambahan laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map