Wix преглед

Wix-преглед


Като един от лидерите в лесните бързи уебсайтове, Wix определено заслужава внимание, ако искате да получите уебсайта си по-бърз. Въпреки че съм склонен да предпочитам уеб хостинг пред създателите на уебсайтове, аз вярвам, че има определен сегмент от мрежата, който е напълно подходящ за решение за уебсайт като Wix. Това е така, тук в моя Wix преглед ще разгледаме какво може да предложи Wix и кой може да се възползва най-много.

Wix е начело на новата вълна от създатели на уебсайтове като алтернатива на традиционните уеб хостинг планове. В наши дни все повече хора и фирми искат уебсайт, а не уеб хостинг. Създателите на уебсайтове имат предимства и недостатъци. В повечето случаи наистина се свежда до това от какъв тип уебсайт се нуждаете и от колко съдържание ще разполага вашият сайт.

Предимства на използването на Wix

 • Безплатна пробна версия и безплатен уебсайт
 • Две опции за лесно създаване на уебсайт
 • Тонове шаблони на уебсайтове, от които да избирате
 • Лесен за използване Drag and Drop Page Editor
 • Добавете повече функционалност с Wix приложения
 • Безплатни SSL автоматично се добавят към вашия сайт

Истинските предимства на Wix са, че можете бързо и лесно да изградите уебсайта си, без да се притеснявате да купувате хостинг отделно. Можете да добавите всяка от функционалностите на уебсайта, от която се нуждаете, директно в Wix. Много е лесно да редактирате и правите промени в сайта си и не е нужно да сте уеб експерт, за да създадете свой собствен уебсайт.

Какви уебсайтове са най-добри за Wix?

 • Лични уебсайтове
 • Уебсайтове за малък бизнес (без електронна търговия)
 • Ресторанти
 • Недвижим имот
 • Сайтове за пътуване
 • Мода и красота
 • Здраве и добро физическо и психическо състояние
 • Консултиране и коучинг
 • музика
 • Фотография
 • Общност и образование

Wix-туристически-сайтовеУебсайтове за пътуване WixWix-ресторант-сайтовеУебсайтове на ресторант WixWix-здраве-и-красота-сайтовеУебсайтове за здраве и красота на Wix

Идеалният уебсайт за Wix е бизнес или личен сайт, който се използва за осъзнаване на марката и привличане на клиенти. Например, тип уебсайт за брошура, който съдържа стандартни страници на уебсайтове, като например информация за компанията, описание на услугите, отзиви на клиенти и страница за контакти, работи изключително добре в Wix. И има някои специфични индустрии или ниши, за които Wix е идеално подходящ, включително ресторанти, пътувания, недвижими имоти, мода / красота, консултации и музика.

Създаване на уебсайт с Wix

Wix-сайт за създаване на
Wix всъщност ви дава два начина за лесно създаване на вашия уебсайт. Можете да изберете да използвате тяхната система за изкуствено проектиране или можете да използвате редактора на уебсайтове на Wix.

Предимството на системата ADI е, че е по-лесна за използване, изисква по-малко работа от вас и генерира вашия уеб сайт по-бързо. Вие се ръководите от редица въпроси, които системата използва, за да генерира уникален уебсайт за вас. Недостатъкът на ADI е, че генерираните сайтове не изглеждат толкова добре според мен и нямате нивото на персонализиране, което може да ви е необходимо. Поради тази причина предпочитам да използвам директора Wix директно за създаване на уебсайт.

Wix-редакторИзползването на Wix Editor ви дава повече контрол при създаването на вашия уебсайт. Когато използвате Wix Editor за създаване на уебсайта си, първо избирате шаблона на уебсайта си. След това можете да използвате редактора за плъзгане и пускане, за да персонализирате страниците на уебсайта си. От Wix Editor можете лесно да визуализирате как ще изглежда уебсайтът ви както на настолен компютър, така и на смартфон. И когато сте готови, можете да публикувате уебсайта си, просто като щракнете върху бутона на менюто Публикуване.

Получете повече персонализиране с Wix код

И сега можете да персонализирате вашия уебсайт още повече. Ако имате опит в работата с JavaScript, можете да добавите някои разширени функции към вашия сайт с помощта на Wix Code. С функциите на кода на Wix можете да създавате персонализирани приложения, които включват динамични страници, формуляри, списъци, подобни на новинарски файлове.
Wix-код

Добавяне на функционалност с Wix приложения

Wix-ап-маркет
Друго предимство с Wix е, че можете лесно да разширите функционалността на вашия уебсайт с приложения, намерени в Wix App Market. Ето само някои от функциите, които можете да добавите към вашия уебсайт:

Форми

Magic Form Builder
Формуляр Създател
Форма за постоянен контакт
Бързи анкети
Пощенски списък

Социална медия

Instagram Pro
Емисия в Twitter
Социален поток
Икони на социалните медии
Facebook Магазин
Pinterest емисия
лай
Визитна карта LinkedIn
Google +1

Онлайн резервации

Резервации в Wix
календар
карта
Резервирайте срещи онлайн
Планиране на Pro

Ресторанти

Поръчки за ресторанти
Менюта на ресторант
Резервации
Инфузивни препоръки
Резервации на OpenTable
Рожден ден клуб

Хотел и Пътуване

Хотели Wix
Резервации в Wix
Прости Google Карти
Ваканционна резервация под наем

Фотография

Галерия Wix Pro
Wix фото албуми
Wix Art Store
Продайте изтегляния
Впечатляващо слайдшоу
Щракнете с десния бутон Защита
Преди и след плъзгача
Плъзгач за видео и изображения
Редактор на снимки
Dropbox Folder
FlipFolio
Zoom на изображението

Онлайн магазин

Магазини Wix
PayPal бутон
Продайте изтегляния
Амазонка
Etsy Shop
Калкулатор Builder
Таблица с цени
Онлайн разплащане
McAfee Secure
Съхранявайте показатели

Маркетингови инструменти

Изскачане на конверсия
Google Adsense
Local Listing Pro
Генератор на трафика
Отзиви на клиенти

Инструменти за дизайн

Wix Art Store
360 изображения
Плъзгач за видео и изображения
Описание Точки
Превъртане на изображения
Лепящи се листчета
Майстор на масата
Производител на лого

музика

Wix Music
iPlayerHD видео хостинг
Bandsintown
Продайте билети
Календар на събитията
Продайте изтегляния
SoundCloud
Spotify Follow
iTunes Button
Бутон за аудио възпроизвеждане
Музикални фонове
MyTshirt

анализ

Анализ на посетителите
Уеб-Stat
rankingCoach
Маркетинг и Анализ

Повечето от приложенията са безплатни или поне имат налична безплатна версия. Има и някои премиум приложения, които изискват такса. За да добавите приложение към вашия уебсайт, просто щракнете върху съответния бутон Добавяне към сайта.

Надграждане до Premium Wix план

След като създадете безплатния си сайт Wix, ще можете да видите дали това е правилната платформа за вашия уебсайт. Ако е така, ще искате да надстроите до премиум план. С план за уебсайтове на Wix Premium ще можете да премахнете рекламите на Wix, да свържете собственото си име на домейн към вашия сайт и да получите увеличени ресурси – всичко това е много важно, ако искате уебсайт с професионален вид, който се представя добре.

Wix предлага четири различни премиум планове за уебсайтове:

 • Combo
 • неограничен
 • професионалист
 • VIP

Wix-сайта планове

Wix също има три различни планове за уебсайт за електронна търговия:

 • Business Basic
 • Бизнес неограничен
 • Бизнес ВИП

Wix за електронна търговия планове

Поддръжка на клиенти

Има добра и не толкова добра новина, когато става дума за поддръжка на клиенти в Wix. Те предоставят отлична база от знания или център за помощ, както е посочено. Има много статии за помощ по всяка тема, свързана с уебсайтовете на Wix. Някои статии дори имат видеоклипове, за да опишат допълнително решение на проблема си. Можете също да подадете билет за поддръжка или да се обадите на линията за поддръжка.

Недостатъкът е, че поддръжката по телефона е ограничена, тъй като телефонният център е отворен само от 5:00 до 17:00. Тихоокеанско време. Също така няма налична поддръжка за чат на живо. Трябва обаче да кажа, че времето за реакция на билета за поддръжка е добро. Получих отговор обратно в рамките на половин час след отваряне на билет.

Отново наистина се свежда до какъв тип уебсайт имате. За уебсайтове за личен или малък бизнес, използвани за познаване на марката и привличане на клиенти, които функционират главно като тип онлайн сайт за брошури, поддръжката на клиентите със сигурност е адекватна.

Алтернативи на Wix

Въпреки че Wix е идеален за някои видове уебсайтове, други може да са по-подходящи за друга платформа на уебсайтове. Както казах по-рано, Wix е идеален за сайтове, които нямат огромно количество съдържание, а по-скоро се фокусират върху няколко основни уеб страници, които функционират като средство за привличане на клиенти и познаване на марката.

Ако искате да създадете блог, бих препоръчал да разгледате опции за WordPress, като хостинг план на WordPress или хост за създаване на уебсайтове на BoldGrid WordPress.

A2 хостинг – хостинг на WordPress
SiteGround – хостинг на WordPress
BoldGrid – WordPress Site Builder

Ако имате нужда от уебсайт с голямо количество съдържание, бих препоръчал да използвате система за управление на съдържанието като WordPress, Joomla или Drupal. Ето някои от любимите ми уеб хостове за управление на съдържание:

A2 хостинг
SiteGround
InMotion хостинг

И въпреки че Wix определено може да се използва за създаване на уебсайт за електронна търговия, тъй като поддръжката по телефона не е достъпна 24/7 и няма поддръжка за чат на живо, може да искате да потърсите решение като Shopify, GoCadral на GoDaddy или WooCommerce за вашия по-критични онлайн магазини.

Shopify – уебсайтове за електронна търговия
GoCentral – Създател на уебсайтове GoDaddy
Течна мрежа – управлявана WooCommerce

Друг момент, който трябва да имате предвид, в момента кодът на Wix не работи правилно в Safari. Така че, ако сте потребител на Mac, ще трябва да изтеглите и използвате Chrome или Firefox като браузър.

Препоръки

Въпреки че Wix е повече от способен да създава всички видове уебсайтове, има някои видове сайтове, които според нас са по-подходящи за използване на услугите им за изграждане на уебсайтове. Както споменах по-рано, уебсайтовете на малкия бизнес (и личните сайтове), които функционират като реклами в онлайн брошури и се използват предимно за познаване на марката и привличане на клиенти най-добре с Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map